Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

155_mm

#2126 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

piplica666 wrote:L u c i f e r

baš ti je lijep nick

Niko nije dirao muslimane u Raškoj oblasti..Znači laže Alija Izetbegović da se nije moglo lijepo živjeti sa Srbima.
jeli kao sto se danas "lijepo" zivi u podrinju. bili svaki musliman imao svoju crkvu na svom imanju?
posto izgleda dobro poznajes prilike u "raskoj" oblasti da te pitam, je li istina da komandir policije u novom pazaru srbin a ne bosnjak iako je 90% bosnjaka ili kako ih ti zoves muslimana?
zavrzlama

#2127 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zavrzlama »

zato smo fino po međunarodnom pravu dobili četvorogodišnji rat

šta govori, baš me zanima :)
[/quote]

i pobijedili i moralno i strateski i civilizacijski.....na tvoju zalost,velikosprski stratezi su precijenili tezu da ima puno takvih kao ti i da ce posao stvaranja velike srbije teci glatko...haman se zajebali :D ...BIH je tu,cista obraza i moralni pobjednik...velike smrdije nema a i ono malo raspada :D ....
Skijaš

#2128 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

L u c i f e r wrote:
zavrzlama wrote:
L u c i f e r wrote:
otcjepljenjem je isko belaja

isto ko što mi danas prijetimo dodiku
ako bi mu referendum pao na pamet
:D ..nije bolan odcjepljenje ,nego fino po medjunarodnom pravu pravo na obnavljanje drzavnosti BIH,koju je pravno odobrila Badniterova komisija....i sve to bez ispaljenog metka,demokratski na referendumu :wink: ..

sad sto bi zataskao legalan cin obnavljanja drzavnosti BIH ,a isturio velikosporsku tezu o odcjepljenju BIH iz SFRJ ,samo govori o tebi i tvojim namjerama :D ..pokusaj sta drugo,ovo providno previse :D
zato smo fino po međunarodnom pravu dobili četvorogodišnji rat

šta govori, baš me zanima :)
Ponovo ugrozite BiH i opet ćemo ratovati.
L u c i f e r

#2129 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

zavrzlama wrote: i pobijedili i moralno i strateski i civilizacijski.....na tvoju zalost,velikosprski stratezi su precijenili tezu da ima puno takvih kao ti i da ce posao stvaranja velike srbije teci glatko...haman se zajebali :D ...BIH je tu,cista obraza i moralni pobjednik...velike smrdije nema a i ono malo raspada :D ....
haj super, juhu :roll:
L u c i f e r

#2130 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Skijaš wrote: Ponovo ugrozite BiH i opet ćemo ratovati.
ko bolan mi, jesil normalan :lol:

više sam u rovu od tebe bio, glavu dajem, arbih naravno :)
Skijaš

#2131 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

L u c i f e r wrote:
Skijaš wrote: Ponovo ugrozite BiH i opet ćemo ratovati.
ko bolan mi, jesil normalan :lol:
Pa vi koji bi da služite velikosrpstvu
L u c i f e r

#2132 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

ma bježi ba, idi salij jednu stravu :D
AkHolic

#2133 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by AkHolic »

155_mm wrote:
stiv33 wrote:
AkHolic wrote: Srpska politika i nacionalizam u BiH ograničena je na teritorij manjega entiteta.Hrvatski nacionalizam također nije ekspanzionistički.Generator nestabilnosti zapravo je htjeli to Bošnjaci priznat ili ne,velikobošnjaštvo ponekad otvoreno ponekad pod krinkom bosanstva,građanske države ---
:thumbup:
stvarno kolege i ja se pitam kako je to moguce. srbi se jadni ogranicili na manji entitet i tamo pale povratnicke kuce po zvorniku, prave crkve iznad potocara i na privatnim imanjima muslimana, hoce da ruse kucu gdje je zapaljeno 70 zivih visegradjana (vjerovatno bi i tu jedna crkvica mogla da se sazida), maltretiraju bosnjacku skolsku djecu u konjevic polju, mislim sve u nekoj normali. na drugoj strani hrvati sa zapadne obale bi samo malo da predju na istocnu obalu u mostaru. nikakav ekspanzija nije u pitanju nego cisto da se predje na drugu obalu. i onda se velikobosnjacki ultranacionalisti bune protiv ovoga sta rade srbi i hrvati. pa kako je moguce da su europa i amerika toliko slijepe i ne vide taj velikobosnjacki generator nestabilnosti. a 90% napacenih srba i hrvata u BiH to vidi. pa dokle ce se morati trpiti taj zulum velikobosnjackih ultranacionalista.
Bošnjačka politika jedina pokazuje nakanu dominirat cjelom BiH.Nacionalističkih ispada prema pripadnicima manjinskih narodima ima na svim stranama.
oakville

#2134 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

L u c i f e r wrote:ma bježi ba, idi salij jednu stravu :D
On ne mora bježati, oni što su protiv njega su se razbježali, junački. :D
emil_L

#2135 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

L u c i f e r wrote:
emil_L wrote: Ti i dalje misliš da su Bošnjaci mogli odrediti kad će se desiti rat u BiH i da se rat desio "samo tako" ? Pa ako misliš da je to teorija zavjere upućujem te na arhivu Haškog tribunala. Sve jasno dokumentovano (čak i pored onih zatamnjenih dokumenata dokaza je na pretek).
E sad da se okrenemo suštini...opet ponvavljam ti si tvrdio da se BiH mogla odcjepiti mirnim putem. Ja sam tvrdio da je takvo što bilo nemoguće. Stvaranje političkih uslova u kojima bi "narod trećeg reda" došao do političke plaforme koja bi mu garantovala nezavisnu državu je od prilike nešto kao "krepaj kenjče dok šparoga rodi"....Pa pogledaj samo Vojvodinu danas? Ne treba ti bolji dokaz od tog. I nakon svega što se desilo ni nakon 20 godina nisu u stanju da povrate pišljivu autonomiju. Na kraju će morati inicirati sukob da bi ukinuli posljedice Miloševićeve vladavine (i to sve nakon 20 godina..hej bolan o čemu mi pričamo...)
E sad zamisli situaciju u kojoj Milošević (SANU) ima ostvarenu teritorijalnu i političku kompaktnost od Vranja do 20 km ispred Zagreba? I samo da usput upitam, koliki bi bio procenat Srba u toj tvorevini (sigurno preko 50% od ukupne populacije)..i kako bi ti onda ostvario nezavisnost. Strah me i pomislit šta bi s desilo sa Bošnjacima u takvom okruženju zagarantovan bi im bio nestanak. Ostali bi samo podobni tipa Kusturice, Dževada i onog mahnitova Amira kako li se već zove..
daj link ako imaš, ako nemaš - šuplja
vojvodina ili srebrenica, biram vojvodinu
eno sandžaklija živih i zdravih
Kakav link tražiš? Jeli link Haškog tribunala sa dokumentacijom sa suđenja Miloševiću?

Ti si bolan tvrdio da je Kosovo dobilo nezavisnost mirnim putem i naveo primjer Rambujea, ja sam samo demantovao takvu tezu i prikazao je upravo onakvom kakva ona i jeste. Izmišljotina.
Dakle, tebi izbor nije bio Srebrenica ili Vojvodina. Izbor ti je bio Srebrenica ili Tomašica. Mogao ti je tada na čelu BiH biti i Nelson Mendela i Bošnjaci bi opet bili poklani i protjerani.
Na koje Sandžaklije konkretno misliš? Jeli na ove?
RATNI ZLOČINI | UTORAK 22.10.2013 | 00:44 -> 14:42
21 godina od zločina u Sjeverinu
IZVOR: TANJUG
Beograd -- U Mioču u opštini Priboj danas je obeležena 21 godina od otmice i likvidacije grupe Bošnjaka medju kojima je bilo 16 muškaraca i jedna žena.
oakville

#2136 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

AkHolic wrote:
155_mm wrote: stvarno kolege i ja se pitam kako je to moguce. srbi se jadni ogranicili na manji entitet i tamo pale povratnicke kuce po zvorniku, prave crkve iznad potocara i na privatnim imanjima muslimana, hoce da ruse kucu gdje je zapaljeno 70 zivih visegradjana (vjerovatno bi i tu jedna crkvica mogla da se sazida), maltretiraju bosnjacku skolsku djecu u konjevic polju, mislim sve u nekoj normali. na drugoj strani hrvati sa zapadne obale bi samo malo da predju na istocnu obalu u mostaru. nikakav ekspanzija nije u pitanju nego cisto da se predje na drugu obalu. i onda se velikobosnjacki ultranacionalisti bune protiv ovoga sta rade srbi i hrvati. pa kako je moguce da su europa i amerika toliko slijepe i ne vide taj velikobosnjacki generator nestabilnosti. a 90% napacenih srba i hrvata u BiH to vidi. pa dokle ce se morati trpiti taj zulum velikobosnjackih ultranacionalista.
Bošnjačka politika jedina pokazuje nakanu dominirat cjelom BiH.Nacionalističkih ispada prema pripadnicima manjinskih narodima ima na svim stranama.
Pokaži nam presudu "počinjen genocid počinjen od strane ABiH", čisto da potkrijepimo činjenicama tvoju izjavu. Ako nemaš takvu presudu - a nemaš je - onda neosnovano pričaš subjektivna mišljenja, što je tvoje pravo, koliko je i tvoje pravo da vjeruješ da si Napoleon/pravednik.
L u c i f e r

