hrvatska-more

Post Reply
insomnia78

#2126 Re: hrvatska-more

Post by insomnia78 »

sandokann wrote:
insomnia78 wrote:
P308 wrote:Je li bilo ovo? Kod mene se na FB vrti ova slika sa komentarom "Evo kako se u Hrvatskoj obracaju turistima....evropska komunikacija...." - navodno je autor slike Aleksandar Hrsum (PinkBH).

Image
Pa ovo i jeste evropski.
Na ovom forumu imas temu "majstori" parkiranja i na njoj par likova koji pogresno parkiranim izgrebu auto, slome retrovizor ... i vecina sudionika to podrzava.
Ovo je bas EU covjek ostavio papir

s' moje sokoćalo
Stvarno odobravas ovo?
Da covjek mu je ukazao na gresku, nije mu zvao pauka ostetio auto itd

s' moje sokoćalo
miki.ba

#2127 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Piše fino Bosanska seljacino, što se vi Bošnjaci primate nije mi jasno.

PS. Ja bi mu izbušio gume. :oops:
uglavnomja

#2128 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:
uglavnomja wrote:iskreno, da se meni neko parkirao da ne mogu izaci ili proci, i to jos ono ascare bezobrazno, dobio bi slicno pisamce, zavisno od stepena ljutnje i hhitnosti upotrebe auta. i naravno zavisno od tablica :-)

opet je kriv onaj sto je ukazao na SELJAKLUK i nazvao ga pravim imenom, a ne onaj sto jeste seljacina :roll:
Nije ukazao na seljakluk nego je vrijedjao na nacionalnoj osnovi

:-)

objasni

bosanski je samo prisvojni pridjev u recenici, nigdje nije napisao da su bosanci vaki naki ... nego se odnosi iskljucivo na jednog jedinog seljaka koji je, nazalost, iz bosne.

a sta, u ulcinju bi mu jos posadili palme oko auta, da ne bude bosanskom gospodinu, koji je blokirao (privatni) poarking i prolaz, vruce kad odluci da odblokira aute... :D
Havatar

#2129 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Da je napisao samo seljacino to bi bilo ukazivanje na seljakluk , ovako je to bosanska namjerno dodato da bi ga uvrijedio na nacionalnoj osnovi.
miki.ba

#2130 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Havatar wrote:Da je napisao samo seljacino to bi bilo ukazivanje na seljakluk , ovako je to bosanska namjerno dodato da bi ga uvrijedio na nacionalnoj osnovi.
Zar niste govorili da je Bosanac teritorijalna odrednica kada ste branili tezu "Bitno je biti Bošnjak", sad ti isti ljudi pricaju o uvredi na nacionalnoj osnovi. :D
Havatar

#2131 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

miki.ba wrote:
Havatar wrote:Da je napisao samo seljacino to bi bilo ukazivanje na seljakluk , ovako je to bosanska namjerno dodato da bi ga uvrijedio na nacionalnoj osnovi.
Zar niste govorili da je Bosanac teritorijalna odrednica kada ste branili tezu "Bitno je biti Bošnjak", sad ti isti ljudi pricaju o uvredi na nacionalnoj osnovi. :D
Pa oni su to napisali da bi ga uvrijedili na nacionalnoj osnovi, sigurno nisu mislili na bosanske Hrvate ili Srbe kad su to napisali
sandokann

#2132 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Tacno.

Evidentno je da par ljudi ovdje odobrava ovaj nacin "upozorenja" nesavjesnim vozacima. Odnosno, da na automobile hrvaskih tablica ako se nepravilno parkiraju u Bosni raja ispisuje poruke ovih i slicnih "epiteta".
sandokann

#2133 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Havatar wrote:
miki.ba wrote:
Pa oni su to napisali da bi ga uvrijedili na nacionalnoj osnovi, sigurno nisu mislili na bosanske Hrvate ili Srbe kad su to napisali

Ja nisam Bosnjak. Iz mjesanog braka sam, u mjesanom i zivim. Zena mi Bosnjakinja, ali svejedno me ovo vrijedja vise od nekih Velikih Bosnjaka kojima su usta puna Bosne na temama koje se ne ticu apartmana u Makarskoj.
Bodkin

#2134 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:
mrAdil wrote:Glupost, ako ko kaznjava za nepropisno parkiranje to je parking sluzba, murija...
Ali nase komsije, Gospoda, namjerno sa ovim "epitetima" pokazuju svu svoju ljubav prema nama.
Pa kako ti se više ne dosadi? :-)
pa gori ste vi koji odgovarate ovakvim pacijentima koji providno pisu po temi samo dda blate hrvatsku :D tj lazem, mislim da rade za turisticku zajednicu crne gore :D
Bodkin

#2135 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

miki.ba wrote:
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup: uvreda na teritorijalnoj osnovi
miki.ba

#2136 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Havatar wrote:
miki.ba wrote:
Stani ba, polako, kako može znati ko je?
Kako ti znaš koga je htio uvrijediti?

