Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nekako s proljeća wrote:U nedostatku argumenata, prelazi se na diskusiju sa elementima personalne diskreditacije sagovornika.
Ti, naprotiv, ubijas argumentima... Zlocini nad nesretnicima koji su mirno spavali jer rata nece biti, a onda nespremni gurnuti u rat kojeg nece biti, jer je za rat potrebno dvoje...
Ostao si duzan sliku miterana, velikog hadzije i prijatelja Bosne...
Walther wrote:U biti zna jer je bilo Bosnjaka u redovima "VRS" i "VS".... Tragicne price... I ne govorimo o "obicnim vojnicima" vec o junacinama. Svi po redu su na kraju dobili prst u ... A neki i metak u potiljak. Crnogrci su izasli zbog nacionalnih manjina. Ako izbacis manjine iz price (KOS i to) onda Crnogorci puse referendum ili ulaze u rat.
Kako bi ti izbjegao rat sa HR kao dio te "krnje Jugoslavije"? Kakav bi bio polozaj Bosnjaka gdje Srbi kontrolisu zapadno i istocnu granicu?
Koliko je sandzackih Bosnjaka poginulo u srpskim vojskama po exYu...? Konkretno...
Hladnjača sa lesevima (86) koja je u aprilu 1999. godine isplivala iz Dunava... Da je Bosnjo pomogao moglo je biti 2x toliko...Ha ja...
Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je radnu grupu. Ispitano je oko 30 ljudi, koji su bili direktno umešani u prenos tela sa Kosova.
"Ministar unutrašnjih poslova Vlajko Stojiljković i načelnik Resora javne bezbednosti general Vlastimir Đorđević proglasili su ceo slučaj državnom tajnom i povodom njega otvorili akciju pod nazivom 'Dubina 2'", rekao je šef radne grupe, kapetan Dragan Karleuša, na konferenciji za novinare 25. maja te godine.
Po dolasku u centar za obuku policije u Batajnici, tela su ubačena u jame iskopane na poligonu, a neka od njih su prvo zapaljena, a zatim zatrpana zemljom.
“Znam da se sve tretiralo kao stroga državna tajna, odnosno ko zucne, ode glava.”
Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Duško Nenadović
"Čim dođe kamion sa leševima, isti čas se bagerom iskopa rupa, sve se polije benzinom, prekrije gumama i zapali, a nakon što izgori, posle dva-tri sata jame se poravnaju", rekao je u izjavi radnoj grupi pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Duško Nenadović, koji je učestvovao u pokopavanju tela u masovnim grobnicama u Batajnici.
"Znam da se sve tretiralo kao stroga državna tajna, odnosno ko zucne, ode glava", rekao je Nenadović.
Istraga radne grupe utvrdila je direktne veze funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova sa uklanjanjem tragova zločina. Utvrđeno je i da je postojao plan za "asanaciju terena" nakon zločina srpskih snaga na Kosovu, koji je dogovoren na najvišem nivou sa ciljem da se potencijalni dokazi sakriju od Haškog tribunala.
Walther wrote:
Hladnjača sa lesevima (86) koja je u aprilu 1999. godine isplivala iz Dunava... Da je Bosnjo pomogao moglo je biti 2x toliko...Ha ja...
Odgovori za Sandzak muljatoru...
Pitanje toliko debilno da uopste ne zasluzuje odgovor al ok... Nakon sto su Bosnjaci odbili poslusnost sve su redom izbacivali iz "VRS" i "VS". Ostavili so samo zesce debile ili ludake. Za najgore poslove. Da Bosnjaci slucajno ne dobiju neke cudne ideje drzava je organizovala otmicu Bosnjaka tj. demonstraciju moci. Bosnjacima je su otvoreno i redovno prijetili cak iz skupstine Srbije.
Da su Bosnjaci ostali u Velikoj Srbiji morali bi ratovati sa Hrvatima i Albancima. Jedan od najpoznatijih klipova iz tog vremena je Bosnjo kojeg su poslali da se bori protiv Slovenaca...
Sve pilote su zbog prebjega SLO/HR pilota pratili. Solo let je bio skoro nemoguc Srbi su za rusenje helikoptera i delagacije EZ izabrali...
