zar ima takvih?madner wrote:Elitnje
Sirija
- vivaldi
#2126 Re: Sirija
-
udrch
#2127 Re: Sirija
moje mišljenje je da su ovo i uradile one elitne njegove postrojbe..možda čak i onaj njegov ludi brat..madner wrote:Na krilima Tomahawka stize prekretnica. Elitnje Asadove snage ce ovih dana da dobiju dosta poste.
- madner
#2128 Re: Sirija
Ima 4. divizija.
Oni tu uglavnom odrade ovo oslobadjanje gradova od zgrada i pobunjenika.
- madner
#2129 Re: Sirija
Iskreno savrseno mi je svejedno, Asada treba skinut.udrch wrote:moje mišljenje je da su ovo i uradile one elitne njegove postrojbe..možda čak i onaj njegov ludi brat..madner wrote:Na krilima Tomahawka stize prekretnica. Elitnje Asadove snage ce ovih dana da dobiju dosta poste.
Mada kazu da su ovi Aleviti u Siriji geneticki Bosanci, gusari.
- vivaldi
#2130 Re: Sirija
sad se sjecam one nase rasprave sa alternativnog foruma...izgleda da jesi bio u pravu da njih tamo bog nije dao za vosjke, taktike ni discipline..madner wrote:Ima 4. divizija.
ne znam kakvi su im ti specijalci, al me ne bi cudilo da ih usred rata iznenade na gomili ko radovce snijeg u januaru..
- @mba
#2131 Re: Sirija
zao mi one neduzne djece, koja ni kriva ni duzna ispastaju!
da im Bog dragi olaksa!
da im Bog dragi olaksa!
-
Avetinho
#2132 Re: Sirija
A ja mislio bice treci svjetski koliko danas.Herr Flick wrote:Pa Rusija prstom nece mrdnut..Ova izjava Lavrova sve govoriLavrov održao izvanrednu konferenciju: "Napad bi bio kršenje međunarodnog zakona, ali Rusija neće ići u rat"
-
sarajevoxxxx
#2133 Re: Sirija
Ariha (26.08.2013.): Najstrašnije bombardovanje od početka rata
- Alfons Kauders
#2134 Re: Sirija
cekaj da prodje ban mmaru i challengeru, da ti objasne...Ja Sam Odavle wrote:A ja mislio bice treci svjetski koliko danas.Herr Flick wrote:Pa Rusija prstom nece mrdnut..Ova izjava Lavrova sve govoriLavrov održao izvanrednu konferenciju: "Napad bi bio kršenje međunarodnog zakona, ali Rusija neće ići u rat"
-
sarajevoxxxx
#2135 Re: Sirija
Haleb: Režim napalm bombama zasuo mjesta blizu Han Asela
- Oko stotinu ranjenih, neki od njih sa teškim opekotinama što se vidi na videu, i osam poginulih Sirijaca.
- Oko stotinu ranjenih, neki od njih sa teškim opekotinama što se vidi na videu, i osam poginulih Sirijaca.
Last edited by sarajevoxxxx on 26/08/2013 22:38, edited 1 time in total.
-
barpy
#2136 Re: Sirija
što bi rekao jedan stari mudrac, tu su se krili pick-upovi...sarajevoxxxx wrote:Ariha (26.08.2013.): Najstrašnije bombardovanje od početka rata
- Alfons Kauders
#2137 Re: Sirija
sto bi reko drugi, tako bi arbih grbavicu da je mogla...barpy wrote:što bi rekao jedan stari mudrac, tu su se krili pick-upovi...sarajevoxxxx wrote:Ariha (26.08.2013.): Najstrašnije bombardovanje od početka rata
-
sarajevoxxxx
#2138 Re: Sirija
Radi se o mjestu Urumul Kubra u zapadnom dijelu Haleba. Danas ga je režim zasuo napalm ili fosfornim bombama. Dakle, odgovor režima na nesupjehe i poraze na bojnom polju je iživljavanje na civilima i građanima Haleba i Arihe.
-
udrch
#2139 Re: Sirija
Izetbegović i Kavazović su najoštrije osudili nasilje egipatskih sigurnosnih snaga nad građanima Egipta, pozivajući na poštivanje demokratske volje egipatskog naroda.
Kako se navodi u saopćenju iz ureda člana Predsjedništva BiH, tokom sastanka Izetbegovića i reisa Kavazovića najoštrije je osuđena upotreba hemijskog oružja u Siriji, uz ocjenu da je "poražavajući neuspjeh međunarodne zajednice da zaustavi tiraniju režima Bashara al-Assada i iznađe rješenje kojim bi se okončala ljudska tragedija u Siriji".
- jeza u ledja
#2140 Re: Sirija
Stvaranje neodrzive drzave? Zanimljiv paradoks.nosara wrote: Stvaranje neperspektivne, neodrzive i trajno turbulentne "drzave"... To su fakti...
Koji je cilj stvaranja "neodrzive drzave"?
"Fakti"? Necije misljenje ne moze biti "fakat".
