Sto meni ne rece nista za postove jel to mojih 3 hiljadarke malo?
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
-
hhaarree
#2126 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
idemo ad hominem (nije ad hoc
) napadi na drage hvorumase u odbranu casti fadila nam jedinog u naske 
Ergo obrcem desetinama hiljada?
- edo_79
#2127 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Dok si ti nakucävö 25000 postova taj lik kojeg ismijäväs je cisto legälnim putem okret'o (na sasvim legalan način - SDA style) desetine i stotine milionä markicaKB9 wrote:placi okano, samo placiedo_79 wrote:Skinuli 43 konvencije i detaljno ih razradili ..... (par sekundi poslije)..... a stvarno nismo imali vremena tad prevodit sebi 43 konvencije i tumačiti nego smo ih preuzeli AD HOC .... provjereni i priznati ljudiKB9 wrote:al komedijasi talasaju, veliko je znanje kod njih pa mogu negirat provjerene i priznate ljude
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
plačem od smijeha
dok si ti nakucavo 25000 postova taj lik kojeg ismijavas je cisto znanjem legalnim putem okreto desetine i stotine miliona markica![]()
Nedo mi dragi Bog da mi je Fädil AD HOC uzor ..... SAMOUBIO BIH SE JARANE S LEĐA .... i to IZ ZASJEDE
- edo_79
#2128 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Nemoj ovim njegovim trolovima tih stranjskih riječi ..... moraće prevodit pa i taj belaj .... ko će to prevodit i tumačit bolan bolanhhaarree wrote:idemo ad hominem (nije ad hoc) napadi na drage hvorumase u odbranu casti fadila nam jedinog u naske
Sto meni ne rece nista za postove jel to mojih 3 hiljadarke malo?Ergo obrcem desetinama hiljada?
-
hhaarree
#2129 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
edo_79 wrote:Nemoj ovim njegovim trolovima tih stranjskih riječi ..... moraće prevodit pa i taj belaj .... ko će to prevodit i tumačit bolan bolanhhaarree wrote:idemo ad hominem (nije ad hoc) napadi na drage hvorumase u odbranu casti fadila nam jedinog u naske
Sto meni ne rece nista za postove jel to mojih 3 hiljadarke malo?Ergo obrcem desetinama hiljada?
![]()
![]()
![]()
- edo_79
#2130 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Too tooohhaarree wrote:od sad samo najjednostavnije recenice samo nek ne trose energiju na neesencijalne rabote kao sto je prevodjenje i tumacenje
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2131 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ja bogami perem svoj toalet papir.
-
statixx
#2132 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ta ka'e onaj iz sindikata, objavili lazni tekst Zakona na web-stranici Vlade, a oni skinuli skroz durgi...edo_79 wrote:Skinuli 43 konvencije i detaljno ih razradili ..... (par sekundi poslije)..... a stvarno nismo imali vremena tad prevodit sebi 43 konvencije i tumačiti nego smo ih preuzeli AD HOC .... provjereni i priznati ljudiKB9 wrote:al komedijasi talasaju, veliko je znanje kod njih pa mogu negirat provjerene i priznate ljude
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
plačem od smijeha
- strong69
#2133 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Je li ovo nisi uzeo 6S Plus zbog mjera stednje?hhaarree wrote:
Sent from my iPhone 6+ (rose gold edition) from my bmw i8
Fadil bi kao ekonomista i privrednik trebao da zna da Bingo i Konzum ne mogu biti nikakvi parametri. Jednostavno, Bingo, Konzum, Amko, Robot, Penny i drugi imaju ucesce od 50% u prodaji u BiH. Ostalih 50% otpada na male i sitne prodavnice. Pijace niko i ne spominje.
Elem, saberite i ovo tradicionalno trziste pa cete vidjeti sta se najvise prodaje. A usput, Novalic takoder zanamaruje cinjenice da je prodaja osnovnih zivotnih namirnica a narocito mlijeka i brasna manja za 10% u odnosu na isti period prosle godine. Valjda ljudi mlijeko zamijenili pivom i vinom?
