Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
animals

#2126 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by animals »

Navijaci ili takozvane navijacke grupe, bez obzira iz koje drzave su najobicnije kriminalne grupe..
i kao takve ih treba i tretirati, kao kriminalce..to je sve go olos..ali u nasim balkanskim drzavama
su prvo politicari olos, pa onda nije ni cudo za te nazovimo navijace..oni se samo iskoristavaju za dnevne potrebe..
zarko.filip

#2127 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zarko.filip »

Pismonosa wrote:Sramotno ponašanje hrvatskih "navijača" :oops:

Ono što bih primjetio, ako dozvoljavate :D još nigdje nisam pročitao izjave hrvatskih političkih glavešina kojima bi ovaj incident pokušali relativizirati i okrenuti u drugom pravcu i na taj način tražiti opravdanje za huligane, kao što su to radili Vučić, Nikolić, glasnogovornici srbijanske policije i ostala bulumenta ljudi koji nešto znače tamo i na koje bi se ljudi trebali ugledati.

Nešto ne vidim Josipovića da bulazni o slaboj organizaciji utakmice, niti Milanovića kako spominje smišljene provokacije italijanskih domaćina.
DAMIR VRBANOVIĆ osudio je divljanje hrvatskih huligana na San Siru. Izvršni predsjednik HNS-a otkrio je kako će kazna UEFA-e biti drastična. Navodno bi Hrvatska, osim ogromne financijske kazne, iduće dvije utakmice mogla igrati pred praznim tribinama.

"Doista je teško vjerovati da netko želi nanijeti takvo zlo svojoj reprezentaciji da je izbaci iz natjecanja teoretski. Praktično mi bi smo izgubili bodove, a pitanje kakve bi se dalje disciplinske sankcije dalje pojavile. Samo slučajnošću to se nije dogodilo", smatra Vrbanović.

"Iz dokumentacije se vidi da je HNS puno napravio u pripremi utakmice, mi smo doveli u Milano 6602 navijača kroz taj naš sustav i onda smo saznali 24 sata prije utakmice da su Talijani naprosto taj naš sustav ignorirali i omogućili ovoj skupini huligana da nam nanese neprocjenjivu štetu", nadodao je.Vrbanović je objasnio kako je uopće došlo do toga da jedna skupina navijača napravi kaos na tribinama.

"Talijanski kolege su nam priznali dan prije utakmice da je sustav probijen i da je 1400 ulaznica prodano preko slovenskog operatera. To znači da su ti navijači kupovali karte bez kontrole podatak i OIB-a, i otišli na dio stadiona na kojem su mogli raditi što su htjeli. Mi smo bili šokirani tom spoznajom", rekao je Vrbanović za Media Servis.

Nije da su se oglasili Josipovic i Milanovic ali me ti ubedi da doticni gospodin nije na tom mestu bez odobrenj vrha drzave.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin u razgovoru za RTL objasnio je kako će se i Vlada RH aktivirati po pitanju divljanja navijača.

"Uskoro ćemo imati sjednicu, razgovarat ćemo s drugim institucijama kako bismo donijeli kvalitetne zaključke".
Vlada ciji je premijer ce uskoro imati sednicu i donece kvalitetene zakljucke.Koliko treba vremana Josipovicu i Milanovicu da osude divljastvo ili ce pak da postupe kao Vucic i kompanija? :mrgreen:
fortaleza

#2128 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by fortaleza »

jasko_ba wrote:Gledaj dole desno, ko ce drugi? :lol: :roll:
Bitno je ocrniti navijače iz BiH, nema veze što na drugoj zastavi piše Koprivnica na toj istoj slici.

