Zahiragić opet jaše

Post Reply
Bodkin

#2126 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Bodkin »

GeeTnT wrote:
Bodkin wrote:
kamen spoticanja wrote:Zahiragic ce ti to najbolje :izet:
šabat,nedelja i sat petkom
Jebeno je kad spadnes na ovog malog papcica bez ikakvog uspjeha u zivotu da se bori za taj sat. Fakat jebeno
Jooooj kad se ti upustis u komentarisanje UNSA dodje mi da se ranim....pa ovo sa zahiragicem je obicna prehlada za stanje na UNIBL....
Za razliku od tebe koji fakulteta ocima nije vidio (pogotovo ne UNSA) ja sam proveo par godina tamo. I danas se pozdravim sa nekim profesorima.
UNBL nisam u zivotu vidio
Alfons Kauders

#2127 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote: Svjestan da je dzuma namaz obligatan za sve kojima je vjeroispovjest islamska?
Radnicima,neradnicima,studentima,forumasima,zahiragicima a i enesima karicima?
Jesam.

I?

BiH je sekularna drzava. Zaboli me sta je "obligatorno" po svetim knjigama.

A o tome koliko je dzuma namaz "obligatoran" najbolje govori broj vjernika u dzamijama.

Bezbeli 95% ljudi koji se deklarisu muslimanima u BiH ne ide na dzumu zato jer je petak radni dan? :lol:
ocigledno je da su djeca iz ruralnih podrucja poklopili fakultete i rezultat tog omjera je Zahiragic. Sjecam se prije cesto sam znao cuti kad roditelji iz carsije ruze svoju djecu govoreci: "Kako te nije stid pasti na ispitu, a kolega ti iz one vukojebine doso i sve u roku zavrsio".... Naravno, odgovor bi uslijedio:"Pa i ja bi sve pozavrsavao samo da se maknem od stale i bijele tehnike"
Danas su oni koji su dolazli sa "Kajmak" stanice sa cegerima koje su morali isporuciti prije predavanja na katedrama usli u sve pore sistema....od administrativnih poslova, pa sve do katedre i skupstinskih klupa....sjeti se samo onog lika sa stapom u SKS sto je Pedju za ruku povukao....
Siguran sam da je takav plan postojao u esdea obrascima...
Pa vala i nisu. Vise je bilo raje sa sela kada sam ja studirao nego danas. Sela se prazne, sve ode u gradove, i tako vec decenijama. Da i ne pricamo koliko je raje sa sela islo na faks u generaciji nasih roditelja (moj otac npr).

Uvjeren sam da danas procentualno ima manje omladine sa sela na fakultetima i skolama nego prije 20 ili 40 godina. Jednostavno takav demografski trend. Prije rata nam je 70% stanovnistva bilo na selu, a danas mislim da nije ni 50%.

A ni Zahiraga nije neki tip sa sela koji je prije faksa cuvao ovce - carsijsko je dijete, koliko znam, rodjeni Sarajlija.

Zato nemojmo olako kriviti ruralne sredine. Fol je u tome sto ljudi sa sela rade ko konji, a Zahiragic i njemu slicni ne rade. Otuda i "kolega koji je u roku zavrsio"... Ima tu malo shtale kao motivacije, ali puno je vise do radne navike. Ljudi sa sela se najcesce trude vise, tako su naucili.

Zahiragic, kao i njegovi vrsnjaci u HDZ Jugendu, Pozlatku SDP-a i ostalih stranaka nemaju to iskustvo. Oni su najcesce djeca iz grada, iz kuca u kojim jedan ili dva roditelja rade na budzetu, u politici. Oni su naucili da olako dobiju sve sto hoce, cijeli zivot im je stela, i naravno da ce ih ovi sa sela pojesti za dorucak - jer su naucili da se cijeli zivot bore kao Žepa.
zenit dozic

#2128 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zenit dozic »

Malo je sat vremena za dzumu. Vjernicima treba dati cijeli neradni dan u petak.
Onda neka u nedelju rade.
Tako bi svaki dan bio radni i svi bi prosperirali :thumbup:
GeeTnT

#2129 Re: Zahiragić opet jaše

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:
Za razliku od tebe koji fakulteta ocima nije vidio (pogotovo ne UNSA) ja sam proveo par godina tamo. I danas se pozdravim sa nekim profesorima.
UNBL nisam u zivotu vidio
Vidis kako lupetas....
kamen spoticanja

#2130 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kamen spoticanja »

zenit dozic wrote:Malo je sat vremena za dzumu. Vjernicima treba dati cijeli neradni dan u petak.
Vjernicima treba sat...nista vise
pemanapemani

#2131 Re: Zahiragić opet jaše

Post by pemanapemani »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote: Svjestan da je dzuma namaz obligatan za sve kojima je vjeroispovjest islamska?
Jesam.

