Pariz

Post Reply
tututuuuu

#2126 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Niemand wrote:
tututuuuu wrote:
Niemand wrote:Bgm tututu, velkoski wins mescini.

Prvo velis sta ovi imaju ici nedje dje im je bolje, a onda i sam velis manje vise-iso bi dje mi je bolje.
ma daj molim te... usisavam kucu. :D procitaj pazljivije, ja stvarno nemam zivaca za ponovo pisati. Ukratko, tip kaze, prvo, kako "katolici" imaju averziju prema muslimanima, ja ga onda pitam pa ako je to tako zasto muslimani masovno idu u Europu, a ne u recimo Pakistan, upravo zato sto ja (pa mislim i svako drugi o sebi pri sebi) ne bih isao tamo gdje mi je losije, gdje imaju "averziju" prema meni, nego bih isao samo tamo gdje mi je bolje. To je to, ukratko, pa je onda poceo o "krstaskim ratovima" itd... :D al kao sto rekoh nemam se zivaca za ponavljati, procitaj!
Cuj zasto :D pare :D sredjenost u drzavi :D hiljadu ostalih prednosti nad pakistanom npr :D

mislim da ces zarad toga pretrpjeti svakakve "averzije", jer nisu svakodnevne ipak, al eto, nako usput neko ce te mrko pogledati ponekad i reci da si zatucan, al svejedno ces imati dovoljno para da odes u soping pa ti je to nebitno, jel. :D

A usput, to se ne desava iskljucivo muslimanima. Sustina je medjutim, da ljudi idu za boljim zivotom, sto i dalje ne znaci da averzije ne postoje. Jednostavno, ne mores i jare i pare dobiti, a vecina se odluci za pare, jel.

Mislim, pohvalno je to sto bi ti radije iso nedje dje ce te prihvatiti pa makar i zivio solidno a ne i vise nego solidno, vecina ce medjutim otici za necim drugim, stoga nema potrebe da govorimo da nesto ne postoji. :D

Kapitalizam rules.
ne kazem ja da ne postoje, nigdje nije idealno. al one su, ipak mislim u EU svedene na najmanju mogucu mjeru (puno manje nego da ja kao krscanin odem u Iran recimo). Druga stvar je od kud te averzije kod dijela ljudi poticu. ja naime tvrdim da poticu zbog terorizma, neprilagodjavanja, teznje mnogih muslimanskih migranata samo za socijalom itd... a kolega forumas kaze da je to jos od "krstaskih ratova". Ne znam koliko je to tebi logicno, al eto. :D

Te averzije ocito nisu toliko strasne ni teske da bi odvratile muslimane od odlaska, ocito ipak da im je bolje nego u njihovim zemljama, dok pak za krscane tamo i nisam siguran. a i naravno, ako averzija postoji, ne znaci nuzno da ona nije bez temelja. ja ne bih volio se naci u restoranu s Arapima nakon ovih stvari. ne sto mrzim muslimane, vec sto ne zelim da me neka budala raznese bombom dok veceram. spominjanje "krstaskih ratova" mi je umobolno, pa kako ko hoce.
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 14:31, edited 1 time in total.
bogoljub

#2127 Re: Pariz

Post by bogoljub »

mO k3 wrote:
salik79 wrote:
mO k3 wrote:Wikilakes
Image
Eh, kada ja ovo na pocetku teme opisah - namah graknuse kako razvodnjavam i trolam temu. :D
ISIS ... cije je to cedo USA,Izrael??
kome zapravo vjerovati... praticu wikilakes
Ova slika govori 100.000 riječi, a ne hiljadu!
tandmand