-
sarajevoxxxx
#2141 Re: Sirija
Pao Haratul Bedv
- Snage sirijske opozicije u potpunosti su zauzele mjesto u blizini Dere Haretul Bedv. Mjesto se nalazi blizu stare carine u Deri, a zauzele su ga islamske brigade Liva Haramejn, Džebhetu Nusre, Liva Kadisije, Brigada Bejtul Makdis, Brigada Ensar Sunneh, i Oslobodilačka vojska Sirije iz Dere.
Haretul Bedv - 24.08.2013.
- Snage sirijske opozicije u potpunosti su zauzele mjesto u blizini Dere Haretul Bedv. Mjesto se nalazi blizu stare carine u Deri, a zauzele su ga islamske brigade Liva Haramejn, Džebhetu Nusre, Liva Kadisije, Brigada Bejtul Makdis, Brigada Ensar Sunneh, i Oslobodilačka vojska Sirije iz Dere.
Haretul Bedv - 24.08.2013.
-
Avetinho
#2142 Re: Sirija
Dakle nisi vidio satelitske snimke do temelja srusenog Alepa?SalihI wrote:Jesili se ti vozao u borbenom vozilu po ulici i iz njega pucao na neprijateljske polozaje ? Jesi li ti to borbeno vozilo krio u haustoru svoga nebodera? Amerika je po mnogima najmodernija i najdemokratskija zemlja svijeta. Je li znas da je tamo donesen zakon po kojemu borbeni avioni bez upozorenja mogu oboriti putnicki avion ako se ispostavi da su ga oteli teroristi.Akibh wrote:E to, mislim i cetnici su imali legitimitet da poravnaju Hrasno , Socijalno, Pofalice, Stup, Nedzarice, Dobrinju... Sta ima veze sto je linija razgranicenja bila u gradu.
I ja kad sa linije odem kuci, oni bace krmacu na nju i poravnaju je, legitimna meta...
Glupa ti je prica, al ono bas...
500 putnika-civila u avionu, 700 putnika civila u avionu? Nista ne pitaj nego odmah obaraj.
I na kraju, zasto uzimas Sarajevo kao primjer. Tamo se jes pravo rokalo i bilo je razaranja, ali nije do temelja. Osim toga, Sarajevo su gadjali cetnici, necivilizirana bagra od koje nista ne iznenadjuje. Bolje bi bilo da si uzeo za primjer njemacki grad Drezden, grad koji se do prije bombardovanja smatrao jednim od najljepsih evropskih gradova.
U noci izmedju 13. i 14. februara 1945. godine , 2 500 americkih i britanskih aviona pocelo je sa bombardiranjem toga grada. Na njega su bacili 650 000 razornih teskih i 200 000 zapaljivih bombi. Tu nije ostao nigdje kamen na kamenu. Drezden kao grad i mjesto nije imao nikakav strateski ni vojni znacaj za tada vec porazenog Hitlera.Zasto ti sve ovo pisem? Pa iz razloga sto su to bombardovanje izvele puno demokratskije drzave nego sto je Sirija. Drzave ciji politicari se razgulise pricajuci o humanosti i o brizi o civilima. Drzave saveznici tzv .Sirijske Slobodarske Vojske.
Evo da ti pomognem:
http://www.amnestyusa.org/sites/default ... ore/syria/
-
sarajevoxxxx
#2143 Re: Sirija
Popravni za Islamsku zajednicu. Nakon onog prvog proglasa gdje su ''zaboravili'' osuditi Kasapina Bešara, ovdje je ipak imenovano zlo. Ok, to je to.udrch wrote:Izetbegović i Kavazović su najoštrije osudili nasilje egipatskih sigurnosnih snaga nad građanima Egipta, pozivajući na poštivanje demokratske volje egipatskog naroda.
Kako se navodi u saopćenju iz ureda člana Predsjedništva BiH, tokom sastanka Izetbegovića i reisa Kavazovića najoštrije je osuđena upotreba hemijskog oružja u Siriji, uz ocjenu da je "poražavajući neuspjeh međunarodne zajednice da zaustavi tiraniju režima Bashara al-Assada i iznađe rješenje kojim bi se okončala ljudska tragedija u Siriji".
-
GrIzLy__
#2144 Re: Sirija
majke ti razumijes li ti bosanski?Alfons Kauders wrote: Za ovo će me neki forumaši nazvati četnikom, ali sam lično vidio dosta porušenih zgrada po Beogradu koje ni prije četiri godine nisu renovirane, a srušene/oštećene su upravo za vrijeme NATO bombardovanja. Sjećam se i kada je pogođena kineska ili japanska ambasada (ne sjećam se tačno), pa su neki Kinezi/Japanci protestovali tih dana u Bg.
tj razumijes li razliku izmedju "ravnanja" kvartova i naselja s jedne, i gadjanja vojnih ciljeva navodjenim oruzjem s druge strane?

