Svijet bez religija
- mousstapha
#2126 Re: Svijet bez religija
Prvo se perete od kolektivne odgovornosti i grupisanja po stereotipima i onda u isti kos bacite ateiste. 
- ABH017
#2127 Re: Svijet bez religija
Ja nigdje nisam napisao SVI. Jasno sam napisao na koga mislim konkretno i na koja lucidna mišljenja. Jasno sam stavio granicu, pa mi nije jasno što se osjećaš prozvanim.
Od čega bih to trebao da se perem? Kome?
Uozbilji se druže, samo diskutujemo. A ako smatraš da je nešto pogrešno napisano demantuj me sa nekim argumentom, a ne stereotipnim grupisanjem.
Od čega bih to trebao da se perem? Kome?
Uozbilji se druže, samo diskutujemo. A ako smatraš da je nešto pogrešno napisano demantuj me sa nekim argumentom, a ne stereotipnim grupisanjem.
- Towelie
#2128 Re: Svijet bez religija
Ja sam napisao ateisti, sto se moze shvatiti da se misli na sve. Izvinjavam se, neki ateisti, a ne svi.mousstapha wrote:Prvo se perete od kolektivne odgovornosti i grupisanja po stereotipima i onda u isti kos bacite ateiste.
- mousstapha
#2129 Re: Svijet bez religija
Pa napisano je ateisti, bez ikakvog razgranicavanja. Ti si se nadovezao na taj post.
Komu? Čemu?
Towelie wrote:Ateistima trebaju vehabije i ti famozni vanilla muslimani kao alibi za ono sto jesu.
Ka'e uozbilji se.ABH017 wrote:Ili je, možda, bolje reći šta nisu?
- arzuhal
#2130 Re: Svijet bez religija
Šta, oprat se od nečeg? Istindža, istibra? Gusul uzet pa šehadet, ljepo...I veselio te Bog... 
- ABH017
#2131 Re: Svijet bez religija
A ti ne čitaš postove duže od jedne rečenice???mousstapha wrote:Pa napisano je ateisti, bez ikakvog razgranicavanja. Ti si se nadovezao na taj post.
Towelie wrote:Ateistima trebaju vehabije i ti famozni vanilla muslimani kao alibi za ono sto jesu.Ka'e uozbilji se.ABH017 wrote:Ili je, možda, bolje reći šta nisu?Komu? Čemu?
Svakom iole pismenom je jasno da su ta dva posta nadovezana na moj prethodni i nisam obraćao pažnju na konstrukciju rečenice u kojoj je učinjena generalizacija. Siguran sam i da je @Towelie, mislio isto, samo se nije izrazio kako treba. Evo izvinjavam se, jer ja stvarno ne mislim tako, ali se i iz mog prethodnog posta jasno može vidjeti da mi to uopšte nije bila namjera.
- Plavo-bijeli
#2132 Re: Svijet bez religija
sad i ovaj pregleda
Last edited by Plavo-bijeli on 07/04/2016 10:15, edited 1 time in total.
- ABH017
#2133 Re: Svijet bez religija
Eeevo gaaaa, eeevo gaaaaa....
Last edited by ABH017 on 07/04/2016 10:38, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#2134 Re: Svijet bez religija
cista zabluda od videa, hoce raja da se nasmiju na racun Kur'ana tako sto se izokrece ono sto Kur'an kaze i sto nauka kaze da se Kur'an predstavi kao knjiga van svake pameti, a evo ja tebi kazem, iazberi jednu stvar iz videa sto mislis da je stvarno greska u Kuranu pa cu ti dati objasnjenje, izaberi koju god hoces.Plavo-bijeli wrote:
sad i ovaj pregleda![]()
Sprdas se sa knjigom onoga koji te stvorio a isto tako koji je u stanju da te usmrti na svaki moguci i nemoguci nacin za Tebe, dovoljno je da kaze budi i vec su pred tobom meleci smrti i nepitaju hocemo li blago ili jako da iscupamo dusu.
