Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
solo2

#2126 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by solo2 »

Qrz - pa nece sada eksperimentisati - znamo svi ko igra 12.

------------------Begovic-----------------------
Mujdza----Bicakcic--Spahic----Kolasinac
-------------------Besic-------------------------
Visca---------Pjanic--------------Lulic-------
--------Ibisevic-------Dzeko------------------

Moguce rezerve: Sunjic, Medunjanin, Hajrovic, Zukanovic - to je to sto kaze Laka ostali su tu svakako da se popuni klupa -
diason

#2127 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by diason »

solo2 wrote:Qrz - pa nece sada eksperimentisati - znamo svi ko igra 12.

------------------Begovic-----------------------
Mujdza----Bicakcic--Spahic----Kolasinac
-------------------Besic-------------------------
Visca---------Pjanic--------------Lulic-------
--------Ibisevic-------Dzeko------------------

Moguce rezerve: Sunjic, Medunjanin, Hajrovic, Zukanovic - to je to sto kaze Laka ostali su tu svakako da se popuni klupa -
Bila bi ludost staviti Vedu u prvu postavu, mada sve je moguce, navikli smo i na gore.
Po meni protiv izraela samo sa jednim napadacem poceti.Pojacati sredinu, Medunjanin umjesto Vede, i eventualno Hajrovic umjesto Visce, mada je i Visca ok igrac.Ostalo je otprilike kao sto kazes.
Artest

#2128 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Artest »

FreakyStyley wrote::-)

Sve kontam hajde nadoce Mesa, korektno radi posao, putuje, prati igrace, zove nove, trudi se, angarzuje, analizira...Po svemu do sad, par svjetlosnih godina ispred prethodnika, sto i nije tesko, s obzirom da je za to dovoljno samo raditi svoj posao, ali kad vise planira izbacit cuveni trojac Avdija-Tino-Hadzic iz reprezentacije? Prvi, ima 4 lijeve noge, drugi igra u raspalom klubu u nikad losijoj formi i na poziciji na kojoj imamo milion alternativa, a treci je tek posebna prica - Anel Nevidljivi Nemoj Meni Dodat Majke Ti Hadzic.

Boljih igraca od ovih gore, i to na njihovim pozicijama imamo i u nasoj ligi, odgovorno tvrdim.
Treba imat u vidu da je Mesa pozvao 26 igraca dok je hadum za kojim se jos uvijek otima pola Evrope na zadnjem spisku imao 21 (oopss, niko ne primjeti sitnu razliku). Zato se na ovakvom spisku provuce svakojakog kukolja. Bazdarevic je generalno isao na siguricu. Jer bi u protivnom otpisao i Medunjanina i Ibisevica. Vidjecemo ko leti sa spiska kad zavrsimo Vrancica i Martica. Novih interesantnih imena, skoro da i nema. Eventualno jos Hadzic iz Zaragoze, Milicevic, Prevljak ...

Ovi iz sarajeva su mozda dobri za Mediteranske reprezentacije. Cimirot ako se ne ispali ovo ljeto, nista od njega. Mlad je, al za sahistu.
Mea_parvitas

#2129 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Mea_parvitas »

Artest wrote: Ovi iz sarajeva su mozda dobri za Mediteranske reprezentacije. Cimirot ako se ne ispali ovo ljeto, nista od njega. Mlad je, al za sahistu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
RtrnOfSalisbury

#2130 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by RtrnOfSalisbury »

a dje je ibricicevic ??? na ovakom spisku i on bi mogo bit da ne kaem prevaga, mislim konacno bi imali vise taraba neg igraca, vako smo tu nedje.
palermo

#2131 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Sve je meni ok, hajde neće da mijenja išta, te ovo , te ono......ali bi li netko objasnio zašto je Sejo Salihović ispao jedina žrtva novog selektora ???
Point.

