iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
avaOshea

#2126 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

avaOshea wrote:
vješalica wrote:
avaOshea wrote:
Btw. Shipping se ne carini, ne znam ako nisi primjetio na kutiji kad dobiješ, nikada ne pise cijena shippinga, već cijena samo paketa,tako da oni ne mogu ni znati koliko je shipping bio.
to nije tačna konstatacija

ukupna vrijednost pošiljke se carini, ako ne piše ide paušalno ili katalogom
ovo paušalno je neka volja i teorija službenika

dakle i ako piše npr 30 eura + 5 shipping
taj paket je 35 eura i on se carini

Ne znam za tebe, ali ja sam do sada sto puta narucivala, i nikada ama baš nikada nije pisalo na kutiji cijena shippinga (OVO KONKRETNO ZA IHERB PRICAM), shodno tome, kako će carinik znati koja je cijena shippinga ? Mislim kako on može dokazati lupam plus tih 4 dolara shippinga kako kažeš da mu dođe na nekom listingu jel katalogu, , ako to ne piše na konkretno paketu /pošiljci, gdje stoje svi podaci o cijeni itd itd.... Ne razumijem se baš nešto puno u ove carinske poslove, pa ne mogu sada ni neku debatu voditi, ali eto, logički gledano, mislim da nije uredu da ako nešto ne piše konkretno na pošiljci, da se obračunava.

btw, novi brendovi za ovu sedmicu su već aktuelni,iako nisu još uvijek prikazani na sajtu :

http://ic.pics.livejournal.com/ru6enka/ ... iginal.jpg
vješalica

#2127 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by vješalica »

avaOshea wrote:
Ne znam za tebe, ali ja sam do sada sto puta narucivala, i nikada ama baš nikada nije pisalo na kutiji cijena shippinga (OVO KONKRETNO ZA IHERB PRICAM), shodno tome, kako će carinik znati koja je cijena shippinga ? Mislim kako on može dokazati lupam plus tih 4 dolara shippinga kako kažeš da mu dođe na nekom listingu jel katalogu, , ako to ne piše na konkretno paketu /pošiljci, gdje stoje svi podaci o cijeni itd itd.... Ne razumijem se baš nešto puno u ove carinske poslove, pa ne mogu sada ni neku debatu voditi, ali eto, logički gledano, mislim da nije uredu da ako nešto ne piše konkretno na pošiljci, da se obračunava.
lijepo sam ti napisala
vrijednost pošiljke je kompletna sa poštarinom i cijenom artikla koji je unutra i kao takva se carini
ostatak filozofije ostavi za nekoga drugog
kad te oprže nemoj poslije teme otvarat
ima ovdje ljudi koji imaju više iskustva od tebe
a ti i dalje pričaj svoje

ima ovdje tema: http://forum.klix.ba/carina-u-bih-t80533.html

pa tu sazaj sve odgovore koji te zanimaju,znači čitaj dobro i pamti
pa onda dijeli savjete
lik koji je na carini je to sve objašnjavao detaljno kako šta funkcioniše

ps
to btw nema u našem rječniku a i stalno ponavljanje je odraz klasične nemogućnosti razumne komunikacije
zubi

#2128 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

avaOshea wrote:
vješalica wrote:
avaOshea wrote:
Btw. Shipping se ne carini, ne znam ako nisi primjetio na kutiji kad dobiješ, nikada ne pise cijena shippinga, već cijena samo paketa,tako da oni ne mogu ni znati koliko je shipping bio.

avaOshea, ti si sto posto u pravu, ne daj se smesti :thumbup:
kao sto kazes to vrijedi samo za iherb, a ovi sto pametuju a ne citaju sta im pises, sebi nek pametuju :-)
Bluemore

#2129 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Bluemore »

u*raste temu, ba :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2130 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

avaOshea wrote:
vješalica wrote:
avaOshea wrote:

Ocigledno ne poznajes pojam carinjenje. Navedeno carinjenje nije vezano niti za jedan online servis ili kupovinu.

Carinska procedura se vodi na osnovu ukupne cijene paketa koji je usao na podrucije BIH. To znaci, u cijenu ulazi sam artikla, kao i cijena postarine.

Kako carina dolazi do vrijednosti artikla? Pa fino, ako naruci 10 osoba isti artikal imaju 10 istih cijena, ili barem u 1$. Druga opcija je katalog.
Treća opcija jeste slanje zahtjeva prema vama da im dostavite izvod iz banke, ili paypal, ili sa iherba. Na tim izvodima stoji citav iznos koji je plaćen i na osnovu toga se carini. Ne znaima ih da li je postarina 10 ili 100$, na kraju sve sumiraju i carine.
Slanje zahtjeva poštom se vrši svakodnevno. Nakon toga ti moraš poslati faxom tražene dokumente kako bi carina izršila postupak.

Btw, u carini ne rade glupi ljudi. Ima ih 10tak i barem njih 5 je informatički obrazovano. Nije tesko prebrojati artikle u kutiji, logovati se na iherb stranicu i provjeriti tačnu cijenu ;). Btw, da to rade, koliko god smiješno zvučalo. Sve ovo pišem na osnovu iskustva, bio sam u carini, imao sam raspravu s njima zbog nečeg drugog. Ako ko želi lično da provjeri navedeno, Sarajevo, željeznička stanica, gdje se preuzkmaju paketi pa pravo i dolazite do njihovih ureda.

Primjera radi, dogovoris se sa prodavacem da cijena artikla bude 1$, a da cijena shippinga bude 100$ i po vasoj logici, carine nema? Da, prema ZAKONU carina se obracunava na gore pomenuti naicn.
kao sto kazes to vrijedi samo za iherb, a ovi sto pametuju a ne citaju sta im pises, sebi nek pametuju :-)
Zbog kvočki kao što si ti, život ponekad bude težak. Kada nešto ubacite u glavu, pa kroz zid bi išle da to dokažete. Evo, javno obećavam ako dokažeš da se ne carini i poštarina, ja ti uplatim koliko god novca misliš da zaslužuješ jer si eto, kao u pravu.
zubi

#2131 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

un1ted wrote: Ocigledno ne poznajes pojam carinjenje. Navedeno carinjenje nije vezano niti za jedan online servis ili kupovinu.

Carinska procedura se vodi na osnovu ukupne cijene paketa koji je usao na podrucije BIH. To znaci, u cijenu ulazi sam artikla, kao i cijena postarine.

Kako carina dolazi do vrijednosti artikla? Pa fino, ako naruci 10 osoba isti artikal imaju 10 istih cijena, ili barem u 1$. Druga opcija je katalog.
Treća opcija jeste slanje zahtjeva prema vama da im dostavite izvod iz banke, ili paypal, ili sa iherba. Na tim izvodima stoji citav iznos koji je plaćen i na osnovu toga se carini. Ne znaima ih da li je postarina 10 ili 100$, na kraju sve sumiraju i carine.
Slanje zahtjeva poštom se vrši svakodnevno. Nakon toga ti moraš poslati faxom tražene dokumente kako bi carina izršila postupak.

Btw, u carini ne rade glupi ljudi. Ima ih 10tak i barem njih 5 je informatički obrazovano. Nije tesko prebrojati artikle u kutiji, logovati se na iherb stranicu i provjeriti tačnu cijenu ;). Btw, da to rade, koliko god smiješno zvučalo. Sve ovo pišem na osnovu iskustva, bio sam u carini, imao sam raspravu s njima zbog nečeg drugog. Ako ko želi lično da provjeri navedeno, Sarajevo, željeznička stanica, gdje se preuzkmaju paketi pa pravo i dolazite do njihovih ureda.

