Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
annoy

#2126 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Ridjobrki wrote:
FB je strašna stvar, pogotovo zatvorene grupe i grupni chatovi - to može biti toliko korisno u poslu da je čudo jedno.
Valjda ovisi na koji način i u koje svrhe koristiš Facebook. Ja ne mogu zamisliti da tamo provedem više od 10 minuta u komadu, jednostavno mi nema nekih sadržaja tamo da me zaokupe na duže vrijeme.
Član sam jedne jedine grupe, gdje postavim pitanje možda jednom u mjesec dana, nije mi Facebook neki alat za rasprave kao recimo forum, pa kad netko kaže da provede cijelo popodne na Facebooku uvijek se pitam šta radi :D
Ridjobrki

#2127 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ridjobrki »

annoy wrote:
Ridjobrki wrote:
FB je strašna stvar, pogotovo zatvorene grupe i grupni chatovi - to može biti toliko korisno u poslu da je čudo jedno.
Valjda ovisi na koji način i u koje svrhe koristiš Facebook. Ja ne mogu zamisliti da tamo provedem više od 10 minuta u komadu, jednostavno mi nema nekih sadržaja tamo da me zaokupe na duže vrijeme.
Član sam jedne jedine grupe, gdje postavim pitanje možda jednom u mjesec dana, nije mi Facebook neki alat za rasprave kao recimo forum, pa kad netko kaže da provede cijelo popodne na Facebooku uvijek se pitam šta radi :D
Pa kad je u pitanju posao koji se radi online onda je super stvar imati kolege u grupi na chatu u svakom momentu, a imamo i zatvorenu grupu u kojoj su obavještenja, komentari i slično. Na mobitelu uključene notifikacije za te slučajeve i sve fino šljaka, ubrza komunikaciju bolje nego bilo šta drugo.
azurna_obala

#2128 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

_BataZiv_0809 wrote:Ja vama ne mogu opisati koliko mi je zivot sadrzajniji bez fejsbuka.

Nedavno sam nesto malo usporedjivao i racunao i odokativno, za ovu godinu i po otkako sam ga deaktivirao, procitao sam sigurno 3 puta vise knjiga nego za isto vrijeme dok sam imao profil, kino i pozoriste takodjer slicne brojke. Generalno gledajuci puno se bolje osjecam. Jedina mana je sto se teze dolazi do novih poznanstava. A primijetio sam da ponekad forum refresujem kao nekada news feed :D Ali rjesavanje fb je prava stvar...Mislim ono stvarno sam dangubio. Udjem da vidim sta ima i do spavanja tako :run:

A primijetio sam da utice i na vugla. Evo dobar video:

pa šta si toliko radio na fb :oops: :idea:

ako fb koristiš u razumnoj mjeri...a pod tim mislim da ti fb nije osnovna i jedina zanimacija konstanstno, onda je više nego koristan.
Lično, tamo nemam šta raditi stalno, pregledam poruke, čujem se s kim trebam, okačim ponekad neki status i razguli...
Ono što mene iznenađuje je kako ti svi ljudi imaju vremena za to sve i kako im ništa nije sveto, nikakvog osjećaja za privatnost i brigu o tome...

sve se može izbalansirati, ako se znaš organizovati i ako ga zaista umiješ koristiti :!:
annoy

#2129 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Ridjobrki wrote:
Pa kad je u pitanju posao koji se radi online onda je super stvar imati kolege u grupi na chatu u svakom momentu, a imamo i zatvorenu grupu u kojoj su obavještenja, komentari i slično. Na mobitelu uključene notifikacije za te slučajeve i sve fino šljaka, ubrza komunikaciju bolje nego bilo šta drugo.
To razumijem u potpunosti, ali u tom slučaju ne govorimo baš o gubljenju vremena :)
Facebook može biti jako koristan za posao ili studiranje, mene više interesira šta ljudi tamo toliko rade u smislu razonode, ja baš nisam uspjela pronaći neke super zanimljive sadržaje koji bi me okupirali na duže vrijeme :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2130 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Njanjavi wrote:Ovo je jedno 58mi put da citam tvoje esseje o napustanju fb, zelis medalju ili aplauz, ne kontam :-D
Da utvrdis gradivo :P
supercali

#2131 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

annoy wrote:
Ridjobrki wrote:
To razumijem u potpunosti, ali u tom slučaju ne govorimo baš o gubljenju vremena :)
Facebook može biti jako koristan za posao ili studiranje, mene više interesira šta ljudi tamo toliko rade u smislu razonode, ja baš nisam uspjela pronaći neke super zanimljive sadržaje koji bi me okupirali na duže vrijeme :D
Vjerovatno igrice
Dok pobere i posadi sve na farmi proslo pola sata
Onda ona candy crash ma sta se tamo radilo
Poker vjerovatno neki pa onda jos neka tipa branja sadjenja i farma stil igrica i tu si vec preko 2-3 sata na fb
Onda jos ako s nekim mahalas ode to hladno na 5 sati
Sephora

#2132 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

supercali wrote:
Niemand wrote:Ima ovde jedan forumas, po' foruma je naso na fb. Ma nije, preCerujem, naso je svakog ko ga je interesovo. Zacas.
:cekam:
Pa to je najmanji problem naci samo ne znam sta ce mi po foruma na fb
Pa, niko nije kriv sto ti pola foruma ne volis... :lol: :lol: :lol:
supercali

