Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
- kritichar
#2126 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nikad dosta antiislamskih tema.
-
Ripicipi
#2127 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
I onda se neko pita sto smo tu gdje jesmo.kritichar wrote:Nikad dosta antiislamskih tema.
Cim ti temu o vehabijama smatras antiislamskom, dovoljno govori o tebi, a i svima vama kojima je vjera-islam vaznija od oca, majke, sestre i brata, drzave i naroda.
To se drugovi moji zove bolest, i to teska bolest.
-
AzerVisoko
#2128 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ni Dodik ni Karadzic nece priznati da su fasisti, znaci po tvojoj logici nemamo pravi da ih tako etikiramo. AlasalametZgoljo wrote:Kako kome.
Prvo bi trebalo vidjeti ko su vehabije i ima li ih uopste u BiH jer primjetio sam da skoro svi ljudi sa bradom i kratkim tolama energicno negiraju da su vehabije.E pa ako neko kaze da nije nesto onda niko nema pravo da ga tako etiketira.
Licno znam nekoliko ljudi sa bradama i kracim tolama i ono sto mogu reci da se radi o ljudima za primjer.Posteni,radisni,uvijek spremni pomoci,mirni i nenametljivi.Mozda postoji i neki procenat njih koji su suprotno od toga ali to nije razlog da se svi ti ljudi stigmatiziraju,javno pljuju i lazno optuzuju.
Jos jedna stvar,ovaj put cisto pragmaticne prirode,bez simpatija ili antipatija,sa stanovista covjeka Bosnjaka ili bh patriote koji nije Bosnjak.
Dakle,taj covjek je pod stalnom prijetnjom fizickog nestanka,vjekovima mu mac doslovno stoji ispod vrata,iz takve perspektive,ako uzmemo u obzir da oni koji drze mac zaziru od vehabija,ma sta taj pojam znacio,i da ih se prilicno boje,po meni njihovo postojanje je onda pozitivno sa aspekta golog opstanka bosnjackog naroda na ovim prostorima.
Cisto zbog kakve-takve ravnoteze straha jer ravnoteza je uvijek i u svemu pozeljna,u protivnom imamo dominaciju jednih nad drugima.
I neznam sto bi se ih cetnici bojali, nisu nikada napali cetnike. Vehabije napadaju ambadade prijatelski zemalja, napadaju curice po gradu, napadaju vojnike sa bh grbom, ubijaju policajce se bh grbom.
Samo budala moze tvrditi da nam ovi primitivce trebaju protiv cetnika
Last edited by AzerVisoko on 19/02/2016 09:54, edited 1 time in total.
- kritichar
#2129 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
tema o tzv vehabijama, hidžabu, tzv novim muslimanima, vjeronauci, IZ-u...........Ripicipi wrote:I onda se neko pita sto smo tu gdje jesmo.kritichar wrote:Nikad dosta antiislamskih tema.![]()
Cim ti temu o vehabijama smatras antiislamskom, dovoljno govori o tebi, a i svima vama kojima je vjera-islam vaznija od oca, majke, sestre i brata, drzave i naroda.
Da Bog (stvoritelj i održavatelj svega) je važniji od svega
što će reći da je tebi biti musliman bolest, dovoljno govori o tebi, temama i istomišljenicima
-
Ripicipi
#2130 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Kakav fanatizam, i ne cudi me sto branis vehabije, iste fanatike kao sto si i sam.kritichar wrote:tema o tzv vehabijama, hidžabu, tzv novim muslimanima, vjeronauci, IZ-u...........Ripicipi wrote:I onda se neko pita sto smo tu gdje jesmo.kritichar wrote:Nikad dosta antiislamskih tema.![]()
što će reći da je tebi biti musliman bolest, dovoljno govori o tebi, temama i istomišljenicima
Takvi kao ti bi sutra prodali i majku i oca, brata i sestru, a o drzavi da i ne govorim, sve u ime vjere i boga.
Nevjerovatno dokle ljudski um i fanatizam moze dovesti, nepojmljivo za zdravog covjeka.
Prosto da se covjek najezi kada procita nesto takvo, a i zapita s kim sve zivi.
