Sebija All about

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2126 Re: Sebija All about

Post by Velkoski »

ekstremni ljevičari su gori od desničara, čisto jer kontaju da su inteligentni :mrgreen:
p206

#2127 Re: Sebija All about

Post by p206 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovdje ste se ženi popeli na grbaču, čisto zato što joj je muž onaj šmokljo.
To je to, ključaj temu.
bersK

#2128 Re: Sebija All about

Post by bersK »

Ovdje izgleda još postoje ljudi koji žive ispod kamena i vjeruju svemu što im servira Saff, Faktor, Novihorizonti, Vijesti.ba, Slobodna Bosna i ostalo pro-SDA portali.

Samo bih volio da Udruženje novinara zvizne optužnicu u Strasbourg za ovo (zato jer kod nas ne bi prošlo, znamo iz kojih razloga) - pa da vidimo ko je ko.
The BEN10

#2129 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

statixx wrote:
The BEN10 wrote:http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... j_kcus.pdf

Može li nam neko iz ovog izvještaja izvući budžet, sa stavkama potrošnje (najznačajnijim). Čisto da vidmo gdje je tih 60 miliončića "uštede"?
edit: na osnovu broja zaposlenih (3600) možemo zaključiti da godišnje na plate ode 80-tak miliona KM. Interesuje me koliko novca od ukupnog budžeta ide u održavanje, nabavku opreme itd.
Ukupni rashodi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u analiziranom periodu I-ХП/2015. godine iznose 212.766.633 KM i veći su za 4% u odnosu na ostvarene rashode u prošloj godini, a 1% u odnosu na plan. U strulcturi ukupnih rashoda najveću stavku čine tri nominalno najveća troška:
troškovi zaposlenih, troškovi lijekova i ostalog medicinskog materijala i amortizacije koji zajedno čine 185.696.427 KM ili 87,28% ukupnih rashoda. I
Troškovi amortizacije - idealna stavka za manipulaciju...
Kako ces naci tih 60 miliona u izvjestaju za 2015. :D

A troškove plata imas u bilansu uspjeha, tamo vidis da je to 104 miliona. Nije problematican izvjestaj, vec zakljucak vlade KS napisan po standardima SDA finansijkog racunovodstva, prema kojem u bilansu stanja imas fantomsku stavku "akumulirani dug". :lol: Druze u pasivi se vodi dug kao zbir dugorocnih i kratkorocnih obaveza, kao i akumulirani gubitak koji umanjuje vrijednost kapitala. Sad sam pogledao press-konferenciju i kako je nasluceno poslovanje je na pozitivnoj nuli, mada treba sacekati izvjestaj za 2016.
U 2015 i 2016 godini nije bilo velike razlike u broju zaposlenih. Također, broj bolesnika nije nešto mnogo manji, iz tog razloga ugrubo zaključujem da je struktura najvećeg dijela troškova približno ista, a to je skoro pa 90%. Obzirom da ni prihodi KCUS-a nebi trebali biti značajno veći od onih za 2015 godinu, pokušavam shvatiti kojom finansijskom gimnastikom se "namaklo" 60 miliončića...
insomnia78

#2130 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:Kme, kme. Nek joj je spustila pisaj je
Ajde ti specijalac tako nesto napravi u Francuskoj pa mi se javi kako si prosao
Kako. Da imitiram neciji kvebeški naglasak?
insomnia78

#2131 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

Not My Idea wrote:
[emoji38] djes ba ti,ebemu misha
Ooooo vidi nje [emoji12]
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2132 Re: Sebija All about

Post by Nurudin »

Izgleda nas tri krajišnika jedini uz Sebiju . Bakire pravi tu cestu za Krajinu :D
JThomas

#2133 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

Nurudin wrote: Ja još nisam čuo da neko na onakav način, direktno i oštro govori o stanju u javnim ustanovama.
Da nije riječ o populizmu, govore nam otkazi i odlasci ljekara u koje se nije smjelo dirati kao da su svete krave.
Ako je to rezultat, nije mi važno što je dotična došla na mjesto direktorke nepotizmom.
Međutim, i to oko njenog zaposlenja na to mjesto je vrlo upitno jer žena očigledno zan da se bori sama za sebe.
Nešto reče da će Tika ove godine donirati za izgradnju još jednog objekta u kbc...možda je i to taj nepotizam
i veze. Ko će ga znat'
P.S.
nisam u sda Allaha'm , samo me nervira kad mahalaši tabire politiku
to je povratak u rani srednji vijek, jer te kadija i tuče i brani. dobrih strana takvog koncepta vladavine nema, jer javnih ustanova i organa vlasti ima mnogo više nego žena od vođe. i to što ti pišeš, automatski povlači da se dosad radilo drukčije, i da se drugdje radi drukčije...a vladaju isti.
insomnia78

#2134 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

bersK wrote:Ovdje izgleda još postoje ljudi koji žive ispod kamena i vjeruju svemu što im servira Saff, Faktor, Novihorizonti, Vijesti.ba, Slobodna Bosna i ostalo pro-SDA portali.

Samo bih volio da Udruženje novinara zvizne optužnicu u Strasbourg za ovo (zato jer kod nas ne bi prošlo, znamo iz kojih razloga) - pa da vidimo ko je ko.
Ih, bas u Strazburg. A da udruzenje malo digne glas, ne mora tuzbu, protiv fasistickih i kakvih sve konentara na njihovim portalina posebno na Klixu
PM72

#2135 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

ja ne vidim kakav je to fašizam što je zajebavala novinarku al džezire...
kamen spoticanja

#2136 Re: Sebija All about

Post by kamen spoticanja »

Sebijin trol level ultraturbomega :oops:
inace zanimljiva presica danas
Matzan

#2137 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Avdo Avdić bard bosanskohercegovačkog neovisnog i objektivnog novinarstva.

:lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#2138 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

insomnia78 wrote:
bersK wrote:Ovdje izgleda još postoje ljudi koji žive ispod kamena i vjeruju svemu što im servira Saff, Faktor, Novihorizonti, Vijesti.ba, Slobodna Bosna i ostalo pro-SDA portali.

Ih, bas u Strazburg. A da udruzenje malo digne glas, ne mora tuzbu, protiv fasistickih i kakvih sve konentara na njihovim portalina posebno na Klixu
Ja mislim da u Strasbourgu samo sjede po čitav dan i pitaju se - Ima li, Bože lijepi, igdje u svijetu ko da je nekom Srbinu odgovorio na srpskom jeziku, pa da ga malo propitamo za znanje i imanje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2139 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:
hrasno38 wrote:
Ajde ti specijalac tako nesto napravi u Francuskoj pa mi se javi kako si prosao
nemoj nego glumi majmuna pred crnicma
VjecitiStudent

#2140 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Pa šta. I meni u Sarajevu redovno imitiraju krajiški naglasak - od kruha do đuguma - pa jel idem okolo i cvilim o tome ?!
Mislim, de malo nekog minimuma korektnosti u odnosu spram direktorice KCUS. Ja razumijem netrpeljivost prema Bakiru, jer ga ni ja ne mogu vidjeti očima, al' ovdje još samo od žene niste napravili monstruma.
Halo ba ti nisi sav svoj veceras....jesi li na cemu???? Govoris u eter sa predstavnicima sedme sile kojima je posao da na jeziku koji su ucili postavljaju pitanja. Zamisli da je neko nju od novinara pitao "Cu Ljeposava os jos koga da otpuscas" jer jebaji ga to je jezik njegog kraja. To bi onda bila provokacija jer je to boze moj "uspavan ljepotica" naseg princa Bakira. Idi umij se pa se onda vrati da komentarises.
Griješiš, on nikad nije svoj, uvijek je nečiji.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2141 Re: Sebija All about

Post by Velkoski »

kakvo ti je to poređenje :? :shock:
Banksy

#2142 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

bersK wrote:
Ovdje izgleda još postoje ljudi koji žive ispod kamena i vjeruju svemu što im servira Saff, Faktor, Novihorizonti, Vijesti.ba, Slobodna Bosna i ostalo pro-SDA portali.
Da te SDA hrani, vjerovao bi i ti.
Ruku koja te hrani miluješ, ne grizeš.
insomnia78

#2143 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:
hrasno38 wrote: Ajde ti specijalac tako nesto napravi u Francuskoj pa mi se javi kako si prosao
nemoj nego glumi majmuna pred crnicma
Stvarno poredis to dvoje?
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2144 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
bersK wrote:
i svaki dan ljubis :thumbup:
kamen spoticanja

#2145 Re: Sebija All about

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:
bersK wrote:
Yeah...samo zanimljivo da su neki culi samo ovo lekari
Ono zapisavanje farisa sanke i ekipe nekako promaklo
Kikibombona

#2146 Re: Sebija All about

Post by Kikibombona »

Zar je Avdo Avdic prezivio Sadika Sadu Bahtica? :shock:

Al' lud je... :lol:

Sebija, prvi put je slusam...

Siroti Bake! :(
It_is_a_Leclerc

#2147 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

VjecitiStudent wrote:
hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Pa šta. I meni u Sarajevu redovno imitiraju krajiški naglasak - od kruha do đuguma - pa jel idem okolo i cvilim o tome ?!
Mislim, de malo nekog minimuma korektnosti u odnosu spram direktorice KCUS. Ja razumijem netrpeljivost prema Bakiru, jer ga ni ja ne mogu vidjeti očima, al' ovdje još samo od žene niste napravili monstruma.
Halo ba ti nisi sav svoj veceras....jesi li na cemu???? Govoris u eter sa predstavnicima sedme sile kojima je posao da na jeziku koji su ucili postavljaju pitanja. Zamisli da je neko nju od novinara pitao "Cu Ljeposava os jos koga da otpuscas" jer jebaji ga to je jezik njegog kraja. To bi onda bila provokacija jer je to boze moj "uspavan ljepotica" naseg princa Bakira. Idi umij se pa se onda vrati da komentarises.
Griješiš, on nikad nije svoj, uvijek je nečiji.
Sad ću vas optužiti da me ismijavate. Vi ste fašista i bahati ste, isto.
:lol:
mali_balon

#2148 Re: Sebija All about

Post by mali_balon »

Ne smeta sto ona trenira strogocu, ali smeta licemjerje sto ne kaze jest kriv je taj i taj kojega je postavio taj i taj itd itd
mario001

#2149 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Kad vise nemaju sta da kazu dr. Izetbegovic, podvaljuju joj da se ismijava ekavici i osudjuju je.. ne daj Boze da osude "uglednog pedijatra" koji u intervjuu kod kolege Hadzifejzovica kaze da ga na KCUS-u niko nikad nije provocirao zbog toga sto je Srbin, ali da je zahtjev za otkaz na KCUS-u "namjerno potpisao cirilicom". I on, eto, tom cinicnom izjavom (ne cirilicom) nije nikoga provocirao?! Da, onaj pedijatar, Karadzicev saradnik, on. Sebiju za predsjednicu!
Jedan fb status...
Na ovo pisanje uglednog pedijatra niko nije reagovao na forumu, ipak je on Srbin :D
mario001

#2150 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

Velkoski wrote:ekstremni ljevičari su gori od desničara, čisto jer kontaju da su inteligentni :mrgreen:
Nikako da razdvoje kmecanje od inteligencije, uz par izuzetaka
Post Reply