Bravo predsjedniče !It_is_a_Leclerc wrote:Komšić odbio susresti se sa Nikolićem zbog njegovih izjava o Bošnjacima i Republici Srpskoj kao državi ! ...
Demokratska fronta Željko Komšić
- slucajni prolaznik
#2126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#2127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve super, samo što Hamo nudi da uradi isti pos'o za puno manje pare. Pardon, da ne uradi.shiljak wrote:a šta bi to trebao da uradi? Nikolić bez razloga izaziva nešto, ako misli tako, može bar šutit..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo što Hamo nema iza sebe nekoliko hiljada iliti tisuća glasova. Hoću reć nekoliko stotina tih hiljadaCorto Maltese wrote:Sve super, samo što Hamo nudi da uradi isti pos'o za puno manje pare. Pardon, da ne uradi.shiljak wrote:a šta bi to trebao da uradi? Nikolić bez razloga izaziva nešto, ako misli tako, može bar šutit..
- shiljak
#2129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gledaj ovako.. Mogao je da se provede u turskoj a da ne potroši ni marke za kartu.. a ovako nećeKatarinaKosaca wrote:Samo što Hamo nema iza sebe nekoliko hiljada iliti tisuća glasova. Hoću reć nekoliko stotina tih hiljadaCorto Maltese wrote:Sve super, samo što Hamo nudi da uradi isti pos'o za puno manje pare. Pardon, da ne uradi.shiljak wrote:a šta bi to trebao da uradi? Nikolić bez razloga izaziva nešto, ako misli tako, može bar šutit..
- Corto Maltese
#2130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ničiji neurađen posao se ne pika. Samo za urađen posao se dobija plata, i nagrada bilo kakve vrste. U tom smislu, Hamina ponuda da ne uradi posao za samo dvije pive, naspram Komšića koji isti posao ne ne obavlja za (do sada) pola miliona maraka je ekonomski izuzetno prihvatljiva.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Tvog Hamu hebe to sto se njegovo ne pika, kao ni moje, tvoje...bez obzira koliko malo kosta.Corto Maltese wrote:To Precjeniče! Kad skontam koja kreativnost i koja vizija su bile potrebne za nesastanak sa Nikolićem. A tek koja jaja za izać' međ raju nakon te odluke. I sve to za pišljivih pola miliona maraka u zadnjih 7 godina.
E nek mu je rek'o, to jest, nek mu nije rek'o, ili šta već iz ove jebeno teške odluke proizilazi.
(Malu mrlju na najnoviju predsjednikovu državničku mudrost baca moj komšija Hamo koji kaže da se on ne bi sastao sa Nikolićem za mnogo manje pare od onih za koje se Precjenik ne sastaje, kao i da mu za nesastajanje, i uopšte nerađenje ne treba ni službeni šofer ni pratnja, ni kancelarija. Za samo dvije pive dnevno obećava iste rezultate)
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Sve super, samo što Hamo nudi da uradi isti pos'o za puno manje pare. Pardon, da ne uradi.shiljak wrote:a šta bi to trebao da uradi? Nikolić bez razloga izaziva nešto, ako misli tako, može bar šutit..
A Hamo garant nije mazno ni Zlatnog ljiljana drugima ispred nosa.
- Corto Maltese
#2132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U pravu si, Hamo nije bio bezbjednjak.prljavi Hare wrote:Corto Maltese wrote:Sve super, samo što Hamo nudi da uradi isti pos'o za puno manje pare. Pardon, da ne uradi.shiljak wrote:a šta bi to trebao da uradi? Nikolić bez razloga izaziva nešto, ako misli tako, može bar šutit..
A Hamo garant nije mazno ni Zlatnog ljiljana drugima ispred nosa.
-
muzicar_iz_parka
#2133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo sa Nikolićem je kopiranje prnca Bakira, on se prvi toga dosjetio.
Vezano za nepotizam i lopovluk o kome se ovdje rapspravlja. Istina jeste da roditelji svukud traže mogućnost pomoći svojoj djeci, ali osim naslijeđivanja u kraljevskim porodicama, ja nisam nešto često čuo da djeca po zapadu dobijaju funkcije svojih roditelja, naravno nije ni kod njih sve pošteno, al opet u odnosu na nas oni su čisti kao izvorska voda.