Mada se kao glavni organizatori optužuju BBB te razne udruge, naravno neprovjereno.
zg2

#2129 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zg2 »

Mali_Vuk wrote:Po pravilu je uvijek ona tiha većina taoc gomile glasnih budala.
Imati ovako dobru reprezentaciju i ovako debilne navijače, to je fakin katastrofa :roll:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pismonosa

#2130 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

zarko.filip wrote:.
Prva stvar koju su rekli na hrvatskoj državnoj televiziji odmah nakon divljanja kretena bila je 'osramoćeni smo' 'bruka' 'skandal' . Ovakve i slične izjave su izgovarali voditelji vijesti, emisija, jutarnjih programa i sl. Josipović i Milanović nisu dužni da daju izjave koje se tiču huligana, nije im u opisu posla. Ako ih pitaš za mišljenje, osudit će ponašanje ovih navijača, nedvosmisleno, bez dodatnih 'ali' ili slično.

Ono što znamo je, da se za razliku od svojih istočnih kolega, barem nisu bavili traženjem opravdanja za sramotno ponašanje navijača, niti se trudili da događaj predstave kao napad na njih jadne i nevine, nit su pokušali incident iskoristiti za jeftino i populističko izdrkavanje na patriotizam i ljubav prema domovini.

A to što je neki čelnik nogometnog saveza izjavio da je organizatorov prosput unos tolike količine baklji, pa to je činjenično stanje. Nije ništa slagao.
Pismonosa

#2131 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

I ja znam da je tebe i slične tebi nemoguće ubjediti da se u politici ove dvije zemlje trenutno na visokim političkim dužnostima nalaze drastično različiti profili ljudi sa skroz suprotnim habitusima. Ali eto, ne bi mi mrsko napisati post.
radostan dan

#2132 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

ja bih ovu tvoju priču potpisao (bez ironije)...ali, u cijeloj kostrukciji fali - dron. :mrgreen
pitanje je kakva bi bila spika, da je proletio... :)
Pismonosa

#2133 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

radostan dan wrote:ja bih ovu tvoju priču potpisao (bez ironije)...ali, u cijeloj kostrukciji fali - dron. :mrgreen
pitanje je kakva bi bila spika, da je proletio... :)
Radosni, nije zbog drona tu noć na stadionu dominirala četnička ikonografija, jes da su četnici pozitivna pojava za razliku od ustaša, al et :D što su... ma da ne nabrajam, zna se i što su i što nisu.

Pa? Ko je pričao o svemu tome? Ko se zgrožavao nad svime tim? Čuj ko. Evo mi ovdje. I Pero Luković.

I uostalom. Imali su Hrvati opravdanje za mali obračun sa Italijom, nije da nisu. Pravili su i ovi veliku Italiju preko njihovih leđa. A ni danas im ne bi bilo mrsko ćopiti malo. Eto razloga za opravdavanje i reltivizaciju. Jelde?
Last edited by Pismonosa on 18/11/2014 12:07, edited 1 time in total.
Pismonosa

#2134 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

.
radostan dan

#2135 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

Radosni, nije zbog drona tu noć na stadionu dominirala četnička ikonografija,
naravno da nije, ali za upad na teren dron je ta kapisla...čak ni on sam po sebi, nego napad na mitrovića.
jes da su četnici pozitivna pojava za razliku od ustaša,

ja to ne vidim tako, ti pak vidiš...i po brojnosti, i procentualno u odnosu na ostatak stanovništva, i po političkom organizovanju, i po skupovima a la - ravna gora, blajburg, i po ikonografiji, ne vidim neka značajnija odstupanja između te dvije skupine skupine, kada je riječ o navedenom.
Ko se zgrožavao nad svime tim? Čuj ko. Evo mi ovdje. I Pero Luković.
ovo definitivno nije tačno.
Imali su Hrvati opravdanje za mali obračun sa Italijom, nije da nisu. Pravili su i ovi veliku Italiju preko njihovih leđa. A ni danas im ne bi bilo mrsko ćopiti malo. Eto razloga za opravdavanje i reltivizaciju.
ne...razumijem ironiju, ali ne bih se zezao na taj račun jer sam ekstremno netolerantan spram 1) korišćenja opijata i 2) prodavanja muda za bubrege to jest nacionalizma na kopovima/tribinama, zarad maskiranja krim. radnji -trgovine drogom, reketa, ucjenjivanja, itd, itd.
Pismonosa

#2136 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

Nema tu puno filozofije. Ustaše i četnici su ista govna, što se mene tiče. Naravno da sam to napisao ironično. Ali misle li tako Vučić, Nikolić i ostali pobjednici izbora u Srbiji? Nisam siguran.

