US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

Tomahawk11
Globalni moderator

#2126 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Tomahawk11 »

To Trumponju izabrali?! Idiots! :-)
A kazemo kod nas ovce :roll:
burgundy

#2127 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by burgundy »

Istina samo sto nas manje ima pa ne bi bilo ovako interesantno.
jeza u ledja

#2128 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

burgundy wrote:Istina samo sto nas manje ima pa ne bi bilo ovako interesantno.
:D
seln

#2129 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
seln wrote:
jeza u ledja wrote: Drugo, ako ovo iznad nije tacno. Mozda svi mi nismo u pravu? Mozda ce Trump fakat napraviti svijet boljim, zivot obicnih Amerikanaca boljim (onim koji nisu zadovoljni), poboljsati ekonomiju, izgladiti odnose u svijetu. Ko zna, mozda ovo lafo prijateljstvo sa Putinom izvuce nesto dobro za sve nas. Problemi na BI budu popravljeni....itd. Mozda, ja bih stvarno volio da nismo bili u pravu.
Da citiram Clintona: It's economy, stupid.

Sta ce donijeti nezaposlenom radniku prijateljstvo s Putinom?
Diktatori nemaju prijatelja. Mene ovo podsjeca na pakt Hitler - Staljin, dvije godine prije nego sto su se uhvatili za gusu.

Ne kontam, sta ti sad meni postavljas pitanja u kojim ja trebam kao braniti Trumpa, ili? :-)
Vidis da se hvatam za slamku.

Kazem, mozda smo svi mi bili u krivu.
Ne postavljam ti pitanja, vec samo kazem: prijateljstvo dva diktatora ne moze donijeti dobro nikome, cak n njima samima.
jeza u ledja

#2130 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Sutra kad Trump izadje sa kalasnjikovom na binu i zapuca po raji, nako. :D
A raja ono vice "jos, jos, hocu i ja" :D
burgundy

#2131 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by burgundy »

Htjede elita da pogura Hilary umjesto Sandersa,svejedno bi i on izgubio,ali ova ogrezla u korupciji i kriminalu,nisu ameri bas toliko glupi,saka jada postade uragan trampina.
Fudo387

#2132 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

Mozda previse dramimo, jebat i njega i nju.
Warren Buffet kaze sve ce biti ok. :D
seln

#2133 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by seln »

pasha078 wrote: Ako se sjecas prepirki tokom primaries kada sam podrzavao Bernija, ukazao sam na ovaj scenariji, apatiju kod Bernijevaca i ne izlazak na glasanje, ili u jos gorem slucaju glasanje za Trumpa. MI i WI gdje je Berni dobro odradio pokazuju da se nesto slicno desilo.
Odlicno, sad ce Bernijevci svima moci da kazu "sta smo vam rekli".
Uspjeli su, sprijecili su Hillary.
MensurM

#2134 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MensurM »

Imal se navijati jos negdje?
seln

#2135 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by seln »

Fudo387 wrote:Mozda previse dramimo, jebat i njega i nju.
Super, mirno spavajte.
fakat

#2136 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by fakat »

Adio pameti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2137 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:Mozda previse dramimo, jebat i njega i nju.
Pa iskreno, iz bh ugla, sigurno da nas treba boljeti neka stvar.
Al realno, kad su u pitanju glasaci ovog - meni na um padaju samo oni likovi u nedodjijama, zatucani do pm, nacisti, rasisti i ostali bolesnici.
Fudo387

#2138 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

seln wrote:Ne postavljam ti pitanja, vec samo kazem: prijateljstvo dva diktatora ne moze donijeti dobro nikome, cak n njima samima.
Nije ovaj nas blento diktator, mislim, bi on ali ima do tog stadija mali milion zajebancija.
Otkud to da ce se sjaraniti sa Putinom?
kolegione

#2139 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by kolegione »

seln wrote:
jeza u ledja wrote: Drugo, ako ovo iznad nije tacno. Mozda svi mi nismo u pravu? Mozda ce Trump fakat napraviti svijet boljim, zivot obicnih Amerikanaca boljim (onim koji nisu zadovoljni), poboljsati ekonomiju, izgladiti odnose u svijetu. Ko zna, mozda ovo lafo prijateljstvo sa Putinom izvuce nesto dobro za sve nas. Problemi na BI budu popravljeni....itd. Mozda, ja bih stvarno volio da nismo bili u pravu.
Da citiram Clintona: It's economy, stupid.

