samo sam cekao tako pitanje, to ne rade vjernii nego extremisti koji se i meni gade .ako vec ne znas prvi teroristi su ti bili Židovi ti isti koje ti branis tako da i to t nepije vode.znaci ko god ubije enduznog pa makar to bio i ateista ja bi mu dao dozivotnu robiju.ti sto se dizu u zrak to su druze pacenici koji nemaju veze s islamom..eto to sta ti sad nije jasnoPandakonda wrote:De ti meni reci kad su se ateisti i pederi dizali u zrak u ime svojih uvjerenja ?klokotnica velika wrote:Tako je Židove mrzim ali Ateisti su mi jos gori jer oni su zlo ovog drustva,svi pederi,lezbejke,narkomani,alkoholicari su ateisti..pa ti sad meni reci jesu to dobri ljudi ti ateisti..od narkomancina nema gorih ljudi spreni na sve,od alkoholicara/ki isto tako,o pedrima necu ni da pricam to je sve zlo da gore ne moze btii..ali hajde svakom svacija ja kazem svoje misljenje i svoj stav.nisam rekao klao bi ih ubijao niti bilo sta samo kazem sta mislim i na to imam pravo.pozdrav i daleko im kuca ateisticko zidovska od moje bila..Mišo_Kovač wrote:Vazda je lijepo vidjeti kako godine blagodeti vjere ljubavi i mira kulmniraju rečenicom "iskreno najvise mrzim židove, al ateiste mrzim više". Da nam je bogdo više takvih plodova Dobre Knjige, gdje bi nam kraj bio - u nuklearnoj zimi, fallout svijetu, ko zna? samo je nebo granica![]()
![]()
![]()
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
klokotnica velika
#2126 Re: Ateizam
- Pandakonda
#2127 Re: Ateizam
Pa o tome ja ovdje govorim, svaka religija je ideološko zlo. U svakoj religiji postoje djelovi koji su loši, većina vjernika samo odluče da ignoriraju te djelove ali to i dalje ne znači da nije zlo.klokotnica velika wrote:
samo sam cekao tako pitanje, to ne rade vjernii nego extremisti koji se i meni gade .ako vec ne znas prvi teroristi su ti bili Židovi ti isti koje ti branis tako da i to t nepije vode.znaci ko god ubije enduznog pa makar to bio i ateista ja bi mu dao dozivotnu robiju.ti sto se dizu u zrak to su druze pacenici koji nemaju veze s islamom..eto to sta ti sad nije jasno
-
klokotnica velika
#2128 Re: Ateizam
nije religija zlo zlo su ljudi koji rade te zlobne stvari u ime religije,kad si vidio da Kuran uzme i razneses se ili Biblija,zlo su ljudi moj druze ljudiiii su zlo,ne bih vise o ovome s ateistima nema razgovora jer oni misle da su pametni i da je samo njihovo ispravno,pa kad vam je nastao covjek od majmuna idi covjece ganjaj pretke i rodjake po afrci puno majmuna...sto li to sad od majmuna ne nastane covjke heheheh..darvin je lud ko panja ali vi sto sledite njegovu teoriju jos ludji..pozdravPandakonda wrote:Pa o tome ja ovdje govorim, svaka religija je ideološko zlo. U svakoj religiji postoje djelovi koji su loši, većina vjernika samo odluče da ignoriraju te djelove ali to i dalje ne znači da nije zlo.klokotnica velika wrote:
samo sam cekao tako pitanje, to ne rade vjernii nego extremisti koji se i meni gade .ako vec ne znas prvi teroristi su ti bili Židovi ti isti koje ti branis tako da i to t nepije vode.znaci ko god ubije enduznog pa makar to bio i ateista ja bi mu dao dozivotnu robiju.ti sto se dizu u zrak to su druze pacenici koji nemaju veze s islamom..eto to sta ti sad nije jasno
- irac300
#2129 Re: Ateizam
Kakav crni šef, ovo je prosječni vanila mOsleman, kladionica, kutija drine, 6 zuba u glavi, FB sa profilnom lubenice sa šarama Allah je velik...Lopov-eliminator wrote:Pričaš o zlu, kako su ateisti ovakvi onakvi, a otvoreno kažeš da mrziš, iako ti vjera zabranjuje mržnju. Kako bi to objasnio?klokotnica velika wrote:Tako je Židove mrzim ali Ateisti su mi jos gori jer oni su zlo ovog drustva,svi pederi,lezbejke,narkomani,alkoholicari su ateisti..pa ti sad meni reci jesu to dobri ljudi ti ateisti..od narkomancina nema gorih ljudi spreni na sve,od alkoholicara/ki isto tako,o pedrima necu ni da pricam to je sve zlo da gore ne moze btii..ali hajde svakom svacija ja kazem svoje misljenje i svoj stav.nisam rekao klao bi ih ubijao niti bilo sta samo kazem sta mislim i na to imam pravo.pozdrav i daleko im kuca ateisticko zidovska od moje bila..Mišo_Kovač wrote:Vazda je lijepo vidjeti kako godine blagodeti vjere ljubavi i mira kulmniraju rečenicom "iskreno najvise mrzim židove, al ateiste mrzim više". Da nam je bogdo više takvih plodova Dobre Knjige, gdje bi nam kraj bio - u nuklearnoj zimi, fallout svijetu, ko zna? samo je nebo granica![]()
![]()
![]()
Hajd priznaj raji da ti u životu nikad nisi ni upoznao ateistu, i da si za te nekakve mrske ateiste čuo preko TV-a, novina i minderaško-stranačkih priča.
