Novi rat

Locked
zenit dozic

#2126 Re: Novi rat

Post by zenit dozic »

mudrac2 wrote:možete se vi šprdati koliko hoćete ali situacija je više nego ozbiljna. Ovo bi mogao biti rusko-četnički odgovor na rezoluciju koji bi lahko mogao prerasti u otvoreni sukob do samoga kraja, čiji god bio.
Ja samo znam da je smrdija nakon svakog sukoba sve manja, ne impliciram ništa :D
junior3

#2127 Re: Novi rat

Post by junior3 »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
L u c i f e r

#2128 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

mudrac2 wrote:možete se vi šprdati koliko hoćete ali situacija je više nego ozbiljna. Ovo bi mogao biti rusko-četnički odgovor na rezoluciju koji bi lahko mogao prerasti u otvoreni sukob do samoga kraja, čiji god bio.
To im i ja velim.

Bio sam svjedok ovakvih nazovišala i 92.

U suštini, riječ je nervoznoj reakciji na stres. Ljudi podsvjesno misle da ako se kao šale s nečim, da to i u zbilji gubi na ozbiljnosti i težini.

Nažalost, stvarnost je nešto sasvim drugo.

Htjeli je mi uzvažiti ili ne, kao naši cijenjeni nojevi.
L u c i f e r

#2129 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

svirac wrote:@Ahjaa233
Znas li ti sta je rat ćalovino glupa?
Nabijem i tebe i onoga ko ti je dao tu durungu u ruke ... pička ti materina praznoglava ... da ti pička materina!
Što?

U USA je ovo sasvim legalno.

Ne vidim u čemu je problem.

Do ratova ne dolazi zbog oružja, nego zbog referenduma.
mudrac2

#2130 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

junior3 wrote::pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
saloncima bi mudro bilo provjeriti traktore, paljenje, gume i sl.
svirac

#2131 Re: Novi rat

Post by svirac »

@Lucifer
I ti se u rat razumijes ko Mara u kriv kurac .... cim pricas tako. Uz svo uvazavanje itd itd.

I ovo sto sam napisao je previse .... log out.
Last edited by svirac on 15/07/2015 22:11, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#2132 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

svirac wrote:I ti se u rat razumijes ko Mara u kriv kurac .... cim pricas tako. Uz svo uvazavanje itd itd.
I ti vala u normalan i argumentovan dijalog... :roll:
junior3

#2133 Re: Novi rat

Post by junior3 »

mudrac2 wrote:
Pa provjeri.
svirac

#2134 Re: Novi rat

Post by svirac »

Zdravo.
exliberal-ex

#2135 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:
imao sam razlog zbog cega nisam smjeo...a mogao sam

Cuj mog'o sam al' me bilo strah?
:lol:
Logicno, nisi mog'o, jer da si mog'o ne bi te bilo strah. :D
Ne Fudo nije nimalo smjesno....ovako je rekao bezbjednjak u mojoj jedinici...mi znamo da ti hoces da pobjegnes, ako pocnes bjezat cetnicima I mi te vidimo metak ti je u ledja, ako ipak uspijes pobjec nezaboravi koga ostavljas u Sarajevu...njih zates neces kad se rat zavrsi....

nimalo smjesno Fudo, nimalo...samo mi jos reci da lazem...
exliberal-ex

#2136 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

mudrac2 wrote:
posto su svi srbi ili cetnici ili salonci znaci svi srbi ce biti istjerani....hm zanimljivo da se ovdje prosipa multikultura dok se neizjasne pojedinci kao ti...zanimljivo...
Bodkin

#2137 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Vjerujem da ima takvih. U par postova sam iz licnog iskustva pokusao da predocim izgled bitke, poginulog ili ranjenog covjeka, hladnoce rova, ljepote uzarene bubnjarice, itd.

Ali, davati za pravo vlastitim strahovima, gdje covjek nije spreman da prihvati relanost je definicja LUDOSTI.
Ne biti spreman braniti ono sto ti je najsvetije je nemoralno, kukavicki, bescasno.

A, da bi spojili ugodno s korisnim, najbolje je izvrsiti svaki oblik prevencije, biti spreman za rat, a moliti Boga da ga nikada ne bude.
Najsvetije tebi, a ne meni. Pun mi je kurac sviju. I kvazitolerantnih bosnjaka i svetosavskih fundamentalista. Ovi treci su ispuhali. Ni u jednoj ni u drugoj viziji bosne ne bih zivio. I onda kaze najsvetije. Jasta. Dok ja radim 12 sati i odvajam lovu za doktorat, pacijenti sa ove teme sa srednjom skolom i adresom stanovanja kod roditelja koji im usput daju lovu za cigare i kladionicu akcije vec o osvajanju trebevica napravili. A takvi bi u ratu isplivali na celo kao sto su i u proslom. I kaze pogini za najsvetije...
Quaresma

#2138 Re: Novi rat

Post by Quaresma »

kako najlakse i najbrze ispaliti odavde ako dodje do rata?

ne zelim se boriti za ubudce izetbegovice, dodikovce, ivanice, čoviće i njima slične
Last edited by Quaresma on 15/07/2015 22:25, edited 1 time in total.
DrugaGimnazija

#2139 Re: Novi rat

Post by DrugaGimnazija »

Duka Dizel wrote:A šta ako na refrendumu ne pobedi OXI?
Nema sanse sa ovako postavljenim pitanjem:
"Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske?”
Lakat Jebić

#2140 Re: Novi rat

Post by Lakat Jebić »

Nemojte da vas rat nespremne doceka. Il pocnite raidt sklekove, il skupljat papire :mrgreen:
cekek

#2141 Re: Novi rat

Post by cekek »

@Lucifer
Sa temom si pogodio samo tako. Izlaze iz mišijih rupa svi. Neodoljivo podsjeća na '92 i filozofiranja dok se spremalo na sve strane.

