AUTENTIČNOST vs DOGMA, (islam, Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
zagortenej

#2126 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zagortenej »

U oba slučaja se radi o sistemu mrkve i štapa, samo što uvaženi hafiz kod djece ne može koristiti batinu jer bi zaglavio zatvora.
S obzirom da djeca sve čine spontano, iskreno, bez straha od posljedica i bez zle namjere tj.slušaju svoje srce, njima se ne može podvaliti lafina o nekakvoj nagradi na “onom“ svijetu. Zato kod njih prolazi novčana nagrada, jer, jednostavno je to logično, za novac će kupiti slatkiše i igračke.
Kod odraslih se primjenjuje sistem nagrade-dženetom i kazne-džehenemom jer su već izgubili sebe odrastanjem, pod uticajem raznih vanjskih faktora.
Izgleda da je odrasle lakše zavarati nego djecu.

Sad, ko tu ispada veći ahmak, prosudite sami :bih:
arzuhal

#2127 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

:lol: :mrgreen:
HardcoreMX

#2128 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by HardcoreMX »

pitas ga sta si po zanimanju? i kae..profesionalni vjernik..
Bloo
Globalna šefica

#2129 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

zagortenej wrote:U oba slučaja se radi o sistemu mrkve i štapa, samo što uvaženi hafiz kod djece ne može koristiti batinu jer bi zaglavio zatvora.
S obzirom da djeca sve čine spontano, iskreno, bez straha od posljedica i bez zle namjere tj.slušaju svoje srce, njima se ne može podvaliti lafina o nekakvoj nagradi na “onom“ svijetu. Zato kod njih prolazi novčana nagrada, jer, jednostavno je to logično, za novac će kupiti slatkiše i igračke.
Kod odraslih se primjenjuje sistem nagrade-dženetom i kazne-džehenemom jer su već izgubili sebe odrastanjem, pod uticajem raznih vanjskih faktora.
Izgleda da je odrasle lakše zavarati nego djecu.

Sad, ko tu ispada veći ahmak, prosudite sami :bih:
A i nekkao bi pogrešno skroz bilo shvaćeno da im odmah direktno daje bombone i čokoladice... :|
zagortenej

#2130 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zagortenej »

ili hurije i dženetske dvorce...
Smrcak15

#2131 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

zagortenej wrote:ili hurije i dženetske dvorce...
bili ti volio da te ozene sa neko hurijom dzenetskom na buducem svijetu ili bi radije da odes u nista odakle si i dosao po svom vjerovanju :D
Bloo
Globalna šefica

#2132 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
bili ti volio da te ozene sa neko hurijom dzenetskom na buducem svijetu ili bi radije da odes u nista odakle si i dosao po svom vjerovanju :D
Znaš šta Smrčko, da ti kažem nešto iskreno, od srca, iz iskustva...
Što je jedan veliki čovjek rekao, a ja samo prenosim:

Nije sve ni u pari
u hrani i pic*i
najljepse su stvari
u duhovnom bicu

Te su rijeci ostavile trag
sad stoji u cosku u sandalama
srce mu vedro a osmijeg blag
dok tumaci budalama
Smrcak15

#2133 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Znaš šta Smrčko, da ti kažem nešto iskreno, od srca, iz iskustva...
Što je jedan veliki čovjek rekao, a ja samo prenosim:

Nije sve ni u pari
u hrani i pic*i
najljepse su stvari
u duhovnom bicu

Te su rijeci ostavile trag
sad stoji u cosku u sandalama
srce mu vedro a osmijeg blag
dok tumaci budalama
Nije sve ni u pari
u hrani i pic*i
najljepse su stvari
u duhovnom bicu
tacno tacno tacno

samo sto dzennet nije samo materija, dzennet je dusevno zadovoljstvo kombinovano sa materijom.

