Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

Inteligencija

#2126 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

Image

Spavas li mirno @bach ?
Inteligencija

#2127 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /180616028

Na sarajevskoj deponiji je zbog nemara i nedostatka saradnje nadležnih službi prestala raditi oprema vrijedna milione maraka. Stepen zagađenosti vode je visok, a lokalno stanovništvo je zabrinuto zbog utjecaja na zdravlje.

Image

U baštama ovog kraja skoro ništa ne uspijeva, a mještani misle da je to zbog Lepeničkog potoka.

"Još popodne kad oni puste odozgo, petkom naročito, kad puste vodu nekakvu crnu, pa to je haos! To smrdi, to zaudara", kaže Ahmetspahić.

Tik uz deponiju živi Dževad Muharemović. Kaže da su mu prošle godine rodile crne jabuke i trešnje iod tada više ništa ne uzgaja na 12 duluma zemlje. Kaže da je teško izdržati mirise sa deponije.
Atego

#2128 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Atego »

invincible1921 wrote: Veliki gradovi: Definitivno , ali bez ikakve dileme na prvom mjestu sa tri prazna mjesta iza je Zenica. Nevjerovatno koliko se covjek (bar ja) depresivno osjeca kad tamo dodje. Imam osjecaj da je oblacno 365 dana u godini, dosta naselja u kojima sam bio me podsjecaju na najoronulija naselja Sarajeva. Beton i gdje treba i gdje ne treba, raja mi se sva doima nekako tuzno i tmurnom.Turisticki potencijal 0 bodova.. Da me za ovo iduce sto cu reci neko ne napadne, ali zaista sam stekao utisak da je ekonoska situaciaj u zenici katastrofalna cak i za BiH uslove...a kad je tako u jednom velikom gradu onda te bas pogodi i zapadne za oko.
Pa, dostu moj,ti Pripyat opisa' ,a ne Zenicu.Kad si ti to dolazio ovamo? 94-te?
Logovan wrote:Ovdje se najviše o Zenici priča. :mrgreen:
"Za dobrim konjem prašina se diže." :D šala.nije Zenica Monako sigurno,al' nije ni za ovog spiska.
triconja

#2129 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by triconja »

Atego wrote:
invincible1921 wrote: Veliki gradovi: Definitivno , ali bez ikakve dileme na prvom mjestu sa tri prazna mjesta iza je Zenica. Nevjerovatno koliko se covjek (bar ja) depresivno osjeca kad tamo dodje. Imam osjecaj da je oblacno 365 dana u godini, dosta naselja u kojima sam bio me podsjecaju na najoronulija naselja Sarajeva. Beton i gdje treba i gdje ne treba, raja mi se sva doima nekako tuzno i tmurnom.Turisticki potencijal 0 bodova.. Da me za ovo iduce sto cu reci neko ne napadne, ali zaista sam stekao utisak da je ekonoska situaciaj u zenici katastrofalna cak i za BiH uslove...a kad je tako u jednom velikom gradu onda te bas pogodi i zapadne za oko.
Pa, dostu moj,ti Pripyat opisa' ,a ne Zenicu.Kad si ti to dolazio ovamo? 94-te?
Logovan wrote:Ovdje se najviše o Zenici priča. :mrgreen:
"Za dobrim konjem prašina se diže." :D šala.nije Zenica Monako sigurno,al' nije ni za ovog spiska.
Bas, lezis u zenici 5 godina a kad izadjes bude veci jaz nego ono u šošen redempšn kad did izadje :lol:
bach

#2130 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bach »

Inteligencija wrote:Image

Spavas li mirno @bach ?
Džaba ti Photoshop kada vas hrane Vitez i Žepče, a u Tešnju vam novčanik...
Bloo
Globalna šefica

#2131 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Bloo »

triconja wrote: Bas, lezis u zenici 5 godina a kad izadjes bude veci jaz nego ono u šošen redempšn kad did izadje :lol:
:lol:
nastavak!
belfy