Pričaš kao svakom svačije a čim vidiš ateistu negdje odmah bi ga diskriminirao. Dođe takav kao ti bude negdje šef, skonta da mu je radnik ateista, pa tom jadnom radniku je bolje da da otkaz nego da trpi torture od nekoga ko vrši mobing nad njim samo zato što ne vjeruje u Boga. Pričaš kako ih ne bi ubijao ali bi ih zato vrlo rado izopćio iz društva raznim oblicima društvene diskriminacije.
Pričaš o moralu a sam pokazuješ potpuni nedostatak istog. Koje licemjerje.
Takve osobe kao ti su razlog zbog kojeg oni vjernici koji nikome ne misle zlo imaju strašne probleme, jer se greškom kao tipični reprezent vjernika uzimaju nevjerodostojni primjerci poput tebe.
Još sad izražavaš otvorenu homofobiju, srećom takvi kao ti nemaju punu vlast u svojim rukama, inače bi Balkan odmah postao kolonija ISIL-a.
Ti ne samo da mrziš ateiste, već Jevreje koji su isto vjernici. Znači, antisemitizam, homofobija i ateofobija u jednom. Nema šta, baš si svestran u mržnji.
- Raigor Stonehoof
#2130 Re: Ateizam
klasični bošnjakklokotnica velika wrote:[
slicno iskustvo s forumasicom,
Izadjem na prvi sastanak s djevojkom i odemo u jedan ok restoran i sada prva njea rekacija kada je konobar donio pice je bila (ptisao je konobar)
vadi novcanik i onako na sred stola vadi i broji 100,150,170,200km i kao jaooo ima li ovde gdje bankomata hahah a znaci broj 200km pred likom koga prvi put upoznaje u zivotu (dno dna ,znaci nekultura da musakrac izvadi broji te pare kamo li zena) reko sto ce ti bankomat pa kao ako na ovo bude malo para hahahhhahhaha..poslije toga sam je hebo 12-23 puta i nabio nogom i ovo sma joj rekao naravno da je to bilo dno dna.ali svidila mi se njena faca i morao sam je hebati.tu istu noc smo se napili zvala me odma u stan da je hebem ali nisam htio da hebem pijanu djevojku nije moj stil,zato sam je izhebao poslije toga momacki cca30 tak puta i svaki put sam je punio do vrha jer to voli..eto to je moj najgor date ..i ta forumasica je toliko dno da ja od svih forumasica koje sam povalio s njom sam se navise ismijao..kada bi vam pricao provale i izvale te doticne vi bi se fatali za glavu.posto ide ban za imenovanje forumasice necu je imenovati inace bi je imenovao rado jer sam cuo od drugih forumasica da je ovde glumila gospodu i nivo.a ja vam iskreno govorim da je to jedno neotesano bice od koje sam na svu srecu uspio uz Boziju pomoc da pobjegnem,cak me je ganjala na kucni broj jer kao brinula se o meni hahahha..eto to je moje najgore date iskustvo s vaj faj osobom hahaha..nije kaze vi-fi nego vaj faj ali zato nije mama nego MAMOooooo![]()
-
Lopov-eliminator
#2131 Re: Ateizam
Raigor Stonehoof wrote:klasični bošnjakklokotnica velika wrote:[
Izadjem na prvi sastanak s djevojkom i odemo u jedan ok restoran i sada prva njea rekacija kada je konobar donio pice je bila (ptisao je konobar)
vadi novcanik i onako na sred stola vadi i broji 100,150,170,200km i kao jaooo ima li ovde gdje bankomata hahah a znaci broj 200km pred likom koga prvi put upoznaje u zivotu (dno dna ,znaci nekultura da musakrac izvadi broji te pare kamo li zena) reko sto ce ti bankomat pa kao ako na ovo bude malo para hahahhhahhaha..poslije toga sam je hebo 12-23 puta i nabio nogom i ovo sma joj rekao naravno da je to bilo dno dna.ali svidila mi se njena faca i morao sam je hebati.tu istu noc smo se napili zvala me odma u stan da je hebem ali nisam htio da hebem pijanu djevojku nije moj stil,zato sam je izhebao poslije toga momacki cca30 tak puta i svaki put sam je punio do vrha jer to voli..eto to je moj najgor date ..i ta forumasica je toliko dno da ja od svih forumasica koje sam povalio s njom sam se navise ismijao..kada bi vam pricao provale i izvale te doticne vi bi se fatali za glavu.posto ide ban za imenovanje forumasice necu je imenovati inace bi je imenovao rado jer sam cuo od drugih forumasica da je ovde glumila gospodu i nivo.a ja vam iskreno govorim da je to jedno neotesano bice od koje sam na svu srecu uspio uz Boziju pomoc da pobjegnem,cak me je ganjala na kucni broj jer kao brinula se o meni hahahha..eto to je moje najgore date iskustvo s vaj faj osobom hahaha..nije kaze vi-fi nego vaj faj ali zato nije mama nego MAMOooooo![]()

-
Lopov-eliminator
#2132 Re: Ateizam
A tu smo dakle, pa sto ne kazes da si pristalica umotvorina Elvedina Pezica.klokotnica velika wrote:nije religija zlo zlo su ljudi koji rade te zlobne stvari u ime religije,kad si vidio da Kuran uzme i razneses se ili Biblija,zlo su ljudi moj druze ljudiiii su zlo,ne bih vise o ovome s ateistima nema razgovora jer oni misle da su pametni i da je samo njihovo ispravno,pa kad vam je nastao covjek od majmuna idi covjece ganjaj pretke i rodjake po afrci puno majmuna...sto li to sad od majmuna ne nastane covjke heheheh..darvin je lud ko panja ali vi sto sledite njegovu teoriju jos ludji..pozdravPandakonda wrote:Pa o tome ja ovdje govorim, svaka religija je ideološko zlo. U svakoj religiji postoje djelovi koji su loši, većina vjernika samo odluče da ignoriraju te djelove ali to i dalje ne znači da nije zlo.klokotnica velika wrote:
samo sam cekao tako pitanje,glupane to ne rade vjernii nego extremisti koji se i meni gade .ako vec ne znas prvi teroristi su ti bili Židovi ti isti koje ti branis tako da i to t nepije vode.znaci ko god ubije enduznog pa makar to bio i ateista ja bi mu dao dozivotnu robiju.ti sto se dizu u zrak to su druze pacenici koji nemaju veze s islamom..eto to sta ti sad nije jasno
Pa ti ne znas ni o cemu teorija evolucije govori, nigdje se nije ni reklo da je covjek nastao od majmuna osim na dersovima tvojih idola.
-
Edouard
#2133 Re: Ateizam
Lopove, zaista ne znaš za mjeru. A što bih se "jasno ogradio" ja ili bilo tko od vjernika od ovakvih izjava? Jer si ti u svojoj glavi procijenio da treba. Pa šta ima sa mnom ovaj anonimni tip, niti mi je rod, niti prijatelj, kolega, istomišljenik?Lopov-eliminator wrote:
Ne treba mi referendum, nego da se vjernici koji se ovdje javljaju jasno ograde od ovakvih izjava, jer odmah tražite izjave ateista ovakvog tipa kako bi ateiste predstavili u lošem svjetlu, dok na ovakve stvari reakcija vjernika koji pišu ovdje redovno izostaje. Ali ako ateista ovakvo nešto napiše e tu obavezno ima reakcije. Prema tome, dajte i ovdje reagirajte ako ne mrzite one druge.
