Bloo wrote:Smrcak15 wrote:
samo sto dzennet nije samo materija, dzennet je dusevno zadovoljstvo kombinovano sa materijom.
te materijalne stvari su sporedne stvari uzitka naspram dusevnog zadovoljstva, to je istinsko uzivanje, a to sto se u dzennetu zadvoljava i dusa i tijelo to je savrsenstvo dzenneta, otkini nesto od toga odmah je to falinka , a falinki nema u Bozanskom savrsenom terenu.
Kako zagrobni život može biti materijalan ako je tamo, sa onu stranu vela?
Kako može biti materijalan, ako smo materijalni okov duše zvani tijelo ostavili u zemlji?
I ne idem ja nigdje dok mi ne jave da tamo postoje i dzennetski hurci

nisi ti izgleda razumjela to kako to ide tamo
zgrobni zivot je dusevni period, kad si samo dusa, nesto poput sna, kao kad si u snu.
ali imas neke pogodnosti da materijalizovano udjes u Raj prije sudnjeg dana samo kao ptica, znaci dusa se prikopca za pticu koja leti, znaci ti si prije sudnjeg dana , prije pravog ozivljenja duse i tijela iz groba, dzenetska ptica koja leti i hrani se sa dzenetskog drveca, i koja je svjesna, zamisli se ti sad da si ptica a imas i razum i svijest da si ptica....
mozda se pitas sto je ovakva procedura prije ulaska u Raj.....pa jednostavno receno da te Allah upozna sta te ceka u dzennetu, da vidis to na licu mjesta sta sve ima i kakva uzivanja cekaju narod...znas kad se ide negdje na godisnji pa covjek sjedne i gleda slike i video klipove tog mjesta da se uopozna prije nego se ode tamo, pa kad se upozna sa tim mjesto gdje se ide, onda se zelja povecava i zudnja za sto prije odlaskom tamo...pa se dani odbrojavaju do godisnjeg

tako isto ce i dusa u ptici ce da jedva ceka da udje tamo kao covjek/zena.
I ne idem ja nigdje dok mi ne jave da tamo postoje i dzennetski hurci
hurci postoje , a do tebe je da li hoces tamo njima ici ili mozda cak hoces u onu drugu stranu, stranu koja vodi u dzehenemsku provaliju
do tebe je....
svako ima mjesto u dzennetu i dzehenemu izgradjeno, pa do Tebe je gdje zelis da ides.