Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ridjobrki wrote:
FB je strašna stvar, pogotovo zatvorene grupe i grupni chatovi - to može biti toliko korisno u poslu da je čudo jedno.
Valjda ovisi na koji način i u koje svrhe koristiš Facebook. Ja ne mogu zamisliti da tamo provedem više od 10 minuta u komadu, jednostavno mi nema nekih sadržaja tamo da me zaokupe na duže vrijeme.
Član sam jedne jedine grupe, gdje postavim pitanje možda jednom u mjesec dana, nije mi Facebook neki alat za rasprave kao recimo forum, pa kad netko kaže da provede cijelo popodne na Facebooku uvijek se pitam šta radi
Ridjobrki wrote:
FB je strašna stvar, pogotovo zatvorene grupe i grupni chatovi - to može biti toliko korisno u poslu da je čudo jedno.
Valjda ovisi na koji način i u koje svrhe koristiš Facebook. Ja ne mogu zamisliti da tamo provedem više od 10 minuta u komadu, jednostavno mi nema nekih sadržaja tamo da me zaokupe na duže vrijeme.
Član sam jedne jedine grupe, gdje postavim pitanje možda jednom u mjesec dana, nije mi Facebook neki alat za rasprave kao recimo forum, pa kad netko kaže da provede cijelo popodne na Facebooku uvijek se pitam šta radi
Pa kad je u pitanju posao koji se radi online onda je super stvar imati kolege u grupi na chatu u svakom momentu, a imamo i zatvorenu grupu u kojoj su obavještenja, komentari i slično. Na mobitelu uključene notifikacije za te slučajeve i sve fino šljaka, ubrza komunikaciju bolje nego bilo šta drugo.
_BataZiv_0809 wrote:Ja vama ne mogu opisati koliko mi je zivot sadrzajniji bez fejsbuka.
Nedavno sam nesto malo usporedjivao i racunao i odokativno, za ovu godinu i po otkako sam ga deaktivirao, procitao sam sigurno 3 puta vise knjiga nego za isto vrijeme dok sam imao profil, kino i pozoriste takodjer slicne brojke. Generalno gledajuci puno se bolje osjecam. Jedina mana je sto se teze dolazi do novih poznanstava. A primijetio sam da ponekad forum refresujem kao nekada news feed Ali rjesavanje fb je prava stvar...Mislim ono stvarno sam dangubio. Udjem da vidim sta ima i do spavanja tako
A primijetio sam da utice i na vugla. Evo dobar video:
pa šta si toliko radio na fb
ako fb koristiš u razumnoj mjeri...a pod tim mislim da ti fb nije osnovna i jedina zanimacija konstanstno, onda je više nego koristan.
Lično, tamo nemam šta raditi stalno, pregledam poruke, čujem se s kim trebam, okačim ponekad neki status i razguli...
Ono što mene iznenađuje je kako ti svi ljudi imaju vremena za to sve i kako im ništa nije sveto, nikakvog osjećaja za privatnost i brigu o tome...
sve se može izbalansirati, ako se znaš organizovati i ako ga zaista umiješ koristiti
Ridjobrki wrote:
Pa kad je u pitanju posao koji se radi online onda je super stvar imati kolege u grupi na chatu u svakom momentu, a imamo i zatvorenu grupu u kojoj su obavještenja, komentari i slično. Na mobitelu uključene notifikacije za te slučajeve i sve fino šljaka, ubrza komunikaciju bolje nego bilo šta drugo.
To razumijem u potpunosti, ali u tom slučaju ne govorimo baš o gubljenju vremena
Facebook može biti jako koristan za posao ili studiranje, mene više interesira šta ljudi tamo toliko rade u smislu razonode, ja baš nisam uspjela pronaći neke super zanimljive sadržaje koji bi me okupirali na duže vrijeme
Ridjobrki wrote:
To razumijem u potpunosti, ali u tom slučaju ne govorimo baš o gubljenju vremena
Facebook može biti jako koristan za posao ili studiranje, mene više interesira šta ljudi tamo toliko rade u smislu razonode, ja baš nisam uspjela pronaći neke super zanimljive sadržaje koji bi me okupirali na duže vrijeme
Vjerovatno igrice
Dok pobere i posadi sve na farmi proslo pola sata
Onda ona candy crash ma sta se tamo radilo
Poker vjerovatno neki pa onda jos neka tipa branja sadjenja i farma stil igrica i tu si vec preko 2-3 sata na fb
Onda jos ako s nekim mahalas ode to hladno na 5 sati
Niemand wrote:Ima ovde jedan forumas, po' foruma je naso na fb. Ma nije, preCerujem, naso je svakog ko ga je interesovo. Zacas.
Šapni ko je taj
Nikakva mudrost, ima pristup user listi i spisku mailova reganih korisnika pa preko toga trazi po fb.
Tako moze samo nac one kojima je isti mail ovde i na fb pri reganju
...jutarnji ritual ispijanja kahve; ponekad mislim da sam jedini insan koji ne voli kahvu i čudi se svako jutro uživanju u kahvi
ljudi oko mene...hm, pokatkad osjetim i lagani ujed ljubomore
Niemand wrote:Nop. Iskljucivo na osnovu informacija koje mi sami ostavimo ovde.
Koji je to freak
Bolje se zapitajte koji ste vi frikovi i bukvlno svoj zivot ovdje prostrete kao na pladnju
I ne samo ovdje nego i inace preko face-a pa onda se ljudi cude kako je neko mogao uhoditi tamo neku
Niemand wrote:Nop. Iskljucivo na osnovu informacija koje mi sami ostavimo ovde.
...i sta mi moze, uvuci mi se u krevet preko monitora...evo aritmija me ugusi...
...ima srednjak i mahanje od Merline... eto da ne duma plaho guster...
Vidis hopavac, jako je fascinantna ovde situacija sad. Kao aman zaman ti si prostakusa jer si spomenula dizanje srednjaka u zrak shatro.
A jos je fascinantnije coporativno djelovanje labilaca i priskakanje kakvo mozemo vidjet samo u najludjim realitijima sirom balkana, kad copor konta da osjeti krv, i dobiju vjetar u krila.
Kao eto ti si sad prostakusa, gdje ces se tako izrazavat, pa sad ce masa prihrlit i kakit svak ponaosob koliko se zgrazaju tom vulgarnom izrazu srednjak u zrak
Stidi se tamo zenturaco et
al_akhisari wrote:...jutarnji ritual ispijanja kahve; ponekad mislim da sam jedini insan koji ne voli kahvu i čudi se svako jutro uživanju u kahvi
ljudi oko mene...hm, pokatkad osjetim i lagani ujed ljubomore
...ma dragi moj prostakluk njanjavi ...nikome ga ne dam, neka ja dizem srednjak u zrak, to i kinderi u vrticima percipiraju...
...ove zrele pak uzorne persone, sto nicu ispod staklenog zvona i milion zivotnih kalkulacija oni ga valjda u usta trpaju jer ogledalo veli drugacije i u guzove trpaju(da prostis) perverzija je to yeah ahh( da prostis- opet da budem ko fol fina) , to je IN i prihvatljivo...pak mene na lomacu ovakvu jezikaru pu pu...
Svasta. Ako sam dala komentar na tvoj rjecnik, nisam te stavila na nikakvu lomacu. A ako se odnosilo na mene, tebi fala za ove "komplimente" u svakom slucaju. Samo, nije moj stil da ti uzvratim takvim govorom. Helem nejse, pozdrav.