Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#2126 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
wewa wrote:
Bloo wrote:
sad ulijece Milic V i zajedno pjevamo vaginaaaaaaaaaaaaaaalna manipulacijaaaaaaaaaa :lol: :lol:
i onda nakon tog derneka sasvim normalno izlazimo iz estrade kad nam neko stane na ruku :lol:

Milic, stari feminista :-) :lol:
Najjaca je ona storija kad se Milic i Tifa, mortus p'jani, pomarisu u Estradi, pa se sutra opet nadju tamo za sankom i pozale se jedan drugom kako ih je sinoc neko posteno namlatio :D
TReba to sve skupiti u neku zbirku :lol: :lol: :lol:
Sa predgovorom Džamonje i epilogom koji bi napisao Vešović :lol:

Posveta Fatmiru Alispahiću
John Cleese

#2127 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

:lol: :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2128 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

AleksoMKD wrote:
Tocno, da sam ja lep i zgodan ko maneken zasto se ne bih slikao golisav? Cak sto vise to bih sa zadovoljstvom radio.

Malo ima i ljubomore kod nekoh zena meni se cini.
ljubomora na fizički izgled i na lakši uspjeh. lakši je put biti zgodna manekenka i uzimati finu lovu, nego štrebati cijeli život i opet ginuti od truda da bi se dobio koliko toliko pristojan posao.

lijepim ženama koje su uz to i pametne, otvara se mnogo više vrata. ali to je kao da naričemo jer se neko rodi u svili i kadifi, a neko na zemljanom podu. startna pozicija drugačija, ali to opet ne mora značiti predodređenost na uspjeh. igraš sa onim što ti je podijeljeno.
wewa

#2129 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Kazaz recenzent, u paru s Havericem <3
AleksoMKD

#2130 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Bloo wrote: Ah, da. Odmah treba spustiti na taj nivo.
Feministkinje koje su ovo izborile su debele, dlakave i nedojebane.

Neke jesu.

Ipak 3rd wave feminizam ima tralala predstavnika.

Iako se meni cini da vecina nisu debele,dlakave i ruzne nego su jednostavno muzomrsci. I mrze sve sto misle da muskarci vole, kao lepe golisave devojke na sportskim dogadjajima.

Kladim se da su cheerleaders-ice sledece.
hadzinicasa

#2131 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote:
AleksoMKD wrote:
Tocno, da sam ja lep i zgodan ko maneken zasto se ne bih slikao golisav? Cak sto vise to bih sa zadovoljstvom radio.

ljubomora na fizički izgled i na lakši uspjeh. lakši je put biti zgodna manekenka i uzimati finu lovu, nego štrebati cijeli život i opet ginuti od truda da bi se dobio koliko toliko pristojan posao.

lijepim ženama koje su uz to i pametne, otvara se mnogo više vrata. ali to je kao da naričemo jer se neko rodi u svili i kadifi, a neko na zemljanom podu. startna pozicija drugačija, ali to opet ne mora značiti predodređenost na uspjeh. igraš sa onim što ti je podijeljeno.
ako jesi - jesi. Izbices, nema veze koliko kamenja ti na put navaljalo.
ako nisi - nisi.

uvijek je lako naci izgovor.

ljepota moze bit' i prokletsvo.
wewa

#2132 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Chmoljo wrote:
AleksoMKD wrote:

nisam ja sigurna sta je tu lakse...
pitanje je na sta je ko spreman. ja bih puno radije sjedila i ucila nego izasla pred nekakav ziri koji bi me ocjenjivao kao grlo stoke.

a o lakom putu lijepih i pametnih zena najbolje pitati takve zene...
rekla bih prije da drustvo mnogo ozbiljnije shvata one koje nisu posebno lijepe.
AleksoMKD

#2133 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Ljepim ljudima (ako nisu glupi i/ili naivni) je generalno lakse u zivotu bez razlike dali su muskarci ili zene.
Bloo
Globalna šefica

#2134 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

AleksoMKD wrote:
Bloo wrote: Ah, da. Odmah treba spustiti na taj nivo.
Feministkinje koje su ovo izborile su debele, dlakave i nedojebane.

Neke jesu.

Ipak 3rd wave feminizam ima tralala predstavnika.

Iako se meni cini da vecina nisu debele,dlakave i ruzne nego su jednostavno muzomrsci. I mrze sve sto misle da muskarci vole, kao lepe golisave devojke na sportskim dogadjajima.

