Ekspanzija terorizma

Post Reply
tranquil

#2126 Re: Ekspanzija terorizma

Post by tranquil »

insomnia78 wrote:E a sta je njima faraon radio. Kako da mladi Egipcanin ostane suzdrzan kad se sjeti tog zuluma, kako?
Znam da se zezaš, ali najgore je to što se ponekad ljudi u raspravama o tome ko je kome šta radio i ko polaže pravo na šta stvarno pozivaju na događaje koji su se desili prije više od dvije hiljade godina, a koji uz to imaju najblaže rečeno sumnjivu historijsku validnost.

Kada se slijepo ide u opravdavanje djela "tvoje" strane, očajnički se grebe čak i do dubina bronzanog doba. Nisu svjesni kako izgledaju ljudima sa strane kada potegnu takve argumente.
ABH017

#2127 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

aratet wrote:
zateznistub wrote:
aratet wrote:
Terorizam je opravdan protiv onog ko cini ulocine protiv civila i ko ne zeli da pregovara, to cak i nije terorizam nego oruzana pobuna, pogledaj u Siriji, nisam vidio da se svi borci protiv krvoloka Asada nazivaju teroristima?
Vela havle
Zamisli situaciju da zivis u drzavi gdje ti policija ubija djecu, a pravosudni organi su gluhi na to, sta raditi u takvom slucaju? reci im hvala?

Evo konkretno ne volim palestinske teroriste i njihove napade na demokratski Izrael, ali nemam problem ako napadaju vojne ciljeve, to je neki vid borbe, samo nek ne napadaju civile.
Jaka demokratija. :lol:
Sara03

#2128 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

economist wrote:Indeks demokratije se određuje prema pet pokazatelja: izborni proces i pluralizam, građanske slobode, funkcioniranje vlade, politička participacija i politička kultura.
:-)
insomnia78

#2129 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Kaki oni i demokratija a imaju serijatski sud i u tom sudu pride pokrivenu zenu
aratet

#2130 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

ABH017 wrote: Jaka demokratija. :lol:
Jedna od vecih na citavom kontinentu, nivo razvijenih evropskih zemalja nisu.
aratet

#2131 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

insomnia78 wrote:E a sta je njima faraon radio. Kako da mladi Egipcanin ostane suzdrzan kad se sjeti tog zuluma, kako?
Musa a.s. zbog torture faraona egipcanskog morao pobjeci, lako se zaboravljajuje te stvari.
Sara03

#2132 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

aratet wrote:
29 pozicija od 167 zemalja.

BiH primjerice, na 101 mjestu u družbi Libanona i sličnih. :-)
insomnia78

#2133 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Liban je za nas utopija :lol:
ABH017

#2134 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Sara03 wrote:
aratet wrote:

BiH jedino što ima od demokratije su prefiksi u nazivima nacionalnih stranaka na vlasti: HDZ, SDA, SNSD, SDS... I ništa više. Uzimati BiH kao reper da bi se pokazao nivo demokratije u nekoj zemlji, je smiješno.
Sara03

#2135 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

ABH017 wrote:
Sara03 wrote:
aratet wrote:

BiH jedino što ima od demokratije su prefiksi u nazivima nacionalnih stranaka na vlasti: HDZ, SDA, SNSD, SDS... I ništa više. Uzimati BiH kao reper da bi se pokazao nivo demokratije u nekoj zemlji, je smiješno.
Smješnije je tvoje nepoznavanje elementarnih pojmova...

Terorizam, demokratija, šta nam spremaš za sJutra?
Last edited by Sara03 on 26/05/2017 21:16, edited 1 time in total.
Fudo387

#2136 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Fudo387 »

Sara03 wrote:
aratet wrote:

BiH je veca demokratija od Njemacke.
ABH017

#2137 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Sara03 wrote:
ABH017 wrote:
Sara03 wrote: 29 pozicija od 167 zemalja.

Smješnije je tvoje nepoznavanje elementarnih pojmova...

Terorizam, demokratija, šta nam spremaš za sJutra?
Tvoje maštanje o mom znanju me jako zabavlja. Mislim i druge forumaše. Moram te razočarati, jer sam odgojen i ne želim komentarisati druge forumaše, pa neću ni tebe.
Srećo draga, ako si pismena, u vrhu stranice ti stoji naslov teme. Ne vidim da je to moj nick, pa te lijepo molim da se ne provaljuješ.
Tema ove emisije je Ekspanzija terorizma.
Hvala lijepo. :-D
joint union

#2138 Re: Ekspanzija terorizma

Post by joint union »

insomnia78 wrote:Ubistvo Vedrana je terorizam?
Itekako!
ABH017

#2139 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Prikopčalo internet i registrovalo se na forum prije dva i po mjeseca i ono bi već da komentariše nekog. :lol: :lol: :lol:
Dobro, tri. :lol:
Sara03

#2140 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

ABH017 wrote:Tvoje maštanje o mom znanju me jako zabavlja. Mislim i druge forumaše. Moram te razočarati, jer sam odgojen i ne želim komentarisati druge forumaše, pa neću ni tebe.
Srećo draga, ako si pismena, u vrhu stranice ti stoji naslov teme. Ne vidim da je to moj nick, pa te lijepo molim da se ne provaljuješ.
Uzorit insan koji ne vrijeđa (nemaš štofa, vrckava inteligencija, IQ test, "uranio naspav'o")...