Evo šta o tome misli Milanović
Milanović: Oni koji danas šire simpatije prema ustašama, bude zlo
valjda ne treba pisati o tome kakvi su Josipovićevi stavovi u pogledu toga

I opet se vraćamo na to da li je problem institucionaliziran ili nije.

A eto, svako neka izvuče zaključak kakav želi.
Pismonosa

#2137 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

Kad u Hrvatskoj na vlasti budu crnokošljaši i desničari, ili tako ti neki radikali, tad istog momenta možemo početi priču 'ista govna'. Do tada nije fer da tako razgovaramo.
radostan dan

#2138 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

ne razumijem, u kom smislu institucionalizovan? da je izdignut na nivo države kao državni problem, i da se njime bave institucije ili neka radna grupa?

Kad u Hrvatskoj na vlasti budu crnokošljaši i desničari, ili tako ti neki radikali, tad istog momenta možemo početi priču 'ista govna'. Do tada nije fer da tako razgovaramo.
a to desničari nisu bili u vlasti?
dalje, vjerujem da nema potrebe da kopiram na ovoj temi izjave i slike vrha hdz-a po pitanju ndh, 2. sv. rata, itd, itd...
tako da...kako se kaže - nije ni njihovo maslo za ramazana.
Pismonosa

#2139 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

radostan dan wrote:
ne razumijem, u kom smislu institucionalizovan? da je izdignut na nivo države kao državni problem, i da se njime bave institucije ili neka radna grupa?

a to desničari nisu bili u vlasti?
dalje, vjerujem da nema potrebe da kopiram na ovoj temi izjave i slike vrha hdz-a po pitanju ndh, 2. sv. rata, itd, itd...
tako da...kako se kaže - nije ni njihovo maslo za ramazana.
Da ne širimo priču, samo se mogu ponavljati. Reakcije u Srbiji nakon opšteg divljanja fašista i šovinista su dovoljne. Ne treba im ni tumač ni prevodilac.

Vezano za HDZ, naravno da se slažem. Čim ponovo osvoje većinu u Hrvatskoj tako ćemo i da razgovaramo.

Ono lice Srbije koje sam vidio tu noć i danima poslije je blago rečeno stečaj. Taman kad bi mi sad našli hiljadu drugih koja su ista takva ili još gora.
CSKA

#2140 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by CSKA »

Bosanca kada zena uhvati u prevari,on pocne a jel vidis sta pricaju Vucic i Nikolic,kakvo je stanje u Srbiji.

Srbija i Hrvatska moraju ova pitanja da rijese putem institucija drzave,a ne kroz to sta je ko rekao.Trenutno je Hrvatska mnogo bliza tome,vidjecemo da li ce uraditi ili ce opet stvari pod tepih.
zarko.filip

#2141 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zarko.filip »

Pismomosa,
Predsednik NSH Davor Suker se slikao na grobu generala Franka.
Ono o cemu se radi je da koliko god se NSH ogradjuje od ovih ispada ima jedno ali a to je da su na kraju ipak krivi Italijani koji su namerno ovoj grupi huligana dali karte.Po toj logici je i Srbija debelo ostecena u Djenovi jer huligana Bogdanova i kompaniju niko nije pretresao na ulazu(kao i ove hrvatske huligane).Kao italijanska policija nije mogla da upadne na tribinu i istera ih i prebije kao i u Milanu.A to sto se posle toga ti isti huligani slobodno setaju po Srbiji i Hrvatskoj dovoljno govori o vlastima bez obzira da li su levicari ili desnicari.A nije na zalost ni prvi ni poslednji put da se fasisticki ispadi desavaju na utakmicama reprezentacija Srbije a pogotovo Hrvatske.
Eldinn

