Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manekenka u penziji

#2126 Re: Odg: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

Mis mekinjas wrote:
manekenka u penziji wrote:
Mis mekinjas wrote:Ja idem na depilaciju. Ne bih sama vise, nema sile. Sve depiliram. Noge, ruke, pazuhe.
Nema mi nista gore neg kad vidim na zeni dlakave ruke. :cry:
Moje nisu crne ali dzaba ni onih 10 svijetlih ne podnosim.
Kad vidim zensko da zavrne rukave od kosulje a dlakave ruke vodila bih je i platila joj depilaciju da se ne sramoti. :|
Oj Misu pa ja te dlake na rukama i ne primjetim.
Meni se čini da bi ti mene svu počupala kad bi me vidjela :lol:

Ma naucila sam ovako ne zagledati. Ali salteruse u bankama i postama su mi vrh sa tim dlakama. :cry:
A nemaju pojma kako su ruke fine kad su glatke. Jos kad se pocrni.
Uvijek zamisljam u banci kad to primijetim kako se hvale da znaju da su pocrnile kad im dlake pozute, pa se odvalim smijati. :lol:
Mahinalno sam posvjetlila mobitelom po rukama i kontam se:je li to stvarno tako grozno? :lol:
sweet_sin

#2127 Re: Žene pitaju žene

Post by sweet_sin »

saga wrote:
Mayhem wrote:
saga wrote: Sada foto epilacija cini svoje. 3 hefte dotakla noge nisam... dlaka neJma :ljulja:
Rahatniji period u zivotu nisam imala :mrgreen:
sta, gdje, kako? :) i koliko kosta? :D
A onaj no+vello, 40KM po noGi
Mada sam ja bila vec jedno 5-6 puta

Mnogi su kudili... vicu vracaju se malje nakon nekog vremena. Ja sam pak prezadovoljna. Nisu ni meni skroz nestale, vidim nice pokoja. Ali ove tanusne jadne jedva vidljive su mi haman i drage nakon onih gadnih crnih debelih :oops: :mrgreen:
koliko tretmana treba uraditi da se sto vise prorijede? meni su se dosta prorijedile, al imam onih dosadnih bijelih bruku.
Zizi505

#2128 Re: Žene pitaju žene

Post by Zizi505 »

I ja idem na foto epilaciju. Najbolji učinak je na tamnim i debljim dlačicama, a svijetle i bijele ne može ukloniti.
Meni su najbrži rezultati na bikini zoni, već nakon dva tretmana, po mjesec i po dlačice ne rastu, plus što su puno tanje nego prije. A na pazuhu mi nije takav efekt, narastu za 15 dana.

Još nekoliko prijateljica ide na ove tretmane i svaka od nas ima drugačiji rezultat. Ali sve smo u biti zadovoljne, jer dlačice sporije rastu, tanje su i svjetlije.

Nisam još stigla raditi na nogama, pa ih na njima skidam šećernom pastom. Bolja mi je od voska, jer se dlačica čupa u smjeru rasta, a ne kontra, kao s voskom, pa je manja mogućnost za urastanje.

Mnoge žene se zeznu i kod skidanja dlačica britvicom, ako ih ne briju u smjeru rasta, već suprotnom, jer je veća mogućnost za upalu na koži.
ja nisam ja

#2129 Re: Žene pitaju žene

Post by ja nisam ja »

Mene bas zanimaju dva pitanja-Dame kakve tasne volite anje ili vece i kada birate garderobu da li sparujete samo dvije boje ili moze recimo i vise(ponukana zenom koju sam vidjela u tramvaju sarena kao papagaj a tako cool djeluje)
Queen_of_hearts

#2130 Re: Žene pitaju žene

Post by Queen_of_hearts »

Depilacija :svako 3-4 dana,noge i pazuh ,britvicom
Dlake mi ne smetaju, imam ih po rukama ,doduse ne previse,ali sasvim dovoljno da ispunim sebi zivot tako sto cu zgaditi dan nekome ko ce mi namah htjeti platiti depilaciju da se ne sramotim ! Moze i marke i euri,meni svejedno :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2131 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