Moze se ti smijati Allahovoj knjizi koliko hoces, Allah vidi sve i cuje, a isto tako je i strpljiv jer zna da mu nemozes nigdje pobjeci pa pusta da se nagrijesis dobro pa kad dodje smrti cas, onda se zapitaj hoces li se ismijavati u tim trenucima, kad se dusa prosiri po tijelu a oni cupaju a smrtni hropci pocnu, kad duse dodje do kljucne kosti nema vise kajanja, pa cak i da platis cijelom zemljom nema popravka u tim trenucima, sto si se smijao smijao si se jarane moj
Last edited by Smrcak15 on 07/04/2016 10:42, edited 1 time in total.
-
broj dva
#2135 Re: Svijet bez religija
-----------Smrcak15 wrote:cista zabluda od videa, hoce raja da se nasmiju na racun Kur'ana tako sto se izokrece ono sto Kur'an kaze i sto nauka kaze da se Kur'an predstavi kao knjiga van svake pameti, a evo ja tebi kazem, iazberi jednu stvar iz videa sto mislis da je stvarno greska u Kuranu pa cu ti dati objasnjenje, izaberi koju god hoces.Plavo-bijeli wrote:
sad i ovaj pregleda![]()
Sprdas se sa knjigom onoga koji te stvorio a isto tako koji je u stanju da te usmrti na svaki moguci i nemoguci nacin za Tebe, dovoljno je da kaze budi i vec su pred tobom meleci smrti i nepitaju hocemo li blago ili jako da iscupamo dusu.
Moze se ti smijati Allahovoj knjizi koliko hoces, Allah vidi sve i cuje, a isto tako je i strpljiv jer zna da mu nemozes nigdje pobjeci pa pusta da se nagrijesis dobro pa kad dodje smrti cas, onda se zapitaj hoces li se ismijavati u tim trenucima, kad se dusa prosiri po tijelu a oni cupaju a smrti hropci pocnu, kad duse dodje do kljucne kosti nema vise kajanja, pa cak i da platis cijelom zemljom nema popravka u tim trenucima, sto si se smijao smijao si se jarane moj
Drugim rjecima bog sadista zeljan osvete ?
- shbc
#2136 Re: Svijet bez religija
Evo ismijavam se i ja. I njemu i knjizi. Sta vise izazov za njega. Neka svim ateistima zacepi usta tako sto ce mene usmrtiti u roku od deset minuta na koji god hoce nacin. Dobrovoljno se prijavljujem. Javim kako je proslo. 
-
r_faruk
#2137 Re: Svijet bez religija
smrcak!
stvar je vrlo jednostavna, dokaz da je bog objavio kuran (brojevi i slicne stvari koje se poklapaju) nisu dokazi. mozes naci milion dokaza za sta god pozelis na ovaj nacin.
ne znam jesi li pogledao video sa dawkinsom i ovom krecionisticiom. ovo je upravo ono sto se ovdje desava. ona trazi dokaz za evoluciju, dobije dokaz i ignorise, umjesto toga ponavlja "gdje je dokaz"...
ti iznosis tvrdnje o pcelama, 16 kromosoma itd... postoje mnogo bolji nacini da se prikaze nesto sto nauka ne zna a u kuranu je zapisano prije hiljadu i kusur godina. kada ste vec povjerovali u sve sto pise u kuranu, onda bi bilo interesantni da pise "ljudi ce jednom izmisliti naziv DNA, vi ne znato sta to znaci, ali alah zna". covjece kakvo bi to otkrice bilo, ali takvo nesto neces nigdje u kuranu naci. isto kao sto nije opisan snijeg, post na sjevernom i juznom polu itd...
ajd u zdravlje!
stvar je vrlo jednostavna, dokaz da je bog objavio kuran (brojevi i slicne stvari koje se poklapaju) nisu dokazi. mozes naci milion dokaza za sta god pozelis na ovaj nacin.
ne znam jesi li pogledao video sa dawkinsom i ovom krecionisticiom. ovo je upravo ono sto se ovdje desava. ona trazi dokaz za evoluciju, dobije dokaz i ignorise, umjesto toga ponavlja "gdje je dokaz"...
ti iznosis tvrdnje o pcelama, 16 kromosoma itd... postoje mnogo bolji nacini da se prikaze nesto sto nauka ne zna a u kuranu je zapisano prije hiljadu i kusur godina. kada ste vec povjerovali u sve sto pise u kuranu, onda bi bilo interesantni da pise "ljudi ce jednom izmisliti naziv DNA, vi ne znato sta to znaci, ali alah zna". covjece kakvo bi to otkrice bilo, ali takvo nesto neces nigdje u kuranu naci. isto kao sto nije opisan snijeg, post na sjevernom i juznom polu itd...
ajd u zdravlje!