#2137 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

oakville wrote:
L u c i f e r wrote:ma bježi ba, idi salij jednu stravu :D
On ne mora bježati, oni što su protiv njega su se razbježali, junački. :D
vela havle :D
emil_L

#2138 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

L u c i f e r wrote:
emil_L wrote: Ehhh drug..pa hebi ga ti reče da nismo mogli proći gore a ja ti reko da nam je bio planiran nestanak...ali "neće da može"..kako ono bijaše o "zauzimanju Sarajeva za 7 dana" i " najmanje 300,000 islamskih ekstremista koji će biti pogubljeni u njemu"..
Hurca palca....sad nek pate u "tamnici clobodarckog naroda".. :mrgreen:
on je zaprijetio da će otcjepljenjem biti ugrožen opstanak bošnjaka
i tako je i bilo, pobijeno i raseljeno, pola bosne očišćeno
da nije bilo rata sad bi smo imali preko 60 procenata u bih
A čovjeka :-)
Bolan ti reče da nismo mogli proći gore od ovog. Ja ti samo kažem da jesmo i navodim ti primjer šta predstavlja to "gore".
emil_L

#2139 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

oakville wrote:
AkHolic wrote:
155_mm wrote: stvarno kolege i ja se pitam kako je to moguce. srbi se jadni ogranicili na manji entitet i tamo pale povratnicke kuce po zvorniku, prave crkve iznad potocara i na privatnim imanjima muslimana, hoce da ruse kucu gdje je zapaljeno 70 zivih visegradjana (vjerovatno bi i tu jedna crkvica mogla da se sazida), maltretiraju bosnjacku skolsku djecu u konjevic polju, mislim sve u nekoj normali. na drugoj strani hrvati sa zapadne obale bi samo malo da predju na istocnu obalu u mostaru. nikakav ekspanzija nije u pitanju nego cisto da se predje na drugu obalu. i onda se velikobosnjacki ultranacionalisti bune protiv ovoga sta rade srbi i hrvati. pa kako je moguce da su europa i amerika toliko slijepe i ne vide taj velikobosnjacki generator nestabilnosti. a 90% napacenih srba i hrvata u BiH to vidi. pa dokle ce se morati trpiti taj zulum velikobosnjackih ultranacionalista.
Pokaži nam presudu "počinjen genocid počinjen od strane ABiH", čisto da potkrijepimo činjenicama tvoju izjavu. Ako nemaš takvu presudu - a nemaš je - onda neosnovano pričaš subjektivna mišljenja, što je tvoje pravo, koliko je i tvoje pravo da vjeruješ da si Napoleon/pravednik.
Uff preteče me :thumbup:
Ovi su mi najgolemiji što porede nacionalističke ispade sa genocidom i udruženim zločinačkim poduhvatom..
155_mm

#2140 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

AkHolic wrote:Bošnjačka politika jedina pokazuje nakanu dominirat cjelom BiH.Nacionalističkih ispada prema pripadnicima manjinskih narodima ima na svim stranama.
mozes konkretno na nekom primjeru pojasniti te pokusaje dominacije bosnjaka nad cijelom BiH.

pa koliko dzamija trenutno ima na privatim imanjima srba povratnika ili koliko je zapaljenih kuca srba povratnika u zadnju godinu dana.
L u c i f e r

