Terorizam u Parizu!
-
Korisničkoime
#2126 Re: Terorizam u Parizu!
Kao prvo da naglasim da nisam nikakv poklonitelj nekih teorija zavjera i sličnih stvari, većinom me nerviraju i po meni ljudi se okreću njima kako bi sebi jednostavno objasnili tokove i dešavanja koja su komplikovana i za čije razumijevanje i shvaćanje treba dosta znanja vremena i iskustva stoga kako bi sami sebi objasnili neke stvari oni se kreću teorijama o nekim vladama svijeta u sjeni, masonima i sličnom, drugi razlog je opravdavanje onoga što se opravdati ne može.
Oprezan sam na iste i iz dešavanja koja su pogodila našu zemlju, za svaki zločin počinjen u našoj državi tokom rata može se naći neki stručnjak u komšiluku ili susjedstvu ili kod nas koji će tvrditi kako je to sve teorija zavjere i da se to uopšte nije dogodilo i ako jeste da su počinioci sasvim drugi nego što se tvrdi.
Čitajući ovaj forum sjetio sam se izložbe fotografija zločina počinjenih u BiH koja je bila izložena u Novom Sadu (islim da je bio Novi Sad). Posjetioci izložbe su imali mogućnost da ispod slike napišu svoj komentar. Skoro kraj svake slike bio je tip komentara da to nije stvarno, da je fotomontaža da to ne može biti, ovo ili ono. U sjećanju mi je ostala slika ubijenog civila, bio je u sjedećem položaju naslonjen na drvo, snjeg oko njega natopljen krvlju. Na tu sliku kaže jedan mlađi posjetilac da je očito fotomotaža zatim obrazlaže "vidite da je snjeg, vidite da je kamera dobro uhvatila i prostor oko tijela da je dobro vidljivo, eh sada vidite li stope, tragove u snjegu, nema ih, ne vide se, kako je žrtva došla do tog drveta da ne ugazi u snjeg, vidi se da je krv dosta crvena da je ima puno da je takoreći svježa". Nedugo zatim imao sam i sam priliku da vidim tu sliku i zbilja nema tragova u snjegu. Bilo je tu posjetilaca koji i te kako prihvaćaju krivicu Srbije za ratove i HR i BiH međutim kada su u pitanju počinjeni zločini to je nešto što ne mogu da prihvate. Sjećam se da sam bio strašno bjesan zbog toga. Meni koji nije nikoga izgubio u Srebrenici kojem niko nije bio žrtva ratnog zločina je ta priča to poricanje izazivalo bijes i ljutnju.
Eh sada zašto sam se toga sjetio. Kada pogledam sva ova dešavanja lakše mi padne da razumijem te ljude u našem komšiluku. Oni pravdaju svoje, svoje ljude Srbe, pravdaju ih jer osjećaju pripadnost sa njima, pravdaju ih jer su se oni borili za neke njima zajedničke ciljeve, za neke njima zajedničke interese.
Zašto mi uvijek gdje god kakvu pizdariju neki musliman napravio trčimo da iste pravdamo. Koliko mi uopšte možemo osjećati pripadnost sa evo mladićem odrslim u predgrađu Pariza, FRA državljaninom Alžirskog porijekla, da li se on borio za neke nama zajedničke ciljeve, da li su naši i njegovi interesi identični.
Ne odnosi se ovo samo na ovaj slučaj nego općenito čim je negdje neka bomba eksplodirala, neko pobio nekoga odmah se pola BiH diže na noge kako bi dokazao da su to cionisti, SAD, EU ili ne znam ti ja ko više.
Ne treba odmah progutati ono što se servira reče mi jedan forumaš ovdje i moram reći da je upravu, međutim s druge strane odmah se proguta i da je to sve namještaljka.
