Spavas li mirno @bach ?

Pa, dostu moj,ti Pripyat opisa' ,a ne Zenicu.Kad si ti to dolazio ovamo? 94-te?invincible1921 wrote: Veliki gradovi: Definitivno , ali bez ikakve dileme na prvom mjestu sa tri prazna mjesta iza je Zenica. Nevjerovatno koliko se covjek (bar ja) depresivno osjeca kad tamo dodje. Imam osjecaj da je oblacno 365 dana u godini, dosta naselja u kojima sam bio me podsjecaju na najoronulija naselja Sarajeva. Beton i gdje treba i gdje ne treba, raja mi se sva doima nekako tuzno i tmurnom.Turisticki potencijal 0 bodova.. Da me za ovo iduce sto cu reci neko ne napadne, ali zaista sam stekao utisak da je ekonoska situaciaj u zenici katastrofalna cak i za BiH uslove...a kad je tako u jednom velikom gradu onda te bas pogodi i zapadne za oko.
"Za dobrim konjem prašina se diže."Logovan wrote:Ovdje se najviše o Zenici priča.
Bas, lezis u zenici 5 godina a kad izadjes bude veci jaz nego ono u šošen redempšn kad did izadjeAtego wrote:Pa, dostu moj,ti Pripyat opisa' ,a ne Zenicu.Kad si ti to dolazio ovamo? 94-te?invincible1921 wrote: Veliki gradovi: Definitivno , ali bez ikakve dileme na prvom mjestu sa tri prazna mjesta iza je Zenica. Nevjerovatno koliko se covjek (bar ja) depresivno osjeca kad tamo dodje. Imam osjecaj da je oblacno 365 dana u godini, dosta naselja u kojima sam bio me podsjecaju na najoronulija naselja Sarajeva. Beton i gdje treba i gdje ne treba, raja mi se sva doima nekako tuzno i tmurnom.Turisticki potencijal 0 bodova.. Da me za ovo iduce sto cu reci neko ne napadne, ali zaista sam stekao utisak da je ekonoska situaciaj u zenici katastrofalna cak i za BiH uslove...a kad je tako u jednom velikom gradu onda te bas pogodi i zapadne za oko.
"Za dobrim konjem prašina se diže."Logovan wrote:Ovdje se najviše o Zenici priča.šala.nije Zenica Monako sigurno,al' nije ni za ovog spiska.
Džaba ti Photoshop kada vas hrane Vitez i Žepče, a u Tešnju vam novčanik...Inteligencija wrote:
Spavas li mirno @bach ?
triconja wrote: Bas, lezis u zenici 5 godina a kad izadjes bude veci jaz nego ono u šošen redempšn kad did izadje
ja ba, a najveci izvoznik u drzavi ArcelorMittal. necemo o Preventu, da ne komplikujemo. ti se u ekonomiju razumijes taman koliko i u temu koju si otvorio. cestitam.bach wrote:Džaba ti Photoshop kada vas hrane Vitez i Žepče, a u Tešnju vam novčanik...Inteligencija wrote:
Spavas li mirno @bach ?
Gojeni H wrote:Je l' ovo Bach protiv Zenice?
Možda si mislio na žitelje olovske opštine, jer ih razasutih po ovim toponimima ima najmanje iz samog Olova.dječak sa šibicama wrote:gradjani Olova su perspektivu prepoznali na Hotonju i Orahovom brijegu
dječak sa šibicama wrote:
mogu, jad i bijeda i jedno i drugo, a sto se tice turistickog potencijala, Vares ima najveci zimski turisticki potencijal u cijeloj drzavi, ali sta im vrijedi

Ali ni u takvom Mostaru se trenutno ne moze naci soba - sve puno. I interesantno, rjetki idu. Vrlo malo ljudi napusta Mostar a u nekim drugim dijelovima BiH je to masovna pojava. Ipak nesto ima u tom MostaruSeyfo wrote:Moj stav je da je najjadniji grad u BiH,uzevsi ono sto ima sad,sta je bio prije rata,sta mu je Bog dao, sta je mogao i moze biti, a sta su ljudi i neljudi od njega napravili, itekako Mostar! Veceg jazuka nema nadaleko,kakav potencijal,kakav grad,a sta sad imamo u njemu. Da je Zenica jadnija od Mostara moze reci samo neupucen,ili patoloski mrzitelj Zenice kao sto je pokretac teme. Znaci ima napustenijih i jadnijih malih mjesta,Grahovo,Drvar, Vares,Gornji Vakuf ali razlozi za to su objektivni i poznati; medjutim uzevsi u obzir sve cinjenice, Mostar("grad slucaj") je primjer nedojebanog,sistemski sjebanog,unistenog,u pojam ubijenog grada,u kojem je i zrak podijeljen,cija se djeca s razlicitih obala ne poznaju,a dosta njih sa "one"obale nije bilo na Starom mostu. Skolski primjer sta rat,nacionalizam,zatucanost,primitivizam ali i cudan mentalitet stanovnika mogu uciniti.
Bloo wrote:Gojeni H wrote:Je l' ovo Bach protiv Zenice?![]()
![]()
A vjerovatno kucka iz Boljakovog
et nam zlatnih kasika
cudi me da je ovoliko trebalo, da nije neko ranije nasao. Tamo je teren toliko bogat rudama, da gdje ubodes krampom, iskopas nesto a da nije ilovaca
Uskoro Gold Rush Vares na Discovery-udječak sa šibicama wrote:cudi me da je ovoliko trebalo, da nije neko ranije nasao. Tamo je teren toliko bogat rudama, da gdje ubodes krampom, iskopas nesto a da nije ilovaca
Bosanski Klondajk
beni-bu-man wrote: Uskoro Gold Rush Vares na Discovery-u
Seyfo wrote:Moj stav je da je najjadniji grad u BiH,uzevsi ono sto ima sad,sta je bio prije rata,sta mu je Bog dao, sta je mogao i moze biti, a sta su ljudi i neljudi od njega napravili, itekako Mostar! Veceg jazuka nema nadaleko,kakav potencijal,kakav grad,a sta sad imamo u njemu. Da je Zenica jadnija od Mostara moze reci samo neupucen,ili patoloski mrzitelj Zenice kao sto je pokretac teme. Znaci ima napustenijih i jadnijih malih mjesta,Grahovo,Drvar, Vares,Gornji Vakuf ali razlozi za to su objektivni i poznati; medjutim uzevsi u obzir sve cinjenice, Mostar("grad slucaj") je primjer nedojebanog,sistemski sjebanog,unistenog,u pojam ubijenog grada,u kojem je i zrak podijeljen,cija se djeca s razlicitih obala ne poznaju,a dosta njih sa "one"obale nije bilo na Starom mostu. Skolski primjer sta rat,nacionalizam,zatucanost,primitivizam ali i cudan mentalitet stanovnika mogu uciniti.