- Smrcak15
#2138 Re: Svijet bez religija
znaci vi bi da se sprdate sa onim koji je stvorio univerzum a da vas poslije doceka sa cvijecem na sudnjem danu. Evo da video kaze onako kako jeste ali jok nego izokrece na svoju ruku da ucini Kur'an bezvrijednimbroj dva wrote:-----------Smrcak15 wrote:cista zabluda od videa, hoce raja da se nasmiju na racun Kur'ana tako sto se izokrece ono sto Kur'an kaze i sto nauka kaze da se Kur'an predstavi kao knjiga van svake pameti, a evo ja tebi kazem, iazberi jednu stvar iz videa sto mislis da je stvarno greska u Kuranu pa cu ti dati objasnjenje, izaberi koju god hoces.Plavo-bijeli wrote:
sad i ovaj pregleda![]()
Moze se ti smijati Allahovoj knjizi koliko hoces, Allah vidi sve i cuje, a isto tako je i strpljiv jer zna da mu nemozes nigdje pobjeci pa pusta da se nagrijesis dobro pa kad dodje smrti cas, onda se zapitaj hoces li se ismijavati u tim trenucima, kad se dusa prosiri po tijelu a oni cupaju a smrti hropci pocnu, kad duse dodje do kljucne kosti nema vise kajanja, pa cak i da platis cijelom zemljom nema popravka u tim trenucima, sto si se smijao smijao si se jarane moj
Drugim rjecima bog sadista zeljan osvete ?
Allah kaze:
38. A oni koji se budu trudili da se dokazima(Ajetima) Nasim suprotstave, da ih onemoguce, oni ce biti kaznjeni."
-
r_faruk
#2139 Re: Svijet bez religija
opet si fulio, nije realno da se neko kaznjava zbog ismijavanja smrcu, a ako alah sve vidi i sve zna, ocito je da ga zaboli neka stvar.... vrlo malo bi bog trebao da uradi kako bi nas uvjerio da postoji...Allah vidi sve i cuje, (sto si se smijao smijao si se jarane moj)
kako kaze steve hughes, "pa sta ako si uvrijedjen, nista se ne desi kada si uvrijedjen, odrastao si, predji preko toga"
jok eto boga da bije nevjernike koji sumnjaju. kriticko razmisljanje je vrlo bitno u svemu ovome.
nadjoh jedan dobar citat, "nije glup onaj ko ne zna citati, nego onaj ko povjeruje u sve sto procita"
- shbc
#2140 Re: Svijet bez religija
Update:shbc wrote:Evo ismijavam se i ja. I njemu i knjizi. Sta vise izazov za njega. Neka svim ateistima zacepi usta tako sto ce mene usmrtiti u roku od deset minuta na koji god hoce nacin. Dobrovoljno se prijavljujem. Javim kako je proslo.
Malo me fata bol medj' guzovima, ali kontam da je cir.
Jos dvije minute.
- Plavo-bijeli
#2141 Re: Svijet bez religija
( 5 ) Nek čovjek pogleda od čega je stvoren!
( 6 ) Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
( 7 ) koja između kičme i grudi izlazi,
(1) Tako Mi Sunca i svjetla njegova,
( 2 ) i Mjeseca kada ga prati,
Mjesec ne prati sunce nigdje
O zvijezdama koje će popadati, o Zemlji koja je ravna-prostrana kao ćilim, o "mjestu gdje sunce zalazi" i tako dalje, nemam šta više raspravljati.