#2132 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Fakat nisam ni primjetio da nema Seje. Salihovic je gruhnuo ko i Vedo, nigdje ga u Hoffu nema.
Logovan

#2133 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Mea_parvitas wrote:Novih igraca koje je mogao pozvati jednostavno NEMA :!: :!: :!:

Cimirot (wtf) :-) :lol: , Mahmutovic (star kao Grcka, nije se vala nesto proslavio, mada je trebao biti najblizi pozivu, ali ovo nije momenat da se sa njim eksperimentise), Salihovic (covjeka nema ni na mapi, a napadaca nam treba kao suhog zlata pa zato je poziv dobio Ibisevic za kojeg sumnjam da ce poceti utakmicu), Spahic (jednostavno ce covjek ici glavom na kopacku i dati sve od sebe svaku utakmicu, da zaboravi igrati i to ne ide). Onaj spominje Begovica :lol:
Mahmutović ima 29 godina, a ne 36. :-) I čuj nije se proslavio, ali zato jeste Zec i jeste momenat da se eksperimentiše sa njim. :oops:

Ovo je isti spisak koji bi objavio i Safet ili eto 99% isti. :oops: Puno nam je Baždarević unio promjena, zadivljen sam.

Dok je bio Safet selektor, konstantno se spominjao Hadžić iz Zaragoze, što se sad ne spominje?
Last edited by Logovan on 29/05/2015 17:20, edited 1 time in total.
palermo

#2134 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Point. wrote:Fakat nisam ni primjetio da nema Seje. Salihovic je gruhnuo ko i Vedo, nigdje ga u Hoffu nema.
Mnogi su grohnuli pa su opet tu......jedino ako Sejo sam nije izrazio želju da ne bude pozvan, u suprotnom ...ne bih baš rekao da ima nekog opravdanje za nepozivanje Seje
RtrnOfSalisbury

#2135 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

tesko da se sejo sam odreko poziva, u repki se uvijek more usicarit koje pozitivno brojanje za novi ugovor al ko ce ga znat. jos ako tino izleti na teren od prve minute podrzan od avdije :shock: mescini da nam je moliti se za malo srece, jebga vrijeme je da nam se malo javne
jeza u ledja

#2136 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Sad sam vidio ovaj spisak. Pa ovo je katastrofa. Prvo pozivaju se i dalje igraci poput Anela Hadzica i Vrska (teoreticari dze ste?), drugo, jedini igrac iz nase lige je jebeni Ratko fakin Dujkovic.
Dze Cimi? Dze Bajic?

Uzas!
Logovan

#2137 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:Sad sam vidio ovaj spisak. Pa ovo je katastrofa. Prvo pozivaju se i dalje igraci poput Anela Hadzica i Vrska (teoreticari dze ste?), drugo, jedini igrac iz nase lige je jebeni Ratko fakin Dujkovic.
Dze Cimi? Dze Bajic?

Uzas!
Sad će ti neko od ovih znalaca odgovoriti da nema vremena za eksperimentisanje. :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2138 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Velkoski »

Sramota da nije pozvan niti jedan igrač iz dvije najbolje ekipe našeg prvenstva, a da raspali Hajduk ima DVA reprezentativca.

I Dujković... Pa i Delač i Antolović su klasa za njega, još su i dosta mlađi.
jeza u ledja

#2139 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Nisam citao ovaj topic u zadnje vrijeme, ne da mi se dok se ne zavrsi sezona. :D

Ali ovo je stvarno bezveze. Nema se tu sta eksperimentisati kad svakako nece dobiti puno prilike. Bitno je da ih se poziva, da imaju taj kontinuitet i generalno da se pozivaju mladi igraci iz domace lige. A ne jebeni Hadzic i Vrsko.
luckylaka

#2140 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Velkoski wrote:Sramota da nije pozvan niti jedan igrač iz dvije najbolje ekipe našeg prvenstva, a da raspali Hajduk ima DVA reprezentativca.

Neko je vec napisao da je ovaj spisak objavio Susic ovdje bi vec bilo desetak postova sa konzervama telece glave .Mesha je pozvao ono sto je morao pozvati a ne ono sto on misli da treba pozvati.Kao i Safet tako i Mesha samo pion u rukama jebenog savea gdje se nacionalni kljuc jednostavno mora ispostovati.Nama se uzdati u Dzeku,Pjanu,Lulu ...Neka nam je Dragi Bog u pomoci sa ovakvim savezom i ovakvim i onakvim selektorom.Tri nam ekipe iz Premijer lige izlaze u europu a Mesha zove prdana od ceters ljeta :-)
jeza u ledja

#2141 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

luckylaka wrote:
Velkoski wrote:Sramota da nije pozvan niti jedan igrač iz dvije najbolje ekipe našeg prvenstva, a da raspali Hajduk ima DVA reprezentativca.