#2128 Re: Pariz

Post by tandmand »

gospodja profiterka wrote:Sada, u ovako klimavoj zemlji kržljavih institucija, pitanje je da li su oni koji bi je branili od ekstremizma brojniji i bolje opremljeni od nosilaca ekstremizma. Veliko je to pitanje. Veliko je pitanje i da li bi ulazak u obračun s njima doveo do građanskog rata, jer zapravo nemamo pojma koliku podršku oni uživaju među običnim narodom, naročito u provinciji i na selu. Pogotovo ne znamo kakvu bi podršku privukli u slučaju otvorenog obračuna. Moguće je pretpostaviti da bi mnogi umjereni apologeti otkrili u sebi ratnika u takvim okolnostima. Događaji u Parizu nam otkrivaju da im nije nikakav problem opremiti se oružjem i municijom, pogotovo na Balkanu. Kladila bih se da su te nepoznanice (ako su nepoznanice) razlog za mlaki odgovor naših sigurnosnih struktura.
Sve bi to bilo lako da je BiH građanska država a kako nije, i ima loše istorijsko nasljeđe, postoji ogroman rizik da borba protiv ekstremizma pretvori u građanski rat. Siguran sam da bi se pod krinkom borbe protiv terorizma pokušali ostvariti ciljevi iz zadnjeg rata ili getoizacija i tretman Bošnjaka po uzoru na okupirane teritorije Palestine. Šta možete očekivati ako borbom protiv terorizma (islamskog) budu rukovodili likovi kao Poplašen?
tzipiripi

#2129 Re: Pariz

Post by tzipiripi »

aurora313 wrote:
tzipiripi wrote:
Moenx wrote:Evo jedno pitanje za sve one koji ne zale i be smatraju zrtve u Parizu kao zrtve covjecanstva
Zasto kada u Siriji djeluje ruska avijacija to je kao OK a da recimo NATO djeluje to bi citav svijet gorio
Dakle govorimo o principima
Kako je moguce da je sve OK kada jedan ruski (polu ili ne)diktator govori jezikom sile to je dopusteno a ada zapad bilo sta uradi onda je to kao nista ne valja
Mislim znam ja sve grijehe zapada -- ali zar zapad -- sve tamo negdje zapadno od Beca postao neka vrste svjetske kucke na koju se svi raznorazni revolucionari buntovnici srednja ali i niza klasa kao i bogati lideri istresaju i ucutkuju je
Da li je to posteno ja mislim da nije
Kad je ono Zapad počeo bombardovati po Siriji a kad "poludiktator"? I kad je ono Francuska počela s napadima na Libiju i nastavila sa IS? Kaže Hollande da je ovo što se desilo u Parizu objava rata .. Mislim ono :-) Rokaš tamo godinama i kad to dođe u tvju avliju kuku lele. Što kaže Assad to je sve jedna te ista arena, Sirija, Beirut, Pariz...
Ovo je samo prebacivanje borbi na tlo Europe, i ovo bi mogao biti tek početak.
Dajte, ne lupajte. Kakve veze ima ovo sa situacijom u Siriji ili Libiji? Pošalješ grupu da nađe nenanoružane i da ih kokaju do besvijesti.
Pa znamo da mnogi naHebu bombardovanjem (što baš niko ko bombarduje ne želi), ali da vi nađete 'opravdanja' za događaje kao ovaj, to je bolesno.
Bez brige jarani. Nismo ni mi u BiH imuni na sve ovo. Samo treba biti strpljiv. A onda bih volio da vas ponovo čujem.

Haj ne lupetaj ako ne razumiješ. Kakvo hebeno crno opravdanje? Obično razumijevanje sadašnjih događaja. Hollande reče ovo je objava rata, samo što ovaj rat ne traje od prekjuče, nego traje godinama. Francuzi su prvi počeli s napadima na Libiju učerivajući demokratiju. Nastavili su s pokušajem napada na ISIL http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29277630 Znači Francuska je u ratu protiv IS još od septembra 2014. Sad je taj rat došao u Francusku... Rado bi ti ja nacrt'o ali nit imam živaca a još manje volje.
I da junački je sjest u moderni avion i rokat s 6-7 kilometara po nečemu što ni ne vidiš a onaj koga rokaš nema mogućnosti da ti uzvrati. A o "kolateralnoj šteti" da i ne pričam. A ovi debili misle da uzvraćaju na ovakav način.