Iskreno čim su objavili imena počinilaca meni se javilo pitanje kako znaju, kako tako brzo, ok shvatam da sigurno imaju neku grupu osumljičenih da se radi o dobro organiziranim sigurnosnim strukturama koje imaju i resurse i znanje da veoma brzo suže krug potencijalnih počinitelja ali da tako brzo imenuju počinioca to me je začudilo.
Tada dolazi u igru izgubljena lična karta. Hmmm, već rekoh nisam ljubitelj teorija zavjera ali zaista izgubljena lična karta. Likovi nisu neki uvježbani specijalci ili ti neki komandosi o tome nem,a potrebe razglabati. Rukovanje kalašnjikovom i pucanje u ljude nije nuklearna fizika. Momci su u nas na liniju i u rat išli sa smiješno kratkom obukom, ja istu nisam ni imao kako treba pa opet sam znao rukovati s govnetom. Pa ipak bez obzira neka nisu specijalci i ne znam ti šta neka su debili prve klase čak i takvi teško da bi izgubili ličnu kartu u vozilu.
Kako bi cijela priča dobila svoju vjerodostojnost navedeni moraju da prežive hapšenje, da izađu pred sud i da ne poriču svoje djelo. Mada će i tada neki držati se teorije zavjere ja bih tada sumnje koje sada imamo mogao da otklonim.
Oprezan sam na iste i iz dešavanja koja su pogodila našu zemlju, za svaki zločin počinjen u našoj državi tokom rata može se naći neki stručnjak u komšiluku ili susjedstvu ili kod nas koji će tvrditi kako je to sve teorija zavjere i da se to uopšte nije dogodilo i ako jeste da su počinioci sasvim drugi nego što se tvrdi.
Čitajući ovaj forum sjetio sam se izložbe fotografija zločina počinjenih u BiH koja je bila izložena u Novom Sadu (islim da je bio Novi Sad). Posjetioci izložbe su imali mogućnost da ispod slike napišu svoj komentar. Skoro kraj svake slike bio je tip komentara da to nije stvarno, da je fotomontaža da to ne može biti, ovo ili ono. U sjećanju mi je ostala slika ubijenog civila, bio je u sjedećem položaju naslonjen na drvo, snjeg oko njega natopljen krvlju. Na tu sliku kaže jedan mlađi posjetilac da je očito fotomotaža zatim obrazlaže "vidite da je snjeg, vidite da je kamera dobro uhvatila i prostor oko tijela da je dobro vidljivo, eh sada vidite li stope, tragove u snjegu, nema ih, ne vide se, kako je žrtva došla do tog drveta da ne ugazi u snjeg, vidi se da je krv dosta crvena da je ima puno da je takoreći svježa". Nedugo zatim imao sam i sam priliku da vidim tu sliku i zbilja nema tragova u snjegu. Bilo je tu posjetilaca koji i te kako prihvaćaju krivicu Srbije za ratove i HR i BiH međutim kada su u pitanju počinjeni zločini to je nešto što ne mogu da prihvate. Sjećam se da sam bio strašno bjesan zbog toga. Meni koji nije nikoga izgubio u Srebrenici kojem niko nije bio žrtva ratnog zločina je ta priča to poricanje izazivalo bijes i ljutnju.
Eh sada zašto sam se toga sjetio. Kada pogledam sva ova dešavanja lakše mi padne da razumijem te ljude u našem komšiluku. Oni pravdaju svoje, svoje ljude Srbe, pravdaju ih jer osjećaju pripadnost sa njima, pravdaju ih jer su se oni borili za neke njima zajedničke ciljeve, za neke njima zajedničke interese.
Zašto mi uvijek gdje god kakvu pizdariju neki musliman napravio trčimo da iste pravdamo. Koliko mi uopšte možemo osjećati pripadnost sa evo mladićem odrslim u predgrađu Pariza, FRA državljaninom Alžirskog porijekla, da li se on borio za neke nama zajedničke ciljeve, da li su naši i njegovi interesi identični.