te materijalne stvari su sporedne stvari uzitka naspram dusevnog zadovoljstva, to je istinsko uzivanje, a to sto se u dzennetu zadvoljava i dusa i tijelo to je savrsenstvo dzenneta, otkini nesto od toga odmah je to falinka , a falinki nema u Bozanskom savrsenom terenu.
Bloo
Globalna šefica

#2134 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
samo sto dzennet nije samo materija, dzennet je dusevno zadovoljstvo kombinovano sa materijom.

te materijalne stvari su sporedne stvari uzitka naspram dusevnog zadovoljstva, to je istinsko uzivanje, a to sto se u dzennetu zadvoljava i dusa i tijelo to je savrsenstvo dzenneta, otkini nesto od toga odmah je to falinka , a falinki nema u Bozanskom savrsenom terenu.
Kako zagrobni život može biti materijalan ako je tamo, sa onu stranu vela?
Kako može biti materijalan, ako smo materijalni okov duše zvani tijelo ostavili u zemlji?

I ne idem ja nigdje dok mi ne jave da tamo postoje i dzennetski hurci :|
Smrcak15

#2135 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Kako zagrobni život može biti materijalan ako je tamo, sa onu stranu vela?
Kako može biti materijalan, ako smo materijalni okov duše zvani tijelo ostavili u zemlji?

I ne idem ja nigdje dok mi ne jave da tamo postoje i dzennetski hurci :|
nisi ti izgleda razumjela to kako to ide tamo :D

zgrobni zivot je dusevni period, kad si samo dusa, nesto poput sna, kao kad si u snu.

ali imas neke pogodnosti da materijalizovano udjes u Raj prije sudnjeg dana samo kao ptica, znaci dusa se prikopca za pticu koja leti, znaci ti si prije sudnjeg dana , prije pravog ozivljenja duse i tijela iz groba, dzenetska ptica koja leti i hrani se sa dzenetskog drveca, i koja je svjesna, zamisli se ti sad da si ptica a imas i razum i svijest da si ptica....

mozda se pitas sto je ovakva procedura prije ulaska u Raj.....pa jednostavno receno da te Allah upozna sta te ceka u dzennetu, da vidis to na licu mjesta sta sve ima i kakva uzivanja cekaju narod...znas kad se ide negdje na godisnji pa covjek sjedne i gleda slike i video klipove tog mjesta da se uopozna prije nego se ode tamo, pa kad se upozna sa tim mjesto gdje se ide, onda se zelja povecava i zudnja za sto prije odlaskom tamo...pa se dani odbrojavaju do godisnjeg :D tako isto ce i dusa u ptici ce da jedva ceka da udje tamo kao covjek/zena.

I ne idem ja nigdje dok mi ne jave da tamo postoje i dzennetski hurci
hurci postoje , a do tebe je da li hoces tamo njima ici ili mozda cak hoces u onu drugu stranu, stranu koja vodi u dzehenemsku provaliju

do tebe je....

svako ima mjesto u dzennetu i dzehenemu izgradjeno, pa do Tebe je gdje zelis da ides.
Bloo
Globalna šefica

#2136 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
nisi ti izgleda razumjela to kako to ide tamo :D
zgrobni zivot je dusevni period, kad si samo dusa, nesto poput sna, kao kad si u snu.
ali imas neke pogodnosti da materijalizovano udjes u Raj prije sudnjeg dana samo kao ptica, znaci dusa se prikopca za pticu koja leti, znaci ti si prije sudnjeg dana , prije pravog ozivljenja duse i tijela iz groba, dzenetska ptica koja leti i hrani se sa dzenetskog drveca, i koja je svjesna, zamisli se ti sad da si ptica a imas i razum i svijest da si ptica....
mozda se pitas sto je ovakva procedura prije ulaska u Raj.....pa jednostavno receno da te Allah upozna sta te ceka u dzennetu, da vidis to na licu mjesta sta sve ima i kakva uzivanja cekaju narod...znas kad se ide negdje na godisnji pa covjek sjedne i gleda slike i video klipove tog mjesta da se uopozna prije nego se ode tamo, pa kad se upozna sa tim mjesto gdje se ide, onda se zelja povecava i zudnja za sto prije odlaskom tamo...pa se dani odbrojavaju do godisnjeg :D tako isto ce i dusa u ptici ce da jedva ceka da udje tamo kao covjek/zena.