I neki od na su i doživjeli ovo. 3,5 godine rokanja, klanja, pljačkanja ... Neki od nas se sjećaju Mitteranda i njegove "mirovne" posjete Sarajevu.... Ma kome ja ...
Man of steel

#2130 Re: Pariz

Post by Man of steel »

SaPnA wrote:
Man of steel wrote: Tako inače postupaju i rade razumni ljudi.

Niko terorizam više nije ojačao nego borci protiv njega.

Napadni, bombarduj, uništi, zatvori...je gašenje vatre benzinom.
sta je alternativa?
kako znas da ne bi bilo vise ovakvih Kojojebackih napada da nije bilo tog?
Alternativa je prije svega poštivanje međunarodnog javnog prava i svega što dolazi uz to.

Da su se poštovali ti zakoni ne bi bilo ni ISIL-a između ostalog.

Svaki današnji globalni problem ima svoju polaznu tačku iz nekog prošlog vremena u vidu kršenja nekog zakona poput nelegalnog napada na Irak, naoružavanja terorista u Siriji i slično.
gospodja profiterka

#2131 Re: Pariz

Post by gospodja profiterka »

tandmand wrote:
gospodja profiterka wrote:Sada, u ovako klimavoj zemlji kržljavih institucija, pitanje je da li su oni koji bi je branili od ekstremizma brojniji i bolje opremljeni od nosilaca ekstremizma. Veliko je to pitanje. Veliko je pitanje i da li bi ulazak u obračun s njima doveo do građanskog rata, jer zapravo nemamo pojma koliku podršku oni uživaju među običnim narodom, naročito u provinciji i na selu. Pogotovo ne znamo kakvu bi podršku privukli u slučaju otvorenog obračuna. Moguće je pretpostaviti da bi mnogi umjereni apologeti otkrili u sebi ratnika u takvim okolnostima. Događaji u Parizu nam otkrivaju da im nije nikakav problem opremiti se oružjem i municijom, pogotovo na Balkanu. Kladila bih se da su te nepoznanice (ako su nepoznanice) razlog za mlaki odgovor naših sigurnosnih struktura.
Sve bi to bilo lako da je BiH građanska država a kako nije, i ima loše istorijsko nasljeđe, postoji ogroman rizik da borba protiv ekstremizma pretvori u građanski rat. Siguran sam da bi se pod krinkom borbe protiv terorizma pokušali ostvariti ciljevi iz zadnjeg rata ili getoizacija i tretman Bošnjaka po uzoru na okupirane teritorije Palestine. Šta možete očekivati ako borbom protiv terorizma (islamskog) budu rukovodili likovi kao Poplašen?
Hmmmm... Mislim da je potpuno nevažno ko bi rukovodio borbom protiv terorizma. Problem je druge prirode. Sam bošnjački korpus je po tom pitanju podijeljen i više nego što se čini na prvi pogled, a što se tiče Srba i Hrvata, mislim da bi se oni jednostavno sklonili u stranu. U krajnjoj liniji, oni su se i borili za to da ih se problemi drugih naroda ne tiču i da svako nosi svoj teret.

Ali jasno je da bi ta situacija vodila u raspad države, naravno. Stoga, niko ne smije mrdnuti malim prstom.
Vitezanin

#2132 Re: Pariz

Post by Vitezanin »

Velkoski wrote:http://sport1.ba/rasisticki-skandal-pot ... u-danskoj/

To su ti Evropljani, uvijek tolerantni i dobro raspoloženi. :D

@tutututu

Sada si već počeo i da lažeš, iako sam ti fino stavio ono što si napisao. Moj odgovor je bio na ono da je averzija friška.
Je li komentar radikalno desnog političara jednako razmišljanju 5 + milijuna Danaca? Kakve su to generalizacije? Ako hoćeš da svijet ne promatra muslimane kroz ono što rade glupi teroristi onda bi bilo lijepo da ne promatraš Dance tj Europljane kroz komentar debilnih političara.
animals

