Rece li ono Milan " 'arisa" ?BHF_Manijak wrote:Djuric ne konta sta ga pita. Od zelje u barazu, do licnih zelja.![]()
![]()
![]()
10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2126 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
-
LSD
#2127 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Ricken wrote:JoseMujica wrote:katastrofalna igra rekreativaca i još gora postavka ekipe od strane selektora u prvom poluvremenu. U drugom su se malo dohavizali i tačno se vidi da našoj ekipi ne fali niti jedan igrač ala Džeko, Spahić ili ini karinaši već nam fale RADNICI!!! Đurić koji trči iz Serije B je Ronaldo na terenu pored rekreativnih šetača koji u duele ulaze ko da su na jebenom labudovom jezeru.
Onako se patiti s poluamaterskim Kiprom![]()
MRŠ! kreteni jedni držite se bajramskih turnira...nije sekunde čudno što u svakom ozbiljnijem klubu ni do klupe nemrete dobaciti
Ko god nas zapadne u baražu svejedno je nemam nade da možemo uzeti bilo koju iole osrednju ekipu. Sreća nas jedino može poslužiti sa rasturenim Slovencima, jal Mađarima. norveška ili Irska su za nas dimenzija više
Jes jes, prije godinu dana u Zenici, friško nakon svjetskog smo ih otresli 5:0? Ja neznam kakve vizije ti imaš kad doživljavaš našu repku kao neku super silu. Pa mi nijednu repku iz vrha nismo u stanju dobiti, ni sada, ni prijed 6 godina. Najbliži tome, kada su nam glavni igrači bili na vrhuncu karijera smo bili u Parizu. Pa nismo uspjeli.
Mi smo po svim kriterijima jedna sasvim prosjecna selekcija....Džeko i Pjanić odskacu kvalitetom (a i oni su opet neki evropski prosjek ako gledamo jace klubove), ovo ostalo je strogi prosjek, pojedini i ispod prosjeka....na to dodaj i cinjenicu da su nem neki bitni igraci provotimci iz prvih 11 prešli 30-tu godinu i svoj zenit karijere (Ibišević, Spahić, Mujdža, Salihović, Medunjanin)
Last edited by LSD on 14/10/2015 00:20, edited 2 times in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2128 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Trenutno prva reprezentacija svijeta Belgija je Kipar na Kipru dobila 1:0, osmoplasirana Vels 1:0, 30-to plasirana BiH 3:2......o cemu to pricamo??????samog_sira wrote:Mesi svaka cast sto izbori baraz poslje govana u kojim smo bili. Ali ne treba sad praviti Ancelottija od njega, strepili smo od kipra iskljucivo zbog njega. Namjerno je prepustio inicijativu kipru i pustio ih da nam stvaraju sanse. Da je utakmicu poceo s 2 napadaca sve bi bilo rijeseno u prvom poluvremenu, mislim da je to jasno. Kada god smo ih malo pritisli dolazili smo u sanse, braniti se protiv ovakve ekipe je ludost, igranje Vranjesa na sredini je totalna glupost. Stoji da smo s Dzekom bar za 30% jaci da su falili Besic i Kolasinac, ali braniti se protiv ekipe koja u citavoj historiji u kvalifikacijama ima 6-7 pobjeda, zadrzavati kod 2-2 u 50 toj minuti je sramota. Ove smo morali za poluvrijeme voditi 2 razlike i u drugom mirno s pola snage zavrsit. Po meni je jedino pozitivno sto u barazu tesko da gori mozemo biti, uz povratak par igraca i adekvatnog protivnikatrebalo bi se proci.
- mO k3
#2129 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
JoseMujica wrote:jebo vas edin šetač
za tri mjeseca će i u romi klupu grijat...živi bili pa vidili
- Romanista 101%
#2130 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
JoseMujica wrote:jebo vas edin šetač
za tri mjeseca će i u romi klupu grijat...živi bili pa vidili
idi objesi se, ali prije toga pucaj pistoljem u vugla
- hrasno38
#2131 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
ha jedna velesila Holandija nije prosla kvalifikacije a ovdje se broje krvna zrnca nakon starta gdje je vecina forumasa prezalila ove kvalifikacije i sad ti isti daju neke primjedbe na igru.....nevjerovatno....jedna Njemacka obezbjedila direktno tek u zadnjem kolu itd itd
- karanana
#2133 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Jel se vec zna koja su nam potencijalna 4 protivnika? Jel tacno ono slovenija, danska, irska i zaboravio sam ko je 4. Kako su madjari nosioci?