-
hhaarree
#2134 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Imao sam ga ali juce prodam i kupim stariji model, jbg moram pritegnut kais ako cu da ispostujem fadila. Do ljeta bi trebao doci do prvog iPhone modela ali nema roze bojestrong69 wrote:Je li ovo nisi uzeo 6S Plus zbog mjera stednje?hhaarree wrote:
Sent from my iPhone 6+ (rose gold edition) from my bmw i8
- edo_79
#2135 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Žalosno bastatixx wrote:Ta ka'e onaj iz sindikata, objavili lazni tekst Zakona na web-stranici Vlade, a oni skinuli skroz durgi...edo_79 wrote:Skinuli 43 konvencije i detaljno ih razradili ..... (par sekundi poslije)..... a stvarno nismo imali vremena tad prevodit sebi 43 konvencije i tumačiti nego smo ih preuzeli AD HOC .... provjereni i priznati ljudiKB9 wrote:al komedijasi talasaju, veliko je znanje kod njih pa mogu negirat provjerene i priznate ljude
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
plačem od smijeha
- edo_79
#2136 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
"Danas sam razgovarao sa predstavnicima Krivaje, penzionerima, predstavnicima kulture, socijalno-ekonomskim vijećem... Društvene mreže jesu svojevrstan barometar, ali ja po tome ne mogu raditi. Nisam mislio onako kako je protumačeno, ali ne znam što boli građane kada kažemo istinu. Hoće li građanima biti bolje ako im ne kažem da smo za 20 godina izgubili trećinu beba kada je u pitanju rađanje. Od 1996. godine pa do 2015. godine rađa se za trećinu manje beba. Hoće li im biti lakše ako im to ne kažem"
Šta ka'e ''ne znam što boli građane kada kažemo istinu'' ..... koju istinu BIJEDO JEDNA

Šta ka'e ''ne znam što boli građane kada kažemo istinu'' ..... koju istinu BIJEDO JEDNA
- O'zone
- Globalni moderator
#2138 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
E jbga ne znadoh da je Fadil na TV-u (isključio ga da ispostujem Fadila) taman sam ga počeo gotivit i mislim da je na pravom putu.......
....samo za gdje???
....samo za gdje???
-
megaman4
#2139 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ovaj lik neće dočekati kraj mandata. Već je izgubio podršku svih relevantnih faktora. Atmosfera je došla do usijanja. Ako ima pameti, otići će sam. Vidi i ON da mu svi polako okreću leđa, jedan po jedan. Novalić je žrtveno janje za reforme koje neće uspjeti. Novaliću vrati se ti u Gradačac i radi ono što najbolje znaš.
- edo_79
#2140 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Komentar Zgembe Adislića na poteze koje povlači Dilfa
- Bosanski_kralj
#2141 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Meni ova atmosfera počinje ličiti na onu pred februarske proteste 2014.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2142 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Fadil, Bakir, Fadil, Sebija, Bakir, Fadil x2.
Hebenu atmosferu su napravili vec. Bas hebenu. Negativna vibracija se osjeti u zraku. Gdje god mrdnes po gradu.
Al to njima ocito nije jasno. Jer su okruzeni istomisljenicima, stranackim strukturama i rodbinskom vezon uvezanim uposlenicima.
A stranacki pijuni, uvlakaci, otprilike ih pumpaju - Predsjednice, kako divno izgledate jutros. A kako ste samo pameeeetniii, pravi vizionari.
:skoljka:Ma ne, narod vas voli. A ti sto gundjaju, ma to su neki tamo, nesto...bezveze skroz. 
Hebenu atmosferu su napravili vec. Bas hebenu. Negativna vibracija se osjeti u zraku. Gdje god mrdnes po gradu.
Al to njima ocito nije jasno. Jer su okruzeni istomisljenicima, stranackim strukturama i rodbinskom vezon uvezanim uposlenicima.
A stranacki pijuni, uvlakaci, otprilike ih pumpaju - Predsjednice, kako divno izgledate jutros. A kako ste samo pameeeetniii, pravi vizionari.
-
The BEN10
#2143 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Bravo!strong69 wrote:Je li ovo nisi uzeo 6S Plus zbog mjera stednje?
Fadil bi kao ekonomista i privrednik trebao da zna da Bingo i Konzum ne mogu biti nikakvi parametri. Jednostavno, Bingo, Konzum, Amko, Robot, Penny i drugi imaju ucesce od 50% u prodaji u BiH. Ostalih 50% otpada na male i sitne prodavnice. Pijace niko i ne spominje.