#2141 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

emil_L wrote:
L u c i f e r wrote:
emil_L wrote: Ehhh drug..pa hebi ga ti reče da nismo mogli proći gore a ja ti reko da nam je bio planiran nestanak...ali "neće da može"..kako ono bijaše o "zauzimanju Sarajeva za 7 dana" i " najmanje 300,000 islamskih ekstremista koji će biti pogubljeni u njemu"..
Bolan ti reče da nismo mogli proći gore od ovog. Ja ti samo kažem da jesmo i navodim ti primjer šta predstavlja to "gore".
mogli smo jedino gore da smo smo skroz zijanili rat naravno

mi možemo ovako do sutra
stvar je subjektivne procjene
ti kontaš da se rat nije mogao izbjeći
ja kontam da jeste
prvenstveno sporazumom inicijatora tunjo-zulfikar

jebaiga
ne možemo svi imati ista mišljenja
i to je ok :)
oakville

#2142 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

emil_L wrote:
L u c i f e r wrote:
Još samo da pojasni kako junačka srpska vojska i policija krenu u ono masovno silovanje i ubijanje albanskih civila po Kosovu bez da iko proglasi nezavisnost? I bez otcjepljenja, junački srbi će žene i djecu poslati zaleđene u hladnjaku na dno nekog jezera i jame. Nakon tri avionske bombe, junački srpska vojska i policija daje petama vjetra i bjež prema Beogradu, još ako se uspjelo nešto opljačkati - proglasi pobjedu. :D
L u c i f e r

#2143 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

oakville wrote: Još samo da pojasni kako junačka srpska vojska i policija krenu u ono masovno silovanje i ubijanje albanskih civila po Kosovu bez da iko proglasi nezavisnost? I bez otcjepljenja, junački srbi će žene i djecu poslati zaleđene u hladnjaku na dno nekog jezera i jame. Nakon tri avionske bombe, junački srpski vojnici daju petama vjetra i bjež prema Beogradu, još ako se uspjelo nešto opljačkati - proglasi pobjedu. :D
objasnio sam
ali ne čitaš
ovk je isprovocirala sukob
pa to znaju ptice na grani
i bogme nije nakot tri bombe
trajalo je ono bombardovanje malo duže

ha jbg
isto ko što smo i mi stali pred banjalukom devedespete
upravo prpa od tih bombi
AkHolic

#2144 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by AkHolic »

155_mm wrote:
AkHolic wrote:Bošnjačka politika jedina pokazuje nakanu dominirat cjelom BiH.Nacionalističkih ispada prema pripadnicima manjinskih narodima ima na svim stranama.
mozes konkretno na nekom primjeru pojasniti te pokusaje dominacije bosnjaka nad cijelom BiH.

pa koliko dzamija trenutno ima na privatim imanjima srba povratnika ili koliko je zapaljenih kuca srba povratnika u zadnju godinu dana.
Zapravo je to konstanta bošnjačke politike,neprihvatanje deyton-skoga ustroja BiH i washinton-skoga ustroja FBIH.Za ovo drugo potraži pomoć od Google.
L u c i f e r

#2145 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

AkHolic wrote:
155_mm wrote:

Zapravo je to konstanta bošnjačke politike,neprihvatanje deyton-skoga ustoja BiH i washinton-skoga ustroja FBIH.Za ovo drugo potraži pomoć od Google.
a kako se manifestuje to neprihvatanje dejtonskogA i vašingtonskogA :)
oakville

#2146 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

L u c i f e r wrote:
oakville wrote: Još samo da pojasni kako junačka srpska vojska i policija krenu u ono masovno silovanje i ubijanje albanskih civila po Kosovu bez da iko proglasi nezavisnost? I bez otcjepljenja, junački srbi će žene i djecu poslati zaleđene u hladnjaku na dno nekog jezera i jame. Nakon tri avionske bombe, junački srpski vojnici daju petama vjetra i bjež prema Beogradu, još ako se uspjelo nešto opljačkati - proglasi pobjedu. :D
objasnio sam
ali ne čitaš
ovk je isprovocirala sukob
pa to znaju ptice na grani
i bogme nije nakot tri bombe
trajalo je ono bombardovanje malo duže

ha jbg
isto ko što smo i mi stali pred banjalukom devedespete
upravo prpa od tih bombi
Nije bilo tri bombe, nego dvije i po. I to su vam najavili gdje će ih baciti, da ne bude zabune (ipak je to civiliziran svijet, ne kao neki koji pucaju po redovima za hljeb). Da skratim, da su srbe bombardovali koliko srbi sarajevo, ne bi se zaustavili dok ne bi došli do Sibira, vođeni krilaticom "bolje nerealna 1389 pobjeda nego jasan poraz." :D
emil_L