Ne odnosi se ovo samo na ovaj slučaj nego općenito čim je negdje neka bomba eksplodirala, neko pobio nekoga odmah se pola BiH diže na noge kako bi dokazao da su to cionisti, SAD, EU ili ne znam ti ja ko više.
Ne treba odmah progutati ono što se servira reče mi jedan forumaš ovdje i moram reći da je upravu, međutim s druge strane odmah se proguta i da je to sve namještaljka.
Iskreno čim su objavili imena počinilaca meni se javilo pitanje kako znaju, kako tako brzo, ok shvatam da sigurno imaju neku grupu osumljičenih da se radi o dobro organiziranim sigurnosnim strukturama koje imaju i resurse i znanje da veoma brzo suže krug potencijalnih počinitelja ali da tako brzo imenuju počinioca to me je začudilo.
Tada dolazi u igru izgubljena lična karta. Hmmm, već rekoh nisam ljubitelj teorija zavjera ali zaista izgubljena lična karta. Likovi nisu neki uvježbani specijalci ili ti neki komandosi o tome nem,a potrebe razglabati. Rukovanje kalašnjikovom i pucanje u ljude nije nuklearna fizika. Momci su u nas na liniju i u rat išli sa smiješno kratkom obukom, ja istu nisam ni imao kako treba pa opet sam znao rukovati s govnetom. Pa ipak bez obzira neka nisu specijalci i ne znam ti šta neka su debili prve klase čak i takvi teško da bi izgubili ličnu kartu u vozilu.
Kako bi cijela priča dobila svoju vjerodostojnost navedeni moraju da prežive hapšenje, da izađu pred sud i da ne poriču svoje djelo. Mada će i tada neki držati se teorije zavjere ja bih tada sumnje koje sada imamo mogao da otklonim.
-
mefistofilis
#2127 Re: Terorizam u Parizu!
mislim da sam vidio da su negdje stavili kao oglas u kojem CH trazi 6 novih uposlenih. ono, bas crni humorHavatar wrote:kliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?
Kako bi reagovala demokratska Evropa, na ovakvu satiru?![]()
Cudi me kako to nije bila tema ovih karikatura podrske posto najbolja solidarnost bi bila tako sto bi pokazali da nema teme oko koje se ne sprda time sto bi pravili sprdnju od njihove smrti. Kao sto vidimo ima granica ali samo prema muslimanima nema.
-
5 0 5
#2128 Re: Terorizam u Parizu!
pa to bi oni i zeljeli. a onda takav rasplet mogao biti motivacija i za druge dzukele da naprave slicno. zato ih treba uhapsiti zive. osuditi i zakljucati da smrde u kakvom zatvoru do kraja zivota. a to je iducih 40-50 godina sa najgorim olosom.It_is_a_Leclerc wrote:S obzirom da francuska država nema smrtnu kaznu, navijam za što precizniju ruku francuskih snajperista. Prospite im mozak teroristički !
-
sha_ba
#2129 Re: Terorizam u Parizu!
hoce da poginu kao mucenici, "sehidi" a kriju se iza suknje zene taoca 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2130 Re: Terorizam u Parizu!
Francuzima se nikako ne isplati da ih ubiju jer iza dvojice sasvim sigurno stoji neko dobro organizovan u samoj Francuskoj ili negdje u Evropi te bi bio pravi Jack Pot izvuci sto vise informacija.5 0 5 wrote:pa to bi oni i zeljeli. a onda takav rasplet mogao biti motivacija i za druge dzukele da naprave slicno. zato ih treba uhapsiti zive. osuditi i zakljucati da smrde u kakvom zatvoru do kraja zivota. a to je iducih 40-50 godina sa najgorim olosom.It_is_a_Leclerc wrote:S obzirom da francuska država nema smrtnu kaznu, navijam za što precizniju ruku francuskih snajperista. Prospite im mozak teroristički !
-
sha_ba
#2132 Re: Terorizam u Parizu!
jokRed Wolf wrote:Jesu li uhvaceni??