Neko je vec napisao da je ovaj spisak objavio Susic ovdje bi vec bilo desetak postova sa konzervama telece glave .Mesha je pozvao ono sto je morao pozvati a ne ono sto on misli da treba pozvati.Kao i Safet tako i Mesha samo pion u rukama jebenog savea gdje se nacionalni kljuc jednostavno mora ispostovati.Nama se uzdati u Dzeku,Pjanu,Lulu ...Neka nam je Dragi Bog u pomoci sa ovakvim savezom i ovakvim i onakvim selektorom.Tri nam ekipe iz Premijer lige izlaze u europu a Mesha zove prdana od ceters ljeta :-)
Kakav nacionalni kljuc? Cimirot-Zakaric-Bajic, svi zadovoljni.
RtrnOfSalisbury

#2142 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

postoji li mogucnost sa se meske samo salio ?
Korisničkoime

#2143 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

Spisak niti smrdi niti miriše
Ja sam podržao novog selektora, molio se i priželjkivao, od svih koji su bili na raspolaganju baš on je po meni bio najbolja opcija, šta sam mislio o bivšem mislim da svako zna ko prati teme oko reprezentacije ali spisak niti smrdi niti miriše, mislio sam prvo reći za qurac je ali ipak bi to bilo malo pregrubo.
Naravno niko nije očekivao da u prvih 11 uvrsti malog Riada ali npr.Mahmutovića sam očekivao kao osvježenje u napadu mada je i Zec povratnik u repku Mahmutović je odavno zaslužio poziv mada stoji da je Zec drugačija vrsta napadača od svih koje imamo uključujući i Mahmutovića.
Svako ko je očekivao hrpu klinaca očigledno nije shvatio da Meša radi paralelno za danas ali i za sutra da ima na spisku neke potencijalne mlade momke da se za njih zna kao i da oni znaju da se na njih računa u buduće. Po meni je to od ogromne važnosti.
Međutim Vršaljević, Hadžić, TSS, Dujković su kompletni višak na spisku, iskreno jedino Vršajević se može koliko toliko opravdati jer se s Mujdžom ne zna na čemu si.
Ok stoji imaju i četiri nova, Zukanović koji će biti od velike koristi, Cocalić, Đurić i Zec.
Sve u svemu
palermo

#2144 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by palermo »

Korisničkoime wrote:Spisak niti smrdi niti miriše
Ja sam podržao novog selektora, molio se i priželjkivao, od svih koji su bili na raspolaganju baš on je po meni bio najbolja opcija, šta sam mislio o bivšem mislim da svako zna ko prati teme oko reprezentacije ali spisak niti smrdi niti miriše, mislio sam prvo reći za qurac je ali ipak bi to bilo malo pregrubo.
Naravno niko nije očekivao da u prvih 11 uvrsti malog Riada ali npr.Mahmutovića sam očekivao kao osvježenje u napadu mada je i Zec povratnik u repku Mahmutović je odavno zaslužio poziv mada stoji da je Zec drugačija vrsta napadača od svih koje imamo uključujući i Mahmutovića.
Svako ko je očekivao hrpu klinaca očigledno nije shvatio da Meša radi paralelno za danas ali i za sutra da ima na spisku neke potencijalne mlade momke da se za njih zna kao i da oni znaju da se na njih računa u buduće. Po meni je to od ogromne važnosti.
Međutim Vršaljević, Hadžić, TSS, Dujković su kompletni višak na spisku, iskreno jedino Vršajević se može koliko toliko opravdati jer se s Mujdžom ne zna na čemu si.
Ok stoji imaju i četiri nova, Zukanović koji će biti od velike koristi, Cocalić, Đurić i Zec.
Sve u svemu
Spisak je za qrc i to treba reći.

