Stigli smo do rodica i do hurija. Zenu smo apsolviralijefferson wrote:Jos rasprava jel zena moze u Zenicu sama?
Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
-
detroit-mercy
#2126 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
- skupljac_zeljeza
#2127 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?detroit-mercy wrote: Oni barem ne tvrde da prmijenjuju boziji zakon i da su perfektni.
-
detroit-mercy
#2128 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Licite mi na komuniste koji govore o ljepotama komunistickog drustva a nikada ga niko nije dozivio. Tako je I sa tim vasim drustvima, u teoriji super fercera a vamo u praksi totalna katastrofa.skupljac_zeljeza wrote:Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?detroit-mercy wrote: Oni barem ne tvrde da prmijenjuju boziji zakon i da su perfektni.
-
detroit-mercy
#2129 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nego, de mi reci sta bude sa hurija kad ih odguslas. Jel zaraste pa stalno guslas nevino ili dolaze noveskupljac_zeljeza wrote:Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?detroit-mercy wrote: Oni barem ne tvrde da prmijenjuju boziji zakon i da su perfektni.
- skupljac_zeljeza
#2130 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.detroit-mercy wrote:Licite mi na komuniste koji govore o ljepotama komunistickog drustva a nikada ga niko nije dozivio. Tako je I sa tim vasim drustvima, u teoriji super fercera a vamo u praksi totalna katastrofa.skupljac_zeljeza wrote:Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?detroit-mercy wrote: Oni barem ne tvrde da prmijenjuju boziji zakon i da su perfektni.
-
Bodkin
#2131 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Jarane pa zaradile penziju. Idu na PIO fonddetroit-mercy wrote:Nego, de mi reci sta bude sa hurija kad ih odguslas. Jel zaraste pa stalno guslas nevino ili dolaze noveskupljac_zeljeza wrote:Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?detroit-mercy wrote: Oni barem ne tvrde da prmijenjuju boziji zakon i da su perfektni.
.
-
Bodkin
#2132 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
.
Last edited by Bodkin on 04/08/2015 20:51, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#2133 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
A kako se to zna? Nikakvih knjiga nigdje. Ili je to usmeno predanje. I jel to znaci da nikad vise ne moze biti savrsen jer je toliko toga novog nastaloskupljac_zeljeza wrote:Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.detroit-mercy wrote: Licite mi na komuniste koji govore o ljepotama komunistickog drustva a nikada ga niko nije dozivio. Tako je I sa tim vasim drustvima, u teoriji super fercera a vamo u praksi totalna katastrofa.
-
detroit-mercy
#2134 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Mislis, dok su se uveliko vodili ratovi I sirio kalifat?skupljac_zeljeza wrote:Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.detroit-mercy wrote:Licite mi na komuniste koji govore o ljepotama komunistickog drustva a nikada ga niko nije dozivio. Tako je I sa tim vasim drustvima, u teoriji super fercera a vamo u praksi totalna katastrofa.skupljac_zeljeza wrote:
Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?
- skupljac_zeljeza
#2135 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ljudi imaju vrlo površno znanje o džennetu. Imaš kvalitetnu studiju od našeg akademika Durakovića "Metafora džennet".detroit-mercy wrote:Nego, de mi reci sta bude sa hurija kad ih odguslas. Jel zaraste pa stalno guslas nevino ili dolaze noveskupljac_zeljeza wrote:Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?detroit-mercy wrote: Oni barem ne tvrde da prmijenjuju boziji zakon i da su perfektni.
.
-
5 0 5
#2136 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
mozda je funkcioniralo prije milenijum i po u genocidnom srednjem istoku, gdje je ubit covjeka, silovati zenu, zapaliti porodicu bilo kao hurmu pojesti. valjda smo nesto naucili od tad. ne mozemo svi zivjeti kao divljaci jer je muhamed zivio u takvom vremenu.skupljac_zeljeza wrote: Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.
-
detroit-mercy
#2137 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
De ti to prepricaj, ja tebe sad pitam ko ti svog sejha. Eto, ti si moj sejh, sta bude kad odguslam huriju u dzenetu. Jel jos nevina ili zaraste?skupljac_zeljeza wrote:Ljudi imaju vrlo površno znanje o džennetu. Imaš kvalitetnu studiju od našeg akademika Durakovića "Metafora džennet".detroit-mercy wrote:Nego, de mi reci sta bude sa hurija kad ih odguslas. Jel zaraste pa stalno guslas nevino ili dolaze noveskupljac_zeljeza wrote:
Daleko je to od Božijeg zakona ako usporediš sa vremenom Muhammeda a.s. i prve četvorice halifa. To je verzija ljudskog zakona u koju se rado umiješa selektivno hadis. U šerijatu se uzima svaki hadis i ajet u obzir i ne tako na sirov način nego uz tumačenja poznavalaca i drugih znanosti. Zamisli advokate u sudnici koji neke zakone prihvate, a neke neće i tuže ili brane. Šta ćeš dobiti kao rezultat?.
I ima zgodnu rodicu, smijem li je materi dovest
-
5 0 5
#2138 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
pa ponudi odgovor iz te knjige, kad joj toliko vjerujes. sta pise tamo? jel' se junf obnavlja ili je za jednokratnu upotrebu, kao sto je na ovom svijetu? inace, kada se pozivas na neke izvore, onda bi bio red prvo da citiras to na sta se pozivas, pa tek onda navedes izvor.skupljac_zeljeza wrote: Ljudi imaju vrlo površno znanje o džennetu. Imaš kvalitetnu studiju od našeg akademika Durakovića "Metafora džennet".