EMIRA SISICA. Slucajno naravno
Walther wrote:
Da su Bosnjaci ostali u Velikoj Srbiji morali bi ratovati sa Hrvatima i Albancima. Jedan od najpoznatijih klipova iz tog vremena je Bosnjo kojeg su poslali da se bori protiv Slovenaca...
Pitanje je bilo koliko je sandzackih Bosnjaka mobilisano i poginulo na ratistima exYu na strani srbije... Koliko ih je ranjeno...?
Walther wrote:
Pitanje je bilo koliko je sandzackih Bosnjaka mobilisano i poginulo na ratistima exYu na strani srbije... Koliko ih je ranjeno...?
Walther wrote:Sve pilote su zbog prebjega SLO/HR pilota pratili. Solo let je bio skoro nemoguc Srbi su za rusenje helikoptera i delagacije EZ izabrali...
On tvrdi da je ponosan i da bi opet isto... Za razliku od tebe ima karakter...
Pa vi jos mantrate o ostanku u krnjoj velikoj smrdiji!
Pa jebote vi bas mislite da su ljudi uradili lobotomiju pa ih mozete vasim retardiraqnim nacinom razmisljanja preveslati!
Da li vi uopce idete u sadasnju krnju veliku srbiju i da vidite kakvo je stanje i blagostanje i kakva su razmisljanja po pitanju krnje Yu.
Pa sa teroristickim narodom se ne ostaje u zajednici po bilo koju cijenu, da li ste ikada culi za ponos i obraz?!
Da li ste bili na tlu Slavonije dok je ta teroristicka banda orala zemlju sa svim mogucim oruzjima, jedino jos atomsku bombu nisu isprobali!
Jest nas kostalo ali smo sacuvali obraz iako su nas Tudzman i njegova banda zajebali!
Jesam ratovao u odbrani Hrvatske - Vukovara i nije mi zao i opet cu ako zatreba, ali samo kao Hosovac, a za Bosnu kao vojnik Armije BiH.
Walther wrote:Sve pilote su zbog prebjega SLO/HR pilota pratili. Solo let je bio skoro nemoguc Srbi su za rusenje helikoptera i delagacije EZ izabrali...
Ponosan na sta? Sto je avionom skinuo helicopter pun civila? Sto je poslusao zlocince? Sto nije skontao da ga koriste kao magarca?
Koliko se sjecam sud je taj karakter nagradio sa koliko godina zatvora? 20? A i Bog ga je nagradio koliko vidim.
Walther wrote:
Po tvojoj logici mora da su u pitanju hiljade...
Dakle...?
1524
Hvala...
Dakle nebuloza o tome da bi Bosnjaci bili u srpskoj vojsci u Vukovaru ili bilo gdje drugo je klimava, jer ni srbijanski Bosnjaci nisu mobilisani u srpsku vojsku...
Ponosan na sta? Sto je avionom skinuo helicopter pun civila? Sto je poslusao zlocince? Sto nije skontao da ga koriste kao magarca?
Koliko se sjecam sud je taj karakter nagradio sa koliko godina zatvora? 20? A i Bog ga je nagradio koliko vidim.
To ti vidi s njim... On je izjavio da je ponosan... Valjda on zna malo bolje od tebe... Malkice...
Pošto je posle sedam godina ponovo zakoračio u slobodu, Šišićeve prve reči bile su da mu je sa profesionalnog stanovišta savest cista.
"Jedan italijanski pukovnik rekao mi je da bi uradio isto što i ja. I svaki moj kolega bi to uradio, ja sam tada postupio po dužnosti, bio sam toga dana dežurni", kazao je Šišić.
Pet godina docnije, taj događaj retko se pominje u kući novosadske porodice Šišić, Emir i Vesna posvetili su se potpuno ćerkama Ireni i Adi koje imaju 26, odnosno 21 godinu.
nosara wrote:Ne racunamo golice kojih je bilo tu i tamo...
Glupo pitanje zasluzuje glup odgovor. Nakon sto su Bosnjaci odbili poslusnost u Sloveniji vecina je izbacena vec u startu. Znaci nisu mobilisani jer nisu prihvatili plan Beograda. Da su prihvatili ... Imas u transkriptima Vrhovnog saveta sve detaljno (e-novine).