Queen_of_hearts wrote: Dlake mi ne smetaju, imam ih po rukama ,doduse ne previse,ali sasvim dovoljno da ispunim sebi zivot tako sto cu zgaditi dan nekome ko ce mi namah htjeti platiti depilaciju da se ne sramotim ! Moze i marke i euri,meni svejedno :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Imam dlake na rukama, svijetle, i nikad mi palo na pamet nije da ih uklanjam 8-) A i strasno mi ruzno izgledaju ruke bez dlaka
saga

#2132 Re: Žene pitaju žene

Post by saga »

LaLuna wrote:mozda glupo pitanje - al jesu li bolni ti tretmani?
Zavisi od gustoce i debljine dlake... zna peckati poprilicno... ali je meni je zadnji tretman bio skoro pa bezbolan.
sweet_sin wrote: koliko tretmana treba uraditi da se sto vise prorijede? meni su se dosta prorijedile, al imam onih dosadnih bijelih bruku.
Ne vjerujem da se tih bijelih moze rijesiti fotoepilacijom... posto ona cilja tamne dlake, i uvijek vise uspjeha imaju ljudi sa sto tamnijim dlakama (i sto svjetlijom kozom).
Sad sam pogledala, sedmi tretman mi je bio prije mjesec dana. Ne vidim jos potrebu da uzmem brijac u ruke. I bas cu napraviti pauzu do iduceg tretmana, recimo tamo do oktobra nekad, da vidim koliko ce ih izrasti.
sweet_sin

#2133 Re: Žene pitaju žene

Post by sweet_sin »

prvi jest. malo se strpis. kasnije nije.
sweet_sin

#2134 Re: Žene pitaju žene

Post by sweet_sin »

saga wrote:
Zavisi od gustoce i debljine dlake... zna peckati poprilicno... ali je meni je zadnji tretman bio skoro pa bezbolan.
sweet_sin wrote: koliko tretmana treba uraditi da se sto vise prorijede? meni su se dosta prorijedile, al imam onih dosadnih bijelih bruku.
Ne vjerujem da se tih bijelih moze rijesiti fotoepilacijom... posto ona cilja tamne dlake, i uvijek vise uspjeha imaju ljudi sa sto tamnijim dlakama (i sto svjetlijom kozom).
Sad sam pogledala, sedmi tretman mi je bio prije mjesec dana. Ne vidim jos potrebu da uzmem brijac u ruke. I bas cu napraviti pauzu do iduceg tretmana, recimo tamo do oktobra nekad, da vidim koliko ce ih izrasti.
da bi se bas prorijedio rast dlaka i usporio tretmanom fotoepilacije, interesuje me koliko ste rahat nakon tretmana? 10 dana nema dlacica, 20 dana?
meni poslije delipacije (ha vosak ha secerna pasta) narastu za 7 - 10 dana.
britvicu ne koristim vec 2-3 godine.
Mis mekinjas

#2135 Re: Žene pitaju žene

Post by Mis mekinjas »

Queen_of_hearts wrote:Depilacija :svako 3-4 dana,noge i pazuh ,britvicom
Dlake mi ne smetaju, imam ih po rukama ,doduse ne previse,ali sasvim dovoljno da ispunim sebi zivot tako sto cu zgaditi dan nekome ko ce mi namah htjeti platiti depilaciju da se ne sramotim ! Moze i marke i euri,meni svejedno :mrgreen:
Vrlo rado ako neces baciti pare na pitu ili cokoladu.
Od dlakavih ruku samo je gora masnoca. :D
i_ja_na_forumu

#2136 Re: Žene pitaju žene

Post by i_ja_na_forumu »

ja imam jaranicu koja skida dlake s ruku.. poslije par dana ne mozes joj prici koliko bocka :D
Queen_of_hearts

#2137 Re: Žene pitaju žene

Post by Queen_of_hearts »