Al eto, najvažnije je će biti tih jedanaest na terenu i sama utakmica. Ako to bude dobro ferceralo i donese rezultat, onda je potpuno nebitno što je spisak za qrc....a jeste
mfeed

#2145 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mfeed »

nakon dugo vremena sam gledao domacu utakmicu I to bas te dvije najbolje ekipe. da se igra turnir u gimnaziji ja osim onog benka koji zna, ne bih pozvao ni jednog lika a kamoli im dao nekakav poziv za bilo ciju repku. oni likovi generalno meni vise lice na nekakve rekreativce nego na iole ozbiljne igrace. ja onog tssa ne mogu ocima vidjeti, grohotom se nasmijem kad cujem da prelazi u sevilju ili inter ali pored igraca te dvije ekipe ima mjesto na nekom sirem spisku.
ljevoruki

#2146 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ljevoruki »

Korisničkoime wrote: Međutim Vršaljević, Hadžić, TSS, Dujković su kompletni višak na spisku, iskreno jedino Vršajević se može koliko toliko opravdati jer se s Mujdžom ne zna na čemu si.
Mujdza je, barem za sada zdrav i spreman. Na desnom beku je Ognjen Vranjes bolji i sa jednom nogom nego Speed demon.
Mene samo strah da TSS ne pocne utakmicu ili da dobije neku pristojnu minutazu jer bi to bilo lose po cijeli tim.
Idemo ovako:

- Dzeko -
Lulic - Medo/Stila - Visca
Besic - Pjanic (mora mu se dati puna sloboda u igri)
Seo - Sunjic - Spahic - Mujdza
Begovic

Poderacemo ih!

:bih:
svi u napad

#2147 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by svi u napad »

Sramotno!!!. Zelio sam da Mesa kao veliki igrac dodje poslije Amidze ali ni na kraj mi pameti nije bilo da je tako slab covjek. Pa njemu ovi iz Saveza ce uskoro napisati kad u klozet smije otici. SIPA treba hitno uci medju ove kriminalce kao sto je FBI usao u FIFU. Sve je meni jasno da stari igraci imaju prednost i da se zna kostur repke ali brate da ne pozoves nikoga iz SA ili Zelje da grije klupu i da bude sretan sto je tu, te dadnes nadu i ostalim iz liga da postoji neko ko te gleda i da postoji i nagrada za dobre igre u prvenstvu.
I kad je Amidza zvao igrace/levate za repku pricali su neki da to nema veze i da ce levati svakako sjediti na klupi, kad ono iznenadjenje i pusiona, levati u prvoj postavi. Znam da Mesa nece staviti dvoimenog u prvih 11 ali brate daj budi covjek pa reci nekim igracima hvala momci za sve do sada ali mi moramo misliti na buducnost. Jos povrh ovi Gemania specijalaca osvane mi ko slag na tortu djete Stojan.
Najgore je da ni Mesa ni svita u Savezu ne racuna na gol razliku. Dakle nije samo bitno pobijediti (i pored svega vjerujem u traljavu i kilavu pobjedu od 1:0 :mrgreen: :thumbup: :bih: ) nego moras se nadavati i golova. Iako nece poceti tekmu sa Djuricem ja bih mu dao sansu u ovoj tekmi jer on i Dzekson imaju dobar skok i sut glavom sto bi moglo imati velikog uticaja u igri.
Nadam se pobjedi i da ce Mesa doci tobe i poceti mjenjati ove rezerve. U koliko ne daj boze dodje do poraza ili nerjesenog ishoda odmah otjerati Mesu i dovesti stranca sa zadatkom da pocne sa drasticnim podmladjivanjem ekipe. Zivjeli! :bih:
Zavatoni

#2148 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Zavatoni »

Baždarević degradira i zanemaruje domaći fudbal više nego što je to Pape radio...
budza

#2149 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by budza »

sraman spisak. sramniji od svih safetovih. i vise nego burazerski.
definitivno je ovo spisak koji neko (mozda menadzeri, fudbalska mafija...) pravi i nema veze sa strukom.
vrsajevica i susica u pl bih ima bar jedno tonu ipo.
ibisevic i jos neki vec mescima ne znaju kako izgleda lopta.
stilic na rezervnom spisku. hahaha.

mehmede, i da ´cioniste 10:0 dobijes, devalvirao si kao covek u mojim ocima. a kako sam te simpatisao u dresu YU.
LSD

#2150 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

Safetu se treba zahvaliti što je gurao i rukama i nogama ona dva hajducka srca, Avdiju i Tino-Svena...on je od njih napraivo stadardne reprezentativce i startere u prvih 11 na SP :shock: :lol: ucinio im je medvjeđe usluge, od njih napravio ono što ni oni sami nisu mogli maštati ni u najluđim snovina....i šta sad Meša tu može.

samo na Sefata treba sav drek prebaciti, za sve pizdarije koje je nacionio....teško probleme nam je donio, a posljedice osjetimo i danas
Locked