#2142 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Eldinn »

zg1911

#2143 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zg1911 »

ali šukera nije birao narod. nisam ja, kao glasač, mogao utjecat na izbor predsjednika nogometnog saveza. a i ta mafija (a čelnici hns-a su upravo to, dovoljno je vidit s kim se to šuker slikao na pavelićevom grobu) voli koketirati sa desničarenjem.

a navijači ko navijači. oni kojih se čuje su talog društva i ne treba pi njima suditi koliko ustašluka/četnikovanja ima unutar kojeg društva.

neporecivo je da su milanović i josipović po tome jako daleko od vučića i nikolića. i hdz-ovci su. drugi par rukava je to što su krimosi. uzmite sanadera kao primjer. nije on imao problema sa ustašlukom. to je što se tiče službene politike gotovo skupa sa 90-im. osudjeno na margine. navijače, prvi red krezubih nakaza na tomphsonovom koncertu itd.

pozdrav!
cyprus

#2144 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by cyprus »

Joj jebale vas i Srbija i Hrvatska... Od 54 evropske selekcije, ovdje 99% prostora posvećeno dvjema :oops: :oops:
Logovan

#2145 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Logovan »

cyprus wrote:Joj jebale vas i Srbija i Hrvatska... Od 54 evropske selekcije, ovdje 99% prostora posvećeno dvjema :oops: :oops:
Pa to su ti dobri komšijski odnosi. Mi o njima najviše pričamo, oni o nama i tako to. :D
cyprus

#2146 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by cyprus »

Logovan wrote:
cyprus wrote:Joj jebale vas i Srbija i Hrvatska... Od 54 evropske selekcije, ovdje 99% prostora posvećeno dvjema :oops: :oops:
Pa to su ti dobri komšijski odnosi. Mi o njima najviše pričamo, oni o nama i tako to. :D
Fazon je što se meni čini da mi daleko više pričamo o njima, nego oni o nama :oops:
Logovan

#2147 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Logovan »

cyprus wrote:
Logovan wrote:
Fazon je što se meni čini da mi daleko više pričamo o njima, nego oni o nama :oops:
Ma to je tu negdje, pazimo se. :D :skoljka:
cyprus

#2148 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by cyprus »

Pa samo bi onda red bio da se otvore posebne teme za Srbiju i Hrvatsku, čitav podforum a evo sve sprčeno u jednoj temi :-D :oops:
uglavnomja

#2149 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

cyprus wrote:
Logovan wrote:

Hebogati sajpruse :D

Pricamo zbog nacionalizma, simunica, bigdanova, zbog kretena, zabrani, kazni , dronova ... Citav svijet prica, manje nego mi, ali mi smo direktno tu negdje, imali neposredan kontakt i sa ustasama i sa cetnicima.

Normalno da cemo pricati. Pricaju i norvezani, vise nego o svojoj pobjedi na azerima kod njih.
SkyLimit

#2150 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by SkyLimit »

Ustanak „liliputanaca“: San Marino, Lihtenštajn, Malta i Farska Ostrva se više ne sklanjaju s puta

Možda Platinijev sistem proširenja liste učesnika EP u Francuskoj i nije bio tako loša ideja. Kvalifikacije su dobile potpuno drugu dimenziju, prosečni su dobili nadu, a velikani kredit za kikseve. Sveukupno, utakmice su dobile na značaju, svaki bod je bitniji nego ranije.