Mjesec ne prati sunce nigdje
O zvijezdama koje će popadati, o Zemlji koja je ravna-prostrana kao ćilim, o "mjestu gdje sunce zalazi" i tako dalje, nemam šta više raspravljati.
- Towelie
#2142 Re: Svijet bez religija
Kao ni o tvom poznavanju arapskog i problematici prevodjenja znacenja Kur'ana na bilo koji jezik.Plavo-bijeli wrote:( 5 ) Nek čovjek pogleda od čega je stvoren!
![]()
Mjesec ne prati sunce nigdje![]()
Last edited by Towelie on 07/04/2016 11:01, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#2143 Re: Svijet bez religija
nisi ti to dobro shvatio... sad ce objasnjenje, sacekaj maloPlavo-bijeli wrote:( 5 ) Nek čovjek pogleda od čega je stvoren!
![]()
- shbc
#2144 Re: Svijet bez religija
Dragi forumasi,
Malo je rociste kasnilo. Pobjeg'o onaj krilati konj pa ga ganjali po dzennetu, zato nisam na vrijeme stavio update. Uglavnom, pisem vam iz dzehenema. Ovdje je fino, raja je super, sejtan je zajebant pravi. Samo je malo vruce, ali eno Carlin i Hitchens pregovaraju da dobijemo klimu. Vidjecemo sta ce biti.
Uglavnom kazu da je pravo dosadno gore. Cak i Isa a.s. s vremena na vrijeme pobjegne kod nas. Zajebava se dedzal, ka'e naviko levat da ga muce.
Do slijedeceg pisanja,
Vas shbc.
Malo je rociste kasnilo. Pobjeg'o onaj krilati konj pa ga ganjali po dzennetu, zato nisam na vrijeme stavio update. Uglavnom, pisem vam iz dzehenema. Ovdje je fino, raja je super, sejtan je zajebant pravi. Samo je malo vruce, ali eno Carlin i Hitchens pregovaraju da dobijemo klimu. Vidjecemo sta ce biti.
Uglavnom kazu da je pravo dosadno gore. Cak i Isa a.s. s vremena na vrijeme pobjegne kod nas. Zajebava se dedzal, ka'e naviko levat da ga muce.
Do slijedeceg pisanja,
Vas shbc.
- Smrcak15
#2145 Re: Svijet bez religija
r_faruk wrote:smrcak!
ajd u zdravlje!
upravo to i ima, nego cak ima i RNA, tacno slovo do slova i Godina kad oficijelno nauka o genetice pocinje cak i to se moze naci, onda bi bilo interesantni da pise "ljudi ce jednom izmisliti naziv DNA, vi ne znato sta to znaci, ali alah zna". covjece kakvo bi to otkrice bilo, ali takvo nesto neces nigdje u kuranu naci. isto kao sto nije opisan snijeg, post na sjevernom i juznom polu itd

Allah kaze:
1....A ono što ti se objavljuje od Gospodara tvoga istina je, ali većina ljudi neće da vjeruje
kazes
e pa eto ti vidis da ima, ali opet neces vjerovati, jer si mozak istalirao na nevjerovanje pa kakav god dokaz da se donesem dzaba.covjece kakvo bi to otkrice bilo, ali takvo nesto neces nigdje u kuranu naci.
-
r_faruk
#2146 Re: Svijet bez religija
opet ti o brojevima.... slova se ponavljaju.... x puta.... kakve to veze ima, naci cu ti dokaz da je i karburator spomenut u kuranu na ovaj nacin......... ako se potrefi i godinu kada je izmisljenj, a ako ne nadjem godinu kada je izmisljen, naci cu godinu kada je razvijan
- Smrcak15
#2147 Re: Svijet bez religija
otkud bas jednom ajetu da se spominje DNA 3 puta od 6236 ajeta, i to u ajetu 18:65 ---> Godina 1865 pocelo sa mendelo nauka o geneticir_faruk wrote:opet ti o brojevima.... slova se ponavljaju.... x puta.... kakve to veze ima, naci cu ti dokaz da je i karburator spomenut u kuranu na ovaj nacin......... ako se potrefi i godinu kada je izmisljenj, a ako ne nadjem godinu kada je izmisljen, naci cu godinu kada je razvijan
znaci od 6236 ajeta bas u ajetu koje korespondira godini kad je nauka oficijelno o genetici pocela

A Brief History of DNA's Discovery
1865 Gregor Mendel, in experiments with peas, theorizes about how traits are passed on from one generation to the next.
1869 Swiss Scientist Friedrich Miescher isolates a material in cells that will eventually become known as "deoxyribonucleic acid" or DNA. He calls it "nuclein."
1909 German geneticist Wilhelm Johannsen coins the term "gene" to describe units of heredity.
1911 America scientist Thomas Hunt Morgan shows that these units of heredity are located on chromosomes. He receives the Nobel Prize in 1933.
1929 American biochemist Phoebus Levene determines the chemical makeup of DNA, identifying its four bases - - adenine, cytosine, guanine and thymine.
1943 English biochemist William Astbury makes the first X-ray diffraction images of DNA's structure.
1952 Work with viruses and bacteria by American scientists Alfred Hershey and Martha Chase supports the theory that genes are made of DNA.
1953 At Cavendish Laboratory at Cambridge, Francis Crick and James Watson describe the double helix structure of DNA and suggest how genetic material is copied. Their idea of a double helix formation is based on X-ray diffraction images made by Kings College's Rosalind Franklin, who was part of a lab led by Maurice Wilkins. Watson, Crick and Wilkins receive the Nobel Prize in 1962.
i nemozes reci da je ovo slucajno kad imamo masa ovakvih slicnih primjera
- Plavo-bijeli
#2148 Re: Svijet bez religija
Normalno. Ali postoje ljudi koji su čitav život posvetili prevođenju istoga.Towelie wrote:Kao ni o tvom poznavanju arapskog i problematici prevodjenja znacenja Kur'ana na bilo koji jezik.Plavo-bijeli wrote:( 5 ) Nek čovjek pogleda od čega je stvoren!
![]()
Surah 86:7
Arabic: يخرج من بين الصلب والترائب
Transliteration: Yakhruju min bayni alssulbi waalttara-ibi
Literal: It emerges/appears from between the spine and the rib bones.[3]
Yusuf Ali: proceeding from between the backbone and the ribs.
Pickthal: that issued from between the loins and ribs.
Arberry: issuing between the loins and the breast-bones.
Shakir: coming from between the back and the ribs.
Sarwar: which comes out of the loins and ribs.
Khalifa: from between the spine and the viscera.
Hilali/Khan: proceeding from between the back-bone and the ribs.
Malik: that is produced from between the loins and the ribs.
QXP: that issued from between tough rocks and mingled dust.
Maulana Ali: coming from between the back and the ribs.
Free Minds: it comes out from between the spine and the testicles.
- Smrcak15
#2149 Re: Svijet bez religija
neradi se o tome sto ti mislis, nego se radi o gonadimaPlavo-bijeli wrote:Normalno. Ali postoje ljudi koji su čitav život posvetili prevođenju istoga.Towelie wrote:Kao ni o tvom poznavanju arapskog i problematici prevodjenja znacenja Kur'ana na bilo koji jezik.Plavo-bijeli wrote:( 5 ) Nek čovjek pogleda od čega je stvoren!
![]()
Surah 86:7
Arabic: يخرج من بين الصلب والترائب
Transliteration: Yakhruju min bayni alssulbi waalttara-ibi
Literal: It emerges/appears from between the spine and the rib bones.[3]
Yusuf Ali: proceeding from between the backbone and the ribs.
Pickthal: that issued from between the loins and ribs.
Arberry: issuing between the loins and the breast-bones.
Shakir: coming from between the back and the ribs.
Sarwar: which comes out of the loins and ribs.
Khalifa: from between the spine and the viscera.
Hilali/Khan: proceeding from between the back-bone and the ribs.
Malik: that is produced from between the loins and the ribs.
QXP: that issued from between tough rocks and mingled dust.
Maulana Ali: coming from between the back and the ribs.