#2133 Re: Pariz

Post by animals »

Velikoski pokusava biti pametan,pa na kraju nema pojma vise o cemu prica..
tututuuuu

#2134 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

uostalom, da dodam. posto lik spominje "katolike", ni tu nije u pravu, jer mislim da veliki broj ateista ima daleko vise "averzija" prema muslimanima nego nekakav "katolik". pa i taj politicar je mislim cisti ateist. ukratko, tip lupa na sve strane.
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 14:39, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2135 Re: Pariz

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Zato sto su to "AMABASADE" ne kulturni centri!
hrasno38 wrote:Kulturni centar je u sklopu ambasade, samo kao odvojena cjelina. Isti status imaju - exteritorij KSA.
Za razliku od ambasade kulturni centri ttrebaju da dobiju status ex-teritorijalne cjeline od drzave domacina. Dakle KSA je podnijela zahtjev da dzamija Kralja Fahda bude kulturni centar u sklopu ambasade KSA i dobili su to odobrenje. Isto tako po potrebi to odobrenje se moze ponovno vratiti u proceduru ako se narusava ustavni poredak zemlje domacina. Osim toga trenutacno zaposleni u dzamiji nikako ne mogu imati status diplomatskog osoblja jer su drzavljani BiH...sto znaci da se mogu uhapsiti kad god to bude potrebno. Glavni covjek je Muderiz Halilovic drzavljanin BiH. Da budemo jasni ne pravi probleme zgrada dzamije nego ljudi koji rade u njoj a to su vise manje se nasi ljudi!!!!
Niemand

#2136 Re: Pariz

Post by Niemand »

tututuuuu wrote:
ne kazem ja da ne postoje, nigdje nije idealno. al one su, ipak mislim u EU svedene na najmanju mogucu mjeru (puno manje nego da ja kao krscanin odem u Iran recimo). Druga stvar je od kud te averzije kod dijela ljudi poticu. ja naime tvrdim da poticu zbog terorizma, neprilagodjavanja, teznje mnogih muslimanskih migranata samo za socijalom itd... a kolega forumas kaze da je to jos od "krstaskih ratova". Ne znam koliko je to tebi logicno, al eto. :D

Te averzije ocito nisu toliko strasne ni teske da bi odvratile muslimane od odlaska, ocito ipak da im je bolje nego u njihovim zemljama, dok pak za krscane tamo i nisam siguran.
Poenta je haman uvijek u parama, da se ne lazemo dzaba :D

Recimo, krscanima u dubaiju nije lose, kao sto ni muslimanima npr u njemackoj nije lose. Medjutim, postoje zemlje u kojima je i jednim i drugim lose, jel. A uz to, postoje i muslimanske zemlje, u kojima ne mora znaciti da ces se samo na osnovu toga sto si musliman fino provesti, broje se i druge stepenice, sije, sunije i sl.

Kompletna eVropa je zatrovana mrznjom i sklona ratovima oduvijek. Nesto sumnjam da se to moze iskorijeniti ma kakvom pricom o demokratiji i toleranciji. Stoga je velkoski upravu. Mrznja i ratovi na nasem kontinentu postoje oduvijek.

Upakovani u fin ukrasni papir kako smo divni, al budimo malo realni. Hejteri smo svi oduvijek. Historija nam bas i ne tepa.

Mislim, toliko smo humani da indija i dan danas se oporavlja. Od nas humanih.
tututuuuu

#2137 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Niemand wrote:
tututuuuu wrote:

Te averzije ocito nisu toliko strasne ni teske da bi odvratile muslimane od odlaska, ocito ipak da im je bolje nego u njihovim zemljama, dok pak za krscane tamo i nisam siguran.
Poenta je haman uvijek u parama, da se ne lazemo dzaba :D

Recimo, krscanima u dubaiju nije lose, kao sto ni muslimanima npr u njemackoj nije lose. Medjutim, postoje zemlje u kojima je i jednim i drugim lose, jel. A uz to, postoje i muslimanske zemlje, u kojima ne mora znaciti da ces se samo na osnovu toga sto si musliman fino provesti, broje se i druge stepenice, sije, sunije i sl.

