Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
male_okice

#2126 Re: Gdje na more? - 2017

Post by male_okice »

bersK wrote:Vidim ne paše vam Ulcinj, ne paše Igalo, ne paše Budva.

Eh pa sad da pitam.

Najbolje mjesto u Crnoj Gori na primorju je: ?

Uzmite u obzir sve sto prosjecan mladi covjek trazi na jednom primorskom mjestu. Bio sam prosle godine u Dobrim Vodama, smorio se ko cigan.

Nemos posteno plivat od valova a i ona budala sa onom brodicom opra boga "roman abramovic vila trimilione evra"

Dodajte jos neke svoje parametre i ukupan dojam, pa da cujem dje bi mogo da picim ove godine kad neam pasosa :D
U CG najljepse mjesto mi je Tivat. A imas onaj porto montenegro od hotela, marine, kafica, klubova, butika bas je lijepo. Jedino opet plaze i nisu nesto. Gradska plaza je uglavnom u betonu nema hlada ali ako ste autom mozete ici na Plave Horizonte i ima jos jedna plaza prije zaboravila sam kako se zove ali je usput. Tu placas samo parking nekih 2eura je za citav dan a pijesak je sitni i jako je lijepo.
Inace i budva i kotor su ti blizu, mislim da je ono kotor 4km kad ides kroz onaj tunel a budva 8.
Mi smo isli preko trebinja pa udemo u cg kod igala/herceg novog i na trajekt i eto nas u tivtu. A da.imas tamo.i pomorski muzej i pravu podmornicu koju je JNA koristila sve do 91 i mozes je posjetiti pogledati sa vodicem.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2127 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Pitar sa Kariba »

Tyke wrote:Na drugoj temi sam napisao, planiram u Antaliju krajem avgusta. Pa treba mi mala pomoc, na osnovu vasih iskustava, kopiracu svoj post:

Ima li neka topla preporuka, na osnovu licnog iskustva, za odlazak u Tursku/Antalija (prvenstveno me Antalija zanima, mada sam dosta lijepoga cuo i o Alaniji)?
Planiram ovo ljeto sa curom u Tursku, malo smo gledali ponude i po svemu sudeci mi valja dati oko 2500-3000KM za doobar hotel, All inclusive, veci bazeni i ostali fazoni. E sad, neki poseban hotel u kojem ste bili i odusevili se (ili neki koji mi ne preporucujete preko nasih agencija) i sta jos trebam znati, gledati i traziti prije nego odem.

PS. Koja je razlika izmedju All Inclusive i Ultra All Inclusive? Volio bih znati sa sigurnoscu koja je razlika, da li u All Inclusive nemam sva pica i jela koristenje 24/7, sta imam a sta nemam sa jednim, odnosno drugim?
All inc. nemas ukljucena "strana" pica, u Ultra imas. Ultra u pojedinim hotelima ukljucuje room service i a la carte restoran i to je to otprilike. Svaki hotel mozes izgooglati pa se tako i odluci.
Ono sto ja ne bih preporucio ako vec uzmes All/ultra aranzman su fakultativni izleti tipa Pamukale i to, pogotovo ne preko agencije sa kojom ides. To je izgubljen vec placeni dan. Osim ako bude ponuda raftinga na Manavgatu. :thumbup:
Svi ovi veci hoteli su izvan gradova (Alanye, Side) pa nije lose jedan dan uzeti rent a car (30-50 eura 24h) i obici grad, otici na veceru u neki restoran...
LikeLike

#2128 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

Moze li se sa tudjim autom preko granice u HR bez ikakve punomoci?
Mis mekinjas

#2129 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Mis mekinjas »

LikeLike wrote:Moze li se sa tudjim autom preko granice u HR bez ikakve punomoci?
Ja sam vadila punomoc. Vozila sam tatin auto.
Na granici me niko nije niti pitao niti trazio punomoc, bila im je bitna prometna, osiguranje i zeleni karton, standardno sta provjeravaju. Policija me u hr nije zaustavila.
Ali ako pitas institucije..., da, treba punomoc na tudji auto kad ides u drugu drzavu. Mislim da je punomoc vadjena u policiji.
Raigor Stonehoof

#2130 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Raigor Stonehoof »

Mis mekinjas wrote:
LikeLike wrote:Moze li se sa tudjim autom preko granice u HR bez ikakve punomoci?
Na granici me niko nije niti pitao niti trazio punomoc, bila im je bitna prometna, osiguranje i zeleni karton, standardno sta provjeravaju. Policija me u hr nije zaustavila.
Ali ako pitas institucije..., da, treba punomoc na tudji auto kad ides u drugu drzavu. Mislim da je punomoc vadjena u policiji.
Isto iskustvo, tatin auto, niko me nije pitao. Al mislim da se medjunarodna punomoc vadi u BIHAMK-u.
MensurM

#2131 Re: Gdje na more? - 2017

Post by MensurM »

Izdajem ja apartman u jednom slatkom mjestu u Dalmaciji, bila su dvojica forumaša i nisu imali zamjerke.

Javite se ;-)
LikeLike

#2132 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

MensurM wrote:Izdajem ja apartman u jednom slatkom mjestu u Dalmaciji, bila su dvojica forumaša i nisu imali zamjerke.