Posle četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, samo tri od 53 reprezentacije koje učestvuju u takmičenju nisu osvojile ni bod. Debitant Gibraltar, zatim Andora i Azerbejdžan koji je imao težak raspored, ali sigurno će se do kraja kvalifikacione trke mrdnuti sa mrtve tačke.

Prethodni vikend je prošao u znaku pravog malog ustanka „liliputanskih“ reprezentacija. Farska Ostrva su pobedila u Grčkoj, Lihtenštajn u Moldaviji, Malta je osvojila bod u Bugarskoj dok je i najveći austajder San Marino uspeo da izbori remi posle 61 uzastopnog poraza!

Priznaćete, to su rezultati respektabilni kada bi ih naša repezentacija ostvarila. Estonija protiv koje je San Marino osvojio bod je pre četiri godine Srbiji očitala lekciju usred Beograda. Pobeda Farana u Grčkoj takođe je ozbiljan rezultat. Videćemo kako će naši sutra proći na tom istom gostovanju u prijateljskoj utakmici. Malta je uzela bod u Bugarskoj, što je rezultat ekvivalentan mogućnostima naših Orlova, a nismo sigurni da bi naši tako lako slavili i u Moldaviji.

Najveću senzaciju je napravio San Marino. Protiv Estonije su prvi put neporaženi napustili teren posle 13 godina u kojima su doživeli 61 uzastopni poraz. Junak utakmice je bio golman Aldo Simonćini sa nekoliko sjajnih odbrana. Upravo je Simonćini čovek koji je oličenje sportskog duha, hrabrosti i odvažnosti. Godinama je bio glineni golub kojeg je rešetao ko je stigao. Ali svi ti debakli mu nisu slomili volju da jednog dana uradi nešto veliko za svoju državu koja broji tek nešto više od 30.000 stanovnika.

Poslednji put kada je San Marino pobedio, bilo je to u aprilu 2001. godine kada su savladali Lihtenštajn sa 1:0. Aktuelni selektor Pjeranđelo Mancaroli je igrao u tom meču.
„Ovo je nagrada za sav trud koji smo uložili u poslednje vreme. Iako smo amateri, dajemo sve od sebe i bilo je pošteno da nam se to negde vrati“, rekao je presrećni Mancaroli.

Macaroli je uoči ovih kvalifikacija zamenio Đampaola Macu koji je 15 godina proveo na kormilu nacionalnog tima, a u igri za njegovog naslednika je bio i naš stručnjak Miodrag Ješić.

Uspeh protiv Estonije, igrači San Marina su posvetili nekadašnjem saigraču Federiku Krešentiniju koji je preminuo pre nekoliko godina.
„Sećam se pobede protiv Lihtenštajna, ali mislim da je ovaj bod još veći uspeh. Ovo smo čekali 14 godina. Teško je objasniti koliko puta nam je sličan rezultat izmicao za dlaku i koliko razočaranja i tuge je bilo u našoj svlačionici. Ovaj uspeh posvećujemo našem preminulom drugu Federiku Krešentiniju koji bi sigurno bio ponosan na nas da je ovo doživeo“, poručio je 38-godišnji kapiten Andi Selva, zaštitini znak ove reprezentacije i jedan od dvojice reprezentativca koji može da se pohvali pristojnim iskustvom igranja fudbala s obzirom da je bio član Verone i još nekih italijanskih niželigaša.

Ostatak ekipe čine amateri. Konobari, električari, radnici iz prodavnica, studenti... Zato su neki od reprezentativaca San Marina morali prošlog meseca da traže slobodne dane na poslu jer su imali obaveze na Vembliju gde ih je 80.000 ljubitelja fudbala ispratilo gromoglasnim aplauzima.

Zanimljivo je da San Marino drži i jedan pozitivan rekord u istoriji fudbala. Tačnije u istoriji kvalifikacija za svetska prvenstva. Njihov napadač, Davide Gautijeri je 7. novembra 1993. godine zatresao mrežu Engleske u osmom sekundu meča, što je rekord koji je aktuelan i danas.