- cyprus
#2134 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Kiprani su me podsjećali malo na nas u onim ranijim ''historijskim utakmicama''
Realno bili su nešto bolji, ali iskustvo je presudilo... Njihovi fudbaleri su također ispuhali u drugom poluvremenu, baš ono što se nama prije često dešavalo...
Na kraju - dobro je, mislim da treba biti zadovoljan... Iz vrlo teške situacije krajem prošle godine izvukli smo skoro pa maksimum... Tačno je da pod Mešom igra dobro škripi, ali je mnogo bitnije da je tu rezultat - pobjedili smo u pet od šest kvalifikacijskih utakmica, i tu mu treba skinuti kapu... Mislim da se večeras nije morala postaviti onako defanzivna formacija, ima tu i drugih prigovora, ali mislim da Meša zaslužuje i sljedeći mandat, bez obzira na ishod baraža... A eto, na kraju ispade da su nas izvukli baš igrači za koje se većina nas pitala zašto su uopšte dobili pozive - Đurić i Medunjanin...
U baražu priželjkujem Sloveniju, pa onda Norvešku... Irsku i pogotovo Dansku zaista ne bih... Sretno nam...

Na kraju - dobro je, mislim da treba biti zadovoljan... Iz vrlo teške situacije krajem prošle godine izvukli smo skoro pa maksimum... Tačno je da pod Mešom igra dobro škripi, ali je mnogo bitnije da je tu rezultat - pobjedili smo u pet od šest kvalifikacijskih utakmica, i tu mu treba skinuti kapu... Mislim da se večeras nije morala postaviti onako defanzivna formacija, ima tu i drugih prigovora, ali mislim da Meša zaslužuje i sljedeći mandat, bez obzira na ishod baraža... A eto, na kraju ispade da su nas izvukli baš igrači za koje se većina nas pitala zašto su uopšte dobili pozive - Đurić i Medunjanin...
U baražu priželjkujem Sloveniju, pa onda Norvešku... Irsku i pogotovo Dansku zaista ne bih... Sretno nam...
- Logovan
#2135 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Utakmica odigrana slično kao i protiv Velsa. Blijedo, sporo, bezidejno. Skoro pa ništa nismo uradili, a opet smo pobijedili.
Izdvojiš golove koje smo zabili, izdvojiš pogođenu stativu od strane Ibiševića (oni nam pokloniše loptu) i šta ostane...
Ni dvije čiste prilike, niti akcija nije bilo nekih. Odbrana šuplja na sto strana, propušta između stopera, na bekovima, sredina prolazna bila za reprezentativce Kipra.
Da je reprezentacija Kipra bila iskusnija i da su imali makar jednog igrača koji odskače kvalitetom, mi bi garant bili donji i onda bi oni slavili baraž, a ne mi. Ili recimo da nije bilo sretnog Medunjanina, možda bi i ostali bez baraža, ko zna.
Svaka ozbiljnija ekipa bi nas trebala hladno poderati. Možda se i u baražu pojavi neki pojedinac kojem će najednom krenuti.
Protiv Izraela to je bio Višća, protiv Kipra Medunjanin. Mogao bi sada Lulić dominirati.
I šta je onom Begoviću, jebo on sebe.
U pičku materinu kako mu je ispala lopta kod onog njihovog centaršuta. Kod prvog gola stvarno je mogao bolje reagovati.
Da je reprezentacija Kipra bila iskusnija i da su imali makar jednog igrača koji odskače kvalitetom, mi bi garant bili donji i onda bi oni slavili baraž, a ne mi. Ili recimo da nije bilo sretnog Medunjanina, možda bi i ostali bez baraža, ko zna.
Svaka ozbiljnija ekipa bi nas trebala hladno poderati. Možda se i u baražu pojavi neki pojedinac kojem će najednom krenuti.
I šta je onom Begoviću, jebo on sebe.
- Freamon Lester
#2136 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Izvadili smo se iz govana u ovim kvalifikacijama i treba se okenuti barazu. Kako smo mi baraz "nafakali" ekipa ocekujem Norvesku ili Irsku. Ako ove jebenije izvucemo zbiti redove i ganjati kakvu priliku za prolaz dalje. Jos jednom da se prisjetim onog levata od trenera jer bi sa pobjedom protiv Kipra i X-om protiv Izraela u gostima mi vec bili na Euru. Ali eto covjek nije gledao kasete.