- skupljac_zeljeza
#2139 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nikako vam ugoditi. Dok su muslimani bili osvajači bili su uvažani i respektovani u cijelom svijetu. Danas kada kada to više nisu nego su pustili da ih drugi osvajaju onda se upire u njih kao jad i bijedu.detroit-mercy wrote:Mislis, dok su se uveliko vodili ratovi I sirio kalifat?skupljac_zeljeza wrote:Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.detroit-mercy wrote: Licite mi na komuniste koji govore o ljepotama komunistickog drustva a nikada ga niko nije dozivio. Tako je I sa tim vasim drustvima, u teoriji super fercera a vamo u praksi totalna katastrofa.
-
Bodkin
#2140 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Pa bili su uvazeni u tom vremenu. Danas ipak nije sreenji vijek. To je kao da kazes da hitlera treba poatovati jer je bio osvajac
- skupljac_zeljeza
#2141 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Imaš naslov i autora...nisam ti ja džabni fakultet, a i informacija je samo informacija i nije znanje. Što ne skontaš onda dođi.5 0 5 wrote:pa ponudi odgovor iz te knjige, kad joj toliko vjerujes. sta pise tamo? jel' se junf obnavlja ili je za jednokratnu upotrebu, kao sto je na ovom svijetu? inace, kada se pozivas na neke izvore, onda bi bio red prvo da citiras to na sta se pozivas, pa tek onda navedes izvor.skupljac_zeljeza wrote: Ljudi imaju vrlo površno znanje o džennetu. Imaš kvalitetnu studiju od našeg akademika Durakovića "Metafora džennet".
-
detroit-mercy
#2142 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Jebes ono sta je bilo, nego da vidimo sta ce bit. Smijem li materi na oci rodicu dovest. Da idem veceras kod amidze da ga pitam za dozvolu ako je u dureskupljac_zeljeza wrote:Nikako vam ugoditi. Dok su muslimani bili osvajači bili su uvažani i respektovani u cijelom svijetu. Danas kada kada to više nisu nego su pustili da ih drugi osvajaju onda se upire u njih kao jad i bijedu.detroit-mercy wrote:Mislis, dok su se uveliko vodili ratovi I sirio kalifat?skupljac_zeljeza wrote:
Rekoh li ja da je odlično fercerao u prvim decenijama islama? Komunizam je bio i ostao utopija.
- kamberovica polje
#2143 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Kvalitetna studija od džennetu? Je li podatke skupljao anketirajući stanovnike ili kako?
- skupljac_zeljeza
#2144 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik.Bodkin wrote:Pa bili su uvazeni u tom vremenu. Danas ipak nije sreenji vijek. To je kao da kazes da hitlera treba poatovati jer je bio osvajac
- Reisova
#2145 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nikako vam ugoditi. Dok su muslimani bili osvajači bili su uvažani i respektovani u cijelom svijetu. Danas kada kada to više nisu nego su pustili da ih drugi osvajaju onda se upire u njih kao jad i bijedu.[/quote]
Drug moj postali su to što su postali, jer su prestali da se razvijaju, vec su stali tamo gdje jesu, a to je nivo beduinskog razmisljanja. Nažalost dešavaju se razne stvari muslimanima jer im razmisljanje ne ide u korak sa vremenom.
Drug moj postali su to što su postali, jer su prestali da se razvijaju, vec su stali tamo gdje jesu, a to je nivo beduinskog razmisljanja. Nažalost dešavaju se razne stvari muslimanima jer im razmisljanje ne ide u korak sa vremenom.
-
5 0 5
#2146 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
ti tvrdis. red je i da ponudis. a posto si knjigu procitao, onda ti nije tesko ni odgovoriti ovo sto te ljudi pitaju za djevice. jednostavno pitanje. sta se desi sa djevicama. ostaju li djevice ili ne? zasto nisi sposoban odgovoriti?skupljac_zeljeza wrote: Imaš naslov i autora...nisam ti ja džabni fakultet, a i informacija je samo informacija i nije znanje. Što ne skontaš onda dođi.
- skupljac_zeljeza
#2147 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Provjeri ili se kani tog posla i nastavi po starom. Svejedno je u tvom slučaju svakako. Jelde?kamberovica polje wrote:Kvalitetna studija od džennetu? Je li podatke skupljao anketirajući stanovnike ili kako?
-
detroit-mercy
#2148 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Pa i u ono vrijeme muslimani su pisali istoriju jer su bili pobjedniciskupljac_zeljeza wrote:Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik.Bodkin wrote:Pa bili su uvazeni u tom vremenu. Danas ipak nije sreenji vijek. To je kao da kazes da hitlera treba poatovati jer je bio osvajac
-
5 0 5
#2149 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
odlicno. primjeni istu analogiju na islam.skupljac_zeljeza wrote: Pusti ti to. Evropa se prije pola stoljeća i kusur tresla pred Hitlerom. Da je on prije došao do atomske ko zna kako bi danas pisali o njemu. Takvi su ljudi jer historiju piše pobjednik.
- skupljac_zeljeza
#2150 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Economist piše da se i tamo stvari mijenjaju i ide na bolje. Valjalo im se prvo riješiti kolonijalizma i sada neokolonijalizma pa onda.Reisova wrote: