PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Havatar

#2126 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

StupskaBitanga wrote:Musliman, Srbin i Hrvat to je narod mooooj
Zbog cega ne koristis izras Bosnjak nego Musliman :?:
StupskaBitanga

#2127 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Meni nešto ovo miriše na naš 5.10
Alfons Kauders

#2128 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

KvaziExpert wrote:šta fali austrijskoj armiji :izet: :D

Image
dajem dobre pare da se ovoj prezime zavrsava sa "ić" :D
Medeni+

#2129 Re: PROTESTI!!!

Post by Medeni+ »

nije tebi dobro
jel to živiš u '91 ili zlonamjerno (na što prije tipujem) "rabiš" termin Musliman, samo mi čudno što ne napisa još malim slovom
šta ima na hercegbosna forumu ?? plačeli se za zgradom ADZ-a
mO k3

#2130 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

Ako je trebalo nesto da fasuje onda banke .....nikako naša imovina
StupskaBitanga

#2131 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Ja sam samo replicirao na onog što je stavio Hanku Paldum i Nedime dragi šta nam ovo rade a vidim palite se ko kutnjak
mO k3

#2132 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

Medeni+ wrote:
nije tebi dobro
jel to živiš u '91 ili zlonamjerno (na što prije tipujem) "rabiš" termin Musliman, samo mi čudno što ne napisa još malim slovom
Pa nije valjda i on bojovnik sa kamenjarskog foruma ??? :shock:
Johnny_x

#2133 Re: PROTESTI!!!

Post by Johnny_x »

Goraždanski model za sve. Ne treba nam strana pamet, dajte sposobne podrinjce nek nam urede državu
ilkbahar

#2134 Re: PROTESTI!!!

Post by ilkbahar »

Nije bilo teze 93! Jesu nas gadjali granatama, jest nam zivot visio o koncu, jeste pobijeno mnogo neduznog naroda, to se zabraviti i oprostiti ne moze. Ali narod je bio slozan, pomagali smo jedni drugima, postojala je nada u bolje sutra. Zajedno smo se borili za bolje sutra!
A sta sada ova omladina ima? Bjelu kugu! Narkomaniju! Opću depresiju! Kriminal! Nade nema za bolje sutra i to je ono sto je najgore u svemu ovome!
Vjeruj u ratu smose borili da prezivimo, sad da atomsku bace na nas bilo bi mi svejedno, svakako nemamo buducnosti ni za nas ni za nasu djecu! O kakvoj ja to djeci pricam?! Danas je luksuz razmnoziti se!
kamen spoticanja

#2135 Re: PROTESTI!!!

Post by kamen spoticanja »

U drzavi od 3, 5 miliona stanovnika danas protestvuju cca 300 ljudi. ..sad me zanima razumiju li oni sto su palili i podržavali paljenje zašto je to tako?
Btw nešto kontam, unazad par mjeseci fahro radoncic je nalozio svim svojim kadrovima da napuste funkcije koje su obnasali....samo je on ostao ministar sigurnosti...zašto. ...o zastooooo
Alfons Kauders

#2136 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Johnny_x wrote:Goraždanski model za sve. Ne treba nam strana pamet, dajte sposobne podrinjce nek nam urede državu
npr. Sadika Ahmetovica :D
Havatar

#2137 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

StupskaBitanga wrote:Meni nešto ovo miriše na naš 5.10
Za srpski 5.10. su iz MZ izdvojili 25 miliona maraka i ti protesti nisu nikako bili spontani .
StupskaBitanga

#2138 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

mO k3 wrote:
Medeni+ wrote:
nije tebi dobro
Pa nije valjda i on bojovnik sa kamenjarskog foruma ??? :shock:
A šta ću svašta ovdje pročitati
Medeni+

#2139 Re: PROTESTI!!!

Post by Medeni+ »

Capsicum wrote:Na prvom mjestu ukidanje kantona ! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
nikakvo ukidanje kantona

ukidanje bleniteta, četniteta i Federacije

odnosno kantonizirianje i Republike Četničke

Image
weredsf

#2140 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Johnny_x wrote:Goraždanski model za sve. Ne treba nam strana pamet, dajte sposobne podrinjce nek nam urede državu
Konacno nesto pametno, Bekto, Dzozo, Nijaz Hastor i spojiti ih sa ekipom iz Tesnja
Alfons Kauders

#2141 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

ilkbahar wrote:Nije bilo teze 93! Jesu nas gadjali granatama, jest nam zivot visio o koncu, jeste pobijeno mnogo neduznog naroda, to se zabraviti i oprostiti ne moze. Ali narod je bio slozan, pomagali smo jedni drugima, postojala je nada u bolje sutra. Zajedno smo se borili za bolje sutra!
A sta sada ova omladina ima? Bjelu kugu! Narkomaniju! Opću depresiju! Kriminal! Nade nema za bolje sutra i to je ono sto je najgore u svemu ovome!
Vjeruj u ratu smose borili da prezivimo, sad da atomsku bace na nas bilo bi mi svejedno, svakako nemamo buducnosti ni za nas ni za nasu djecu! O kakvoj ja to djeci pricam?! Danas je luksuz razmnoziti se!
ok ako tebi nije bolje danas nego 93, ali meni jeste... nekako mi se svidja sto se svako jutro mogu istusirati i doruckovati... al nejse
cules82

#2142 Re: PROTESTI!!!

