Ma slabo vjeruj. Znam dosta raje iz dijaspore, sa sve 3 strane, i ono vole doći u Sarajevo da vide par prijatelja ili rodbinu, ali grada se vala nešto i nisu zaželili... Ljudi su počeli nove živote i Sarajevo (ono prijeratno) čuvaju u srcu, ali ovo današnje nikom vala nije posebno drago. To je činjenica. I mogu ove novopečene Sarajlije lajati i pjeniti koliko hoće, al' to je tako.uglavnomja wrote:Creasy wrote:Mnogi misle da Neletu fakat nedostaje Sarajevo... Da, toliko da popije pivu jednom u 5 godina...
Sarajevo je mnogima nedostajalo prvih godinu-dvije, a poslije ide ona "dalje od očiju, dalje od srca"
![]()
Ja mogu reci da mi nedostaju rodbina i raja, ali ono grad, folovi, atmosfera blabla ... Nou! Ali ja nisam dobar primjerak jer imam ratno i 15-godisnje poslijeratno iskustvo. Ovi sto su vani duze i imaju iluzije o starom sarajevu, e njima je saajevo nesto aman zaman ....
Dos`o Nenad!
- Creasy
#2126 Re: Dos`o Nenad!
- MedenoSrce
#2127 Re: Dos`o Nenad!
vratite nam palicepici wrote:
psssst stigo Rade Pendrek
- Creasy
#2128 Re: Dos`o Nenad!
zateznistub wrote:Creasy wrote:Mnogi misle da Neletu fakat nedostaje Sarajevo... Da, toliko da popije pivu jednom u 5 godina...
Sarajevo je mnogima nedostajalo prvih godinu-dvije, a poslije ide ona "dalje od očiju, dalje od srca"![]()
![]()
Joj jesi ti meni, ono pravo smiješan!
A ti meni, ono pravo dosadan!
-
mrAdil
#2129 Re: Dos`o Nenad!
Jel' je popravio? Ili je trajno odselio.zambaklija wrote:hahaha,sada se sjetih ..M.Vukašinović izišao ,sreli se u jenom kafiću i pitam ga pa odkud tebe ,reče izišao da popravim gitaru![]()
![]()
![]()
- Creasy
#2130 Re: Dos`o Nenad!
Upravo tako, ali neki neće da priznaju, a neki jednostavno ne kontaju.KENJAC wrote:Na stranu prica o Karajlicu , nego odakle vama ta ideja da svak ko je otisao iz Sarajeva pati za istim ? Nemojte ba ljudi pricat smijesne stvari. Onaj ko je u Stkholmu, Brizbejnu, Nju Jorku, Milanu.... sta ce njemu iz Sa (osim rodbine i cevapa) falit da tako cezne i pati za Sa ? Ja sam otisao iz Sa. Jest , iz pocetka mi je falilo , cuj , i nefalilo ...33 godine sam njegov zrak diso.... Vremenom , naviknes se. Ima kafana i osim SOS-a , ima se gdje prosetat i osim u Strsmajrovoj, nije najbolja pica u Galiji... Sad , iskreno, Sarajevo mi je malo "okracalo" ! Ja bi neko , za broj vece. Sad su mi se dolasci sveli na sahrane i proslave godisnjice mature. Jebi ga .... zivot ide.
A sad o Karajlicu. On dos'o , popio pivu o o'so ! O njegovih par sati evo se sprema i stota stranica ! Men'se cini da vise Sarajevu fali Karajlic nego Karajlicu Sarajevo ! Mada u ovako globalnom svijetu , nema se vremena vezat za gradove. Meni , na primjer, je ovo sad treci grad u kome zivim vise od 5 godina od kad sam otisao iz Sa. Svaki je ostavio neki trag u meni. Al ' bez svakog bih mogao !
Last edited by Creasy on 21/02/2015 13:13, edited 1 time in total.
- zateznistub
#2131 Re: Dos`o Nenad!
drot marke prašinarpici wrote:psssst stigo Rade PendrekMedenoSrce wrote:... i da tjeramo shegu sa drotom
-
mrAdil
#2132 Re: Dos`o Nenad!
odličan postKENJAC wrote:Na stranu prica o Karajlicu , nego odakle vama ta ideja da svak ko je otisao iz Sarajeva pati za istim ? Nemojte ba ljudi pricat smijesne stvari. Onaj ko je u Stkholmu, Brizbejnu, Nju Jorku, Milanu.... sta ce njemu iz Sa (osim rodbine i cevapa) falit da tako cezne i pati za Sa ? Ja sam otisao iz Sa. Jest , iz pocetka mi je falilo , cuj , i nefalilo ...33 godine sam njegov zrak diso.... Vremenom , naviknes se. Ima kafana i osim SOS-a , ima se gdje prosetat i osim u Strsmajrovoj, nije najbolja pica u Galiji... Sad , iskreno, Sarajevo mi je malo "okracalo" ! Ja bi neko , za broj vece. Sad su mi se dolasci sveli na sahrane i proslave godisnjice mature. Jebi ga .... zivot ide.