- aurora313
#2134 Re: Ateizam
To mora da je Elvedin. Ista dubina i zaključci.Lopov-eliminator wrote:A tu smo dakle, pa sto ne kazes da si pristalica umotvorina Elvedina Pezica...klokotnica velika wrote:...ne bih vise o ovome s ateistima nema razgovora jer oni misle da su pametni i da je samo njihovo ispravno,pa kad vam je nastao covjek od majmuna idi covjece ganjaj pretke i rodjake po afrci puno majmuna...sto li to sad od majmuna ne nastane covjke heheheh..darvin je lud ko panja ali vi sto sledite njegovu teoriju jos ludji..pozdrav
- shbc
#2135 Re: Ateizam
Ali kad neko i BiH kaze da su ateisti sljam, narkomani, najgori... Onda pogledas nase narkodilere, narkomane, klosare. Puna im usta Allaha. Otvoris im profile na drustvenim mrezama, tamo citati iz Kur'ana, lajkovi na stranice o Islamu, slike zajebanih likova dok klanjaju, fudbalera na hadzu... Pa ko je ovdje lud? 
- shbc
#2136 Re: Ateizam
Jebac, de se odluci. 12, 13, 23 ili 30 putaklokotnica velika wrote:[
- zforumas
#2138 Re: Ateizam
Treba temu "Vic dana" zakljucati 
- Raigor Stonehoof
#2139 Re: Ateizam
shbc wrote:Ali kad neko i BiH kaze da su ateisti sljam, narkomani, najgori... Onda pogledas nase narkodilere, narkomane, klosare. Puna im usta Allaha. Otvoris im profile na drustvenim mrezama, tamo citati iz Kur'ana, lajkovi na stranice o Islamu, slike zajebanih likova dok klanjaju, fudbalera na hadzu... Pa ko je ovdje lud?

- beni-bu-man
#2140 Re: Ateizam
shbc wrote:Ali kad neko i BiH kaze da su ateisti sljam, narkomani, najgori... Onda pogledas nase narkodilere, narkomane, klosare. Puna im usta Allaha. Otvoris im profile na drustvenim mrezama, tamo citati iz Kur'ana, lajkovi na stranice o Islamu, slike zajebanih likova dok klanjaju, fudbalera na hadzu... Pa ko je ovdje lud?
Meni je isto fenomen kako svaki teski ovisnik nadje utjehu u vjeri i dragom allahu da bi se skino s droge.
Pa gdje ti je bio taj dragi allah kad si se poceo drogirati.......
- zforumas
#2141 Re: Ateizam
Nije se on skinuo, samo je promijenio drogubeni-bu-man wrote:shbc wrote:Ali kad neko i BiH kaze da su ateisti sljam, narkomani, najgori... Onda pogledas nase narkodilere, narkomane, klosare. Puna im usta Allaha. Otvoris im profile na drustvenim mrezama, tamo citati iz Kur'ana, lajkovi na stranice o Islamu, slike zajebanih likova dok klanjaju, fudbalera na hadzu... Pa ko je ovdje lud?
Meni je isto fenomen kako svaki teski ovisnik nadje utjehu u vjeri i dragom allahu da bi se skino s droge.
- Raigor Stonehoof
#2142 Re: Ateizam
upravo tako. mada je meni to pozitivna strana vjere. bolje biti glup nego mrtav.zforumas wrote:Nije se on skinuo, samo je promijenio drogubeni-bu-man wrote:shbc wrote:Ali kad neko i BiH kaze da su ateisti sljam, narkomani, najgori... Onda pogledas nase narkodilere, narkomane, klosare. Puna im usta Allaha. Otvoris im profile na drustvenim mrezama, tamo citati iz Kur'ana, lajkovi na stranice o Islamu, slike zajebanih likova dok klanjaju, fudbalera na hadzu... Pa ko je ovdje lud?