Kladim se da su cheerleaders-ice sledece.
Prvo da usvojimo da nema feminizma, vec feminizamA.
Iako mozda sve danasnje feminizme povezuje jedna tanka nit, neki se i jako razlikuju.

Treba posmatrati srz problema. Sta rade zenske na formuli 1...prodaju proizvod koristeci vlastito tijelo.
Validno za mene.
Ja kao feministica se ne zalazem da se to ukine vec trazim jednakost.
Zelim utegnute frajere u jaaaako jaaakoooo uskim helankama na npr. V day kad se izvodi predstava na kojoj jr vecinska publika zene ili bilo koji dogadaj gdje su zene vecina.
Stop rodnoj i spolnoj neravnopravnosti! Sisa i stisnutih muda za sviju
:sretan:
Bloo
Globalna šefica

#2135 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

wewa wrote:Kazaz recenzent, u paru s Havericem <3
Ja buh drmnula rakiju svaki pit kad naletim na.slozenicu sa klerofasisticki.....
Bila bih pjana ko Bimbo do pola knjige
wewa

#2136 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

ja bih kao feministkinja platila da ne gledam stisnuta mooda, fala lijepo :cry: :D
AleksoMKD

#2137 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Bloo wrote:
Treba posmatrati srz problema. Sta rade zenske na formuli 1...prodaju proizvod koristeci vlastito tijelo.
Validno za mene.
Zelim utegnute frajere u jaaaako jaaakoooo uskim helankama na npr. V day kad se izvodi predstava na kojoj jr vecinska publika zene ili bilo koji dogadaj gdje su zene vecina.
Tu se slazemo 100% i ja te podrzavam u ovoj borbi za ravnopravnost.

Hauever sto bi rekli ameri supply and demand. Samo treba poceti, eto dobre biznis ideje koju uspesna poslovna zena moze iskoristiti.
Bloo
Globalna šefica

#2138 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

wewa wrote:ja bih kao feministkinja platila da ne gledam stisnuta mooda, fala lijepo :cry: :D
You know nothing Wewa Snow!
Bloo
Globalna šefica

#2139 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

AleksoMKD wrote:
Bloo wrote:
Validno za mene.
Tu se slazemo 100% i ja te podrzavam u ovoj borbi za ravnopravnost.

Hauever sto bi rekli ameri supply and demand. Samo treba poceti, eto dobre biznis ideje koju uspesna poslovna zena moze iskoristiti.
A jos sam ruzna i cesto imam dlakave noge tako da mi je uspjeh zagarantovan :mrgreen: sve dok sam u hlacama
hadzinicasa

#2140 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote:
wewa wrote:ja bih kao feministkinja platila da ne gledam stisnuta mooda, fala lijepo :cry: :D
pa nekako se slazem s wewom - ako ne zelimo da se zene gledaju kao objekti, ne mislim da je nacin borbe protiv Toga, da se muskarci gledaju tako - valjda da se ni jedni ni drugi ne gledaju kao meso.
Bloo
Globalna šefica

#2141 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

hadzinicasa wrote:
Bloo wrote:
pa nekako se slazem s wewom - ako ne zelimo da se zene gledaju kao objekti, ne mislim da je nacin borbe protiv Toga, da se muskarci gledaju tako - valjda da se ni jedni ni drugi ne gledaju kao meso.
Ja sam za real equality :oops:
Bloo
Globalna šefica

#2142 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

John Cleese wrote::lol: :D
Ti koji se smiješ ćeš prvi u tagnama da hodaš :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2143 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote:ljepota moze bit' i prokletsvo.
to svakako.
wewa wrote:nisam ja sigurna sta je tu lakse...
pitanje je na sta je ko spreman. ja bih puno radije sjedila i ucila nego izasla pred nekakav ziri koji bi me ocjenjivao kao grlo stoke.
ja shvatam to. ima djevojaka, žena, što kažeš što žele da ih cijeni po onom što kažu, i po onome što su postigle, a ne po dubini dekoltea ili nogama do krajnika, pa im to ponekad predstavlja i teret.

sve to stoji.

ali stoji i ona da ako neko odluči da radi to, nemaš mu pravo nametati zabrane dok krši zakon. a stoji i to da će muškarci uvijek prvo primjećivati lijepe žene, jer to nije stvar društvenih normi, nego hemijskih reakcija u tijelu. nikakva edukacija, moralni standardi ili bilo šta, to neće promijeniti, osim što će smanjiti broj naglas upućenih komentara na izgled. mislim, slična stvar vrijedi i obratno, ali je tema feminizam, pa se samo na to i referišem.