- GeeTnT
#2131 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
..i ti to sve nabroja samo zato sto je lik napisao "Nikad dosta antiislamskih tema"....Ripicipi wrote:I onda se neko pita sto smo tu gdje jesmo.kritichar wrote:Nikad dosta antiislamskih tema.![]()
-
Ripicipi
#2132 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Naravno, covjek je sve to lijepo potvrdio, sto je ustvari najtragicnije.GeeTnT wrote:..i ti to sve nabroja samo zato sto je lik napisao "Nikad dosta antiislamskih tema"....Ripicipi wrote:I onda se neko pita sto smo tu gdje jesmo.kritichar wrote:Nikad dosta antiislamskih tema.![]()
- Point.
#2133 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
I dalje tvrdim, vehabizam i sve ostale sekte, bilo da se radi o islamskim, pravoslavnim, katolickim ili bilo kojim drugim, treba zakonom zabraniti a njihovim sljedbenicima oduzeti drzavljanstvo i deportovati u zemlju po zelji. Pored svih problema, posljednje sto ovoj zemlji treba su vjerski fanatici i budaletine koji su spremni uciniti zlo ovoj zemlji zarad svojih bolesnih uvjerenja.
- Point.
#2134 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
To je ta iskrivljena logika. Kazes nesto protiv vehabija, odmah ti prodaju pricu o cetnicima. Jebe mi se za cetnicima sad, ja sam Bosnjak i prvo cu svoje dvoriste pocistiti tj vehabije. Oni kaljaju Bosnjake kao narod.
-
AzerVisoko
#2135 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Znaci, dok ima cetnika koji ne vole vehbose mi vehbose ne smijemo kritikivati. Cetnici ne vole ni rak, hocemol zabraniti ljecenje raka?spreca wrote:Nije....ali ima ih
Jao logike
- spreca
#2136 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Ne opravdavam vehabije.......koliko puta da ponovim.........nabijem i jedne i druge.........mozel ovakokamberovica polje wrote:Ne onoliko koliko ti misliš. Vehabije njima ne smetaju, zapravo im dođu ko kec na desetku, način i sredstvo da opravdaju radikalizam u svojim redovima a objektivno u posljednje vrijeme im ne fali materijala za to.spreca wrote:Nije....ali ima ih
- spreca
#2137 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
jebes cetnike i vehabije.....kako je sa suhim mesomAzerVisoko wrote:Znaci, dok ima cetnika koji ne vole vehbose mi vehbose ne smijemo kritikivati. Cetnici ne vole ni rak, hocemol zabraniti ljecenje raka?spreca wrote:Nije....ali ima ih
Jao logike
- spreca
#2138 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Smetaju mi i jedni i drugi.......ako cemo se boriti sa zlom onda nema manjeg ili veceg zla...sve ista govna.Point. wrote:To je ta iskrivljena logika. Kazes nesto protiv vehabija, odmah ti prodaju pricu o cetnicima. Jebe mi se za cetnicima sad, ja sam Bosnjak i prvo cu svoje dvoriste pocistiti tj vehabije. Oni kaljaju Bosnjake kao narod.
- kritichar
#2139 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Sve ovo važi za tebe, samo što je tvoje božanstvo novac.Ripicipi wrote:Kakav fanatizam, i ne cudi me sto branis vehabije, iste fanatike kao sto si i sam.kritichar wrote:tema o tzv vehabijama, hidžabu, tzv novim muslimanima, vjeronauci, IZ-u...........Ripicipi wrote:
I onda se neko pita sto smo tu gdje jesmo.![]()
što će reći da je tebi biti musliman bolest, dovoljno govori o tebi, temama i istomišljenicima![]()
Takvi kao ti bi sutra prodali i majku i oca, brata i sestru, a o drzavi da i ne govorim, sve u ime vjere i boga.
Nevjerovatno dokle ljudski um i fanatizam moze dovesti, nepojmljivo za zdravog covjeka.
Prosto da se covjek najezi kada procita nesto takvo, a i zapita s kim sve zivi.
Pošto vidim da si neupućen, skromnog znanja vezano za temu i shodno tome pun predrasuda, da ti kažem, svakom muslimanu je Bog na prvom mjestu, ali čini mi se da si ti zbunjen jer miješaš muslimane i Muslimane.
- Point.
#2140 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Kakva je razlika izmedju muslimana i Muslimana?