- beni-bu-man
#2143 Re: Ateizam
Raigor Stonehoof wrote:upravo tako. mada je meni to pozitivna strana vjere. bolje biti glup nego mrtav.
ima ti i ta mjesta, samo mi nije jasno sto takve osobe se ne pronalaze u vjeri prije nego sto postanu ovisnici
-
r_faruk
#2144 Re: Ateizam
bitno je da je u bitanju bila muslimankaRaigor Stonehoof wrote:klasični bošnjakklokotnica velika wrote:[
nego, samo bih se osvrnuo na postove nas cafira na ostalim religijskim temama. koliko sam ja primijetio, vecina cafira komentarise samo na onim temama koje su upravo zbog toga i otvorene, na temama u kojima vi vjernici nastojite nas cafire da vratite na pravi put te vas interesuje zasto mi ne vjerujemo da sperma nastaje iz bubrega i kicme. tamo gdje vi razmjenjujete svoja misljanja i tamo gdje je tema namijenjena iskljucivo vjernicima ja, a i vecina cafira, nikad nije krocila niti vas u tome omela!!!
s obzirom da je klokotnica napisao svoj stav o evoluciji te da istu u potpunosti ne razumije, ne vidim razloga da mu iko uopste replicira, nek se malo ispise, ignorisati njegove trecerazredne budalastine i on ce sam otici na neku temu, npr. kada ste se najgore napili ili, spavao sam s rodicom, moram li je zeniti....
Last edited by r_faruk on 13/03/2017 10:47, edited 3 times in total.
- aurora313
#2145 Re: Ateizam
1. STVARANJE SVIJETA
Prvi izvještaj o stvaranju (http://biblija.ks.hr/knjiga.aspx?g=1)
U početku stvori Bog nebo i zemlju. Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i duh Božji lebdio je nad vodama.
PRVI DAN
I reče Bog: »Neka bude svjetlost!« I bi svjetlost. I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame. Svjetlost prozva Bog dan, a tamu prozva noć. Tako bude večer, pa jutro – dan prvi.
I reče Bog: »Neka bude svod posred voda da dijeli vode od voda!« I bi tako. Bog načini svod i vode pod svodom odijeli od voda nad svodom. A svod prozva Bog nebo. Tako bude večer, pa jutro – dan drugi.
I reče Bog: »Vode pod nebom neka se skupe na jedno mjesto i neka se pokaže kopno!« I bi tako. Kopno prozva Bog zemlja, a skupljene vode mora. I vidje Bog da je dobro.
I reče Bog: »Neka proklija zemlja zelenilom – travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme.« I bi tako. I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro. Tako bude večer, pa jutro – dan treći.
ČETVRTI DAN
I reče Bog: »Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama, i neka svijetle na svodu nebeskom i rasvjetljuju zemlju!« I bi tako. I načini Bog dva velika svjetlila – veće da vlada danom, manje da vlada noću – i zvijezde. I Bog ih postavi na svod nebeski da rasvjetljuju zemlju, da vladaju danom i noću i da rastavljaju svjetlost od tame. I vidje Bog da je dobro. Tako bude večer, pa jutro – dan četvrti….
Hrišćanima uopšte ne smeta ova božija logika. Oni bezuvjetno prihvataju da su dan i noć stvoreni u prvom danu, a da se Sunce pojavilo tek u četvrtom!?!
- Dozer
#2146 Re: Ateizam
Ova Klokotnica velika je haman treci klon Sare03
Isti pisanje, isto vrijedjanje, iste nebuloze... c,c,c....
Nego, imam pitanje za
Bog je 1, jel' tako? I kod hriscana i kod muslimana.
Ako je tako - kako se zove taj bog kod hriscana, a kako kod muslimana?
Isus je kod prvih, Allah kod drugih, tacno?
E sad... Za Isusa znamo da je bio ziv covjek, a za Allaha ne znamo nista.
Ako je Kur'an zadnja "objava", a Biblija mu prethodila - zasto svi hriscani nisu presli na islam? Zasto svi jevreji nisu presli na hriscanstvo prije toga, s obzirom da je hriscanstvo bilo druga "objava"?
Imate li ikakav logican i smislen odgovor na ovo?
Drugim rijecima, i gledano iz ovakve perspektive, ocigledno je da su se religije pojavljivale u sve kracim vremenskim razmacima (~5000 > ~2000 > ~1500 godina), sto direktno upucuje na to da su izmisljanje od strane ljudi, i to onog momenta kada su ljudi konacno poceli shvacati da su odlican alat za manipulaciju i zaradu.
