Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prije 3-4 mjeseca bacio sam oko na djevojku koja radi u jednoj obrazovnoj instituciji. Spletom okolnosti dijete jednog od clanova porodice svakodnevno dovozim u tu instituciju i vracam kuci sest dana u sedmici, a da stvar bude jos interesantnija djevojka je ujedno i jedna od uciteljica tom djetetu
Ne obracaj joj se putem FB ako si vec u prilici da s njom licno razgovaras.
Nadji nacina da stupis u kontak u skoli- nadji razlog vezano za dijete koje dovodis - neki problem izmisli i pitaj je za savjet.
To ce ti biti i prilika da s njom popricas , upoznas je bar malo , kao i ona tebe .... ne pozivaj je odnah na kafu -- odbiti ce te - moras dati malo vremena da se zblizite..
procitah detaljnije Dinin post - isti prijedlog- no, ne bi trebao na prvom susretu ista privatno pitati .
Last edited by moonca on 22/01/2019 13:41, edited 1 time in total.
Nije da zipoo nije u pravu, danas se tako u većini slučajeva tako ostvaruje kontakt, javljaju se jedno drugom preko fb i onda nekad poslije, ako se dogovore, bude susret uživo.
Ma mogu biti kuća do kuće, stan do stana, to tako funkcioniše.
Pazi, nekad prije, dok nije bilo mobilne komunikacije i društvenih mreža, pisale su se cedulje i pisma.
Jednostavno, puno je onih kojima je lakše nešto napisati nego to reći bez da izgledaju blesav i zapinju, pa to na kraju ne ispadne kako treba.
Sad što to ne izazove željeni efekat s druge strane, što često dobiješ odbijenicu zbog takvog pristupa...well, that's the way the cookie crumbles
Ma tebra svezi ti za avion neku poruku, mozda baci nekad pogled u nebesa. Ili posalji dijete neka ti sredi trebu. Mozda i cekaj jos 3-4 mjeseca pa se ona tebi javi
Last edited by zipoo on 22/01/2019 13:54, edited 1 time in total.
Tomahawk11 wrote:Nije da zipoo nije u pravu, danas se tako u većini slučajeva tako ostvaruje kontakt, javljaju se jedno drugom preko fb i onda nekad poslije, ako se dogovore, bude susret uživo.
Da, ali kod ovih mlađih generacija.
Ovdje se radi o zrelim osobama.
Ja ne vidim potrebu da se neš pita, pogotovo ne priznaje neka zaljubljenost ili sviđanje.
Ljubav se rađa iz djela i zato smatram da je najbolje počinjati indirektno.
Tomahawk11 wrote:Nije da zipoo nije u pravu, danas se tako u većini slučajeva tako ostvaruje kontakt, javljaju se jedno drugom preko fb i onda nekad poslije, ako se dogovore, bude susret uživo.
Ja ne vidim potrebu da se neš pita, pogotovo ne priznaje neka zaljubljenost ili sviđanje.
Pazi, kaže kasne dvadesete, znači generacija '90-te.
To je već internet generacija.
Svakako, pa neće se zaletiti sa ružom i izjavom ljubavi. Idemo na kafu, kao ljudi, pa ako treba ponoviti, nije sutra smak svijeta da se nekud žuri.
Najbolje je uživo pristojno kulturno pokušat, jer tu odma hoš neš bude i nema puno vaganja i razmišljanja nego instiktivno il klikate il ne klikate. Ali ako ne može, ja bi na čatu razglabo suptilno imal momka, gdje izlazi i pitao je kad ćemo u to njeno mjesto
Nije babaroga, niti je dijete. Nece na osnovu poruke odjebati lika ba, niti neko glupo misljenje stvoriti. Hoce-nece, imam momka, nemam momka. Kraj price
Smijeno je ici preko FB ako se ves poznaju.
Meni bi to bilo jako cudno i vjerovatno znak da nesto nije ok s njim.
Odbila bih ga.
Tako,u ovom slucaju samo uzivo kontakt i postepeno zblizavanje, ako ona dopusti. Ne zuriti - ako ga odbije nema vise sansi.
Šta se upoznajete i pravite frku kako, vako, nako, hoću li napisat ovo, da li će mi ovo... i tako ćete se fatat za glavu koji mi je ovo K trebao u životu.
Jedino seks može biti u pitanju koji te kasnije pretvori u robića.
Prije svega zahvaljujem svima na odgovorima. Posto ne bih bas da iznosim detalje, napisao sam roman u pokusaju da docaram situaciju sa onim detaljima koji su bas bitni u toj nekoj prevagi na koji nacin postupiti, ali ipak mislim da je ostalo par nejasnoca. Radi se o vrsti predskolske obrazovne institucije (recimo napredna vrsta vrtica sa produzenim radnim vremenom pon-sub), a djetetu je 5,5 godina. Dakle, vrlo odgovorno i zahtjevno radno mjesto gdje djecu inace ne bi smjelo pustati iz vida ni na kratko - smatram da je upravo ovo razlog sto su i dosadasnji usputni razgovori bili vrlo kratki jer sam primijetio po njenom drzanju da bude kao "na iglama".