- SkyLimit
#2141 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nego, djecu i na regularnim casovima vjeronauke u BiH uce da je zena spremna za brak cim ima prvu menstruaciju. I onda kad neki od "brace" ozeni neku od 12 godina, on ispade paravjernik. Nema logike.
- Towelie
#2142 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
SOKANTNO!!!
Premotajte na 28:02.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hrAPtM5HqoI#t=1688[/youtube]
Last edited by Towelie on 19/02/2016 16:23, edited 2 times in total.
- fosna2014
#2143 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Sukob interesa pravne drzave i duhovnog poimanja religije.SkyLimit wrote:Nego, djecu i na regularnim casovima vjeronauke u BiH uce da je zena spremna za brak cim ima prvu menstruaciju. I onda kad neki od "brace" ozeni neku od 12 godina, on ispade paravjernik. Nema logike.
-
Zgoljo
#2144 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Nista ne razumijes,ne samo ti na zalost.Meni je to neobjasnjiv fenomen.Point. wrote:To je ta iskrivljena logika. Kazes nesto protiv vehabija, odmah ti prodaju pricu o cetnicima. Jebe mi se za cetnicima sad, ja sam Bosnjak i prvo cu svoje dvoriste pocistiti tj vehabije. Oni kaljaju Bosnjake kao narod.
To sto ces ti ocistiti svoje dvoriste te nece spasiti masovne grobnice samo bude li prilike.
Nikad nasa avlija nije bila cišća kao 90-ih.I sta se dogodilo?
Spasava te samo ako si jak,ako si svjestan,ako si oprezan,ako si pametan.I ako znaju da si sposoban uzvratiti istom mjerom.
Ne razumijem sta je tacno tu tesko zapamtiti?
-
Zgoljo
#2145 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Zgoljo wrote:Nista ne razumijes,ne samo ti na zalost.Meni je to neobjasnjiv fenomen.Point. wrote:To je ta iskrivljena logika. Kazes nesto protiv vehabija, odmah ti prodaju pricu o cetnicima. Jebe mi se za cetnicima sad, ja sam Bosnjak i prvo cu svoje dvoriste pocistiti tj vehabije. Oni kaljaju Bosnjake kao narod.
To sto ces ti ocistiti svoje dvoriste te nece spasiti masovne grobnice samo bude li prilike.Moras biti svjestan da imas posla sa politikom,a koju na zalost slijedi puno ljudi,koja konstantno tezi tvom nestanku.
Spasava te samo ako si jak,ako si svjestan,ako si oprezan,ako si pametan.I ako znaju da si sposoban uzvratiti istom mjerom.
-
howdy
#2146 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Towelie wrote:SOKANTNO!!!![]()
![]()
![]()
- Maharadza
#2147 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Point. wrote:To je ta iskrivljena logika. Kazes nesto protiv vehabija, odmah ti prodaju pricu o cetnicima. Jebe mi se za cetnicima sad, ja sam Bosnjak i prvo cu svoje dvoriste pocistiti tj vehabije. Oni kaljaju Bosnjake kao narod.

Samo hrabro!
- Point.
#2148 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Opet ti kazem, vehabija ili cetnik isti qurac. I jedni i drugi bi naa skratili za glavu kad bi im se pruzila prilika.Zgoljo wrote:Nista ne razumijes,ne samo ti na zalost.Meni je to neobjasnjiv fenomen.Point. wrote:To je ta iskrivljena logika. Kazes nesto protiv vehabija, odmah ti prodaju pricu o cetnicima. Jebe mi se za cetnicima sad, ja sam Bosnjak i prvo cu svoje dvoriste pocistiti tj vehabije. Oni kaljaju Bosnjake kao narod.
To sto ces ti ocistiti svoje dvoriste te nece spasiti masovne grobnice samo bude li prilike.
- zagortenej
#2149 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
Towelie wrote:SOKANTNO!!!![]()
![]()
![]()
Mada nije on bas slagao, ima hadis o tome, slične sadržine, samo je u pitanju mužjak deve
- Towelie
#2150 Re: Vehabizam, prijetna BiH ili ne?
"Hadis".zagortenej wrote:Towelie wrote:SOKANTNO!!!![]()
![]()
![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hrAPtM5HqoI#t=1688[/youtube]![]()
Mada nije on bas slagao, ima hadis o tome, slične sadržine, samo je u pitanju mužjak deve