Kompletna eVropa je zatrovana mrznjom i sklona ratovima oduvijek. Nesto sumnjam da se to moze iskorijeniti ma kakvom pricom o demokratiji i toleranciji. Stoga je velkoski upravu. Mrznja i ratovi na nasem kontinentu postoje oduvijek.

Upakovani u fin ukrasni papir kako smo divni, al budimo malo realni. Hejteri smo svi oduvijek. Historija nam bas i ne tepa.

Mislim, toliko smo humani da indija i dan danas se oporavlja. Od nas humanih.
dobro, da skratimo. Kakve sve to veze ima s "krstaskim ratovima"? Je li Europljani, tj. "katolici" kako rece, imaju toboze averziju prema muslimanima zbog tih ratova, odnosno prije njih?
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 14:42, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#2138 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel mi možete objasniti da li postavljanje slika npr. Miterana od strane nekolicine nepoštenih i moralno zakržljalih forumaša ovdje ima za cilj :

a) objasniti kako ne bismo trebali biti tužni zbog nevinih francuskih žrtava
b) pokazati kako su Francuzi krivi za sve što ih je snašlo

Hvala.
bogoljub

#2139 Re: Pariz

Post by bogoljub »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi možete objasniti da li postavljanje slika npr. Miterana od strane nekolicine nepoštenih i moralno zakržljalih forumaša ovdje ima za cilj :

Hvala.
EE dobro kontash! :arrow:
Niemand

#2140 Re: Pariz

Post by Niemand »

tututuuuu wrote:
dobro, da skratimo. Kakve sve to veze ima s "krstaskim ratovima"? Je li Europljani ima toboze averziju prema muslimanima zbog tih ratova, odnosno prije njih?
To pitaj ipak velkoskog, ja ti odgovoram na "zasto idu nedje" i "i ja bi iso nedje". Ne vidim da sam spominjale te ratove. :D

Velkoski i Niemand su dva nicka, ja pricam s tobom o tvojoj izjavi :roll:
animals

#2141 Re: Pariz

Post by animals »

Ja napisa, da nijedna vojska ili formacije ne snimaju,
brutalna smaknuca i uzz to uzvikuju vjerske parole..
i da za to je posljedica averzija Evropljana prema muslimanima..
i onda se nadje neko da prica nesto deseto..
uglavnomja

#2142 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi možete objasniti da li postavljanje slika npr. Miterana od strane nekolicine nepoštenih i moralno zakržljalih forumaša ovdje ima za cilj :

Hvala.
dobar jutar :D
tututuuuu

#2143 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Niemand wrote:
tututuuuu wrote:
dobro, da skratimo. Kakve sve to veze ima s "krstaskim ratovima"? Je li Europljani ima toboze averziju prema muslimanima zbog tih ratova, odnosno prije njih?
To pitaj ipak velkoskog, ja ti odgovoram na "zasto idu nedje" i "i ja bi iso nedje". Ne vidim da sam spominjale te ratove. :D

Velkoski i Niemand su dva nicka, ja pricam s tobom o tvojoj izjavi :roll:
pa ja sam ti sve rekao, a prica je pocela izmedju mene i Velkoskog, a ciju si stranu ti poceo zastupati i u cije ime govoris, pa je logicno da te pitam. sve sam rekao na tu temu, nemam vise sta reci. Ako neko misli da su uvjeti zivota u EU isti kao i u muslimanskim zemljama (ne govorim samo o novcu, vec i i pravima i svemu ostalom), ili da je EU "zatrovana mrznjom" (Bliski istok je rahatluk zato) onda O.K. Muslimani dolaze u EU jer im je ocito bolje, da su Europljani "ratni krstasi" sumnjam da bi iko dolazio. i ne da mi se na ovoj temi vise pricati o krizarskim ratovima i sl. glupostima. EU je fuj, a sad nek svi dodju. :-)
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 14:50, edited 1 time in total.
bogoljub