- Havatar
#2133 Re: Terorizam u Parizu!
Muslimani nisu glasali ni za jednu teroristicku organizaciju, niti je to podrzao cjelokupni vjerski, politicki , vojni i intelektualni krem muslimana . Pa ipak kod muslimana kod kojih toga nema ima kolektivne krivice a ovamo gdje ima po istim tim EU zvanicnicima nema kolektivne krivice.Bodkin wrote:I jos jedna stvar, vidim svi se kao uzasavaju sto se trazi da se pravdaju i ogradjuju. Pa upravo na ovom forumu kad dodje srbim ili hrvat, prvo ga pitaju sta mislis o rsu ili trecem entitetu. Prvo traze da kaze ja nisam za ovo ili ono. Kad napises post kontra sda, prvo moras napisati ja sam za ukidanje rs-a. I sad kao dvostruki standardi
- insomnia78
#2134 Re: Terorizam u Parizu!
Neces vjerovati ali istu noc su se sprdali i sa njihovom smrti i sa ovom hampom oko borbene gotovostiHavatar wrote:kliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?
Cudi me kako to nije bila tema ovih karikatura podrske posto najbolja solidarnost bi bila tako sto bi pokazali da nema teme oko koje se ne sprda time sto bi pravili sprdnju od njihove smrti. Kao sto vidimo ima granica ali samo prema muslimanima nema.
Francuzi su takvi
Na canalu+
-
Barakuda12
#2135 Re: Terorizam u Parizu!
A sta cemo sa 3 miliona pobijenih ljudi u Afganistanu, 2,5 miliona u Iraku i ostalim bombardovanjima zapadnih zemalja na islamske zemlje (Libija, Sirija, Iran ...) ????hladan.preminger wrote:
Ja mislim da su karikature samo povod, a uzrok je nesto drugo.
Najblize tom drugom je sukob srednjevjekovne evrope (mundjosi) i moderne evrope (zapadna evropa danas).
I da nema slika nasli bi se drugi "razlozi" za ubijanje neduznih ljudi. Boston, Madrid, London, Bugojno, Sarajevo..........
- insomnia78
#2136 Re: Terorizam u Parizu!
alanx wrote:Charli Hebdo - 1999 - Kosovo:
"Proljece u Pristini" - "Nedostaju nam zene"...
Nisu nesto ni Srbe gotivili - sto li Boze?...

Last edited by insomnia78 on 09/01/2015 18:11, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#2137 Re: Terorizam u Parizu!
Jao. Sta mislis da li bi se takvo nesto smatralo slobodom govora?mefistofilis wrote:mislim da sam vidio da su negdje stavili kao oglas u kojem CH trazi 6 novih uposlenih. ono, bas crni humorHavatar wrote:kliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?
-
hladan.preminger
#2138 Re: Terorizam u Parizu!
Ne znam.Barakuda12 wrote:A sta cemo sa 3 miliona pobijenih ljudi u Afganistanu, 2,5 miliona u Iraku i ostalim bombardovanjima zapadnih zemalja na islamske zemlje (Libija, Sirija, Iran ...) ????hladan.preminger wrote:
Ja mislim da su karikature samo povod, a uzrok je nesto drugo.
Najblize tom drugom je sukob srednjevjekovne evrope (mundjosi) i moderne evrope (zapadna evropa danas).
I da nema slika nasli bi se drugi "razlozi" za ubijanje neduznih ljudi. Boston, Madrid, London, Bugojno, Sarajevo..........
Ko je pobio te ljude?
Nek se muslimani prestanu ubijati između sebe mi zvuci kao solidno rjesnje ili bar prvi korak. Mora se u svooj avliji prvo pocistiti.