I?

A o tome koliko je dzuma namaz "obligatoran" najbolje govori broj vjernika u dzamijama.

Bezbeli 95% ljudi koji se deklarisu muslimanima u BiH ne ide na dzumu zato jer je petak radni dan? :lol:
ocigledno je da su djeca iz ruralnih podrucja poklopili fakultete i rezultat tog omjera je Zahiragic. Sjecam se prije cesto sam znao cuti kad roditelji iz carsije ruze svoju djecu govoreci: "Kako te nije stid pasti na ispitu, a kolega ti iz one vukojebine doso i sve u roku zavrsio".... Naravno, odgovor bi uslijedio:"Pa i ja bi sve pozavrsavao samo da se maknem od stale i bijele tehnike"
Danas su oni koji su dolazli sa "Kajmak" stanice sa cegerima koje su morali isporuciti prije predavanja na katedrama usli u sve pore sistema....od administrativnih poslova, pa sve do katedre i skupstinskih klupa....sjeti se samo onog lika sa stapom u SKS sto je Pedju za ruku povukao....
Napisano je glupost na kvadrat.
Prebacuješ probleme obrazovnog sistema na leđa ljudi iz manjih mjesta, koji su kao okupirali i sjebali UNSA svojim seljaklukom. :-)

Obrazovanje u FBiH je regulisano zakonima na kantonalnom nivou. Ministarstvo obrazovanja FBiH je samo neka vrsta organizacionog tijela kojeg se ništa ne pita. (kakvi su bili dosadašnji ministri, možda je i bolje da ih se i ne pita).

Sarajevo je glavni grad BiH i u njemu imaju pravo studirati i živjeti svi građani BiH, kako oni iz Titove ulice, tako i oni iz Miljevine i Međeđe.

Fazon je u tome što nema sistema, odnosno, isti je degeneričan. Umjesto da se takav degenerični sistem liječi u dijelovima gdje je trenutno moguće, segmentirano, on se kontinuirano urušava sa svih strana.

Onda ćemo doći do toga da će se sutra malim Bošnjacima u školi objašnjavati kako je pogubno za njihovu opstojnost ako furaju BiH priču prije bošnjačke priče. Znate djeco, mi smo se nekada borili, prije svega, za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i za opstanak svih naroda i građana,pa tako i našeg bošnjačkog naroda.
Danas smo skontali da je to totalni zajeb i da se trebamo spustiti na nivo velikosrpske i velikohrvatske politike, te se boriti isključivo za naš bošnjački narod. Poslije toga, ako budemo imali volje i za BiH kao neku državu.
zenit dozic

#2132 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zenit dozic »

kamen spoticanja wrote:
zenit dozic wrote:Malo je sat vremena za dzumu. Vjernicima treba dati cijeli neradni dan u petak.
Ma kad se digla ovaka halabuka onda bolje cijeli dan da se uvede, da se ima razloga dizat prasina :mrgreen:
seln

#2133 Re: Zahiragić opet jaše

Post by seln »

Bodkin wrote:
Jebeno je kad spadnes na ovog malog papcica bez ikakvog uspjeha u zivotu da se bori za taj sat. Fakat jebeno
Takvi papcici (iz svih naroda) su sada mjerilo sistema.
Bodkin

#2134 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Bodkin »

kamen spoticanja wrote:
Daj sve prilagodi vjernicima.
Vjernici ne jedu klempu. Zabrani klempu. Vjernici ne piju i ne kockaju. Zabrani sve to. Vjernici jedu ribu petkom. Samo riba u menzama. Ups, pogresni vjernici. To moze samo u mostaru
Bodkin

#2135 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Bodkin »

seln wrote:
Bodkin wrote:
Takvi papcici (iz svih naroda) su sada mjerilo sistema.
Sto ne znaci da ih treba podrzavati
lacrima

#2136 Re: Zahiragić opet jaše

Post by lacrima »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jesam.

I?