Haj malo ohladite, možda je neko sam napisao pa slikao, cisto iz ljubomore prema Hrvatskoj. :oops:
Bodkin

#2137 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
insomnia78 wrote: Ma budalastina, rekla mu je: sta, mislili ste proci pored mene k'o pored turskog groblja

s' moje sokoćalo
kad bi taj koji je postavio klip znao da se to kod nas ne gleda kao uvreda, i koliko je to stara i česta "doskočica", znao bi i on da je smješan! tu sintagmu nitko ne koristi u kontekstu vrijeđanja po nacionalnoj, a još manje vjerskoj osnovi..joj idiotizma!!!
stvarno budalaština :-)
joj tebe, ako to nekome trebas objasniti onda taj neko nije vrijedan ni replike :D cuj uvreda prosao kao pored turskog groblja. sta je iduce, pitanje hocete tursku kafu ce biti jos jedna uvreda na nacionalnoj? :D
mrAdil

#2138 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

dalmatinka wrote:
mrAdil wrote:Glupost, ako ko kaznjava za nepropisno parkiranje to je parking sluzba, murija...
Ali nase komsije, Gospoda, namjerno sa ovim "epitetima" pokazuju svu svoju ljubav prema nama.
Istog takog cuka sam i ja imao, pa sve isao po mahali da sakuplja druge da im iznajmi kucicu.
Havatar

#2139 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
sherbett wrote:
insomnia78 wrote: Ma budalastina, rekla mu je: sta, mislili ste proci pored mene k'o pored turskog groblja

s' moje sokoćalo
kad bi taj koji je postavio klip znao da se to kod nas ne gleda kao uvreda, i koliko je to stara i česta "doskočica", znao bi i on da je smješan! tu sintagmu nitko ne koristi u kontekstu vrijeđanja po nacionalnoj, a još manje vjerskoj osnovi..joj idiotizma!!!
stvarno budalaština :-)
joj tebe, ako to nekome trebas objasniti onda taj neko nije vrijedan ni replike :D cuj uvreda prosao kao pored turskog groblja. sta je iduce, pitanje hocete tursku kafu ce biti jos jedna uvreda na nacionalnoj? :D
To jeste uvrijedljivo za muslimane posto se odnosi na muslimansko groblje
mrAdil

#2140 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Bodkin wrote:
dalmatinka wrote:
pa gori ste vi koji odgovarate ovakvim pacijentima koji providno pisu po temi samo dda blate hrvatsku :D tj lazem, mislim da rade za turisticku zajednicu crne gore :D
Kazi ti nama doktore ko smije pisati po temi, a ko ne. I ko radi za turisticke zajednice, a ko ne. I ko blati Lijepu nasu, a ko ne... A svi ostali petljaju i lazu, sreca da te imamo da nam otvoris oci.
Havatar

#2141 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

sherbett wrote:
Bodkin

:lol: :lol: :lol:
žalim onoga tko se sa nečim takvim toliko solidarizira, a odnosi se na Turke sa kojima su kršćani ratovali, pre 500 godina....
al ajde...to su te razne na koje se pozivaju oni što ih ne razumiju, u političkoj znanosti naziva ih se "tiranima"
To nema veze sa tiranima nego se odnosi na muslimansko groblje i mozda vi prolazite tako pored muslimanskog groblja ali muslimani ne prolaze i kod nas ne postoji takav izraz i to jeste uvrijedljivo a vi izmedju sebe mrzite kog hocete.
miki.ba

#2142 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Havatar wrote: To jeste uvrijedljivo za muslimane posto se odnosi na muslimansko groblje
Kako to ba, ima li iko osim muslimana u Turskoj?
dalmatinka

#2143 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

mrAdil wrote:
dalmatinka wrote:
Istog takog cuka sam i ja imao, pa sve isao po mahali da sakuplja druge da im iznajmi kucicu.
Ne čudim se. Tko bi se uopće zadržao pored takvog gazde. Pokušao jadničak nekog drugog preveslati i po mogućnosti naći pravi dom. :-)
uglavnomja

#2144 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

kod kojih vas :lol: :lol:

stara izreka: prosao kao pored turskog groblja - znaci prosao, a da nije ni primjetio, nije reagovao ...
Havatar

#2145 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

miki.ba wrote:
Havatar wrote: To jeste uvrijedljivo za muslimane posto se odnosi na muslimansko groblje
Tursko se kod nemuslimana koji su bili pod Turcima odnosi na sve muslimane i sve ih zovu Turci makar to je svima poznato pa tako i ovo u vezi sa grobljem ima veze sa tim.
mrAdil

#2146 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

dalmatinka wrote:
mrAdil wrote:
dalmatinka wrote:
Ne čudim se. Tko bi se uopće zadržao pored takvog gazde. Pokušao jadničak nekog drugog preveslati i po mogućnosti naći pravi dom. :-)
I ja ga utopio prije par godina dalmatincu. Dusu dao za naci musteriju.
JohnnyS

#2147 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

uglavnomja wrote:kod kojih vas :lol: :lol:

stara izreka: prosao kao pored turskog groblja - znaci prosao, a da nije ni primjetio, nije reagovao ...

Možda je ovaj s prethodne stranice nepravilno parkirao kraj turskog groblja... :lol: To je već dvostruka uvreda
mrAdil

#2148 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

miki.ba wrote:
Ima turista iz cijelog dunjaluka.
IlijaLadin

#2149 Re: hrvatska-more

Post by IlijaLadin »

stvaraju se bespotrebne tenzije. nije dobro nikako.

ovoga je uvijek bilo i uvijek ce biti a ove pojedinacne ispade samo zaludjeni ili uvrijedjene mlade mogu koristiti za kompleksaske izljeve bijesa.

obrnite uloge, posmatrajte sve sto se desavalo u zadnjih mjesec dana ili, eto, dvije, tri godine, od 'slucaja makarska'...

ljudi iz frustracije svasta su kadri uraditi. a, eto, ispada - mi smo olicenje kulture i nikome od nas ne bi palo na pamet da se slicno obracuna sa hajvanima 'sa druge strane'. da - ahaaa
mrAdil

#2150 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Havatar wrote:
miki.ba wrote:
Tursko se kod nemuslimana koji su bili pod Turcima odnosi na sve muslimane i sve ih zovu Turci makar to je svima poznato pa tako i ovo u vezi sa grobljem ima veze sa tim.
Znaju oni to, sto im objasnjavas!?

Vidis da su na braniku lijepe Njihove.
Post Reply