-
mefistofilis
#2139 Re: Terorizam u Parizu!
pa bi jbg.apsidejzi wrote:Jao. Sta mislis da li bi se takvo nesto smatralo slobodom govora?mefistofilis wrote:mislim da sam vidio da su negdje stavili kao oglas u kojem CH trazi 6 novih uposlenih. ono, bas crni humorHavatar wrote:![]()
vidi, za moj ukus, nisu dovoljno smijesni da bi bili ovako brutalni i onda u nedostatku humora ispada da je provokacija jedini cilj. Jimmy Carr je kralj super-uvredljivog humora i njega niko ne kritikuje a 100 puta je zezao i jevreje i homice i sta sve ne.
mislim da je to jedan od razloga zbog kojih se nekim ljudima karikaturisti iz CH ne svidaju ali im ne mozes ni zabraniti
- red evil
#2140 Re: Terorizam u Parizu!
Pazite, SIPA vas prati. 
http://radio_sarajevo.ba/novost/176828/sipa-prati-govor-mrznje-na-portalima-i-drustvenim-mrezama
http://radio_sarajevo.ba/novost/176828/sipa-prati-govor-mrznje-na-portalima-i-drustvenim-mrezama
- madner
#2141 Re: Terorizam u Parizu!
Ma vjernici su pizde, nije ni cudo da je Francuska krenula naprijed tek kada im je rekla da njihova praznovjerovanja nisu bitna za drzavu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2142 Re: Terorizam u Parizu!
jeste pasat je super vozilo ali nećemo zajebavati vozače opela
francuska ideja nema smisla jer projekt nije zaživio istovremeno u cijelom svijetu niti se proširio
francuska ideja nema smisla jer projekt nije zaživio istovremeno u cijelom svijetu niti se proširio
- BHCluster
#2143 Re: Terorizam u Parizu!
Poenta ovakvih veoma ciljani teroristicki napada je da se obicni ljudi pokusaju gurnuti prema radikalizaciji, jer ovakima je jednino globalni rat cilj nista drugo.
- madner
#2144 Re: Terorizam u Parizu!
Naravno da je zazivio, svi uspjesne drzave u Evropi su prepisali recept kada su vidjeli da je Francuska velesila pod tim ustrojom.
Industrijska revolucija nije razlog za dominaciju zapada nego odbacivanje vjere zarad velikih ideala, kao sto je nacija.
- insomnia78
#2145 Re: Terorizam u Parizu!
'ta ce onimadner wrote:![]()
Naravno da je zazivio, svi uspjesne drzave u Evropi su prepisali recept kada su vidjeli da je Francuska velesila pod tim ustrojom.
Industrijska revolucija nije razlog za dominaciju zapada nego odbacivanje vjere zarad velikih ideala, kao sto je nacija.
Zato se bosnjo identifikuje sa bracom po vjeri ne jebe naciju
- McMoy
#2146 Re: Terorizam u Parizu!
Eno ona dvojica Francuza u bijegu javili klixu da žele poginuti kao mučenici.
- madner
#2147 Re: Terorizam u Parizu!
Zato i Bosnji ide ono pravo.
-
BlackPool
#2148 Re: Terorizam u Parizu!
A jesu se Bosnje solidarisale sa usmrdjelim francuzima, nevjerovatno.... u dva dana 80 stranica
Sreca pa ima onih koji razmisljaju na drugaciji nacin....
https://www.youtube.com/watch?v=LkfEu1RhO_E#t=40
Sreca pa ima onih koji razmisljaju na drugaciji nacin....
https://www.youtube.com/watch?v=LkfEu1RhO_E#t=40
-
VjecitiStudent
#2149 Re: Terorizam u Parizu!
Jel ovo fakat urijedilo pisanje nakon onog SIPInog saopćenja, ili mi se to samo učinilo?
- Havatar
#2150 Re: Terorizam u Parizu!
A da je eksplodirala ona bomba ispod Alijinog mezara a na groblju bilo ljudiObskurni wrote:Kad sutra ovako neko zapuca ovdje u Sarajevu radi nepokrivenih žena ili katedrale, hocete li i tada pisati, "Žao mi je žrtava, ali..."