Slovenija nam je zicer, a i prilika za Slovence da dodju roditelje upoznati u BiH.

Slovenija nam je zicer, a i prilika za Slovence da dodju roditelje upoznati u BiH.
- SkyLimit
#2137 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Sad tek razumijem onu "igru brisi, bodove pisi".
- Ricken
#2138 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
@JoseMujica:
Kiparski igrači igraju u svojim klubovima. Većina naših igra samo tokom reprezentativnih pauza, ozbiljan profi fudbal.
Spahić, Mujdža, Medunjanin, Lulić, Ibišević i Salihović nisu odavno na nivou od prije 2-3 godine.
Miske i Rahimić, dva jako važna igrača iz prethodnih kvalifikacija se oprostila.
Vranješ, Šunjić, Bičakčić i Hadžić nisu reprezentativni kalibar, ali igraju silom prilika.
.
Znači možemo svest repku na 5 kvalitetnih pojedinaca: Džeko, Pjanić, Bešić, Kolašinac i Begović.
Sve ostalo su igrači koji nemogu donijeti prevagu. Malo je to za vrhunske reprezentacije. Meša hitno mora tražiti svježu krv, ala Đurić ili Cocalić, na barem 5 pozicija.
Ali nek si ti zaključio da si realan, to je onako najbitnije, kao i prošli selektor.
Kiparski igrači igraju u svojim klubovima. Većina naših igra samo tokom reprezentativnih pauza, ozbiljan profi fudbal.
Spahić, Mujdža, Medunjanin, Lulić, Ibišević i Salihović nisu odavno na nivou od prije 2-3 godine.
Miske i Rahimić, dva jako važna igrača iz prethodnih kvalifikacija se oprostila.
Vranješ, Šunjić, Bičakčić i Hadžić nisu reprezentativni kalibar, ali igraju silom prilika.
.
Znači možemo svest repku na 5 kvalitetnih pojedinaca: Džeko, Pjanić, Bešić, Kolašinac i Begović.
Sve ostalo su igrači koji nemogu donijeti prevagu. Malo je to za vrhunske reprezentacije. Meša hitno mora tražiti svježu krv, ala Đurić ili Cocalić, na barem 5 pozicija.
Ali nek si ti zaključio da si realan, to je onako najbitnije, kao i prošli selektor.
-
samog_sira
#2139 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Prije svega Belgija je unistila kipar, to sto rezultat nije bio 4-5 golova razlike je krivica srece/nesposobnosti napadaca belgije. Drugo ako je za tebe Vels velesila fudbala onda mi nemamo sta pricati (pa mi im uzesmo 4 boda od 6 a trebali smo i puni pljen, a odavno gori nismo bili u kvalifikacijama, o cemu tu pricamo). Ako ti ocjenjujes reprezentacije po rankingu na ljestvici i smatras da je belgija stvarno trenutno broj jedan, a Vels 8, u svijetu onda tek nema smisla o bilo cemu raspravljati...hrasno38 wrote:Trenutno prva reprezentacija svijeta Belgija je Kipar na Kipru dobila 1:0, osmoplasirana Vels 1:0, 30-to plasirana BiH 3:2......o cemu to pricamo??????samog_sira wrote:Mesi svaka cast sto izbori baraz poslje govana u kojim smo bili. Ali ne treba sad praviti Ancelottija od njega, strepili smo od kipra iskljucivo zbog njega. Namjerno je prepustio inicijativu kipru i pustio ih da nam stvaraju sanse. Da je utakmicu poceo s 2 napadaca sve bi bilo rijeseno u prvom poluvremenu, mislim da je to jasno. Kada god smo ih malo pritisli dolazili smo u sanse, braniti se protiv ovakve ekipe je ludost, igranje Vranjesa na sredini je totalna glupost. Stoji da smo s Dzekom bar za 30% jaci da su falili Besic i Kolasinac, ali braniti se protiv ekipe koja u citavoj historiji u kvalifikacijama ima 6-7 pobjeda, zadrzavati kod 2-2 u 50 toj minuti je sramota. Ove smo morali za poluvrijeme voditi 2 razlike i u drugom mirno s pola snage zavrsit. Po meni je jedino pozitivno sto u barazu tesko da gori mozemo biti, uz povratak par igraca i adekvatnog protivnikatrebalo bi se proci.
