ne kazem ja da ne postoje, nigdje nije idealno. al one su, ipak mislim u EU svedene na najmanju mogucu mjeru (puno manje nego da ja kao krscanin odem u Iran recimo). Druga stvar je od kud te averzije kod dijela ljudi poticu. ja naime tvrdim da poticu zbog terorizma, neprilagodjavanja, teznje mnogih muslimanskih migranata samo za socijalom itd... a kolega forumas kaze da je to jos od "krstaskih ratova". Ne znam koliko je to tebi logicno, al eto.Niemand wrote:Cuj zastotututuuuu wrote:ma daj molim te... usisavam kucu.Niemand wrote:Bgm tututu, velkoski wins mescini.
Prvo velis sta ovi imaju ici nedje dje im je bolje, a onda i sam velis manje vise-iso bi dje mi je bolje.procitaj pazljivije, ja stvarno nemam zivaca za ponovo pisati. Ukratko, tip kaze, prvo, kako "katolici" imaju averziju prema muslimanima, ja ga onda pitam pa ako je to tako zasto muslimani masovno idu u Europu, a ne u recimo Pakistan, upravo zato sto ja (pa mislim i svako drugi o sebi pri sebi) ne bih isao tamo gdje mi je losije, gdje imaju "averziju" prema meni, nego bih isao samo tamo gdje mi je bolje. To je to, ukratko, pa je onda poceo o "krstaskim ratovima" itd...
al kao sto rekoh nemam se zivaca za ponavljati, procitaj!
pare
sredjenost u drzavi
hiljadu ostalih prednosti nad pakistanom npr
![]()
mislim da ces zarad toga pretrpjeti svakakve "averzije", jer nisu svakodnevne ipak, al eto, nako usput neko ce te mrko pogledati ponekad i reci da si zatucan, al svejedno ces imati dovoljno para da odes u soping pa ti je to nebitno, jel.![]()
A usput, to se ne desava iskljucivo muslimanima. Sustina je medjutim, da ljudi idu za boljim zivotom, sto i dalje ne znaci da averzije ne postoje. Jednostavno, ne mores i jare i pare dobiti, a vecina se odluci za pare, jel.
Mislim, pohvalno je to sto bi ti radije iso nedje dje ce te prihvatiti pa makar i zivio solidno a ne i vise nego solidno, vecina ce medjutim otici za necim drugim, stoga nema potrebe da govorimo da nesto ne postoji.![]()
Kapitalizam rules.
Te averzije ocito nisu toliko strasne ni teske da bi odvratile muslimane od odlaska, ocito ipak da im je bolje nego u njihovim zemljama, dok pak za krscane tamo i nisam siguran. a i naravno, ako averzija postoji, ne znaci nuzno da ona nije bez temelja. ja ne bih volio se naci u restoranu s Arapima nakon ovih stvari. ne sto mrzim muslimane, vec sto ne zelim da me neka budala raznese bombom dok veceram. spominjanje "krstaskih ratova" mi je umobolno, pa kako ko hoce.