Isti pisanje, isto vrijedjanje, iste nebuloze... c,c,c....
Nego, imam pitanje za
, ali iEdouard wrote:...
. Vec sam to pitao, ali nisam dobio ni "O" od odgovora, pa da pokusam jos jednom...HardcoreMX wrote:...
Bog je 1, jel' tako? I kod hriscana i kod muslimana.
Ako je tako - kako se zove taj bog kod hriscana, a kako kod muslimana?
Isus je kod prvih, Allah kod drugih, tacno?
E sad... Za Isusa znamo da je bio ziv covjek, a za Allaha ne znamo nista.
Ako je Kur'an zadnja "objava", a Biblija mu prethodila - zasto svi hriscani nisu presli na islam? Zasto svi jevreji nisu presli na hriscanstvo prije toga, s obzirom da je hriscanstvo bilo druga "objava"?
Imate li ikakav logican i smislen odgovor na ovo?
Drugim rijecima, i gledano iz ovakve perspektive, ocigledno je da su se religije pojavljivale u sve kracim vremenskim razmacima (~5000 > ~2000 > ~1500 godina), sto direktno upucuje na to da su izmisljanje od strane ljudi, i to onog momenta kada su ljudi konacno poceli shvacati da su odlican alat za manipulaciju i zaradu.
- HardcoreMX
#2147 Re: Ateizam
Pardoniram što se miješam u tvoju diskusiju sa drugima, ali pošto si grlat protiv vjernika, a nigdje protiv ateista, da pitam kako ti je onda ovakva gadost mogla promaći i kako je nisi komentirao, kada je ovaj ateista pod nickom 'Zaitsev' na zaključanoj temi, na strani 169, ovakvu mržnju ispoljio pa ako nisi tada kada već komentarišeš da li bi i kako, ti kao ateista mogao i ovaj pasus da prokomentarišeš:Lopov-eliminator wrote: Opet nijedne o ovome sto je Edouard izjavio. Zasto sutis o tome? Pa pojedini vjernici ovdje su se satrali i satiru u iznosenju gadosti na racun ateizma i ateista.
Ja ovdje nisam vidio da je neko rekao da ne podnosi islam. Ako jest, zasluzio je ban po meni i to permanentni. Pricas sto ateisti ulijecu na teme, pa sta vi vjernici u ovolikom broju radite na temi Ateizam??? Ko o cemu, ti o licemjerju.
Ne vidim zasto mene spominjes u toj mnozini, jer ja ne idem na vjerske teme. Ma ja,cim sam ateista samim tim sam i ja kao ostali. Takve su osobe poput tebe koje imaju predrasude prema ateistima koje su rezultat dugotrajne indoktrinacije.
O ateistima koji se uvaljuju na vjerske teme da bi trolali nemam nista bolje misljenje. Svrstavas mene u ove nindza ateiste a ne znas me ni s foruma uopste, pa izmedju ostalog su zahvaljujuci i meni takvi ateisti zavrsavali u banovicima, o cemu mogu posvjedociti i drugi forumasi. Prije nego sto ovakve stvari napises, informisi se malo.
Zaitsev wrote:Smrle druže, biti subjektivan je jedno, a zanemarivati činjenice je sasvim drugo. Nema gorih fašista od muslimana, PARDON, nema gorih fašista od vjernika i onih koji se skrivaju iza te iste vjere, bili to Kršćani, Muslimani ili Židovi. Pogledaj kroz historiju, pogledaj danas. Faraoni su male mace, šta VI, muslimani, kršćani i židovi radite u ime te iste vjere u koju se kunete. Veći ste sadisti nego taj vaš bog kome se klanjate!
- Raigor Stonehoof
#2148 Re: Ateizam
kako je on to vidio da je svjetlost dobra, jel je nikad prije toga nije vidio? ili pak nije znao da je dobra, odnosno nije sveznajuci?I reče Bog: »Neka bude svjetlost!« I bi svjetlost. I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame.
ili se ovim aludiralo na iskonski strah od mraka kod naivcina koje lako popuse svaku pricu?