Last edited by samog_sira on 14/10/2015 00:33, edited 1 time in total.
- cyprus
#2140 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
@JoseMujica, de svega ti objasni šta tri podrazumijevaš pod ''poluamaterizmom''? 
-
Frankyee
#2141 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Kipar je uspio da ima totalnu inicijativu i drzi sredinu, nasi nisu mogli da spuste loptu kako treba a sve u zraku smo gubili osim gola zadnjeg.
Ulazili su na desnoj strani kako zele, bez muke, Mujdza mora da podigne nivo odbrane. Po desnoj strani smo tanki jer Mujdza i Visca su tankii nesigurni. Eksperiment sa Vranjesom nije prosao dobro ali je Medo to bolje uradio.
Cak i kad se uzme da fale Dzeko, Besic,Cocalic ( koji bi sigurno igrao ), Kolasinac, mislim da smo tanko odigrali protiv malih Grka.
Ali sa druge strane imali smo snage da se vratimo, izjednacimo i pobijedimo.
Toje velika stvar i ekipa je sigurno dobila psiholoski kada smo se vratili. Mislim da Medo je Mesin Hajrovic.
Mora se mnogo raditi na defanzivi cijelog tima.
Ulazili su na desnoj strani kako zele, bez muke, Mujdza mora da podigne nivo odbrane. Po desnoj strani smo tanki jer Mujdza i Visca su tankii nesigurni. Eksperiment sa Vranjesom nije prosao dobro ali je Medo to bolje uradio.
Cak i kad se uzme da fale Dzeko, Besic,Cocalic ( koji bi sigurno igrao ), Kolasinac, mislim da smo tanko odigrali protiv malih Grka.
Ali sa druge strane imali smo snage da se vratimo, izjednacimo i pobijedimo.
Mora se mnogo raditi na defanzivi cijelog tima.
-
todd_smith
#2142 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
BHF_Manijak wrote:Djuric ne konta sta ga pita. Od zelje u barazu, do licnih zelja.![]()
![]()
![]()
jesi fakin
- Idemedosumom
#2143 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Da je Vedo u prvom pogodio za 0:2, tu bi bio kraj Kipru. No, ovako je bilo puno zanimljivije, i puno se više insan na kraju raduje kada mora do kraja strepiti
Milan Đurić je otkriće ljudi dragi. Taj momak je u dva meča dobio sve zračne duele, zabio 2 gola i jednom asistirao. Sjetite se šta je momak mladoj reprezentaciji Njemačke radio. A onda se sjetite da je Pape igrao protiv usranog izraela BEZ napadača.
Begović i Lulić pod hitno na rukju kod hodže.
Trebaju novi igrači na desnoj strani. Mujdža jednostavno više nije taj nivo. Višća je dobar za klupe, ali ne i za prve postave.
Ako Bog dragi dadne da budemo kompletni za baraž, ne bih se bojao nijedne potencijalne prepreke, čak i da smo nenosioci, sa svima se možemo nositi!
Milan Đurić je otkriće ljudi dragi. Taj momak je u dva meča dobio sve zračne duele, zabio 2 gola i jednom asistirao. Sjetite se šta je momak mladoj reprezentaciji Njemačke radio. A onda se sjetite da je Pape igrao protiv usranog izraela BEZ napadača.
Begović i Lulić pod hitno na rukju kod hodže.
Trebaju novi igrači na desnoj strani. Mujdža jednostavno više nije taj nivo. Višća je dobar za klupe, ali ne i za prve postave.
Ako Bog dragi dadne da budemo kompletni za baraž, ne bih se bojao nijedne potencijalne prepreke, čak i da smo nenosioci, sa svima se možemo nositi!
Last edited by Idemedosumom on 14/10/2015 00:50, edited 1 time in total.
- nKrkan
#2144 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Mesha čuvo Hadžića da ne dobije kartone .