A sad o Karajlicu. On dos'o , popio pivu o o'so ! O njegovih par sati evo se sprema i stota stranica ! Men'se cini da vise Sarajevu fali Karajlic nego Karajlicu Sarajevo ! Mada u ovako globalnom svijetu , nema se vremena vezat za gradove. Meni , na primjer, je ovo sad treci grad u kome zivim vise od 5 godina od kad sam otisao iz Sa. Svaki je ostavio neki trag u meni. Al ' bez svakog bih mogao !
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2133 Re: Dos`o Nenad!
KENJAC wrote:Na stranu prica o Karajlicu , nego odakle vama ta ideja da svak ko je otisao iz Sarajeva pati za istim ? Nemojte ba ljudi pricat smijesne stvari. Onaj ko je u Stkholmu, Brizbejnu, Nju Jorku, Milanu.... sta ce njemu iz Sa (osim rodbine i cevapa) falit da tako cezne i pati za Sa ? Ja sam otisao iz Sa. Jest , iz pocetka mi je falilo , cuj , i nefalilo ...33 godine sam njegov zrak diso.... Vremenom , naviknes se. Ima kafana i osim SOS-a , ima se gdje prosetat i osim u Strsmajrovoj, nije najbolja pica u Galiji... Sad , iskreno, Sarajevo mi je malo "okracalo" ! Ja bi neko , za broj vece. Sad su mi se dolasci sveli na sahrane i proslave godisnjice mature. Jebi ga .... zivot ide.
- MedenoSrce
#2134 Re: Dos`o Nenad!
Prejako: kad lik iz Vojkovica lajka post u kojem se kaze "Sarajevo mi je malo "okracalo" ! Ja bi neko , za broj vece. "
pronasao se covjek
pronasao se covjek
- zateznistub
#2135 Re: Dos`o Nenad!
Tebe jebe kompleks manje vrijednosti! To ti jebena stvar u zivotu...čuj par zgrada u NY. vidim i pisanje ti poprima americki pravopis, al neka.Zeljoooo wrote: Dobar posta!
Vecina ovdje preuvelicava kao Sarajevo, Seher i ta sranja. Eto kao neko ne bi mogao bez Sarajeva i onda se ide u prebrojavanje krvnih zrnaca ko je iz Sarajevo, ko je dosljo i sl...i to sve kasabica od 400.000 stanovnika. Jedna-dvije zgrade u NY
Sarajevo tekve ispljune i zaboravi
- zateznistub
#2136 Re: Dos`o Nenad!
Da, Sarajevu fali karajlic, i žzgembo Adislic i svi oni likovi iz TLN-a.KENJAC wrote:Na stranu prica o Karajlicu , nego odakle vama ta ideja da svak ko je otisao iz Sarajeva pati za istim ? Nemojte ba ljudi pricat smijesne stvari. Onaj ko je u Stkholmu, Brizbejnu, Nju Jorku, Milanu.... sta ce njemu iz Sa (osim rodbine i cevapa) falit da tako cezne i pati za Sa ? Ja sam otisao iz Sa. Jest , iz pocetka mi je falilo , cuj , i nefalilo ...33 godine sam njegov zrak diso.... Vremenom , naviknes se. Ima kafana i osim SOS-a , ima se gdje prosetat i osim u Strsmajrovoj, nije najbolja pica u Galiji... Sad , iskreno, Sarajevo mi je malo "okracalo" ! Ja bi neko , za broj vece. Sad su mi se dolasci sveli na sahrane i proslave godisnjice mature. Jebi ga .... zivot ide.
Saarajevu NENEDOSTAJE Nenad Jankovic, smece od covjeka
- Zeljoooo
#2137 Re: Dos`o Nenad!
Jeste, jeste kompleks manje vrijednostizateznistub wrote:Tebe jebe kompleks manje vrijednosti! To ti jebena stvar u zivotu...čuj par zgrada u NY. vidim i pisanje ti poprima americki pravopis, al neka.Zeljoooo wrote: Dobar posta!