Sta ce donijeti nezaposlenom radniku prijateljstvo s Putinom?
Diktatori nemaju prijatelja. Mene ovo podsjeca na pakt Hitler - Staljin, dvije godine prije nego sto su se uhvatili za gusu.
Nije ni realno da imaju veci rast nego sto sad imaju a i nezaposlenost od 5% je okej, povecanje minimalne satnice je trazila Hilari svakako jedina tacka je Obamacare sve ostalo je nebitno manje vise.
A nastaviti Obamacare sa smanjenjem poreza za koji se zalaze Tramp je nemoguce

Vanjska politika je pod znakom pitanja

Wall street ce jako oscilirati ako nastavi sa ovom retardiranom pricom bice problema.
Uz ocekivani pad veceras, rast zlata pad dollara ect...

I da usput za moju 20 i koju :) republikanci poslovicno naprave sranje na svim poljima kako vani tako i unutra, a ovaj je republikanac na steroidima.
seln

#2140 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:Ne postavljam ti pitanja, vec samo kazem: prijateljstvo dva diktatora ne moze donijeti dobro nikome, cak n njima samima.
Nije ovaj nas blento diktator, mislim, bi on ali ima do tog stadija mali milion zajebancija.
Tako je najavio, da ce on i Volodja biti haveri. Budali more do koljena.
jeza u ledja

#2141 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
Ako se sjecas prepirki tokom primaries kada sam podrzavao Bernija, ukazao sam na ovaj scenariji, apatiju kod Bernijevaca i ne izlazak na glasanje, ili u jos gorem slucaju glasanje za Trumpa. MI i WI gdje je Berni dobro odradio pokazuju da se nesto slicno desilo.

Nije bas tako kao sto sada pises. Trump nije republikanac, i ovo nije vrhunac tea party pokreta. Trump je anti teza Tea Party. Ovo je u sustini klasna borba.
Nesto sasvim novo, tek predstoji da vidimo sta.
Bernie bi imao jos vecih problema sa manjinama. Boga pitaj sta bi mu smislili u medjuvremenu. Da je komunista?

Ne znam kako Trump anti-teza Tea Party, ne bih rekao? Mozda. Ovisi sta smatras pod Tea Party. Ja smatram to prvenstveno anti-establishmentom, small goverment, gun rights i to, a ne tradicionalne socijalne konzervativce.

Nije ni bitno. Smatram da je tim ljudima smisao politickog djelovanja - opozicija. Oni haman po definiciji ne mogu funkcionisati na vlasti. Ideja slona u radnji stakla moze trajati samo vrlo kratko. A onda slijede razocarenja....
Proslog Republikanskog predsjednika su vilama otjerali.

Ali da, slazem se i to da je ovo klasna borba, neki novi momenti, i tako.