#2132 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by belfy »

bach wrote:
Inteligencija wrote:Image

Spavas li mirno @bach ?
Džaba ti Photoshop kada vas hrane Vitez i Žepče, a u Tešnju vam novčanik...
ja ba, a najveci izvoznik u drzavi ArcelorMittal. necemo o Preventu, da ne komplikujemo. ti se u ekonomiju razumijes taman koliko i u temu koju si otvorio. cestitam.
Gojeni H

#2133 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Gojeni H »

Je l' ovo Bach protiv Zenice? :D
Bloo
Globalna šefica

#2134 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Bloo »

Gojeni H wrote:Je l' ovo Bach protiv Zenice? :D
:mrgreen: :thumbup:
A vjerovatno kucka iz Boljakovog
Škobo Habu

#2135 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Škobo Habu »

dječak sa šibicama wrote:gradjani Olova su perspektivu prepoznali na Hotonju i Orahovom brijegu
Možda si mislio na žitelje olovske opštine, jer ih razasutih po ovim toponimima ima najmanje iz samog Olova.

Pa sam vam je Dahić rodno Kamensko gotov ispraznio u par sarajevskih blokova.
triconja

#2136 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by triconja »

Kad idem nakim cestama koje su van zenice pa ono vidim sa strane minsko polje, bog ti dao, ruzan osjecaj pravo. Evo jedna na tu temu, znaci osjecam se toliko popisano tad da se more tesko objasnit.
Škobo Habu

#2137 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Škobo Habu »

dječak sa šibicama wrote:
mogu, jad i bijeda i jedno i drugo, a sto se tice turistickog potencijala, Vares ima najveci zimski turisticki potencijal u cijeloj drzavi, ali sta im vrijedi
:facepalm:

Ima taj potencijal i glavni grad, no za razliku od Vareša i Olova, čija su korita rijeka barem uređena, i, što je najvažnije - ne smrde, obale Miljacke su zapuštene k'o brazilske favele.

Zadnji put kada sam prolazio kroz Wilsonovo, na temperaturi od plus 30, Miljacka je zaudarala k'o Prevent u Visokom.
Seyfo

#2138 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Seyfo »

Temu preimenovati u "Bach vs Ze"
Inteligencija

#2139 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Inteligencija »

Image

Spavas li mirno @bach 50+ miliona hladno u 10 godina :izet:

3 koraka ispred svih
Seyfo

#2140 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Seyfo »

Moj stav je da je najjadniji grad u BiH,uzevsi ono sto ima sad,sta je bio prije rata,sta mu je Bog dao, sta je mogao i moze biti, a sta su ljudi i neljudi od njega napravili, itekako Mostar! Veceg jazuka nema nadaleko,kakav potencijal,kakav grad,a sta sad imamo u njemu. Da je Zenica jadnija od Mostara moze reci samo neupucen,ili patoloski mrzitelj Zenice kao sto je pokretac teme. Znaci ima napustenijih i jadnijih malih mjesta,Grahovo,Drvar, Vares,Gornji Vakuf ali razlozi za to su objektivni i poznati; medjutim uzevsi u obzir sve cinjenice, Mostar("grad slucaj") je primjer nedojebanog,sistemski sjebanog,unistenog,u pojam ubijenog grada,u kojem je i zrak podijeljen,cija se djeca s razlicitih obala ne poznaju,a dosta njih sa "one"obale nije bilo na Starom mostu. Skolski primjer sta rat,nacionalizam,zatucanost,primitivizam ali i cudan mentalitet stanovnika mogu uciniti.
stakasa

#2142 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by stakasa »