A nadasve principijelan čovjek: :izet:
"jer sam odgojen i ne želim komentarisati druge forumaše, pa neću ni tebe."
Prikopčalo internet i registrovalo se na forum prije dva i po mjeseca i ono bi već da komentariše nekog. :lol: :lol: :lol:
Kmečanje neće pomoći, za to imaš opciju report, ipak je ovo forum.

Prijatno.
ABH017

#2141 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Sara03 wrote:
ABH017 wrote:Tvoje maštanje o mom znanju me jako zabavlja. Mislim i druge forumaše. Moram te razočarati, jer sam odgojen i ne želim komentarisati druge forumaše, pa neću ni tebe.
Uzorit insan koji ne vrijeđa (nemaš štofa, vrckava inteligencija, IQ test, "uranio naspav'o")...

A nadasve principijelan čovjek: :izet:
"jer sam odgojen i ne želim komentarisati druge forumaše, pa neću ni tebe."
Kmečanje neće pomoći, za to imaš opciju report, ipak je ovo forum.

Prijatno.
Lamentiranje i prebiranje po mojim postovima ti ne pomaže. A mene jako, jako zabavlja. I imponuje mi. A možda nešto i naučiš. :lol:
Sara03

#2142 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

Vol. 2
Image
ABH017

#2143 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

:lol:
Frkću suze k'o qrcheve glOve.
:lol:
SEYOboy

#2144 Re: Ekspanzija terorizma

Post by SEYOboy »

liban je za bih space šatl. ljudi nedavno imali gay paradu :D
Niemand

#2145 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Niemand »

ABH017 wrote: ...
https://www.youtube.com/watch?v=SzP8e9b_OT8

I ostali muslimani na temi sa "ali.." mogu pogledati.

Lijep pozdrav.
Sara03

#2146 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

SEYOboy wrote:liban je za bih space šatl. ljudi nedavno imali gay paradu :D
I još moraju provesti do godinu dana iza rešetaka zbog svojih nastranih činova. K'o u BiH, jelte? :D

Uglavnom, ista selendra.
ABH017

#2147 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Niemand wrote:

Lijep pozdrav.
Maši ušima "ali..". Mrsko mi gledat ono što mi preporučuje neko ko me gleda prvenstveno kao muslimana. A to jako, jako puno govori koliko si ti sam ograničen. Znači balkon.
Selam.
Niemand

#2148 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Niemand »

ABH017 wrote:
Niemand wrote:

Lijep pozdrav.
Maši ušima "ali..". Mrsko mi gledat ono što mi preporučuje neko ko me gleda prvenstveno kao muslimana. A to jako, jako puno govori koliko si ti sam ograničen. Znači balkon.
Selam.
Ogrenicana sam ko balkon jer sam muslimanu, kao muslimanka, stavila link o nama, muslimanima? Ne vidim razlog zasto bi neki ateista ovo trebao gledati. Ovo smo mi. Muslimani. Nase ponasanje.

Al dobro, izvinjavam se u ometanju tvog "ali.." i zahvaljujem na "masi usima", "ogranicen ko balkon". Nece se ponoviti. Jer ocito ne vrijedi sa svakim pricati.

Nema potrebe da odgovoras, tvoj prethodni odgovor je svakako dovoljan, a i meni se na ovakvoj temi ne prepucava sa budalastinama.
ABH017

#2149 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Zanimljiva je ova intelektualna forumska elita koja ne umije ništa valjano napisati na temu ekspanzija terorizma, već im se svo piskaranje svodi na potragu za onima koji relativiziraju, umanjuju, opravdavaju terorizam koristeći "ali..".
Jesi li musliman, imaš li na avataru nešto što podsjeća na Islam ili si se izjasnio kao Bošnjak, musliman, ono u svojoj ograničenosti ne može da skonta da ti to ne radiš, nego naprotiv osuđuješ. No, opet zbog pomenute ograničenosti, smatraju da, ako se ne odričeš Islama, automatski podržavaš ili barem opravdavaš terorizam. Njima je to isto i ne mogu da shvate da ta dva pojma nemaju ništa zajedničko i da lik koji aktivira bombu na svojim prsima nema ništa zajedničko ni sa muslimanom u Siriji, a kamo li u Bosni i Hercegovini.
A sad se razletite i lijepite videa "referentnih" primjeraka Bošnjaka, muslimana: Peze, Kuduzovića i sličnih. Ili kakvog selefije arapa, uz komentar da su to sljedbenici izvornog Islama.
Samo nam onda objasnite u kakvoj smo mi vezi s njima.
ABH017

#2150 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

Niemand wrote: Ogrenicana sam ko balkon jer sam muslimanu, kao muslimanka, stavila link o nama, muslimanima? Ne vidim razlog zasto bi neki ateista ovo trebao gledati. Ovo smo mi. Muslimani. Nase ponasanje.

Al dobro, izvinjavam se u ometanju tvog "ali.." i zahvaljujem na "masi usima", "ogranicen ko balkon". Nece se ponoviti. Jer ocito ne vrijedi sa svakim pricati.

Nema potrebe da odgovoras, tvoj prethodni odgovor je svakako dovoljan, a i meni se na ovakvoj temi ne prepucava sa budalastinama.
Pogrešnom si se obratila, jer ja nigdje nisam napisao ali...
To "ali.." je za moje poimanje mnogo, mnogo veća uvreda od "maši ušima" i "ograničen", jer si činom svrstavanja mene u tu grupaciju, sama to pokazala.
Možda sam ja ograničeniji, ali se barem trudim razumjeti druge.
Post Reply