:run:
Leons

#2142 Re: Novi rat

Post by Leons »

Cuj bosnjacki pacifista. Ne znas bil se plakao il bi se smijao. Narod koji su prije dvadeset godina ( dakle,bar pola ciljne grupe je jos zivo) namjeravali istrijebiti kao zbija sale i glumi pacifizam na pomen novog rata. Jedna Svicarska samo zbog politike izolacionizma decenijama gradi bunkere i regrutise mladice u vojsku i nastavice a Bosnjo veli ko zeli rat u kuci mu bio. E moj glupane. :kiss:
L u c i f e r

#2143 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

cekek wrote:@Lucifer
Sa temom si pogodio samo tako. Izlaze iz mišijih rupa svi. Neodoljivo podsjeća na '92 i filozofiranja dok se spremalo na sve strane.

:run:
;-)
mudrac2

#2144 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

exliberal-ex wrote:
mudrac2 wrote:
posto su svi srbi ili cetnici ili salonci znaci svi srbi ce biti istjerani....hm zanimljivo da se ovdje prosipa multikultura dok se neizjasne pojedinci kao ti...zanimljivo...
ako dođe do najcrnjeg scenarija, a nažalost srbi prilično jure prema njemu, neko će se iz bosne seliti. A ko i kada vidjet ćemo.
p206

#2145 Re: Novi rat

Post by p206 »

Last edited by p206 on 15/07/2015 22:23, edited 1 time in total.
mudrac2

#2146 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

Leons wrote:Cuj bosnjacki pacifista. Ne znas bil se plakao il bi se smijao. Narod koji su prije dvadeset godina ( dakle,bar pola ciljne grupe je jos zivo) namjeravali istrijebiti kao zbija sale i glumi pacifizam na pomen novog rata. Jedna Svicarska samo zbog politike izolacionizma decenijama gradi bunkere i regrutise mladice u vojsku i nastavice a Bosnjo veli ko zeli rat u kuci mu bio. E moj glupane. :kiss:
sve je dobro dok ne počnu iskakati parole da je za rat potrebno dvoje.
L u c i f e r

#2147 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović smatra da su nakon incidenta s Vučićem u Srebrenici, posljedice po sigurnost Bošnjaka u Republici Srpskoj očigledne

Navodi da se u "sjeni rasprave o tome ko je organizovao napad na Vučića, kao i rasprave o referendumu u RS-u, podižu nacionalne tenzije do usijanja, pa je ionako težak život Bošnjaka u RS-u dodatno ugrožen nesigurnošću".

Ukoliko RS, MUPRS-a, Vlada, njen predsjednik, Sudstvo i Skupština, odnosno sve institucije RS-a, nisu u stanju ili ne žele zaštiti povratnike Bošnjake, pružiti im sigurnost, ali i sankcionisati počinjene napade, pokušaje ubistva, izazivanje međunacionalne mržnje, i drugih opasnih delikata protiv Bošnjaka kao i svih drugih, u RS-u, Mehmedović navodi da će se to smatrati "namjernom strategijom i provedbom velikosrpske politike genocida i etničkog čišćenja te rušenjem Dejtonskog sporazuma".

- Sljedeća poruka je da zbog svega toga imamo pravo na samoodbranu. Ovom prilikom poručujem da ćemo se znati organizirati i odbraniti kao što smo to znali i u odbrani BiH od posljednje agresije - naglasio je.

Umjesto da su prisutna natjecanja u dobru, dodaje Mehmedović, da se otvaraju nove fabrike, novi pogoni, proizvodnja, poljoprivreda, poruke iz RS-a i dalje ostaju na ''razini srednjeg vijeka, ali urezane na grudima isprebijanih povratnika Bošnjaka''.

- Od farse u Srebrenici nije prošlo ni nekoliko dana kada sam reagovao s upozorenjem da je za evropsku sigurnost trenutno najveća opasnost 30.000 naoružanih četnika i njihov fašistički pokret zatrovan retrogradnom ideologijom uništenja svega što je drugačije. Na žalost nismo morali dugo čekati, napad na povratnika Bošnjaka u Kotor-Varoši bio je još jedan jasan odgovor i potvrda četničkih prijetnji ne samo po sigurnost i mir u BiH, već cijelu Evropu - smatra Mehmedović.

Pozvao je nadležne instance u državi, kao i predvodnike demokratije u Evropi i svijetu da zaustave ovakve aktivnosti jer "posljedice mogu biti pogubne po stabilnost regiona, a što je vjerovatno težnja nekih političkih mentora Srbije i RS-a".

(FENA/dg)
cekek

#2148 Re: Novi rat

Post by cekek »

Mirno spavajte, novi rat će biti drugačiji....

Biće brži, imaće više konja, bolji dizajn a i trošiće manje. Ipak je novi u pitanju, ozbiljan je to redizajn :evil:
krater

#2149 Re: Novi rat

Post by krater »

:D
Ali Kemal

#2150 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Ahjaa233 wrote:
Ali Kemal wrote: Evo posla za SIPU, neovlasteno drzanje oružja, terorizam itd :oops:
http://www.sipa.gov.ba/

Evo izvoli. I ko je rekao da nemam dozvole za ovo? :D
ak47 ukoliko se pretvori u polu automatski mozes drzati u kuci sa dozvolom. :thumbup:
Moze, moze samo kako ces doci tako sa puškom u Bosnu :izet:

P.S. Znam da lažeš :oops:
Locked