Free Minds: it comes out from between the spine and the testicles.
Gonadi se formiraju prvo upravo kod kicme i rebera u embrio fazi i kako se dijete razvija, gonadi se spustaju izvan tijela, i to se zove jaja/testisi, dok zenski jajnici se zadrzavaju unutar tijela.
tako da je ajet Kuransko naucno cudo
5."Pa neka pogleda covjek od cega je stvoren!
6.Stvoren je od tekucine brizgajuce,
7.Izlazi izmedju kicme i rebara!
8.Uistinu!On je za povratak njegov kadar,
9.Na Dan ispitivanja tajni."
(prevod znacenja Kur'ana,86:5-9)
Gonada je muska ili zenska spolna zlijezda koja proizvodi rasplodne celije (gamete).Kod muskaraca su to testisi,a kod zena ovariji.Gornji Kur'anski ajet explicitno tvrdi da ljudski gonadi poticu izmedju kicme i rebara.Danas je embriolozima dobro poznato da se gonadi prvo pojavljuju u zoni buducih slabina - bedara.Genitalni nabori se prvo pojavljuju u cetvrtoj sedmici razvoja embrija.Jednom formirani gonadi diferenciraju se u zenske i muske u sedmoj i osmoj sedmici razvoja djeteta u materici zene.Nakon toga kod njih pocinje proces razlaza.Zenski gonadi(ovariji) se zaustavljaju u karlici,dok se muski gonadi nastavljaju spustati da bi konacno stigli do testise izvan tijela.Ne samo da je porijeklo gonada na mjestu koje Kur'an pominje,nego cak i u fazi punoljetnosti ostaje veza sa nervima,krvnim sudovima i limfnim zlijezdama sa zonom koju Kur'an docarava kao "izmedju kicme i rebara" a koja je ustvari mjesto porijekla tecnosti koja se izbaci.Oni koji isistiraju na tome da je Muhammed a.s. napisao Kur'an,pripisuju mu ustvari vise znanja,nego sto je ijedan covjek mogao imati u vrijeme objave Kur'ana.
imas cak i video gdje se pokaziva kako se to formira i spusta odatle gdje Kuran naznavaca pa sve do ispod penisa
http://www.youtube.com/watch?v=ciQjo7bj-uQ
Last edited by Smrcak15 on 07/04/2016 11:30, edited 1 time in total.
- ABH017
#2150 Re: Svijet bez religija
Hahaha...
To su ti likovi, koji, kao, nemaju se šta raspravljati, ne vjeruju u bliskoistočne bajke, a još malo pa će im forumska administracija početi dnevnice da plaća. Postali su k'o inventar na pdf religija. Sva argumentacija im se svodi na ono što svojim umom, a pogotovo u svom životnom (ne)iskustvu, ne mogu da dokuče.
O njihovom neznanju i lupetanju gluposti bespotrebno je trošiti riječi.
Pa bi oni da se ismijavaju na račun religije.
Ne shvataju koliko je smiješno i jadno, u stvari, da se (bilo čija) radost temelji na ismijavanju bilo čega drugačijeg. Ne shvataju koliko, nas vjernike, kao i vaskoliku forumsku javnost zabavljaju i nasmijavaju sa svojim nemuštim konstrukcijama.
To su ti likovi, koji, kao, nemaju se šta raspravljati, ne vjeruju u bliskoistočne bajke, a još malo pa će im forumska administracija početi dnevnice da plaća. Postali su k'o inventar na pdf religija. Sva argumentacija im se svodi na ono što svojim umom, a pogotovo u svom životnom (ne)iskustvu, ne mogu da dokuče.
O njihovom neznanju i lupetanju gluposti bespotrebno je trošiti riječi.
Pa bi oni da se ismijavaju na račun religije.
Ne shvataju koliko je smiješno i jadno, u stvari, da se (bilo čija) radost temelji na ismijavanju bilo čega drugačijeg. Ne shvataju koliko, nas vjernike, kao i vaskoliku forumsku javnost zabavljaju i nasmijavaju sa svojim nemuštim konstrukcijama.