Za Sandersa nikad necemo saznati. Ja sam ti vec rekao davno, ali ti ne slusas, da uopste nisam bio protiv njega. Pricao sam ti da nema sanse da uzme prajmariz, i tako i bi. Haj bar nesto sam bio u pravu... :lol: .... :roll:
KB9

#2142 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

amerika je ipak pokazala da nije toliko izgubljen slucaj, cisto zlo u vidu hilari izgleda nece pobjedit :izet:

kako je dobro poceo ovaj dan :bih:
Fudo387

#2143 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
Tako je najavio, da ce on i Volodja biti haveri. Budali more do koljena.
Mah, vidjecemo sta ce biti.
Nesta sam sumnjicav u tu ljubav, pogotovo sto je ovaj hajvan nepredvidiv, ko zna sta se njemu mota po onoj tintari.
ljevoruki

#2145 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ljevoruki »

seln wrote:
pasha078 wrote: Ako se sjecas prepirki tokom primaries kada sam podrzavao Bernija, ukazao sam na ovaj scenariji, apatiju kod Bernijevaca i ne izlazak na glasanje, ili u jos gorem slucaju glasanje za Trumpa. MI i WI gdje je Berni dobro odradio pokazuju da se nesto slicno desilo.
Moze se to i drugacije okrenuti: Hillary je sprijecila Bernija da postane prvi socijalista, uz to Jevrej, predsjednik USA.
On je imao jos manje sanse od nje, njega bi i Sara Palin pomela, onako stara i sipljiva.
Ima ovdje jos jedna okolnost koja nije isla Demokratsma u korist a to je da obicno, skoro pa po pravilu jedna partija nema tri ili cetiri uzastopna mandata. Zadnji je bio Reagan i stari Bush.

U svakom slucaju,neka nam je sa srecom novi predsjednik. :-)
jeza u ledja

#2146 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
Ma nisu Sandersovci sprijecili Hillary. To nije ba tacno. Neki Sandersovci jednostavno nisu bili Demokrate i to je to.

Medjutim njega jednostavno ne gotive crnci i manjine. On je njima bio neka vrsta elite koju ne razumiju, a ni on njih.
jeza u ledja

#2147 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

ljevoruki wrote:
seln wrote:
Moze se to i drugacije okrenuti: Hillary je sprijecila Bernija da postane prvi socijalista, uz to Jevrej, predsjednik USA.
On je imao jos manje sanse od nje, njega bi i Sara Palin pomela, onako stara i sipljiva.
Ima ovdje jos jedna okolnost koja nije isla Demokratsma u korist a to je da obicno, skoro pa po pravilu jedna partija nema tri ili cetiri uzastopna mandata. Zadnji je bio Reagan i stari Bush.

U svakom slucaju,neka nam je sa srecom novi predsjednik. :-)
Demokrati nisu imali 3 mandata za redom jos mescini od FDRa/Trumana u 40im.
Last edited by jeza u ledja on 09/11/2016 07:41, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2148 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Tomahawk11 »

Jelde, nadjebale ih sirovine iz Kentakija, Ajove, Jute...? Meh...
Ovo isto kod nas prica u Sa...doslje glasaju za SDA, kuku i pomagaj.
asker

#2149 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by asker »

Znam da ce zvucati cudno, al kad sam vidio da je dozvolio Jimmy Fallon-u da mu razbarusi kosu. znao sam da pobjedjuje. Prije toga da mu neko komentarise cudnu frizuru ovaj ga tuzi za milijardu dolara.

Covjek je budala, lazljivac, fasista, neiskusan u politici, gledao sam neke dokumentarce gdje se govori da nije ni toliko bogat kako se predstavlja. Valjda je sad konacno da je predsjednik. Nada ostaje u tome da postoji tim ljudi koji ce ga uhavizat da ne radi one stvari koje je najavljivao u kampanji.

Ukoliko ostane dosljedan svojoj politici, kupujte brasno i ostale namirnice. Pravite zemunice i nadajte se najboljem.
jeza u ledja

#2150 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:
Jelde, nadjebale ih sirovine iz Kentakija, Ajove, Jute...? Meh...
Ovo isto kod nas prica u Sa...doslje glasaju za SDA, kuku i pomagaj.
Ma ja. To nije tacno. Trump je u stvari dobio zato sto za njega NISU glasali samo takvi.
A vjerovatno su upravo ti bili ti stidljivi anketirani.
Post Reply