Koje se sve gluposti ovdje neće pročitat :-) :-) :-)
Connaisseur Karlin

#2137 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Connaisseur Karlin »

Da li je UNSA privatni islamski univerzitet ili vlasnistvo drzave :D
insomnia78

#2138 Re: Zahiragić opet jaše

Post by insomnia78 »

Pa to ti je isto
Connaisseur Karlin

#2139 Re: Zahiragić opet jaše

insomnia78 wrote:Pa to ti je isto
dobro kazes,al' et' pitam da vidim sto ce pisati zastitnici vremena za dzumu ,jr im se ne dopada ideja koja savrseno fnkcionira na svijetskim fakultetima ,a oni izgleda da zele shut down cijelih faks cijelih sat vremena :-) :D
zenit dozic

#2140 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zenit dozic »

Connaisseur Karlin wrote:
dobro kazes,al' et' pitam da vidim sto ce pisati zastitnici vremena za dzumu ,jr im se ne dopada ideja koja savrseno fnkcionira na svijetskim fakultetima ,a oni izgleda da zele shut down cijelih faks cijelih sat vremena :-) :D
Neki problem mozda :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#2141 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin wrote:
kamen spoticanja wrote:
Daj sve prilagodi vjernicima.
Vjernici ne jedu klempu. Zabrani klempu. Vjernici ne piju i ne kockaju. Zabrani sve to. Vjernici jedu ribu petkom. Samo riba u menzama. Ups, pogresni vjernici. To moze samo u mostaru
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#2142 Re: Zahiragić opet jaše

zenit dozic wrote:
Neki problem mozda :mrgreen:
oh,kako tebi prija jer te Zahiragic jase :D
kakavdanakneiskustvu

#2143 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li to bas samo sat vremena?
Connaisseur Karlin

#2144 Re: Zahiragić opet jaše

kakavdanakneiskustvu wrote:

je li to bas samo sat vremena?
na temi sam primjetila da svi koji vole da ih Zahiragic jase podrzavaju cijeli petak slobodan :D
kockica_kockica

#2145 Re: Zahiragić opet jaše

Post by kockica_kockica »

Djevojka koja trenutno zavrsava master kaze mi koja glupost i smijurija od ovog "pravilnika". Vec 5 godina idem na faks i petkom poslije 10.00 na mom faksu nema predavanja ni ispita.

Pitam se sta se iza brda valja... ova odluka je bezze bas kao i ona sva prica o 9. Januaru ... nidje veze...

:skoljka:
pustopoljina

#2146 Re: Zahiragić opet jaše

Post by pustopoljina »

mirage77 wrote:
pustopoljina wrote:
mirage77 wrote:Sto to nekom moze da smeta dva sata pauze u petak za vrijeme dzume? Da neko kritikuje pad standarda i kriterijuma na UNSA podzao bih. Ali zasto drvlje i kamenje na jednu ovaku odluku. Mi ako hocemo da budemo demokratsko i tolerantno drustvo moramo da uvazimo i ovo. U ovoj zemlji muslimani cine preko 50% posto populacije. Ali bez obzira na to mi slijedimo radni kalendar i vikend koji uvazava Jevrejski (subota) i krscanski (nedjelja) sedmicni praznik. U cemu je problem da muslimani imaju 2 sata pauze u petak za svoju sedmicnu molitvu?
ovo je glupa i nepotrebna odluka.
faks nije obavezan, osnovna skola je obavezna. isto tako, ako jedan semestar ne mozes na dzumu, jer imas obavezne vjezbe, to je samo jedan semstar, ako i citav, u sljedecem ces vec moci.
ovaj ustupak je dokaz intelektualne nemoci akademaca u sarajevu.
i posluzilo je samo za samopromociju nekog lika koji ima ambiciju da bude neka bitna riba u politickim vodama.
da cinis i 100% populacije, imas kalendar koji imas, zna se koji su radni i koji su neradni dani (za koje profesije), niko ti ne brani da odes sa predavanja, pa cak i sa seminara, imas odredjeno sta koliko % moras posjetiti da bi dobio potpis (ima li toga jos), a sta ne...totalno nebitno ima li te ili nema u petak oko podne na faksu.
odluka je nebitna, nepotrebna...nema svrhu, nema jacinu, nikad nije bilo ni potrebe za njom...ima samo jednu svrhu- promociju tog lika.
mogao se uhvatiti bilo cega, eto on se uhvatio dzume...dzuma kao dzuma je njemu sasvim nebitna.
Pauza od dva sata se moze napraviti. Ne vidim problem u tome. Muslimani neka idu na dzumu. Ostali mogu na kafu ili pivu. To je otvorenost. Ali ta ideja da ljudi idu na dzumu a da ne idu na predavanja mi se nikako ne svidja. I ta ideja da se ide na predavanje radi potpisa mi se takodje ne svidja. Ovo je zemlja sa preko 50% muslimana. Znacajan broj ljudi ide na dzumu petkom pa makar to. To se moze pomiriti na taj nacin da bude pauza oko podne. Ta pauza bi svakako trebala da ljudi mogu rucati.
Petkom vecina ljudi zeli ranije zavrsiti. Petkom pola amfiteatra sjedi sa torbama i koferima i idu kuci preko vikenda...pa i takvi nisu nikad trazili da sva predavanja zavrse do podne, da sto prije stignu kuci. Pauza bi jos produzila ostajanje na faksu petkom. Ni profesori, ni asistenti ne mogu biti sretni zbog toga. Drzava je uvijek bila vecinski muslimanska i nikad nije bio problem oko dzume. Nekad te zakaci profesor koji ide na istu, pa covjek sam sebi oslobodi petak, ali se utrpa u srijedu do 19h,, nekad te zakace vjezbe i obavezno prisustvovanje.
Niti ce neko u pakao, ako propusti par dzuma godisnje, niti ce biti izbacen s faksa ako ne bude uvijek na predavanju, kao da nikad niko nije bio sa gripom u krevetu. Nepotrebna i tuzna odluka.
pustopoljina