Vecina ovdje preuvelicava kao Sarajevo, Seher i ta sranja. Eto kao neko ne bi mogao bez Sarajeva i onda se ide u prebrojavanje krvnih zrnaca ko je iz Sarajevo, ko je dosljo i sl...i to sve kasabica od 400.000 stanovnika. Jedna-dvije zgrade u NY
Sarajevo tekve ispljune i zaboravi
Vidim zaboravilo je i Karajlica pa se ubiste pisajuci
Pisao po Sarajevu i opet pisa a vi nista niste naucili...hmmm neki bi rekli da je to kompleks manje vrijednosti.
Kompleks manje vrijednosti kad se necemu daje preveliki znacaj tipa seher i sl...
Kasaba ljudi koji su zaglavili u 80-tim.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2138 Re: Dos`o Nenad!

deste Urban boysi
- Creasy
#2139 Re: Dos`o Nenad!
zateznistub wrote:drot marke prašinarpici wrote:psssst stigo Rade PendrekMedenoSrce wrote:... i da tjeramo shegu sa drotom
Ovane, ne vrijedi ti ponavljati, ideš i ti na ignore (u tor).
- Drvosjeca iz Dejcica
#2140 Re: Dos`o Nenad!
Svakako, kada neko kao Nele ili neko iz Vlade RS kaže da je iz Sarajeva protjerano 150.000-200.000 ljudi naravno da se radi o manipulaciji i da će sa druge strane biti oni koji će to osporavati. Niko ne govori da Srbi, Hrvati i Bošnjaci nisu odlazili iz raznih razloga, pod pritiskom, iz straha, zbog nemogućih uslova u kojem je bilo Sarajevo ali je taj broj protjeranih Srba od 150.000-200.000 prenapuhan kada se uzmu činjenice iznesene u mom ranijem postu.MedenoSrce wrote:stekla sam dojam da ne govorimo vise o dos'o - o'sho nego o izmijenjenoj demografskoj strukturi.
manipulaciji podatcima itsl., ko je otisao, ko dosao
- Creasy
#2141 Re: Dos`o Nenad!
Ako sam ja iz Vojkovića, ti si Lepa Brena.MedenoSrce wrote:Prejako: kad lik iz Vojkovica lajka post u kojem se kaze "Sarajevo mi je malo "okracalo" ! Ja bi neko , za broj vece. "
pronasao se covjek
- zateznistub
#2142 Re: Dos`o Nenad!
Nego da je komplex, ako smatras da nesto nema vrijednost i to javno izosis, cemu onda taj nick i jahanje na kasabskom forumu....i te kako komlexZeljoooo wrote: Jeste, jeste kompleks manje vrijednosti
Pisao po Sarajevu i opet pisa a vi nista niste naucili...hmmm neki bi rekli da je to kompleks manje vrijednosti.
Kompleks manje vrijednosti kad se necemu daje preveliki znacaj tipa seher i sl...
kojeg se neces jos gugo dugo rijesitit...
- uglavnomja
#2143 Re: Dos`o Nenad!
e hebat gazateznistub wrote:Da, Sarajevu fali karajlic, i žzgembo Adislic i svi oni likovi iz TLN-a.KENJAC wrote:Na stranu prica o Karajlicu , nego odakle vama ta ideja da svak ko je otisao iz Sarajeva pati za istim ? Nemojte ba ljudi pricat smijesne stvari. Onaj ko je u Stkholmu, Brizbejnu, Nju Jorku, Milanu.... sta ce njemu iz Sa (osim rodbine i cevapa) falit da tako cezne i pati za Sa ? Ja sam otisao iz Sa. Jest , iz pocetka mi je falilo , cuj , i nefalilo ...33 godine sam njegov zrak diso.... Vremenom , naviknes se. Ima kafana i osim SOS-a , ima se gdje prosetat i osim u Strsmajrovoj, nije najbolja pica u Galiji... Sad , iskreno, Sarajevo mi je malo "okracalo" ! Ja bi neko , za broj vece. Sad su mi se dolasci sveli na sahrane i proslave godisnjice mature. Jebi ga .... zivot ide.
Saarajevu NENEDOSTAJE Nenad Jankovic, smece od covjeka
NE NEDOSTAJE
- zateznistub
#2144 Re: Dos`o Nenad!
Ja ti fino ranije napisah, te seljacke poskocice familiji kad odes na planinu. A nisi iz Vojkovica? Jok, eto si sa Marijin Dvora...Creasy wrote: Ovane, ne vrijedi ti ponavljati, ideš i ti na ignore (u tor).
- zateznistub
#2145 Re: Dos`o Nenad!
Mea culpa, nisam pazio...uglavnomja wrote:
e hebat ga
NE NEDOSTAJE
- Banksy
#2146 Re: Dos`o Nenad!
