boljih nije bilo, niti će biti...

radostan dan wrote:
Zadnji put ih vidio 1993 u Malmeu u jednoj balkanskoj prodavnici. Zanimljivo, na jednom paketu je pisalo Made in Yugoslavia. Prije par godina ispričam to jednoj prijateljici kad ona veli da se tih pakovanja niko ne sjeća da je počela misliti da je ona to sanjala.radostan dan wrote:
Doda37 wrote:morao si dvije rupe probusiti
Meni ni dandanas nije jasno kako ono propa... Ko da imas formulu za Coca Colu i pocnes dodavati limuntos u nju. Cak i malo senfaradostan dan wrote:fantastičan tekst....
stakasa wrote:Meni ni dandanas nije jasno kako ono propa... Ko da imas formulu za Coca Colu i pocnes dodavati limuntos u nju. Cak i malo senfaradostan dan wrote:fantastičan tekst....
Shvatio sam. Imali ljudi dobitnu kombinaciju i vidi sta napravise, uporedi kvalitet Maljkoviceve Jugoplastike i ove Kole sa Vegetomkakavdanakneiskustvu wrote:stakasa wrote:Meni ni dandanas nije jasno kako ono propa... Ko da imas formulu za Coca Colu i pocnes dodavati limuntos u nju. Cak i malo senfaradostan dan wrote:fantastičan tekst....
@radosni je vjerovatno mislio na tekst maljkovica,o jugoplastici
Meni ni dandanas nije jasno kako ono propa... Ko da imas formulu za Coca Colu i pocnes dodavati limuntos u nju. Cak i malo senfa
nije valjda stalno?Doda37 wrote:morao si dvije rupe probusiti
Zivot ide dalje, radis ono sto znas, vidi Partizana. Hrvatska je imala autohtonu skolu kosarke sa tri giganta i odbace je kao recidiv socijalizma, pocnu sa NBA i koledz forama...radostan dan wrote:Meni ni dandanas nije jasno kako ono propa... Ko da imas formulu za Coca Colu i pocnes dodavati limuntos u nju. Cak i malo senfa
ko je stajao iza yu sporta?
Inace presauguje. Strahota zapazanje, zaboravio ja bioradostan dan wrote:nije valjda stalno?Doda37 wrote:morao si dvije rupe probusiti
uuuu, rispekt bro...
stakasa wrote:Zivot ide dalje, radis ono sto znas, vidi Partizana. Hrvatska je imala autohtonu skolu kosarke sa tri giganta i odbace je kao recidiv socijalizma, pocnu sa NBA i koledz forama...radostan dan wrote:Meni ni dandanas nije jasno kako ono propa... Ko da imas formulu za Coca Colu i pocnes dodavati limuntos u nju. Cak i malo senfa
ko je stajao iza yu sporta?
a ko igra u partizanu sve ove godine?stakasa wrote: Zivot ide dalje, radis ono sto znas, vidi Partizana. Hrvatska je imala autohtonu skolu kosarke sa tri giganta i odbace je kao recidiv socijalizma, pocnu sa NBA i koledz forama...
Nije se raspo sistem ko ovamo. Neiseradostan dan wrote:a ko igra u partizanu sve ove godine?stakasa wrote: Zivot ide dalje, radis ono sto znas, vidi Partizana. Hrvatska je imala autohtonu skolu kosarke sa tri giganta i odbace je kao recidiv socijalizma, pocnu sa NBA i koledz forama...![]()
alex marić iz australije, par francuza, poljak, itd, itd...
bilo je par dobrih domaćih igrača, ali u različitim generacijama i različitim sezonama.
znači, ne može se sastaviti petorka da bude sigurna za evropu, bez stranaca.
propast hrvatske košarke za razliku od relativne -nepropasti- srpske, rezultat je toga što je srpska struka bila jača od hrvatske.stakasa wrote:Da, Zadar, Cibona i Jugoplastika. Tri skole, infrastrukture, filozofije. A preuzeli su i jaku reprezentaciju, Tudjman kesiro, mogli kako su htjeli
Odoh u off
stakasa wrote:Cjenjeni kolega radosni - Kukoca, Radzu, Cosica, Komazeca, Petrovica... su iz svoje basce brali, nije bas da nisu znali
struka - zanat - posao = treneri...propast hrvatske košarke za razliku od relativne -nepropasti- srpske, rezultat je toga što je srpska struka bila jača od hrvatske.
radostan dan wrote:da rovimo po guglu, meni se čini da je tako, a moguće da sam pomatušio...
ja nisam rekao da su igrali kup prvaka, nego da su - igrali u splitu. i da je komentator prilikom odjave rekao to što je rekao.jugoplastika nije bila prvak juge tih godina,pa zbog toga tesko da je barca igrala u splitu
radostan dan wrote:polako, polako, jesam star, ali nisam lud...![]()
daj mi još malo vremena.
ja nisam rekao da su igrali kup prvaka, nego da su - igrali u splitu. i da je komentator prilikom odjave rekao to što je rekao.jugoplastika nije bila prvak juge tih godina,pa zbog toga tesko da je barca igrala u splitu