hurci postoje , a do tebe je da li hoces tamo njima ici ili mozda cak hoces u onu drugu stranu, stranu koja vodi u dzehenemsku provaliju
do tebe je....
svako ima mjesto u dzennetu i dzehenemu izgradjeno, pa do Tebe je gdje zelis da ides.
Znači ako sam dobro pohvatala - u dzennetu sam samo dusa, ali mogu uci tamo i kao ptica, odnosno materijalizovati se u pticu u kojoj je moja duša i ta ptica je svjesna okruženja - dzenneta.
Ali to je samo demo jer nam je cilj da u raj udemo ne samo kao duse vec kao materijalizovane duse u obliku muskarca ili zene da bismo mogli da i fizicki iskusimo blagodati dostupne tamo.
arzuhal

#2137 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

"ali imaš neke pogodnosti..." :lol: Ovo k'o Delimano i to...

Ako izgovorite šehadat i umrete već danas, očekuju vas nevjerovatne pogodnosti i razna iznenađenja! Šehadet možete izgovoriti sami ili u svakoj bolje opskrbljenoj džamiji s podnim grijanjem širom BiH :thumbup:
Smrcak15

#2138 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:"ali imaš neke pogodnosti..." :lol: Ovo k'o Delimano i to...

Ako izgovorite šehadat i umrete već danas, očekuju vas nevjerovatne pogodnosti i razna iznenađenja! Šehadet možete izgovoriti sami ili u svakoj bolje opskrbljenoj džamiji s podnim grijanjem širom BiH :thumbup:
Ako izgovorite šehadat i umrete već danas, očekuju vas nevjerovatne pogodnosti i razna iznenađenja!
ma koliko to volio ili ne volio, ogromni se pogodnosti

recimo osoba koja ima tonu grijeha ali iskreno se pokaje Bogu , iizgovori sehadet, njemu grijesi su oprosteni , pa ja na nivou tek novorodjenog djeteta.
sa smrcu dolaze i pozitivna i negativna iznanadjenja, cim se zakoraci u nepoznat teren. :D
Bloo
Globalna šefica

#2139 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Ne bih da budem party pooper, ali nekako ne bih voljela da se materijaliziram kao žena u Dzennetu...radije bih bila samo duša (od čo'eka!)/duh/svijest.

Ako sam žena u dženetu, koja je ista kao prava, živa žena na ovom svijetu, odnosno fizički receptori su tu da bih mogla da osjetim blagodati dzenneta, jel to onda znači da i funkcionišem kao prava žena, samo sam u dzennetu?
Smrcak15

#2140 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Ne bih da budem party pooper, ali nekako ne bih voljela da se materijaliziram kao žena u Dzennetu...radije bih bila samo duša (od čo'eka!)/duh/svijest.

Ako sam žena u dženetu, koja je ista kao prava, živa žena na ovom svijetu, odnosno fizički receptori su tu da bih mogla da osjetim blagodati dzenneta, jel to onda znači da i funkcionišem kao prava žena, samo sam u dzennetu?
Ne bih da budem party pooper, ali nekako ne bih voljela da se materijaliziram kao žena u Dzennetu...radije bih bila samo duša (od čo'eka!)/duh/svijest.
znaci ti vise uzivas u snu nego na javi

vise uzivas kada jedes nesto u snu kao dusa, nego kad jedes na javi kao dusa i tijelo zajedno :)
Ako sam žena u dženetu, koja je ista kao prava, živa žena na ovom svijetu, odnosno fizički receptori su tu da bih mogla da osjetim blagodati dzenneta, jel to onda znači da i funkcionišem kao prava žena, samo sam u dzennetu
da, samo sto si tamo bez mahana, znaci u savrsenoj formi kako dusevnoj tako i fizickoj.
da, ziva zena, sa tijelom i dusom, kao sto si sad tijelo i dusa na zemlji.