Seyfo wrote:Moj stav je da je najjadniji grad u BiH,uzevsi ono sto ima sad,sta je bio prije rata,sta mu je Bog dao, sta je mogao i moze biti, a sta su ljudi i neljudi od njega napravili, itekako Mostar! Veceg jazuka nema nadaleko,kakav potencijal,kakav grad,a sta sad imamo u njemu. Da je Zenica jadnija od Mostara moze reci samo neupucen,ili patoloski mrzitelj Zenice kao sto je pokretac teme. Znaci ima napustenijih i jadnijih malih mjesta,Grahovo,Drvar, Vares,Gornji Vakuf ali razlozi za to su objektivni i poznati; medjutim uzevsi u obzir sve cinjenice, Mostar("grad slucaj") je primjer nedojebanog,sistemski sjebanog,unistenog,u pojam ubijenog grada,u kojem je i zrak podijeljen,cija se djeca s razlicitih obala ne poznaju,a dosta njih sa "one"obale nije bilo na Starom mostu. Skolski primjer sta rat,nacionalizam,zatucanost,primitivizam ali i cudan mentalitet stanovnika mogu uciniti.
Ali ni u takvom Mostaru se trenutno ne moze naci soba - sve puno. I interesantno, rjetki idu. Vrlo malo ljudi napusta Mostar a u nekim drugim dijelovima BiH je to masovna pojava. Ipak nesto ima u tom Mostaru
Hajvan

#2143 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Hajvan »

Bloo wrote:
Gojeni H wrote:Je l' ovo Bach protiv Zenice? :D
:mrgreen: :thumbup:
A vjerovatno kucka iz Boljakovog
:mrgreen:

mozda mu je ukljucen tunneling...
beni-bu-man

#2144 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by beni-bu-man »

Logovan wrote:https://www.radiosarajevo.ba/biznis/eko ... ika/304001

I kažete najjadnije mjesto. :oops:
et nam zlatnih kasika :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2145 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dječak sa šibicama »

cudi me da je ovoliko trebalo, da nije neko ranije nasao. Tamo je teren toliko bogat rudama, da gdje ubodes krampom, iskopas nesto a da nije ilovaca :D

Bosanski Klondajk :D
beni-bu-man

#2146 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by beni-bu-man »

dječak sa šibicama wrote:

cudi me da je ovoliko trebalo, da nije neko ranije nasao. Tamo je teren toliko bogat rudama, da gdje ubodes krampom, iskopas nesto a da nije ilovaca :D

Bosanski Klondajk :D
Uskoro Gold Rush Vares na Discovery-u :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2147 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ili ce biti Gold rush ili neki Survival na Nacionalnoj geografiji, kako prezivjeti u divljini bosanske sume sa 200 km plate u granapu a obecali su nekakav rudnik zlata, i zasto.
Logovan

#2148 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Logovan »

beni-bu-man wrote: Uskoro Gold Rush Vares na Discovery-u :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
baraba_mo

#2149 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by baraba_mo »

Seyfo wrote:Moj stav je da je najjadniji grad u BiH,uzevsi ono sto ima sad,sta je bio prije rata,sta mu je Bog dao, sta je mogao i moze biti, a sta su ljudi i neljudi od njega napravili, itekako Mostar! Veceg jazuka nema nadaleko,kakav potencijal,kakav grad,a sta sad imamo u njemu. Da je Zenica jadnija od Mostara moze reci samo neupucen,ili patoloski mrzitelj Zenice kao sto je pokretac teme. Znaci ima napustenijih i jadnijih malih mjesta,Grahovo,Drvar, Vares,Gornji Vakuf ali razlozi za to su objektivni i poznati; medjutim uzevsi u obzir sve cinjenice, Mostar("grad slucaj") je primjer nedojebanog,sistemski sjebanog,unistenog,u pojam ubijenog grada,u kojem je i zrak podijeljen,cija se djeca s razlicitih obala ne poznaju,a dosta njih sa "one"obale nije bilo na Starom mostu. Skolski primjer sta rat,nacionalizam,zatucanost,primitivizam ali i cudan mentalitet stanovnika mogu uciniti.

Tako je bilo do 2005-te hajmo reci, iz dana u dan je sve bolje i bolje.
Seyfo

#2150 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Seyfo »

Niko sretniji od mene ako je tako.
Post Reply