#2144 Re: Pariz

Post by bogoljub »

animals wrote:Ja napisa, da nijedna vojska ili formacije ne snimaju,
brutalna smaknuca i uzz to uzvikuju vjerske parole..
i da za to je posljedica averzija Evropljana prema muslimanima..
i onda se nadje neko da prica nesto deseto..
Upravo tako! Smaknuća koja oni rade + snimaju i emituju raznim kanalima i sve ostale rabote najveću štetu prave Islamu i Muslimanima
2+2=?
Bodkin

#2145 Re: Pariz

Post by Bodkin »

tandmand wrote:
a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
Matzan

#2146 Re: Pariz

Post by Matzan »

Hvala.

A je li možeš ti objasniti je li ovo tačno?

Image

Hvala!
KB9

#2147 Re: Pariz

Post by KB9 »

Warashii wrote:
KB9 wrote:
Warashii wrote: Ne pije to vode nikako.
Nikakav sam vjernik ali na taj nacin bi mogli doci i po mene sutra jer sam musliman.
pojasni ziv bio kako bi na taj nacin mogli doc do tebe? zivo me zanima
A kako bi to njih selektovao zivota ti? Jer zive gdje zive, imaju bradu, kratke hlače i malo su previse u vjeri jel?
Ne ide to tako, ja znam i takvih a vidi cuda nisu ni blizu radikalni. Kako majka mu stara?
Došli bi, da imalo razmislis o historiji i logici bilo bi ti jasno.
ne, ne bi dosli
Niemand

#2148 Re: Pariz

Post by Niemand »

tututuuuu wrote: pa ja sam ti sve rekao, a prica je pocela izmedju mene i Velkoskog, a ciju si stranu ti poceo zastupati, pa je logicno da te pitam. sve sam rekao na tu temu, nemam vise sta reci. Ako neko misli da su uvjeti zivota u EU isti kao i u muslimanskim zemljama (ne govorim samo o novcu, vec i i pravima i svemu ostalom) onda O.K. Muslimani dolaze u EU jer im je ocito bolje, da su Europljani "ratni krstasi" sumnjam da bi iko dolazio. i ne da mi se na ovoj temi vise pricati o krizarskim ratovima i sl. glupostima.
Ponavljam, ni o kakvim krizarskim ratovima nisam pricala s tobom, vec o obicnoj tvojoj izjavi o idenju jal ne idenju nedje.

Zar je to toliko tesko shvatiti? Vrati se i provjeri koje postove sam ti citirala, il ako hoces, citiracu ih ja ope sve.

Pa i to "zastupanje necije strane" pogledaj sta sam to tacno zastupala.

Mislim, stvarno, okani se usisivaca dok forumas :D :lol:
dječak sa šibicama

#2149 Re: Pariz

Post by dječak sa šibicama »

Snimanje klanja zarobljenika i ubijanje zarobljenika na najsurovije nacine, taktika je sirenja straha i pokazivanje misica u smislu "vidite kako smo mi zajebani".

Od ISIL-a se vec godinama pravi babaroga, a na bojnom polju su obicna karina.

Teror, autobombe, samoubice, to je njihova jedina "snaga". Bez toga, nema ni ISIL-a.

Vecina vojski, milicija, paravojski svijeta na sve nacine skriva svoje necovjecne postupke, samo se ovi na sve moguce nacine hvale i reklamiraju time. Sve to ima i svoj razlog.
Martinez_

#2150 Re: Pariz

Post by Martinez_ »

Bodkin wrote: a sta ako kozojebi naprave novi pariz na koncertu dine merlina u sarajevu pa pobiju 200 bosnjaka dok poplasen jede slaninu na palama?
Zašto bi to radili, kad država BiH nije ni na koji način prisutna u Libiji, Siriji itd?
Post Reply