Biće da je do dijasporske perspektive, ali slabo ti se čini. Sarajevo, osakaćeno i izmrcvareno, kako-tako živi dalje, ali onoj olupini život, finansije i inspiracija, su stali '90. (ako ne računamo hajlajt te grandiozne postsarajevske karijere Dabić Rašu, to je zaista vrh).KENJAC wrote:
Men'se cini da vise Sarajevu fali Karajlic nego Karajlicu Sarajevo !
Klošar je frontalni kokuz - potrošen, star, nepopularan, i tamo i ovdje, u finansijskoj dubiozi - zato se spustio s brda u šeher njušeći ''muslimanske'' kinte koje bi ga možda vratile u život. Grad i ljudi mu se gade, ali njihove pare su dobro došle. U tom smislu, bespredmetno je raspravljati o tome ko kome fali.
- Zeljoooo
#2148 Re: Dos`o Nenad!
Prvo kad dodje vlasnik foruma i kaze da je ovo cisto sarajevski forum ja vise na njemu ncecu pisati. A koliko se sjecam vlasnik portala i foruma je davno presao taj nivo kasabe kad je promijenio ime portala sa sarajevo-x na klix.ba (joj koji je to plac bio na forumuzateznistub wrote:Nego da je komplex, ako smatras da nesto nema vrijednost i to javno izosis, cemu onda taj nick i jahanje na kasabskom forumu....i te kako komlexZeljoooo wrote: Jeste, jeste kompleks manje vrijednosti
kojeg se neces jos gugo dugo rijesitit...
Kasabu cine ljudi, svi koji ste ostali u vasim glavam u osamdesetim i devedetim cinite kasavu. Svi vi koji prebrojavate zrnca i svi vi kojima su svi drugi krivi za vlastiti neuspjeh. Kao sto sam rekao citavo Sarajevo stanje u dvije zgrade zgrade neke metropole pa ti razmisli gdje si i sta si i koliku vaznos imas.
Kao i ovi postovi, ne moze Karajlic bez Sarajeva. Ne moze kuzrac, dosao covjek da pokupi pare na budalama a to ce i uraditi ako je suditi po ovoj temi. Pisao je u ratu po Sarajevu a pisa i sad a koliko vidim po tebi odabranim kasabljanima se to i svidja. Ipak je on gradska raja sto je malo pisnuo po Sarajevu i podrzavao koljace i ubice nema veze. Omaklo se
Last edited by Zeljoooo on 21/02/2015 13:47, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#2149 Re: Dos`o Nenad!
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Svakako, kada neko kao Nele ili neko iz Vlade RS kaže da je iz Sarajeva protjerano 150.000-200.000 ljudi naravno da se radi o manipulaciji i da će sa druge strane biti oni koji će to osporavati. Niko ne govori da Srbi, Hrvati i Bošnjaci nisu odlazili iz raznih razloga, pod pritiskom, iz straha, zbog nemogućih uslova u kojem je bilo Sarajevo ali je taj broj protjeranih Srba od 150.000-200.000 prenapuhan kada se uzmu činjenice iznesene u mom ranijem postu.MedenoSrce wrote:stekla sam dojam da ne govorimo vise o dos'o - o'sho nego o izmijenjenoj demografskoj strukturi.
manipulaciji podatcima itsl., ko je otisao, ko dosao
post ti je konfuzan, da prostis
iz sa jeste otislo 150 000 LJUDI, a ne srba.
sta znaci protjerani? grbavica, ilidza, ... ljudi jesu imali direktan kontakt sa ubicama i jesu protjerani.
iz grada ljudi su bjezali od rata, od granta, snajpera, gladi, zime, zbog male djece ...
kretenizam prebrojavanja krvnih zrnaca koji poceo oko 90.
odu 2 lika iz sarajeva:
mujo - ispalio se, blago njemu
jovo - cetnik, ubica, otisao na pale da puca po gradu ...
i jedno konkretno pitanje, ako neko zna broj koliko sarajlija je stvarno ucestvovalo u pucanju na sarajevo? osim brneta i kriminalne klike.
od moje raje - niko. put je bio pale bg kanada i slicna mjesta. ili sakrivanje u bg, ilegalan boravak, lazne bolesti blabla ...
- Banksy
#2150 Re: Dos`o Nenad!
Pa vidiš da ne može. Mogu misliti koja je vuna kad znaš da su ti mrski šeher i mrske džihadlije zadnja nada za preživljavanje.Zeljoooo wrote:
... ne moze Karajlic bez Sarajeva. Ne moze kuzrac, dosao covjek da pokupi pare