#2147 Re: Zahiragić opet jaše

Post by pustopoljina »

Osim toga...za mog vakta je svako imao neku posebnu dzamiju, pa su sa gradjevine ljudi isli tiskati se u carevu, ne bi li ugledali aliju a.r. ili zasto vec...neki letjeli na sasvim drugu stranu, pa bi se za dva sata samo taksijem sve stiglo. Ljudi su strasno komplikovani.
bili su i mesdzide pravili po fakultetima, pa se samo svadjali medjusobno.
problemnatravunu

#2148 Re: Zahiragić opet jaše

Post by problemnatravunu »

:lol:

Haris Zahiragić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, u svojoj prvoj Facebook-hutbi u 2017. godini, poručio je studentima da je odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o zabrani predavanja i održavanja ispita na sarajevskim fakultetima u vrijeme džuma-namaza velika pobjeda studenata protiv agresivnih, radikalnih sekularista među profesorima i studentima.

"Međutim, u novoj godini se nećemo uspavati na lovorikama", poručio je Zahragić. "Iz reakcija dijela poražene klike, očito je da među profesorima, studentima i dijelu sekularističkih militanata, kojima je strano sve što je sveto, i dalje ima onih kojima je, da se izrazim slikovito, drveće džumu zaklonilo".

"To su oni među profesorima", otkriva Zahiragić, "koji se ne ustručavaju da tokom ispita, čak i u vrijeme džuma -namaza, favoriziraju studente sekulariste, dok studentima-vjernicima traže, da se slikovito izrazim, dlaku u ajetu!"

Zahiragić se posebno osvrnuo na netolerantan odnos prema "sestrama studentkinjama koje su se zbog diskriminacije prema njihovoj odjeći javno pobunile. Izvinjavam se, htio sam reći, pobulile".

Haris Zahiragić je najavio i da će Studentski univerzitet na čijem je čelu u 2017. širiti svijest o nepovredivosti džuma- namaza i među drugim kategorijama stanovništva, bez obzira, kako je napisao na "vjeru, spol i naciju i imovinski status".

"Pri kraju su pripreme za našu kampanju u vrtićima i osnovnim školama, popularno nazvana "Na džumi možeš biti i ti", kao i za našu stariju populaciju, penzionere, čije ćemo vjerske i građanske slobodu
afirmirati u saradnji sa MTV "Igman" kroz scensko-muzički edukativni reality program "Nikad nije kasno za ikindiju-namaz".

Na kraju Facebook-hutbe Haris Zahiragić se posebno zahvalio članovima Senata Univerziteta u Sarajevu koji su donijeli odluku o poštivanju džume u naučno-nastavnom procesu.

"Time su na našem Univerzitetu, nakon stotinu-dvjesto godina, vjerske i građanske slobode konačno ušle na širom odŠKRIJELJnuta vrata", poručio je Zahiragić.
:lol: :lol:
:izet:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2149 Re: Zahiragić opet jaše

Post by mali_milojica »

Kakav debil Bog te molovo :facepalm:
:lol:
HAVANA

#2150 Re: Zahiragić opet jaše

Post by HAVANA »

Nevjerovatno.
Post Reply