Da je dijete dzoker toga sam svjestan i na tome vec radim ne bih li indirektno skrenuo paznju, a iz licnog iskustva sam se uvjerio da uglavnom nesto krene iz neke neobavezne i bezvezne price (prvo licno, a onda se moze preseliti i na internet), ali eto za to je ipak potreban razgovor/prilika u 4 oka. Dakle, nije meni problem prica nego sto ne postoji neka normalna prilika da se porazgovara bez zurbe, narocito sto ja nisam djetetu roditelj jer za sve vezano za dijete imaju kontakt telefon roditelja koji inace zovu po potrebi.
Mislim da je ovdje najveci problem sto se ne radi o klasicnom radnom mjestu gdje imam priliku da se sretnemo recimo svaki dan ili makar svakih par dana pa recimo niti o skoli gdje bih ja mogao doci do ucionice i tako uci u bezveze neku pricu sa djevojkom dok bi ona jos uvijek imala nadzor nad djecom. Takav je sistem da jedna osoba docekuje djecu ujutro, a druga osoba ispraca i jedini nacin da porazgovaram sa njom jest da se obratim nekom od zaposlenika u holu da je pozove. Jednostavno takav sistem.
I onda da bi ona dosla do mene, mora preci 30-40 metara i pri tome jos ostaviti tako malu djecu same. Velika je to odgovornost. Nije ni cudo sto bude kao na iglama, a svaka neobavezna prica je samim tim suvisna. S druge strane moze se dogovoriti termin pa sjesti i popricati sa bilo kojom uciteljicom, ali kakva je logika da ja pricam sa uciteljicom pored zivih roditelja?
Osim toga, ko nije dozivio - ne zna jer ni ja nisam znao dok se nisam uvjerio: nedavno sam zbog svojih obaveza dijete morao odvesti ranije, negdje tamo oko 12-13h. Valjda sam dosao u period slobodnih aktivnosti ili sta li. Uglavnom, za 3-4 minute koliko mi je trebalo da spremim dijete mene je glava zabolila od buke i galame. Ja ondje ne bih mogao raditi ni 15 minuta. I pored svega, 95% ljudi sa kojima komunicira, a koji nisu zaposleni su roditelji djece - tako da radno mjesto i nije bas neko na kojem mozes ocekivati da te neko pozove na kafu ili slicno odnosno bas ono sto @lmo rece da se iskazuju emocije ili naklonosti.
moonca wrote:
Smijeno je ici preko FB ako se ves poznaju.
Meni bi to bilo jako cudno i vjerovatno znak da nesto nije ok s njim.
Odbila bih ga.
Tako,u ovom slucaju samo uzivo kontakt i postepeno zblizavanje, ako ona dopusti. Ne zuriti - ako ga odbije nema vise sansi.
Iskreno, po meni ovo vazi za nekoga ko ti se apsolutno prvi put javlja i za koga ne znas ni kako izgleda uzivo. To bi bilo u najmanju ruku cudno i znak za uzbunu.
Medjutim kod mene je ipak situacija takva da smo koliko-toliko pricali uzivo tako da nismo bas potpuni stranci. Ne znam, vjerovatno sam subjektivan, ali po meni ako ti neko klikne fizicki svojom pojavom (ne mora biti ljubav na prvi pogled), a trenutno nisi u vezi i taj neko te pozove na kafu, ne vidim razloga da se od tog pravi problem gdje ga nema. Ako ti se osoba ne svidja, jednostavno kazes da si vec u vezi i to je to.
Pa jebiga. Eto imas odgovor. Što si nas pito?
Olakso dusu?
Ili ti treba samo potvrda kako nije bezveze da se javis na fb? Ako je to, nije bezveze. Javi se.
I nemoj biti bezveze da se ovdje poslije ne javis i ne ispricas nam kako te odbila
duminjo wrote:Pa jebiga. Eto imas odgovor. Što si nas pito?
Olakso dusu?
Ili ti treba samo potvrda kako nije bezveze da se javis na fb? Ako je to, nije bezveze. Javi se. I nemoj biti bezveze da se ovdje poslije ne javis i ne ispricas nam kako te odbila
Mislila sam ti reći da čekaš priliku da se ponovo uživo sretnete pa da kroz razgovor provučeš neki izlazak na kafu ili slično ... ali pošto ti opisa ovo njeno radno mjesto ovako kako jesi, onda možda bolje ipak da je dodaš na fb-u i napišeš da ne želiš da je zadržavaš na radnom mjestu, ali da bi sa njom volio razmjeniti više od par usputnih rečenica i pozoveš je na kafu.
Meni bi recimo bilo sasvim ok da to uradiš, pogotovo što kažeš da ste se već formalno i upoznali i razgovarali
A i nemaš šta izgubit.
Ako prihvati, odlično, ako te odbije, pa i ne viđaš je tako često da ti bude neugodno
Olakso dusu?
Ili ti treba samo potvrda kako nije bezveze da se javis na fb? Ako je to, nije bezveze. Javi se. I nemoj biti bezveze da se ovdje poslije ne javis i ne ispricas nam kako te odbila
Olakso dusu?
To je od nacionalnog interesa
Što? Ako ga ona odbije da GA ti zaganjas?
E jebiga sad , nako zanima me ba da vidim jel to zene imaju neki univerzalni nacin , mene ih par odbila recenicom kae nisam ja dobra za tebe