GeeTnT wrote:Alfons Kauders wrote:kamen spoticanja wrote:
Svjestan da je dzuma namaz obligatan za sve kojima je vjeroispovjest islamska?
Radnicima,neradnicima,studentima,forumasima,zahiragicima a i enesima karicima?
Jesam.
I?
BiH je sekularna drzava. Zaboli me sta je "obligatorno" po svetim knjigama.
A o tome koliko je dzuma namaz "obligatoran" najbolje govori broj vjernika u dzamijama.
Bezbeli 95% ljudi koji se deklarisu muslimanima u BiH ne ide na dzumu zato jer je petak radni dan?

ocigledno je da su djeca iz ruralnih podrucja poklopili fakultete i rezultat tog omjera je Zahiragic. Sjecam se prije cesto sam znao cuti kad roditelji iz carsije ruze svoju djecu govoreci: "Kako te nije stid pasti na ispitu, a kolega ti iz one vukojebine doso i sve u roku zavrsio".... Naravno, odgovor bi uslijedio:"Pa i ja bi sve pozavrsavao samo da se maknem od stale i bijele tehnike"
Danas su oni koji su dolazli sa "Kajmak" stanice sa cegerima koje su morali isporuciti prije predavanja na katedrama usli u sve pore sistema....od administrativnih poslova, pa sve do katedre i skupstinskih klupa....sjeti se samo onog lika sa stapom u SKS sto je Pedju za ruku povukao....
Siguran sam da je takav plan postojao u esdea obrascima...
Napisano je glupost na kvadrat.
Prebacuješ probleme obrazovnog sistema na leđa ljudi iz manjih mjesta, koji su kao okupirali i sjebali UNSA svojim seljaklukom.
Obrazovanje u FBiH je regulisano zakonima na kantonalnom nivou. Ministarstvo obrazovanja FBiH je samo neka vrsta organizacionog tijela kojeg se ništa ne pita. (kakvi su bili dosadašnji ministri, možda je i bolje da ih se i ne pita).
Sarajevo je glavni grad BiH i u njemu imaju pravo studirati i živjeti svi građani BiH, kako oni iz Titove ulice, tako i oni iz Miljevine i Međeđe.
Fazon je u tome što nema sistema, odnosno, isti je degeneričan. Umjesto da se takav degenerični sistem liječi u dijelovima gdje je trenutno moguće, segmentirano, on se kontinuirano urušava sa svih strana.
Onda ćemo doći do toga da će se sutra malim Bošnjacima u školi objašnjavati kako je pogubno za njihovu opstojnost ako furaju BiH priču prije bošnjačke priče. Znate djeco, mi smo se nekada borili, prije svega, za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i za opstanak svih naroda i građana,pa tako i našeg bošnjačkog naroda.
Danas smo skontali da je to totalni zajeb i da se trebamo spustiti na nivo velikosrpske i velikohrvatske politike, te se boriti isključivo za naš bošnjački narod. Poslije toga, ako budemo imali volje i za BiH kao neku državu.