Post by cules82 »

Image

Službenica PS Istok Slavinovići Tuzla, Ljiljana Milić, inače ona i sestra rade u MUP-u a treća sestra u graničnoj policiji! Može joj se da ovako bahato piše..očigledno da i ona ima nekog iza sebe!
StupskaBitanga

#2143 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

pa dobro ne znam kako se možeš istuširati kad malo malo imamo redukcije vode u Sarajevu
Johnny_x

#2144 Re: PROTESTI!!!

Post by Johnny_x »

Alfons Kauders wrote:
npr. Sadika Ahmetovica :D
Nemoj njega živ bio, ove iz Goražda što su zaslužni za smanjenje nezaposlenosti
madridist

#2145 Re: PROTESTI!!!

Post by madridist »

fake
guber90

#2146 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Da pitam ove sto zagovaraju ukidanje kantona jesu svjesni da to povlaci osnivanje 3. entiteta za sobom, hajde da se trazi smanjenje kantona, tome bi se moglo nadati, ali ukidanje kantona nema bez 3. entiteta, jer kantoni su i napravljeni ponajvise da hrvati budu vise manje zadovoljni.

Za ove sto zagovaraju ukidanje RS-a zive u oblacima, to mi ne mozemo "isposlovati", mi nemamo toliku moc, nemamo je barem bez rata, a rat je ovdje pat pozicija, niko ga ne moze dobit.
Kikibombona

#2147 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

U Bosni huligani?
U Siriji pobunjenici?
U Ukrajini prosvjednici?
Paranoid

#2148 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:
ilkbahar wrote:Nije bilo teze 93! Jesu nas gadjali granatama, jest nam zivot visio o koncu, jeste pobijeno mnogo neduznog naroda, to se zabraviti i oprostiti ne moze. Ali narod je bio slozan, pomagali smo jedni drugima, postojala je nada u bolje sutra. Zajedno smo se borili za bolje sutra!
ok ako tebi nije bolje danas nego 93, ali meni jeste... nekako mi se svidja sto se svako jutro mogu istusirati i doruckovati... al nejse
jbg..još uvijek ne kontaš da ima raje koja se može istuširati, al nema šta doručkovati..
Medeni+

#2149 Re: PROTESTI!!!

Post by Medeni+ »

mO k3 wrote:Ako je trebalo nesto da fasuje onda banke .....nikako naša imovina
naša ??

misliš vaša, budžetlija
doboro juto budžetlija, ima se gdje otić na poso ili je zgrada spaljena :lol:
Za jedne je to revolucija, za druge "vandalizam". Nije teško ustanoviti tko će ovu pobunu okarakterizirati kao nešto pozitivno, a tko kao negativno. Prateći pomno jučerašnje izvještavanje nekih od vodećih medija u BiH, kao i izjave političara, mogao se - kao nikada do sada - osjetiti autentičan strah cijelog jednog establišmenta.
Vodeći mediji su, očekivano, pokazali još jednom koliki su sustavni dio tog establišmenta. Prosvjednike se nazivalo "vandalima", "huliganima" i raznim drugim pogrdnim nazivima. Optužuje ih se kako "uništavaju svoju imovinu" - to je posve pogrešno, oni koji su jučer rušili gradovima BiH nisu rušili "svoju imovinu", već sinonim za eksploatacijsku strukturu koja ruši njihove živote svakoga dana.
seoBIH

#2150 Re: PROTESTI!!!

Post by seoBIH »

kamen spoticanja wrote:U drzavi od 3, 5 miliona stanovnika danas protestvuju cca 300 ljudi. ..sad me zanima razumiju li oni sto su palili i podržavali paljenje zašto je to tako?
Btw nešto kontam, unazad par mjeseci fahro radoncic je nalozio svim svojim kadrovima da napuste funkcije koje su obnasali....samo je on ostao ministar sigurnosti...zašto. ...o zastooooo
jebo te fahro radoncic! U 95% tvojih postova na ovoj temi ti ga spominjes. Koji si ti pacenik ili placenik. Nadam se placenik.
Post Reply