Mis mekinjas wrote:
Queen_of_hearts wrote:Depilacija :svako 3-4 dana,noge i pazuh ,britvicom
Vrlo rado ako neces baciti pare na pitu ili cokoladu.
Od dlakavih ruku samo je gora masnoca. :D
Kakva pita i cokolada,znam ja da uz dlakav obicno ide i masan,al meni je manekenska karijera propala samo zbog dlakavih ruku....Ociju mi,samo furam zeleno 8)
topcam
Vozim: uzbrdo

#2138 Re: Žene pitaju žene

Post by topcam »

i_ja_na_forumu wrote:ja imam jaranicu koja skida dlake s ruku.. poslije par dana ne mozes joj prici koliko bocka :D
Aaaa :idea: kaktus, ma znao sam ja da nik nije dzaba izabran :oops: :mrgreen: :run:
lua

#2139 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Jesam za 1.april uvijek surova. :D A i inače mi nema mane što se tog tiče. :D
Sunny-7

#2140 Re: Žene pitaju žene

Post by Sunny-7 »

Ja bih voljela da jesam. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
berenice

#2141 Re: Žene pitaju žene

Post by berenice »

Kažu da jesam, ali ja to ne vidim... :oops:
sweet_sin

#2142 Re: Žene pitaju žene

Post by sweet_sin »

jesam, pravi zlocko..
jeste li arogantne onako svakodnevno, ili samo kad zatreba?
šatirana_ljubičica

#2143 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

Milloni wrote:Povremeno sam zlocasta, kada to treba biti i kada je neko zasluzio, arogantna isto.
Koji je fazon sa tamnom olovkom za usne i nude karminom :?: jel to u trendu? Meni se bas ne svidja a vidjeh par cura

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

nije se valjda vratio taj užas??? :shock:
sheilak

#2144 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

lua wrote:Jesam za 1.april uvijek surova. :D A i inače mi nema mane što se tog tiče. :D
:D ja nemam srca cak ni za ovo.

ne volim biti zla prema drugim ljudima. bas kad osjetis gdje su ljudi najranjiviji, nastojis ih tu zastititi, ohrabriti, dati kompliment. osim kad je neko fakat djubre, :D onda znam udariti bas na to mjesto. ali bude mi zao, pa odmah vicem izvini, izvini... :D :lol:
lajk

#2145 Re: Žene pitaju žene

Post by lajk »

Image

Treba mi pomoc stilista :D Šta oblacite uz bermude ? Košulja neka i baletanke ili to nije bas za kombiniranje? :roll:
Đulbešećer

#2146 Re: Žene pitaju žene

Post by Đulbešećer »

Eurosa wrote:Jeste li zloceste,ali ono na pozitivan nacin? Kad uzivate da nekog sokirate,sve u granicama normale naravno?
Volim zadirkivati, a to se nekad može protumačiti kao zločestost. Nemam nikakve zle namjere ni prema kome. Nisam arogantna, mada mi se nekad omakne. :-D
Big Ang

#2147 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Kako vi vjesate ovaj ves, odjecu? Kako cu objesiti majicu a da nema posljedica i tragova? Kad je zakacim stipaljkama za krajeve razvuce se, kad je presavijem ostane linija, kad je stavim na vjesalicu opet ostanu nake gute na ramenima. Ni kad je zakacim stipaljkama za onaj dio gdje pazuh dodje, nije bas bajno rjesenja jer se zguzva.
Cesto one linije sto ostanu ni peglanje ne rjesava. :roll:
lua

#2148 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Ja kačim majice za ramena, tj. one rubove đe su ramena i ne desi se da se razvuku, a ni da se izgužvaju.
Big Ang

#2149 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

lua wrote:Ja kačim majice za ramena, tj. one rubove đe su ramena i ne desi se da se razvuku, a ni da se izgužvaju.
Ali ti ostane onaj trag od stipaljke?
Big Ang

#2150 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

RuffRyders wrote:Nisam zena al ja stavim majice na dva ili tri red preko onog hepeka za susenje vesa :D
I onda ti ostanu dvije ili tri linije? :D
Majice su mi najgore. Za sve drugo nadjem rjeshenje. :cry:
Post Reply