Igrači San Marina su atrakcija evropskog reprezentativnog fudbala, momci koji su završavali utakmice i sa dvocifrenim brojem primljenih pogodaka, ali nikada nisu dočekali da budu izviždani ili da im neko zameri na zalaganju. Oni dres sa državnim grbom nose ponosno i hrabro. I imaju isto bodova kao Srbija.

Dok je Srbija u petak uveče mučila svoje navijače koji su morali da gledaju nešto što je negledljivo, Grcima je bilo još gore. Evropski prvak od pre deset godina je na svom terenu poražen od Farskih Ostrva. Ribari iz Severnog mora su proslavili trijumf kao da su osvojili Mundijal.

Oni su tu i tamo umeli da uzmu tri boda, ali protiv ravnih sebi poput Lihtenštajna, Malte ili San Marina. Pobeda u Grčkoj je najveći uspeh u istoriji njihovog fudbala. S obzirom da im je selektor Lars Olsen, kapiten čudesne danske generacije iz 1992, za njega su čuda nešto na šta je navikao. Treba pomenuti i da su na prvom zvaničnom meču pre 24 godine napravili senzaciju kada su pobedili Austriju i smenili protivničkog selektora Hikersbegera. Dva najteža poraza u istoriji im je nanela Jugoslavija. Bilo je 8:1 i 7:0 za nas. Zanimljivo, danas Farani imaju dva boda više od Srbije u kvalifikacijama.

Čast „liliputanaca“ je odbranio i Lihtenštajn. Ekipa iz malene kneževine smeštene između Švajcarske i Austrije evrogolom Franca Burgmajera pobedila Moldaviju. Sinonim za fudbal u Lihtenštajnu je dugo godina bio kapiten Mario Frik koji je napravio pristojnu karijeru u švajcarskim i italijanskim klubovima. Lihtenštajn je inače i jedina reprezentacija u istoriji koja je u takmičarskim mečevima poražena od San Marina. Od 1996. godine kada su počeli da se zvanično takmiče imali su nekoliko bleskova kao što su bili trijumfi nad Litvanijom, Islandom, Letonijom, Azerbejdžanom, remiji protiv Bosne i Hercegovine, Finske, Mađarske... Definitivno najveći uspeh im je bod protiv Portugalije 2004. godine 2:2. Gubili su dva gola razlike od Ronalda, Paulete, Deka, Karvalja i drugova, ali su uspeli da naprave podvig i ostanu neporaženi. Na pobedu u zvaničnom meču čekali su tri godine, igraju tvrdo i defanzivno, teško ih je deklasirati. Problem im je realizacija, a u aktuelnim kvalifikacijama su uspeli da igraju nerešno i protiv Crne Gore. Imaju tri boda više od Srbije.

I na kraju, tu je i Malta koja je juče osvojila prvi bod u aktuelnim kvalifikacijama. Ekipa koju uglavnom čine amateri iz domaćeg prvenstva, postaje sve tvrđi orah za favorite iz godine u godinu. Do sada su umeli da otkinu bod i mnogo jačim ekipa od sebe poput Hrvatske, Turkse, Austrije, Češke... Pre mesec dana su na svom terenu poraženi minimalcem od Italije, iako su veći deo meča igrali sa igračem manje. Sinoć su to u Bugarskoj naplatili.

„Liliputanci“ su dočekali svojih pet minuta i pokazali fudbalskoj Evropi da su ih porazi i neuspesi samo ojačali, a nikako slomili. Od njih nećete naučiti kako se igra fudbal, ali su zato primer kako se sa ponosom nosi dres sa gržavnim grbom. Kako se bori za svoju zemlju i ne traže izgovori u terenu, navijačima, medijima...

http://www.mozzartsport.com/vesti/ustan ... ideo/89727
Post Reply