Da, da... Hrvati finansiraju...Basvod wrote:Da ali Hrvati odavno finansiraju FTV da bi se Lagumdzija igrao televizije. Znam da ti je to jasno, ne trebas meni pravdati postupke bosnjackih politicara u borbi protiv Hrvata. Svi u BiH odavno znaju sve.Alfons Kauders wrote:Pa pravo dobar nacin vodjenja diskusije - da argumentiras svoje tvrdnje posegnes za najdebilnijim mogucim primjerom, satarem te ko FAP pun lignita, i onda kazes kako si mogao navesti hiljadu drugih primjera i nisi mislio da okrenemo temu u tom pravcu.Basvod wrote:
Naveo sam kanal samo kao primjer a mogao sam hiljadu drugih, nisam mislio da okrenemo temu u tom pravcu.
Uglavnom, nema ustupaka, nema dobre volje, sve ok i razumljivo.
Al onda razumi i ti Hrvate zbog cega su se okrenuli Banja Luci i zbog cega se bore za svoje interese umjesto da cekaju bosnjacku milostinju. Ja razumijem i jedne i druge a pametniji ce biti uspjesniji.Tvoj primjer, tvoj, ti si ga izabrao da dokazes nesto - i dokazao si
![]()
I onda da razumijem Hrvate... Okrenuli su se Banja Luci jer iz nekog razloga rigidni unitaristi i fanaticni muslimani iz Tuzle nece da svake godine daju Covicu i njegovim degenericima par miliona maraka kako bi se igrali televizije. Pa eto, kad su se okrenuli BL, neka im onda Dodik fino prepise frtalj sumsko-digitalne PTPC i neka im svaki mjesec uredno prebacuje nekoliko stotina hiljada maraka za plate i ostale troskove.
Koja je ono stopa naplate TV takse u vecinski hrvatskim kantonima?
Kolika je uopste TV pretplata i koliko nje ide FTV-u?
Kad odgovoris na ta dva pitanja, posegni za digitronom i bice ti malo jasnije zasto TV kanala na hrvatskom jeziku nema i nece ga biti - jer bi tim parama mogli otvoriti eventualno kanal na YouTubeu...
Meni je jasno zasto ti i tebi slicni nemate blage veze o cemu pricate. Vasi izvori informacija su svima poznati, ali moras shvatiti da ne zivimo svi u vasem paralelnom svijetu u kojem 200,000 hercegovackih Hrvata placa vise poreza od 2 miliona Bosnjaka, u kojem Sarajevo i Tuzla cijede ekonomske gigante poput Kantona 10 i PK i u kojem tih istih 2 miliona ne-Hrvata u FBiH zivi na grbaci jadnih i obespravljenih Hrvata, koji po pricama vasih najdrazih medija nekim cudom imaju GDP per capita iznad Austrije, ali eto to se ne vidi jer im zapravo sve otmu zle Bosnje.