- irac300
#2149 Re: Ateizam
Svakom ko imalo mućne glavom, ovo upada u oči. Sveznajuće biće koje postoji od vajkad, ''viĐe'' da je svjetlost dobra. Iz aviona se vidi da poimanje boga u ono doba i ovo danas, nebo i zemlja. Kako je napredovala ljudska civilizacija, tako su i boga usavršavali. Dovoljno je onakve kao Smrle čitati kako iz svake riječi, slova, broja traže očajno nekakav dokaz i nađe ga u nečemu što su ljudi već pronašli, al' nikako da pronađe dokaz za ulaz u drugu dimenziju, precizne koordinate za neku civilizaciju u svemiru i kako da se uspostavi kontakt s njima... tj. što nije otkriveno naukom. Ukratko, iz prazne ne puca.Raigor Stonehoof wrote:kako je on to vidio da je svjetlost dobra, jel je nikad prije toga nije vidio? ili pak nije znao da je dobra, odnosno nije sveznajuci?I reče Bog: »Neka bude svjetlost!« I bi svjetlost. I vidje Bog da je svjetlost dobra; i rastavi Bog svjetlost od tame.
ili se ovim aludiralo na iskonski strah od mraka kod naivcina koje lako popuse svaku pricu?
-
Lopov-eliminator
#2150 Re: Ateizam
Otvoreno cu reci da lazes, na ovom forumu sam isto tretirao i ateiste i vjernike, i s ateistima sam imao takve rasprave, cak sam i tebi bio postavio jedan takav primjer i ti si mi rekao da sam se tu svadjao sam sa sobom. Kontaktiraj slobodno i ateistu 'drugi profil i pitaj ga slobodno ciju je osudu dobio kad je otvoreno rekao da je islamofob.HardcoreMX wrote:Pardoniram što se miješam u tvoju diskusiju sa drugima, ali pošto si grlat protiv vjernika, a nigdje protiv ateista, da pitam kako ti je onda ovakva gadost mogla promaći i kako je nisi komentirao, kada je ovaj ateista pod nickom 'Zaitsev' na zaključanoj temi, na strani 169, ovakvu mržnju ispoljio pa ako nisi tada kada već komentarišeš da li bi i kako, ti kao ateista mogao i ovaj pasus da prokomentarišeš:Lopov-eliminator wrote: Opet nijedne o ovome sto je Edouard izjavio. Zasto sutis o tome? Pa pojedini vjernici ovdje su se satrali i satiru u iznosenju gadosti na racun ateizma i ateista.
Ja ovdje nisam vidio da je neko rekao da ne podnosi islam. Ako jest, zasluzio je ban po meni i to permanentni. Pricas sto ateisti ulijecu na teme, pa sta vi vjernici u ovolikom broju radite na temi Ateizam??? Ko o cemu, ti o licemjerju.
Ne vidim zasto mene spominjes u toj mnozini, jer ja ne idem na vjerske teme. Ma ja,cim sam ateista samim tim sam i ja kao ostali. Takve su osobe poput tebe koje imaju predrasude prema ateistima koje su rezultat dugotrajne indoktrinacije.
O ateistima koji se uvaljuju na vjerske teme da bi trolali nemam nista bolje misljenje. Svrstavas mene u ove nindza ateiste a ne znas me ni s foruma uopste, pa izmedju ostalog su zahvaljujuci i meni takvi ateisti zavrsavali u banovicima, o cemu mogu posvjedociti i drugi forumasi. Prije nego sto ovakve stvari napises, informisi se malo.Zaitsev wrote:Smrle druže, biti subjektivan je jedno, a zanemarivati činjenice je sasvim drugo. Nema gorih fašista od muslimana, PARDON, nema gorih fašista od vjernika i onih koji se skrivaju iza te iste vjere, bili to Kršćani, Muslimani ili Židovi. Pogledaj kroz historiju, pogledaj danas. Faraoni su male mace, šta VI, muslimani, kršćani i židovi radite u ime te iste vjere u koju se kunete. Veći ste sadisti nego taj vaš bog kome se klanjate!
Ovo od Zaitseva nisam vidio, evo sad to po prvi put vidim. Ne provodim mnogo vremena na forumu tako da i meni moze svasta promaci, tako da me nije zgoreg napomenuti. Moj komentar na to je da osudjujem ovakve njegove istupe, meni licno se takvi stavovi gade, i vrlo direktno cu reci da se apsolutno ne slazem s onim sto je on tu napisao i da izmedju njega i ostalih mrzitelja nema nikakve razlike mimo (ne)vjerskog predznaka. Da li ti je ovaj odgovor dovoljan?