Javite se ;-)
Koje mjesto?
spreca

#2133 Re: Gdje na more? - 2017

Post by spreca »

Mis mekinjas wrote:
Ja mislim da se to radi u AMD BiH
MensurM

#2134 Re: Gdje na more? - 2017

Post by MensurM »

LikeLike wrote:
MensurM wrote:Izdajem ja apartman u jednom slatkom mjestu u Dalmaciji, bila su dvojica forumaša i nisu imali zamjerke.

Javite se ;-)
Koje mjesto?
https://www.facebook.com/ApartmaniDea/

Između Šibenika i Primoštena.
LikeLike

#2135 Re: Gdje na more? - 2017

Post by LikeLike »

MensurM wrote:
LikeLike wrote:

Javite se ;-)
Koje mjesto?

Hvala, pogledam pa ako mi se svidi javim se :)
AmirBaa

#2136 Re: Gdje na more? - 2017

Post by AmirBaa »

Mis mekinjas wrote:
"Ako u Hrvatsku putujete vozilom koje ste posudili od prijatelja ili rodbine, iz BIHAMK-a će vam savjetovati da uzmete punomoć. Ona u BIHAMK-ovim poslovnicima košta 25 KM
Iz Granične policije BiH kažu da vam punomoć ipak ne treba. Važno je da imate važeće redovne isprave, saobraćajanu dozvolu i zeleni karton."
Sigurno sam 20-tak puta prelazio granicu sa tudjim autom i nikad nisu pitali nista. Ocigledno bihamk ubire pare na paranoji ljudi :D
tap3ah75

#2137 Re: Gdje na more? - 2017

Post by tap3ah75 »

MensurM wrote:
LikeLike wrote:

Javite se ;-)
Koje mjesto?

De na pp šibni cijenu.

I ako smiješ reći koja 2 su to bili :D
vjesticanametli

#2138 Re: Gdje na more? - 2017

Post by vjesticanametli »

I meni cijenu po danu posalji na pp....3 osobe krajem jula par dana....ako se mognemo dogovoriti super ... :)
vjesticanametli

#2139 Re: Gdje na more? - 2017

Post by vjesticanametli »

Javite se ;-)
menso imal kakvog mjesta....cijene i to
radostan dan

#2140 Re: Gdje na more? - 2017

Post by radostan dan »

rezervisano...

ođe se spava -

Image

ođe se gazi jež -

Image

ođe se srče jutarnji espreso -

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2141 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

Tanko radosni, tanko, nigdje plaze. :mrgreen: Ne racunam taj kamenjar i beton. :mrgreen:
radostan dan

#2142 Re: Gdje na more? - 2017

Post by radostan dan »

konektovan wrote:Tanko radosni, tanko, nigdje plaze. :mrgreen: Ne racunam taj kamenjar i beton. :mrgreen:
čuj niđe plaze...ja mu slikam tačno ležaljku, drvo i sto gdje pijem kafu...on mi traži panoramu.
nista, ove godine sa dronom na more.
skafiskafsnjak

#2143 Re: Gdje na more? - 2017

Post by skafiskafsnjak »

Meni i nije bas toliko blizu...al ajd zdravo je malo prosetati hahahahaha
Image
konektovan

#2144 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:Meni i nije bas toliko blizu...al ajd zdravo je malo prosetati hahahahaha
Image
Ako nemaš djece, to je ništa. Malo prošetas, a cijene duplo manje nego u prvom safu. :thumbup: :mrgreen:
skafiskafsnjak

#2145 Re: Gdje na more? - 2017

Post by skafiskafsnjak »

Keine Kindern :lol:

Samo zena i ja :) ma salim se, 10ak min pjeske polako, nije strasno .
Makarska u pitanju, tako da, niije jeftino nigdje :lol:
radostan dan

#2146 Re: Gdje na more? - 2017

Post by radostan dan »

konektovan wrote:
Ako nemaš djece, to je ništa. Malo prošetas, a cijene duplo manje nego u prvom safu. :thumbup: :mrgreen:
ma ja...poslije moš na olimpijadu, obzirom na kondiciju.
konektovan

#2147 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

radostan dan wrote:
konektovan wrote:
ma ja...poslije moš na olimpijadu, obzirom na kondiciju.
Ta ima veze, još koja kalorija sprzena. :mrgreen:
radostan dan

#2148 Re: Gdje na more? - 2017

Post by radostan dan »

a viđu moje društvo pod onim drvetom...

Image

:mrgreen:
konektovan

#2149 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

radostan dan wrote:a viđu moje društvo pod onim drvetom...

Image

:mrgreen:
A da oca mu povrh guzice, đe njega nađe jadan??? :mrgreen: :mrgreen:
radostan dan

#2150 Re: Gdje na more? - 2017

Post by radostan dan »

konektovan wrote:
A da oca mu povrh guzice, đe njega nađe jadan??? :mrgreen: :mrgreen:
e ne znam, ni meni nije bilo pravo...
zakuvao sa milom, pa našo pored mene da se kupa i sjedi. da me nešto strefi, -slučajno-... :mrgreen:
Post Reply