#2133 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Sephora wrote:
supercali wrote:
Niemand wrote:Ima ovde jedan forumas, po' foruma je naso na fb. Ma nije, preCerujem, naso je svakog ko ga je interesovo. Zacas.
Pa to je najmanji problem naci samo ne znam sta ce mi po foruma na fb
Pa, niko nije kriv sto ti pola foruma ne volis... :lol: :lol: :lol:
Pa sta cu ja kad je to pola foruma muski dio :)
Sephora

#2134 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

supercali wrote: Pa sta cu ja kad je to pola foruma muski dio :)
Pa, ona druga polovica, zar ti nije dovoljna... :D :D
supercali

#2135 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Sephora wrote:
Ja nista ne uzimam polovicno samo cjelina :)
Sephora

#2136 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

supercali wrote:
Sephora wrote:
Ja nista ne uzimam polovicno samo cjelina :)
Pa, rece da neces pola foruma muskarci...samo predlozih, da uzmes drugu polovicu,neces ni to... :D :run:
Njanjavi

#2137 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

kiki-miki wrote:

Šapni ko je taj :oops:
Nikakva mudrost, ima pristup user listi i spisku mailova reganih korisnika pa preko toga trazi po fb.
Tako moze samo nac one kojima je isti mail ovde i na fb pri reganju :roll:
Niemand

#2138 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Nop. Iskljucivo na osnovu informacija koje mi sami ostavimo ovde.
Niemand

#2139 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

kiki-miki wrote:
Niemand wrote:Nop. Iskljucivo na osnovu informacija koje mi sami ostavimo ovde.

Koji je to freak :shock:
:lol:
Nije bona freak. Mi smo freakovi. Sami sve otkrijemo o sebi. Pomalo na svakoj temi.
ho oponopono

#2140 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

...i sta mi moze, uvuci mi se u krevet preko monitora...evo aritmija me ugusi...

...ima srednjak i mahanje od Merline... eto da ne duma plaho guster...:pusi2:
Niemand

#2141 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

ho oponopono wrote:

...i sta mi moze, uvuci mi se u krevet preko monitora...evo aritmija me ugusi...

De bona, taj rjecnik malo. Svasta.
ho oponopono

#2142 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

...a ti ces mi davati smjernice pobogu...logika, racio, glupost izbaci uljeza... :pusi2:
Niemand

#2143 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Svasta.
al_akhisari

#2144 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by al_akhisari »

...jutarnji ritual ispijanja kahve; ponekad mislim da sam jedini insan koji ne voli kahvu i čudi se svako jutro uživanju u kahvi
ljudi oko mene...hm, pokatkad osjetim i lagani ujed ljubomore :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2145 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Povlacim sve sto sam rekao za ho opo ono :shock:
supercali

#2146 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

kiki-miki wrote:

Koji je to freak :shock:
Bolje se zapitajte koji ste vi frikovi i bukvlno svoj zivot ovdje prostrete kao na pladnju
I ne samo ovdje nego i inace preko face-a pa onda se ljudi cude kako je neko mogao uhoditi tamo neku
Njanjavi

#2147 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

ho oponopono wrote:

Vidis hopavac, jako je fascinantna ovde situacija sad. Kao aman zaman ti si prostakusa jer si spomenula dizanje srednjaka u zrak shatro.
A jos je fascinantnije coporativno djelovanje labilaca i priskakanje kakvo mozemo vidjet samo u najludjim realitijima sirom balkana, kad copor konta da osjeti krv, i dobiju vjetar u krila.
Kao eto ti si sad prostakusa, gdje ces se tako izrazavat, pa sad ce masa prihrlit i kakit svak ponaosob koliko se zgrazaju tom vulgarnom izrazu srednjak u zrak :lol: :lol: :lol:
Stidi se tamo zenturaco et :lol:
supercali

#2148 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

al_akhisari wrote:...jutarnji ritual ispijanja kahve; ponekad mislim da sam jedini insan koji ne voli kahvu i čudi se svako jutro uživanju u kahvi
ljudi oko mene...hm, pokatkad osjetim i lagani ujed ljubomore :D
Nisi jedini ja takodjer ne ispijam kafe ujutro
ho oponopono

#2149 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

...ma dragi moj prostakluk njanjavi ...nikome ga ne dam, neka ja dizem srednjak u zrak, to i kinderi u vrticima percipiraju...

...ove zrele pak uzorne persone, sto nicu ispod staklenog zvona i milion zivotnih kalkulacija oni ga valjda u usta trpaju jer ogledalo veli drugacije i u guzove trpaju(da prostis) perverzija je to yeah ahh( da prostis- opet da budem ko fol fina) , to je IN i prihvatljivo...pak mene na lomacu ovakvu jezikaru pu pu... :pusi2:
Niemand

#2150 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Svasta. Ako sam dala komentar na tvoj rjecnik, nisam te stavila na nikakvu lomacu. A ako se odnosilo na mene, tebi fala za ove "komplimente" u svakom slucaju. Samo, nije moj stil da ti uzvratim takvim govorom. Helem nejse, pozdrav.
Post Reply