Primjera radi, dogovoris se sa prodavacem da cijena artikla bude 1$, a da cijena shippinga bude 100$ i po vasoj logici, carine nema? Da, prema ZAKONU carina se obracunava na gore pomenuti naicn.
Zbog kvočki kao što si ti, život ponekad bude težak. Kada nešto ubacite u glavu, pa kroz zid bi išle da to dokažete. Evo, javno obećavam ako dokažeš da se ne carini i poštarina, ja ti uplatim koliko god novca misliš da zaslužuješ jer si eto, kao u pravu.
:lol: :lol: :lol:

Đe si horoze, sta ima kod tebe?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2132 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

:D
Ja sam samo pokušao prenijeti ISKUSTVO, ali i znanje oko carine. Prije smo imali na forumu @poznanika koji radi u spediciji pa je sve ovo fino objasnio :) I sam sam udarao glavom u zid ne vjerujuci da ova parazitska drzava carini i postarinu, ali eto, zakon je zakon :) Ako nekome ne odgovara ovo sto sam napisao, neka radi po vlastitom ubjedjenju, ne ide meni iz dzepa :D

:bih:
frontmen

#2133 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by frontmen »

un1ted wrote: Btw, u carini ne rade glupi ljudi. Ima ih 10tak i barem njih 5 je informatički obrazovano. Nije tesko prebrojati artikle u kutiji, logovati se na iherb stranicu i provjeriti tačnu cijenu ;). Btw, da to rade, koliko god smiješno zvučalo. Sve ovo pišem na osnovu iskustva, bio sam u carini, imao sam raspravu s njima zbog nečeg drugog. Ako ko želi lično da provjeri navedeno, Sarajevo, željeznička stanica, gdje se preuzkmaju paketi pa pravo i dolazite do njihovih ureda.
Hajde ti sad nama objasni ako oni to rade, koliko god smiješno zvučalo kako ti kažeš, kako onda se svima nama bar jedanput dešavalo da dođe paket i na njemu samo zalijepljena njihova smeđa selotejp traka na kojoj piše CARINA a paket uopšte nije otvaran i naplate 3.5 KM???
un1ted

#2134 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

Zato sto je ovo BIH. Rade kako hoce, odnosno dok ne ispune "dnevnu" kvotu koliko im treba. Pobogu, oni samo oblijepe trakom "POSTA CARINE" a ne otvore paket, samo da bi naplatili 3,5KM postanskog pregleda. Zato se desava nekome da naruci paket od 55KM i naplate 30-35KM dazbina, a neko naruci 550KM i ne naplate ni 3,5KM pregleda paketa.

NJihov rad je druga tema, i upravo zbog toga sam licno isao da neke stvari rascistimo, no niko im ne moze prigovarati radi carinjenja iznad 50KM, ili carinjenja i postarine.

Btw, broj paketa koji se dnevno obradi je x.xxx :) Pomnozi taj iznos sa 3,5KM pa skontaj zasto oblijepe a ne otvore.
vješalica

#2135 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by vješalica »

avaOshea wrote:

JA niti kome pametujem niti otvaram/zatvaram teme, znači lijepo sam pitala osobe koje čitaju ovu temu i znajui naručuju kao i ja, da mi objasne neke stvari, jer kao što sam naglasila nisam upućena u temu carine, ali naravno Bog mi je dao mozak da sama logički zakljucim neke stvari. Tebe nisam dosada primjetila da si nešto aktivna na Iherbu kao ni na ovoj temi, samim tim niti naručuješ niti poznaješ funkcionisanje i poslovanje tog sajta, pa ne znam šta se osjećaš prozvata da išta komentarišeš. :) A za carinu, ako toliko već znaš, svaka ti čast, ali se prebaci na temu carine, jer ovdje je konkretno Iherb u pitanju.

BTW. Negativnu energiju širi negdje drugo, i zaobiđi me u širokom luku ako nemaš ništa pozitivno za reći. :) :thumbup: :D
auuuuuuu
imam ovdje ko neki osjećaj da me neko nalijepio?
hahahah

šćeri mila i draga nije jedina internet kupovina iherb
ima još toga
ali nema veze naučit ćeš, samo dok još vidiš šta se sve može na internetu

ja te lijepo upućujem na temu zašto se u vrijednost paketa uračunava i poštarina kao takav se komplet carini
da ne bi ti logikom zaključivala

a ti ovakve besmislene odgovore pišeš
haha
btw btw btw btw
hahha
avaOshea

#2136 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

vješalica wrote:
avaOshea wrote:

JA niti kome pametujem niti otvaram/zatvaram teme, znači lijepo sam pitala osobe koje čitaju ovu temu i znajui naručuju kao i ja, da mi objasne neke stvari, jer kao što sam naglasila nisam upućena u temu carine, ali naravno Bog mi je dao mozak da sama logički zakljucim neke stvari. Tebe nisam dosada primjetila da si nešto aktivna na Iherbu kao ni na ovoj temi, samim tim niti naručuješ niti poznaješ funkcionisanje i poslovanje tog sajta, pa ne znam šta se osjećaš prozvata da išta komentarišeš. :) A za carinu, ako toliko već znaš, svaka ti čast, ali se prebaci na temu carine, jer ovdje je konkretno Iherb u pitanju.

BTW. Negativnu energiju širi negdje drugo, i zaobiđi me u širokom luku ako nemaš ništa pozitivno za reći. :) :thumbup: :D
auuuuuuu
imam ovdje ko neki osjećaj da me neko nalijepio?
hahahah

šćeri mila i draga nije jedina internet kupovina iherb
ima još toga
ali nema veze naučit ćeš, samo dok još vidiš šta se sve može na internetu

ja te lijepo upućujem na temu zašto se u vrijednost paketa uračunava i poštarina kao takav se komplet carini
da ne bi ti logikom zaključivala

a ti ovakve besmislene odgovore pišeš
haha
btw btw btw btw
hahha
Djevojko, stvarno ne razumijem vise o cemu pricas. Razgovaramo o temi konkretno Iherba, pitala sam za Iherb i carinu, ti si cijelu diskusiju skrenula u desete vode. Nemaš potrebe za spuštanjem i vrijedjanjem, niti ja tebe vrijedjam, i lijepo ti kazem zaobidji me, ja se ne mislim spustati na tvoj nivo, prepucavanja preko foruma. Kome je to zivot, odlicno nastavite, mene zaobidji. Ako ima ko sta smisleno i pametno za reci neka kaze. TEBI HVALA na objasnjenu za carinu, i tu zavrsava medju nama diskusija. :) Lijep pozdrav.
avaOshea

#2137 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

JA "United" niti jednog trena nisam rekla da poznajem kako ide carinjenje u nasoj drzavi, cak stavise vratite se na moje prvobitno pitanje, i sta sam uopste pitala i trazila pojasnjenje ako ko zna, a sve je zavrsilo sad nekakvom glupom raspravom. Evo ako pricas o vrijednosti paketa konkretno, kako npr kad narucujem sa ebaya, a znam narucivati preko 200 km u jednom posiljci, nikada ama bas nikada nisam ocarinjena, iako sve fino pise na paketu? Dok sa Iherba, ne smijes preci tih 50 km ili odmah ti otvaraju itd itd. To je ono sto govorim, da ocito ima neka caka zasto ebay vecinom propustaju,a ove "zvanicne stranice tipa Iherb itd" ocito ne. Znaci PITALA SAM; TRAZILA SAVJET POJASNJENJE, a doslo je do glupe rasprave, zahvaljujuci vjestici koja ocito ima probleme sa komunikacijom. Tebi isto hvala na pojasnjenu, zato sam ocito i pitala kako sta ide, da i ja naucim naravno neke stvari KONKRETNO za IHERB jer ima upucenijih ljudi. A osobe koje se prave pametne kao vjestica neka ostanu tako pametne za cijeli zivot sto se mene tice. :)

Opet kazem TEMA JE IHERB i njena carina, NE CARINA globalno. Hajmo se vratiti na prvobitnu temu,a ko hoce da se kolje,neka se kolje negdje drugo. Ovo je obican forum ljudi dragi, ne real life. :-)
antika

#2138 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by antika »

Kakve su vam paste za pranje zubi s iherba?
Ima tko kakvu preporuku za neku "jaču"?

Ja ovaj put mogu pohvaliti ove proizvode:

http://hr.iherb.com/Sierra-Bees-Tinted- ... ode=MZR516
moje omiljene mazalice, daju malo boje i lako su mazive

http://hr.iherb.com/EcoTools-Sleek-Shin ... ode=MZR516
super četka za kosu, mogu češljati čak i zamršenu mokru kosu

http://hr.iherb.com/Andalou-Naturals-Il ... ode=MZR516 bez ovog spreja ja više ne mogu :D :D :D to je moj "osvježivač" za lice, koža mi je vidljivo tonirana, koristim ga 3x dnevno, velik je i dugo traje

http://hr.iherb.com/Sea-Minerals-Black- ... ode=MZR516 prirodna maska od blata, odlična mi je

http://hr.iherb.com/Morningstar-Mineral ... ode=MZR516 omekšava i umiruje kožu, koristim ga i za vlasište, mislim da sam ga već hvalila
ribaNAsuhom

#2139 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ribaNAsuhom »

antika wrote:Kakve su vam paste za pranje zubi s iherba?
Ima tko kakvu preporuku za neku "jaču"?
Ja sam probala ovu, kao pasta-gel sa cimetom:
http://www.iherb.com/now-foods-xyliwhit ... ode=mzk548

I baš ima takvu gelastu konzistenciju.. Ne znam koliko si imala prilika da probaš prirodne paste za zube, ali sve su poprilično "slabije" a i ja sam ljubitelj jačih. Ova lijepo "skine" naslage, nema jak miris ni okus po cimetu.. Blago osvježava dah i ne isusuje usne.. Ja je koristim kada zelim da osvježim usnu šupljinu, jer sam ipak navikla na colgate paste, koje su meni dovoljno jake :D
Ovo je moja narudžba od prije 3 sedmice:

http://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=ELF-8 ... ode=MZK548 ali je jos uvijek očekujem :(

O ovom pilingu za usne sam pročitala baš dobre recenzije, a i samo pakovanje je praktično:
http://www.iherb.com/e-l-f-cosmetics-st ... ode=mzk548

Ovaj tečni sapun za tijelo sam već hvalila, jedna od najboljih stvari sa iherba koje sam probala:
http://www.iherb.com/nubian-heritage-af ... ode=mzk548

Chia ili čia sjemenke sam u posljednje vrijeme počela stavljati na sve i svašta, stvarno pomažu i olakšavaju probavu, a i bas su simpaticne čak i kada nabubre, ništa slično nisam probala.. A najčešće ih ostavim natopljene u jogurtu da nadodju pa pojedem kao užinu, da me zasite :)
http://www.iherb.com/mamma-chia-organic ... ode=mzk548 ove su organske :)

Ulje sam naručila zbog visokog sadržaja Vitamina A i nadam se da ce pomoći ljepšem izgledu kože i vraćanju elastičnosti na određene kritične dijelove:

http://www.iherb.com/life-flo-health-pu ... ode=mzk548

I Nutrex je ovu sedmicu u specialsima :D http://www.iherb.com/nutrex-hawaii?rcode=mzk548

A ja prošle sedmice naručila Astaxanthin zbog zglobova, a i sunca... http://www.iherb.com/nutrex-hawaii-bioa ... ode=mzk548

ako nekome treba kod/popust pri prvoj kupovini klik na link: http://www.iherb.com?rcode=MZK548
ili unesete kod MZK548 8-) za kupovine do 40$ popust za prvu kupovinu je 5$; a iznad 40$ popust je 10$
zubi

#2140 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Žene, ovo

Sierra Bees, Organic Lip Balms, Tamanu & Tea Tree
http://www.iherb.com/sierra-bees-organi ... ode=jgm241

Sva Sierra Bees labela su odlicna , a najbolje mi je upravo ovo od tamanu i cajevca :thumbup:

A sad je 8 kom (!) za $1.00
:D
antika

#2141 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by antika »

Na Trialsima su tonici za lice po samo 1 dolar!
Požurite ako ih želite, jer ovo bi se moglo rasprodati...

http://hr.iherb.com/Madre-Labs-Witch-Ha ... ode=MZR516

http://hr.iherb.com/Madre-Labs-Witch-Ha ... ode=MZR516

Ja imam ovaj drugi, unscented i odličan mi je, sad sam uzela oba :D
ema_

#2142 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Je sve ok sa dostavom iherba? Inace mi je dolazilo za 12-14 dana, a sad jos nista, poslano 13.4. :roll:

Ako je slucajno otislo na carinu, da nije to onda razlog? :cry: :cry: :cry:
avaOshea

#2143 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

ema_ wrote:Je sve ok sa dostavom iherba? Inace mi je dolazilo za 12-14 dana, a sad jos nista, poslano 13.4. :roll:

Ako je slucajno otislo na carinu, da nije to onda razlog? :cry: :cry: :cry:
Ne vjerujem, i meni kasne 2 paketa jos i prije naruceni nego tvoji, a koji su ispod 20 dolara... Tako da, vjerovatno je u putu nešto zapelo :S
antika

#2144 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by antika »

I meni kasne paketi...
Mislim da nije do carina, možda je do iherba, možda su kasnije slali...

Na iherbu sam pronašla puno dobrih maski za lice, a ako netko traži jeftinije maske za lice mogu preporučiti ove:

http://hr.iherb.com/Queen-Helene-Mint-J ... ode=MZR516
http://hr.iherb.com/Queen-Helene-Mud-Pa ... ode=MZR516

jeftine su i jako velike.
Ako će koga zanimati imam i preporuke za par dolara skuplje koje su mi isto odlične...
ema_

#2145 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

A jel ima neki rok nakon kojeg trebamo javit iherbu ili šta već?

Šta ako paket nikako ne dođe? :zoka:
Mentha_Piperita

#2146 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Mentha_Piperita »

Moj paket je poslan 29.03.2016. i još uvijek ga nema. Imam osjećaj da ovi na carini namjerno drže pakete da što duže čekamo :lol: . I da, paket nije u pragu carinjenja.
Fauja Singh

#2147 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Fauja Singh »

Sto ovo kasne paketi sa iHerba.
Moj paket je poslan 13.04. i evo jos cekam, nesto se ne sjecam da sam prije mjesec dana cekao.
Sranje fakat.
MissS7

#2148 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by MissS7 »

Da li Rewards credit moze isteci kao Loyalty credit???

Malo sam citala reviews o ovom samponu pa me zanima da li je stvarno tako dobar??Da li ga je neko mozda vec probao??

http://www.iherb.com/product-reviews/ma ... ode=kwm277

Kada su proizvodi ovako na extremnom snizenju da li dobijemo citav proizvod ili samo uzorak tog proizvoda??

Kod za popust KWM277

http://www.iherb.com/iherb-brands?rcode=KWM277
zubi

#2149 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Izasli su novi Specials...

Zanimljiva mi je Acure Organics
http://www.iherb.com/acure-organics?rcode=jgm241

konkretno:
Acure Organics, Moroccan Argan Oil
http://www.iherb.com/acure-organics-mor ... ode=jgm241

Acure Organics, Marula Oil Treatment
http://www.iherb.com/acure-organics-mar ... ode=jgm241

Acure Organics, Brightening Facial Scrub
http://www.iherb.com/acure-organics-bri ... ode=jgm241

:dada:
avaOshea

#2150 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

Pošto su uopšte "Green formulas" na akciji, ima li iko išta da preporuči, da je provjereno, da je koristio, za zdravlje - imunitet - snagu - energiju itd itd ? :)
Post Reply