I Lukic je ponosan sto je palio zive ljude... Cak i prkosi zrtvama u sudnici.... To valjda nesto znaci?! Da nije glup ko k. skontao bi ono sto su skontali svi ostali piloti (SLO/HR). 3-4 dana poslije rusenja njegov kolega Danijel Borovic je zbrisao u HR. Obitelj je spakovao par dana prije toga.
Mozda je trebao subtitle zasto pored toliko Srba bas njega salju?
Nekako s proljeća wrote:U nedostatku argumenata, prelazi se na diskusiju sa elementima personalne diskreditacije sagovornika.
Ti, naprotiv, ubijas argumentima... Zlocini nad nesretnicima koji su mirno spavali jer rata nece biti, a onda nespremni gurnuti u rat kojeg nece biti, jer je za rat potrebno dvoje...
Ostao si duzan sliku miterana, velikog hadzije i prijatelja Bosne...
Ništa ja tebi nisam dužan, osim normalnog odnosa u komunakciji ukoliko budem smatrao da si relevantan sagovornik. To što ti možda ne pročitaš nešto od onog što postavim, mene ne obavezuje da se vraćam na tu materiju. Fransoa Miteran je sletio u Rajvosa u vakat koji nema nikakve veze sa Jugoslavijom, već isključivo sa nezavisnom državom Bosnom i Hercegovinom koja se branila od udruženih neprijatelja.
Kad je riječ o patriotizmu i žrtvovanju za svoj narod - ja sam ispred tebe bar 500 000 mjesta...
Vise si puta izjavio da se kajes sto si ostao u Bosni, uzeo pusku u ruke da se branis, itd. Mozda sam pogresno shvatio?
Kako se to uklapa u ovu pricu o zrtvovanju, ako smo pricu sveli na licni nivo?
Paul F. wrote:
Svi bi mi voljeli da nije bilo rata. Pitanje je da li je uopće to bilo moguće jer je moguća alternativa bila srpsko-hrvatski rat na teritoriji BIH gdje bi mi bili topovsko meso. Tada su svi mislili da će Bosna šaptom pasti a danas će i jedni i drugi triput razmisliti prije nego pomisle da dignu ruku na ovaj narod. Ogromna razlika.
Pa zar se to nije desilo
I ti ko Nosara jeftine folove bacaš. Dakle isto je bez veze izginuti za treće i da nas i dalje smatraju nekakvim "muslićima" kao i izginuti za sebe. Vojni gubici Armije i VRSa su tu negdje. Oni zapadni su više fasovali u BiH nego u Hr. Država je nikakva ali nema više fizičkog straha od susjeda. To nije mala stvar.
Kad je riječ o patriotizmu i žrtvovanju za svoj narod - ja sam ispred tebe bar 500 000 mjesta...
Vise si puta izjavio da se kajes sto si ostao u Bosni, uzeo pusku u ruke da se branis, itd. Mozda sam pogresno shvatio?
Gojeni,
Svakoga dana se sve više kajem što sam ostao.Zato sam se i uključio u ovu temu jer nam je Alija &Comp sjebao budućnost.Da sam se ispalio kao ovi dijasporski miševi (mislim na one što su prije i u toku rata digli sidra)možda bih i ja (ne možda nego sigurno ) hvalio Aliju i Bosnu a imao državljanstvo drugih zemalja.
Priča je svedena na lični nivo jer pojedini smradovi hoće da su "veći katolici od Pape".E to neće moći.
Gojeni,
Svakoga dana se sve više kajem što sam ostao.Zato sam se i uključio u ovu temu jer nam je Alija &Comp sjebao budućnost.Da sam se ispalio kao ovi dijasporski miševi (mislim na one što su prije i u toku rata digli sidra)možda bih i ja (ne možda nego sigurno ) hvalio Aliju i Bosnu a imao državljanstvo drugih zemalja.
Priča je svedena na lični nivo jer pojedini smradovi hoće da su "veći katolici od Pape".E to neće moći.
Kajes se, zato i govorim ... Dakle, prica o ljubavi prema domovini i zrtvovanju ne stoji, zar ne?
Prica o ostanku BiH u Velikoj Srbiji nema nikakve veze s pojedincima i strankama, vec sa zeljom da se bude slobodan a ne rob.