tebi ovo isto? cestitam[/quote]
Koji si ti bukvalista jbt. Hoću ti reći da ima "masa" srušenih/oštećenih civilnih građevina, a ti meni postavljaš sliku uzoranog grada.
- Alfons Kauders
#2145 Re: Sirija
hajd ziv bio linkaj taj zakon kad ga vec vazda pominjesSalihI wrote:Jesili se ti vozao u borbenom vozilu po ulici i iz njega pucao na neprijateljske polozaje ? Jesi li ti to borbeno vozilo krio u haustoru svoga nebodera? Amerika je po mnogima najmodernija i najdemokratskija zemlja svijeta. Je li znas da je tamo donesen zakon po kojemu borbeni avioni bez upozorenja mogu oboriti putnicki avion ako se ispostavi da su ga oteli teroristi.Akibh wrote:E to, mislim i cetnici su imali legitimitet da poravnaju Hrasno , Socijalno, Pofalice, Stup, Nedzarice, Dobrinju... Sta ima veze sto je linija razgranicenja bila u gradu.
I ja kad sa linije odem kuci, oni bace krmacu na nju i poravnaju je, legitimna meta...
Glupa ti je prica, al ono bas...
500 putnika-civila u avionu, 700 putnika civila u avionu? Nista ne pitaj nego odmah obaraj.
I na kraju, zasto uzimas Sarajevo kao primjer. Tamo se jes pravo rokalo i bilo je razaranja, ali nije do temelja. Osim toga, Sarajevo su gadjali cetnici, necivilizirana bagra od koje nista ne iznenadjuje. Bolje bi bilo da si uzeo za primjer njemacki grad Drezden, grad koji se do prije bombardovanja smatrao jednim od najljepsih evropskih gradova.
U noci izmedju 13. i 14. februara 1945. godine , 2 500 americkih i britanskih aviona pocelo je sa bombardiranjem toga grada. Na njega su bacili 650 000 razornih teskih i 200 000 zapaljivih bombi. Tu nije ostao nigdje kamen na kamenu. Drezden kao grad i mjesto nije imao nikakav strateski ni vojni znacaj za tada vec porazenog Hitlera.Zasto ti sve ovo pisem? Pa iz razloga sto su to bombardovanje izvele puno demokratskije drzave nego sto je Sirija. Drzave ciji politicari se razgulise pricajuci o humanosti i o brizi o civilima. Drzave saveznici tzv .Sirijske Slobodarske Vojske.
-
GrIzLy__
#2147 Re: Sirija
Ko kaže da nisu? Možda nisu pick-upi možda mitraljesko gnijezdo, pa pješadija zvala zrak ili artiljeriju?barpy wrote:što bi rekao jedan stari mudrac, tu su se krili pick-upovi...sarajevoxxxx wrote:Ariha (26.08.2013.): Najstrašnije bombardovanje od početka rata
- Alfons Kauders
#2148 Re: Sirija
dakle ipak ne razumijes bosanski?GrIzLy__ wrote: Koji si ti bukvalista jbt. Hoću ti reći da ima "masa" srušenih/oštećenih civilnih građevina, a ti meni postavljaš sliku uzoranog grada.
govorilo se o sravnjenim kvartovima i naseljima - a ti vidio "masu" srusenih/ostecenih civilnih gradjevina... kao npr?
imas sve moguce podatke o bombardovanju beograda, sve je dokumentovano i svjeze... mada sumnjam da imamo istu definiciju kada su u pitanju pojmovi "masa" i "civilni"... doduse, ja pricam bosanski
-
Avetinho
#2149 Re: Sirija
Kao i u velikoj vecini slucajeva kad je Asadist oslobadjao Siriju od stanovnistva, tu su se krile do zuba nenaoruzane krezave babe. Ups, bio je red pred pekarom.GrIzLy__ wrote:Ko kaže da nisu? Možda nisu pick-upi možda mitraljesko gnijezdo, pa pješadija zvala zrak ili artiljeriju?barpy wrote:što bi rekao jedan stari mudrac, tu su se krili pick-upovi...sarajevoxxxx wrote:Ariha (26.08.2013.): Najstrašnije bombardovanje od početka rata
- Alfons Kauders
#2150 Re: Sirija
ja ba artiljeriju... totalno srusena ulica, pored ulica citava... a nema tragova gelera na fasadama...GrIzLy__ wrote:Ko kaže da nisu? Možda nisu pick-upi možda mitraljesko gnijezdo, pa pješadija zvala zrak ili artiljeriju?barpy wrote:što bi rekao jedan stari mudrac, tu su se krili pick-upovi...sarajevoxxxx wrote:Ariha (26.08.2013.): Najstrašnije bombardovanje od početka rata
cudna neka artiljerija
a avijacija... cime to raspolaze sirijska avijacija da moze precizno pogoditi mitraljesko gnijezdo? ljudi imaju sacicu navodjenih bombi i nesto relativno lakih navodjenih raketa... i nisu idioti da ih trose na takav cilj... to je ko da protubrodskom raketom gadjas gumenjak