#2147 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

L u c i f e r wrote:
emil_L wrote:
L u c i f e r wrote:
mogli smo jedino gore da smo smo skroz zijanili rat naravno

mi možemo ovako do sutra
stvar je subjektivne procjene
ti kontaš da se rat nije mogao izbjeći
ja kontam da jeste
prvenstveno sporazumom inicijatora tunjo-zulfikar

jebaiga
ne možemo svi imati ista mišljenja
i to je ok :)
Rat se nije mogao izbjeći. Žao mi je ali to je istina. Bošnjaci nisu imali drugi izbor osim odbrane. I odbranili smo se. Uzimajuću u obzir okolnosti i stratešku prednost koju su fašisti godinama stvarali ne samo da smo ovaj rat pobjedili. Može se slobodno reći da smo im hebali nanu za vijek vjekova--ukratko rasturili smo ih da se neće avertit za dug zeman.
Pitaj bilo kog fašistoida šta bi mislio da mu je neko rekao 93-će da će 2013 živjeti u BiH u kojoj će Bošnjaci činiti nadpolovičnu većinu stanovništva.
L u c i f e r

#2148 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

oakville wrote: Nije bilo tri bombe, nego dvije i po. I to su vam najavili gdje će ih baciti, da ne bude zabune (ipak je to civiliziran svijet, ne kao neki koji pucaju po redovima za hljeb). Da skratim, da su srbe bombardovali koliko srbi sarajevo, ne bi se zaustavili dok ne bi došli do Sibira, vođeni krilaticom "bolje nerealna 1389 pobjeda nego jasan poraz." :D
meni nisu najavili
mora da nije prošo mail

tri mjeseca bombardovanja, a samo dvije i po bombe
zanimljivo
The NATO bombing of Yugoslavia was NATO's military operation against the Federal Republic of Yugoslavia during the Kosovo War. The strikes lasted from March 24, 1999 to June 10, 1999. The official NATO operation code name was Operation Allied Force; the United States called it Operation Noble Anvil,[39] while in Yugoslavia the operation was named "Merciful Angel" (Serbian Cyrillic: Милосрдни анђео).[40]
emil_L

#2149 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

AkHolic wrote:
155_mm wrote:

Zapravo je to konstanta bošnjačke politike,neprihvatanje deyton-skoga ustroja BiH i washinton-skoga ustroja FBIH.Za ovo drugo potraži pomoć od Google.
ooooojjjhaaa prikoči derde malo...
Washington-ski sporazum su razjebali oni koji su 2000 pokušali izvesti vojni udar i nelegalnu secesiju dijela suverene države. Ili ti oni koji su inicirali tzv. "rvacku samoupravu" ali bez Hrvata središnje Bosne, Tuzle, Posavine..e vidiš ti su razjebali Washingtonski sporazum. Dakle, obrati se svojim "liderima"...ali dobro ste još i prošli..šta bi da se nakotila nova budaletina tipa Boban ili Tuđman pa izdali naredbu da se i vi etnički čistite baš kao Hrvati središnje Bosne ?? O tome ne razmišljaš.
E sad što se tiče Daytona...pa vidi, kod nas je smjernica političkog djelovanja veoma jasna "Dayton dok se boje ne rastope" ili "rahat patnja pa ko se prije odseli" :kiss:
L u c i f e r

#2150 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

emil_L wrote: Rat se nije mogao izbjeći. Žao mi je ali to je istina. Bošnjaci nisu imali drugi izbor osim odbrane. I odbranili smo se. Uzimajuću u obzir okolnosti i stratešku prednost koju su fašisti godinama stvarali ne samo da smo ovaj rat pobjedili. Može se slobodno reći da smo im hebali nanu za vijek vjekova--ukratko rasturili smo ih da se neće avertit za dug zeman.
Pitaj bilo kog fašistoida šta bi mislio da mu je neko rekao 93-će da će 2013 živjeti u BiH u kojoj će Bošnjaci činiti nadpolovičnu većinu stanovništva.
mogao je
alija je računao na intervenciju
sjećaš li se kako je na početku zakukao amerikancima
koju su ga hladno iskulirali
jebali smo jedni drugima nanu
samo smo mi gore prošli zbog ogromnog broj pobijenih civila
opet velim
meni bih nije satisfakcija za dvjesno hiljada poginulih ljudi
desetine hiljada invalida
stotine hiljada trajno raseljenih
i za kraj
današnju kleptokratiju koju imamo