Nikad ti za drugog neces raditi.Pomiri se sa tim i tim se vodi.Dino34 wrote:Ma ubija me njemačka. Tobejarabi, počinjem je mrziti.Tomahawk11 wrote: Znači, nisi sretan u Njemačkoj, a u Bosni ti je problem šta raditi.
Duša ovamo, razum tamo.
Nisi jedini![]()
Ih, neto, mjesečno![]()
Moglo bi vjerovatno, sad šta, koji biznis, ne znam.
Šta znaš, šta ti je djelokrug?
Zna biti komplikovano ako pokrećeš svoj biznis, mislim papirologija i to.
Ja sam ti privatnik koji već godinama ima firmu i opstaje na prezasićenom njemačkom tržištu. Ne bih baš u detalje.
Dakle, ako se vratim, samo nešto privatno. Nešto se ne mogu zamisliti da radim za drugog
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- HAVANA
#2126 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- HAVANA
#2127 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
mO k3 wrote:kita radi ?HAVANA wrote: Jebu metali na promjenu vremenaal nista sto zaracet il voltaren nece rijesiti.Dobro je,mrdaju,radi sve...
- mO k3
#2128 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
HAVANA wrote:mO k3 wrote:kita radi ?HAVANA wrote: Jebu metali na promjenu vremenaal nista sto zaracet il voltaren nece rijesiti.Dobro je,mrdaju,radi sve...
- Nisrin
#2129 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa danas su ljudi primorani na kredite, jedno je uzeti kredit za rijesiti stambeno pitanje, a drugo je uzeti kredit da bi zivio van mogucnosti vlastitih i da bi se nekome dokazivao...to se valjda davno apsolviralo...ili zaduzivati se kod ljudi ...
Ako imas neku minimalnu ili ispodprosjecnu platu, a i dalje dizes kredit da kupis auto koje je vrijednosti 15 tvojih plata, onda valjda ne kukas kako je tesko i kako se ne moze...nije svako ni stvoren da bude inzinjer, doktor, developer itd...mora neko raditi i prostije poslove, ali isto tako ZIVOT U SKLADU SA MOGUCNOSTIMA...jedino sto van BiH imas sanse da odskocis od toga, ako si dovoljno pametan i sretan!
DINO34, neces biti ni prvi ni zadnji da pokusas u Bosni, jer nedostaje Bosna, rahatluk, ljudi blabla, a onda ces se vratiti tamo prije nego si ovamo dosao, ali bas te briga kad imas papire pa moze ti se...
Ako imas neku minimalnu ili ispodprosjecnu platu, a i dalje dizes kredit da kupis auto koje je vrijednosti 15 tvojih plata, onda valjda ne kukas kako je tesko i kako se ne moze...nije svako ni stvoren da bude inzinjer, doktor, developer itd...mora neko raditi i prostije poslove, ali isto tako ZIVOT U SKLADU SA MOGUCNOSTIMA...jedino sto van BiH imas sanse da odskocis od toga, ako si dovoljno pametan i sretan!
DINO34, neces biti ni prvi ni zadnji da pokusas u Bosni, jer nedostaje Bosna, rahatluk, ljudi blabla, a onda ces se vratiti tamo prije nego si ovamo dosao, ali bas te briga kad imas papire pa moze ti se...
- King Theoden
#2130 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Šta znam, mogu voditi neke objekte iz uslužne djelatnosti. Dobar sam i u trgovini naveliko.Tomahawk11 wrote:moraš znati šta ćeš raditi.
Imam veze po njemačkoj i holandiji.
Problem je što su te robe skupe za bh tržište.
Isto tako, mogu voditi neku građevinsku firmu.
Malo sutra. Pusti šta narod priča. Od svih ex-yu koje poznajem, a znam ih kamaru, samo dvojica imaju firme.mO k3 wrote:svi koji su vani su samostalni i imaju firme osim mene
Nikad ne reci nikad. Ali, problem je što sam ja naučio da vodim, dajem takt.HAVANA wrote:Nikad ti za drugog neces raditi.Pomiri se sa tim i tim se vodi.
Ovdje 14 ljudi bez mene ne može maknuti.
Kako bi sad bilo da meni neko počne govoriti šta moram.
- mO k3
#2131 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
@dino sarkasmuz 
Puno kaze i o tebi ... ne zamjeriOvdje 14 ljudi bez mene ne može maknuti.
Kako bi sad bilo da meni neko počne govoriti šta moram.
Last edited by mO k3 on 18/09/2019 09:55, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2132 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Dino34, ovo uslužne me asocira na kakav rastoran i to, a biće da nije.
Uglavnom, kad bi se na to odlučio, ko god radi dobro, nije propao.
Problem je što nakon nekog vremena ljudi pokvare kvalitet, smanje porcije i povećaju cijene.
I ključ u bravu.
Problem je što nakon nekog vremena ljudi pokvare kvalitet, smanje porcije i povećaju cijene.
I ključ u bravu.
- mO k3
#2133 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
jel dino gdje budes u de??
- 512MB
#2134 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Dino klasika bauštela mantra "neću radit za druge"
da uključiš malo tintaru jarl skonto bi da i ti i drugi koji nisu samostalni isključivo rade za državu, pa tek onda za sebe.
Kakvu ti firmu vodiš majke ti?
- stakasa
#2135 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
512MB wrote:Dino klasika bauštela mantra "neću radit za druge"da uključiš malo tintaru jarl skonto bi da i ti i drugi koji nisu samostalni isključivo rade za državu, pa tek onda za sebe.