licemjerno je uvjetovati žene koje svojom voljom i željom rade neki posao, i od toga praviti medijski cirkus, dok nesmetano cvjeta biznis bijelim robljem. ali jebiga, ko će se baviti teškim pitanjima.
hadzinicasa

#2144 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote:
hadzinicasa wrote:
ne mogu ja njih gledati kao meso. previse ih postujem :D sa zenama je isto :D
dok se ne dokaze suprotno, jel'? 8-)
(a za onaj padez gore cu ti usi izvuc'!)
Bloo
Globalna šefica

#2145 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Chmoljo wrote:
to svakako.
ja shvatam to. ima djevojaka, žena, što kažeš što žele da ih cijeni po onom što kažu, i po onome što su postigle, a ne po dubini dekoltea ili nogama do krajnika, pa im to ponekad predstavlja i teret.

sve to stoji.

ali stoji i ona da ako neko odluči da radi to, nemaš mu pravo nametati zabrane dok krši zakon. a stoji i to da će muškarci uvijek prvo primjećivati lijepe žene, jer to nije stvar društvenih normi, nego hemijskih reakcija u tijelu. nikakva edukacija, moralni standardi ili bilo šta, to neće promijeniti, osim što će smanjiti broj naglas upućenih komentara na izgled. mislim, slična stvar vrijedi i obratno, ali je tema feminizam, pa se samo na to i referišem.

licemjerno je uvjetovati žene koje svojom voljom i željom rade neki posao, i od toga praviti medijski cirkus, dok nesmetano cvjeta biznis bijelim robljem. ali jebiga, ko će se baviti teškim pitanjima.
Slažem se u potpunosti.
S tim neke od njih svjesno manipulišu sa svojim tijelom u tim poslovima, možda čak i većina.
Što naravno ne osuđujem.
Svi smo odrasli ljudi sa razumom (zdravim ili manje zdravim).

Preodgajanje ovdje ne pali. Ako je neko svjestan da sa vlastitim atributima može da dobro zaradi na takvim poslovima i ulazi u to svjesno, ne vidim šta je tu pogrešno.
Neko svjesno manipulise eksploatacijom.
Bloo
Globalna šefica

#2146 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

hadzinicasa wrote:
Bloo wrote:
hadzinicasa wrote:
:lol: :lol: :lol:
koji padez...
kucam sa mobitela pa sam ekstra nepismena sa debelim prsticima :D
hadzinicasa

#2147 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote:
hadzinicasa wrote:
:lol: :lol: :lol:
koji padez...
kucam sa mobitela pa sam ekstra nepismena sa debelim prsticima :D
suti, lezi i pravi se mrtva!
wewa

#2148 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Chmoljo wrote:
to svakako.

sve to stoji.

ja mislim da je edukacija imperativ - niko nece edukacijom suzbiti hemijske reakcije, ali se moze stvoriti svijest o tome da se ne mora ama bas svaki impuls sprovesti u djelo. ne bih ja bas 'prirodu' olako koristila kao opravdanje ili izgovor.
no, kao feministkinja, vidim da je prece edukovati zene. jer su zene danas cak i gorljiviji propagatori patrijarhata - upravo zato jer su neke shvatile da ga lako mogu unovciti. a da pri tom ne razmisljaju o drugima... vidjeti pod #kardashian

i da, ima mnogo precih oblasti zivota i nacina ugnjetavanja kojima bi se ova civilizacija mogla i trebala baviti. od prava na zivot, pa nadalje.
Bloo
Globalna šefica

#2149 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Image
Bloo
Globalna šefica

#2150 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

wewa wrote: no, kao feministkinja, vidim da je prece edukovati zene. jer su zene danas cak i gorljiviji propagatori patrijarhata - upravo zato jer su neke shvatile da ga lako mogu unovciti. a da pri tom ne razmisljaju o drugima... vidjeti pod #kardashian

i da, ima mnogo precih oblasti zivota i nacina ugnjetavanja kojima bi se ova civilizacija mogla i trebala baviti. od prava na zivot, pa nadalje.
Da, ali ne mozes zabraniti nekom da svjesno (edukovano?) manipulise eksploatacijom zena (ja hostesa na F1) samo zato sto je zensko.
Post Reply