Elem, saberite i ovo tradicionalno trziste pa cete vidjeti sta se najvise prodaje. A usput, Novalic takoder zanamaruje cinjenice da je prodaja osnovnih zivotnih namirnica a narocito mlijeka i brasna manja za 10% u odnosu na isti period prosle godine. Valjda ljudi mlijeko zamijenili pivom i vinom?
- JThomas
#2144 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
i član 2. predloženih izmjena govori sve šta je jedini i isključivi cilj novog zakona o radu - "skidanje" budžetskih tužbi bar ubuduće.
hej, da poslodavac svojom voljom ne može pravilnikom koji sam donosi dati više nego što je predviđeno kolektivnim ugovorom i da se sutra ne može utužiti razlika, ako to učini. e to nije zbog preventa i budućih stranih investitora, jer oni nemaju tih problema. to je samo i jedino zbog budžetskih organizacija i javnih preduzeća.
hej, da poslodavac svojom voljom ne može pravilnikom koji sam donosi dati više nego što je predviđeno kolektivnim ugovorom i da se sutra ne može utužiti razlika, ako to učini. e to nije zbog preventa i budućih stranih investitora, jer oni nemaju tih problema. to je samo i jedino zbog budžetskih organizacija i javnih preduzeća.
- Kombat
#2145 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
-LIBERO- wrote:Fadil, Bakir, Fadil, Sebija, Bakir, Fadil x2.
A stranacki pijuni, uvlakaci, otprilike ih pumpaju - Predsjednice, kako divno izgledate jutros. A kako ste samo pameeeetniii, pravi vizionari.:skoljka:Ma ne, narod vas voli. A ti sto gundjaju, ma to su neki tamo, nesto...bezveze skroz.
kao u Parizu 1789////ili u Bukurestu 1989....ali nema jos kriticne mase....neJmaaaa
- ultima_palabra
#2146 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Naravno, to je uvijek i bio cilj. Samo ovoliku dozu nespretnosti i propusta u komuniciranju je bilo teško očekivati... samo treba provesti ono što je MMF napisao, šta bi bilo da pokušaju sami nešto smisliti?JThomas wrote:i član 2. predloženih izmjena govori sve šta je jedini i isključivi cilj novog zakona o radu - "skidanje" budžetskih tužbi bar ubuduće.
- JThomas
#2147 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
agenda je teledirigovana, ali izvale su njihove. vučić bi ovo pretvorio u još 5% podrške više. slikao bi se u radničkom mantilu, otvorio konzervu hašeta sa fizikalcima i pravio da plače ili tako nešto... 
- ultima_palabra
#2148 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Valjda misle da su neprikosnoveni, pa se ne moraju ni truditi. Manje više i jeste tako, dok god opozicija čeka u redu na hokejašku izmjenu u vlasti.
-
homar
#2149 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
POSLIJE TITA - FADIL!
Nemoj nas više štititi Premijeru, pusti nas da malo dišemo. "Bosnu i Herecegovinu će ugrozizi minimalne plate od 406 KM", pa zar ovo nije poražavajuće. Ja shvatam da je tajkunski lobi doveo njega za Premijera i od njega traži da se formiraju robovi, ali neće moći. U Sarajevu kažu "Jarane, neće da mogne, prešao si crvenu liniju".
Doušnici su Fadulu već prenijeli "ŠTA NAROD PRIČA", kažu "Bogne šuti", naređuje veliki "Bakir"- "Popuštaj popušili smo ga".
Nemoj nas više štititi Premijeru, pusti nas da malo dišemo. "Bosnu i Herecegovinu će ugrozizi minimalne plate od 406 KM", pa zar ovo nije poražavajuće. Ja shvatam da je tajkunski lobi doveo njega za Premijera i od njega traži da se formiraju robovi, ali neće moći. U Sarajevu kažu "Jarane, neće da mogne, prešao si crvenu liniju".
Doušnici su Fadulu već prenijeli "ŠTA NAROD PRIČA", kažu "Bogne šuti", naređuje veliki "Bakir"- "Popuštaj popušili smo ga".
- cvrčak_na_hedonizmu
#2150 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Neka, neka, gazi glupane. Ništa bolje nismo ni zaslužili od današnjeg neo feudalizma na balkanski način.