a ako preferisar da si samo dusa, to znaci preferiras uzivanje u snu nego uzivanje na javi u materijalizovanom svijetu gdje i dusa i tijelo uzivaju, dok u snu samo dusa uziva a ne i tijelo....i nije mi jasan tvoja zelja da radije samo kao dusa uzivas a ne kao dusa i tijelo :-) ne ide mi u glavu
Bloo
Globalna šefica

#2141 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:

vise uzivas kada jedes nesto u snu kao dusa, nego kad jedes na javi kao dusa i tijelo zajedno :)

da, samo sto si tamo bez mahana, znaci u savrsenoj formi kako dusevnoj tako i fizickoj.

a ako preferisar da si samo dusa, to znaci preferiras uzivanje u snu nego uzivanje na javi u materijalizovanom svijetu gdje i dusa i tijelo uzivaju, dok u snu samo dusa uziva a ne i tijelo....i nije mi jasan tvoja zelja da radije samo kao dusa uzivas a ne kao dusa i tijelo :-) ne ide mi u glavu
Znači imam menstruaciju, ovulaciju i PMS i u dzennetu :|

Dammit!

Neka mene u ništavilu :D
Smrcak15

#2142 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Dammit!

nemas nista od toga.
Bloo
Globalna šefica

#2143 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Dammit!

nemas nista od toga.
Pa ako sam ista žena kao i na zemlji onda imam i menstruaciju, jer imam jajnike.
Jajnici i menstruacija nisu mana, ergo i dalje su prisutni u dzennetu.
Osim ako ne želiš da impliciraš da jesu mana.
Gojeni H

#2144 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:Ako je već čovjek dobio ban, ne znam čemu toliko likovanje?

Doduše, od muslimana me to i ne čudi, budući da su i osnivači tzv. islama likovali i zbog gorih stvari.
I ti poceo sa tzv.? Aman jarabi :D
harač

#2145 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by harač »

:lol:

"... but I don't want it back!"

Smrcak15

#2146 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Pa ako sam ista žena kao i na zemlji onda imam i menstruaciju, jer imam jajnike.
Nema mensa, pms ili icega negativnog u dzennetu
Bloo
Globalna šefica

#2147 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote: Pa ako sam ista žena kao i na zemlji onda imam i menstruaciju, jer imam jajnike.
Nema mensa, pms ili icega negativnog u dzennetu
Znaci nemam ni jajnika?
Idemedosumom

#2148 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Idemedosumom »

Bloo wrote: Znaci nemam ni jajnika?
Možda ima jajnika u Džehennemu :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2149 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
Bloo wrote: Znaci nemam ni jajnika?
Možda ima jajnika u Džehennemu :lol:
Shhhhhhhhhhhhhhh :facepalm:
ometaš me u sokratovskom porađanju jedne spoznaje kod kolege
Ramzess Veliki

#2150 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Ramzess Veliki »

Smrcak15 wrote: samo sto dzennet nije samo materija, dzennet je dusevno zadovoljstvo kombinovano sa materijom.

Po tome je dzennet pretpostavljen kao materijalni oblik postojanja.
Zar kad preselimo ne preseljava samo nasa dusa, a nase tjelesno postojanje postaje ilovaca?
U slucaju da dzennet postoji materijalno pretpostavljam da bi ga astrolozi odavno pronasli, toliko je opreme okrenuto ka nebesima u trazenju bilo kakvog suskanja da se pronadju alijeni ? :?
Image
Post Reply