Popusci bolan malo
- mO k3
#2136 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
pusti gastakasa wrote:512MB wrote:Dino klasika bauštela mantra "neću radit za druge"da uključiš malo tintaru jarl skonto bi da i ti i drugi koji nisu samostalni isključivo rade za državu, pa tek onda za sebe.
Kakvu ti firmu vodiš majke ti?![]()
Popusci bolan malo
- beni-bu-man
- King Theoden
#2138 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
E, tu je jedini problem to što ne mogu raditi sa alkoholom. Ako se nađe nešto bez istog, rado bih.Tomahawk11 wrote:Dino34, ovo uslužne me asocira na kakav rastoran i to, a biće da nije.
I ključ u bravu.
NRW.mO k3 wrote:jel dino gdje budes u de??
Ja ba, vidiš kako si me provalio. Između dvije lopate napišem post.512MB wrote:Dino klasika bauštela
Eto, vidiš koliko znaš512MB wrote:isključivo rade za državu
- mO k3
- 512MB
#2140 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nisam rekao da radiš na baušteli nego da ti je mantra bauštelska
Ok ako ne želiš da obznaniš u kojoj si branši...
Ok ako ne želiš da obznaniš u kojoj si branši...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2141 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Rade ljudi bez alkohola.Dino34 wrote: E, tu je jedini problem to što ne mogu raditi sa alkoholom. Ako se nađe nešto bez istog, rado bih.
U SCC-u sve i jedan rade bez alkohola.
Ne znam ni jednu ćevabdžinicu da ima pivu popiti u Sa.
Ti sam odrediš taj dio. Tamo gdje je alkohol, to je već kafana.
-
dzipalo
#2142 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
512MB wrote:Takoe Havana, tebi je dovoljno malo za dobar život i to cijenim, meni je potrebno malo više.
Ubi se od forumanja, al 512-ki treba puno za dobar zivot. Za sta, snickers i colu dok forumas?
- King Theoden
#2143 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
In der Nähe von Dortmund. Warum willst du es denn wissen?mO k3 wrote:nrw gdje??
Hvala. Dao si mi ideju zlata vrijednu.Tomahawk11 wrote:Rade ljudi bez alkohola.
- mO k3
#2144 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Samo onakoDino34 wrote:In der Nähe von Dortmund. Warum willst du es denn wissen?mO k3 wrote:nrw gdje??Hvala. Dao si mi ideju zlata vrijednu.Tomahawk11 wrote:Rade ljudi bez alkohola.
- muha_sa
#2145 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
pratim512MB wrote:Takoe Havana, tebi je dovoljno malo za dobar život i to cijenim, meni je potrebno malo više.
-
bumerangss
#2146 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ZyzzSar wrote:pa realno 80% ljudi kod nas zivi sa manje od 1500 mjesecno; u sarajevu je mozda 50-50 koji imaju ispod i preko 1500, a u manjima gradovima vecinom rade samo muskarci u porodici i 1500 se smatra dobrom platom;
ali generalno, do 1000 je neko prezivljavanje, znaci hrana, rezije, gorivo i da odjecu uzimas samo na popustima, prodazumijeva se da vozis golfa i ne hodas nigdje van bosne;
1000-1500 slicno ali ne brojis gdje svaku marku trosis i vozas bolje auto;
1500-2000 van sarajeva se smatra dobrim standardom, sabere se za ljetovanja, solidnog auta
preko 2000 moze se fino zivjet i u sarajevu ako znas sa parama-da se ne rasipas, al 3000+ bi bila neka mjera ako se i planira porodica i lagodan zivot
- HAVANA
#2147 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne vracaj se ako ces ukidat alkohol.Tomahawk11 wrote:Rade ljudi bez alkohola.Dino34 wrote: E, tu je jedini problem to što ne mogu raditi sa alkoholom. Ako se nađe nešto bez istog, rado bih.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2148 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa neće čovjek...ima gdje se može i toHAVANA wrote:Ne vracaj se ako ces ukidat alkohol.Tomahawk11 wrote:Rade ljudi bez alkohola.Dino34 wrote: E, tu je jedini problem to što ne mogu raditi sa alkoholom. Ako se nađe nešto bez istog, rado bih.
Ti sam odrediš taj dio. Tamo gdje je alkohol, to je već kafana.Cuj da jedem bez case vina ili pive.
- HAVANA
#2149 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma salim se.Ima prostora za sve.Mene tu nema.
I kad mi se mlijeko pije ako nema alkohola ili je zabranjen...meni se to toliko tad pije da ti ja ne mogu opisat.Djes mi ba branit nesta.
Na stranu sto ako si restoran u gradu, gubis dobar broj klijenata,turista...Opet dobijas neke druge klijente,pa kalkulisi sta ces i kako ces...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2150 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jasno sve, ideš tamo gdje ti je ćejf i gdje ima ono što hoćeš.
Poenta je da i jedni i drugi opstaju ako je zdrava atmosfera i ako se nakon nekog vremena sve ne pokvari.
Ovo ko hoće biznis sa klopom.
To da li imaš Fantu ili sarajevsko je dodatno.
Što kažeš, jedne klijente dobiješ, druge izgubiš, ništa bitno.
Poenta je da i jedni i drugi opstaju ako je zdrava atmosfera i ako se nakon nekog vremena sve ne pokvari.
Ovo ko hoće biznis sa klopom.
To da li imaš Fantu ili sarajevsko je dodatno.
Što kažeš, jedne klijente dobiješ, druge izgubiš, ništa bitno.