- hrasno38
#2145 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Onaj koji je osmi na FIFA rang listi jeste velesila a pored toga ima jednog od tri najskuplja igraca na svijetu. Jebo to ko je koga unistio bez golova.....golovi se pisu a ne sanse. Pa majku mu valjda su to napravili neki veci strucnjaci od tebe i mene i nije sasvim sigurno ta Belgija tek tako prva. To su joj donijeli rezultati a ne sanse na utakmicama.samog_sira wrote:Prije svega Belgija je unistila kipar, to sto rezultat nije bio 4-5 golova razlike je krivica srece/nesposobnosti napadaca belgije. Drugo ako je za tebe Vels velesila fudbala onda mi nemamo sta pricati (pa mi im uzesmo 4 boda od 6 a trebali smo i puni pljen, a odavno gori nismo bili u kvalifikacijama, o cemu tu pricamo). Ako ti ocjenjujes reprezentacije po rankingu na ljestvici i smatras da je belgija stvarno trenutno broj jedan, a Vels 8, u svijetu onda tek nema smisla o bilo cemu raspravljati...hrasno38 wrote:Trenutno prva reprezentacija svijeta Belgija je Kipar na Kipru dobila 1:0, osmoplasirana Vels 1:0, 30-to plasirana BiH 3:2......o cemu to pricamo??????samog_sira wrote:Mesi svaka cast sto izbori baraz poslje govana u kojim smo bili. Ali ne treba sad praviti Ancelottija od njega, strepili smo od kipra iskljucivo zbog njega. Namjerno je prepustio inicijativu kipru i pustio ih da nam stvaraju sanse. Da je utakmicu poceo s 2 napadaca sve bi bilo rijeseno u prvom poluvremenu, mislim da je to jasno. Kada god smo ih malo pritisli dolazili smo u sanse, braniti se protiv ovakve ekipe je ludost, igranje Vranjesa na sredini je totalna glupost. Stoji da smo s Dzekom bar za 30% jaci da su falili Besic i Kolasinac, ali braniti se protiv ekipe koja u citavoj historiji u kvalifikacijama ima 6-7 pobjeda, zadrzavati kod 2-2 u 50 toj minuti je sramota. Ove smo morali za poluvrijeme voditi 2 razlike i u drugom mirno s pola snage zavrsit. Po meni je jedino pozitivno sto u barazu tesko da gori mozemo biti, uz povratak par igraca i adekvatnog protivnikatrebalo bi se proci.
- Idemedosumom
#2146 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
@nkrkan
Moguće. Eto sada barem znamo da Hadžić ipak nešto vrijedi na poziciji zadnjeg veznog, Vranješ se tu nije nikako snašao.
Moguće. Eto sada barem znamo da Hadžić ipak nešto vrijedi na poziciji zadnjeg veznog, Vranješ se tu nije nikako snašao.
- hrasno38
#2147 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Normalno da nije kad mu to i nije pozicija koju inace igra.Idemedosumom wrote:@nkrkan
- Idemedosumom
#2148 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Znam da raja vazda palamudi kako bi probali Kolašinca ili Zuku na zadnjem veznom. Treba i to isprobati, ali ne u baražu, Meša, živ bio.
Btw, ljudi dragi, jel samo do mene il nas je sudija fino klao?
Btw, ljudi dragi, jel samo do mene il nas je sudija fino klao?
- Ricken
#2149 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Hadžić je bio grozan u Zenici. Vranješ tanak, ali je valjda trebao davati slobodu bokovima. Ali teško kad na boku imaš Mujdžu, koji se već dugo pati igrati fudbal na višem nivou.Idemedosumom wrote:@nkrkan
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2150 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Kod onog gola Djurica protiv Velsa sam pomislio, "Jbga, udarila lopta momka u glavu i odskocila na pravo mjesto".
ovaj gol sto je postigao protiv Kipra me je razuvjerio.
Momak ima dobre nisanske sprave samo ih jos malkice ustimati.
Bice on sve bolji i bolji, a u paru sa Edinom nas napad ce biti veoma dobar.
Kad daje sve od sebe Medunjanin je tip moga igraca-topdjija iz daljine. Sa Medunjaninom i Pjanicem iza Edina i Milana nas napad ce biti ubojit.
Kroz odbranu bije promaja
i Mesa mora da dobro poradi da je odstrani.
Dobar je Mesa, kombinuje sa mladim igracima i vjerujem da ce ubosti i pobjednicku kombinaciju za daljna takmicenja.
Kad daje sve od sebe Medunjanin je tip moga igraca-topdjija iz daljine. Sa Medunjaninom i Pjanicem iza Edina i Milana nas napad ce biti ubojit.
Kroz odbranu bije promaja
Dobar je Mesa, kombinuje sa mladim igracima i vjerujem da ce ubosti i pobjednicku kombinaciju za daljna takmicenja.