Čak kod njih djeca iz svojih ubjeđenja u velikom procentu neće da se bave zanimanjem roditelja, nego idu svojim putem.
Vezano za nepotizam i lopovluk o kome se ovdje rapspravlja. Istina jeste da roditelji svukud traže mogućnost pomoći svojoj djeci, ali osim naslijeđivanja u kraljevskim porodicama, ja nisam nešto često čuo da djeca po zapadu dobijaju funkcije svojih roditelja, naravno nije ni kod njih sve pošteno, al opet u odnosu na nas oni su čisti kao izvorska voda.
Čak kod njih djeca iz svojih ubjeđenja u velikom procentu neće da se bave zanimanjem roditelja, nego idu svojim putem.
-
rajvosa1
#2134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad halaliti Hanku i Radeljasa, nikad. Pusti vise pricu o `neophodnom zlu`, zato smo i dogurali do ovde.animus wrote:Ma hajde bolan halali vise, Hanka je izgleda neophodno zlo koje u ovom momentu dobro dodje da sprijeci necasne namjere Nerke, Damira i Tornjaka. Ona je izgleda najslabija karika koju cemo morati poslati kuci ali sad neka stoji gdje je.rajvosa1 wrote:Odlican potez ovo sa Nikolicem, ali opet Hanku ne mogu halaliti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najbitnije je da nam Hanka bidne bezbjedna i da se mali Emir ne šikira za budućnost
A nek sirotinja gleda kako će se ispaliti preko grane
dok vlastela igra medijskog ping ponga
znate kako kažu u najstarijem zanatu;u svijetu, malo je vulgarno al poučno......kažu dok jednom pustiš da ti svrše usta, svi hoće
A nek sirotinja gleda kako će se ispaliti preko grane
znate kako kažu u najstarijem zanatu;u svijetu, malo je vulgarno al poučno......kažu dok jednom pustiš da ti svrše usta, svi hoće
-
rajvosa1
#2136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
po obicaju, najbolji forumas sve objasnioJoseMujica wrote:Najbitnije je da nam Hanka bidne bezbjedna i da se mali Emir ne šikira za budućnost
A nek sirotinja gleda kako će se ispaliti preko granedok vlastela igra medijskog ping ponga
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#2137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tebi je najbolje @Corto da naguliš jabuka i natucaš oraha.Corto Maltese wrote: U pravu si, Hamo nije bio bezbjednjak.
na izborima,spucaće te jal' srčani,jal' moždani.Shvatam ja da je na našim prostorima besmislene mržnje na izvoz,
ali mogao si sebi naći mnogo adekvatniju metu od Ž.K.,barem tu izbora ima.Nije ti ovo zdravo,ali kako hoćeš.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A meni ovo tvoje ironiziranje sve sa komšijom Hamom prelazi svaku granicu ne više ukusa, nego donjeg praga dostojanstva. Zato što je bojkot, diplomatska ignorantija najjače mirnodobsko oružje jedne države i zato što se svakom normalnom BIH građaninu ovih dana prevrtao želudac na Tomu Grobara i njegovo jeftino pojavljivanje sa Dodikom, njegovo davanje državotvornosti jednom entitetu (ovo bez obzira na emocije prema BIH svatko ko je legalista mora osuditi), današnji bal vampira i ponižavanje žrtava, naroda, međunarodnih institucija sa primitivnom dozom prepotencije, blago rečeno.muzicar_iz_parka wrote:Ovo sa Nikolićem je kopiranje prnca Bakira, on se prvi toga dosjetio.![]()
Utoliko je Komšićeva odluka sasvim normalna i refleksija i odraz stava građana koji su ga birali, samo što mi nismo navikli na te i takve normalnosti pa se oduševljavamo. Možda u toj neobičnosti se stekne utisak glupe euforičnosti, ali vaš cinizam je loš, neduhovit pa čak i izgleda zlonamjeran. A još kad dolazi od forumaša @Corto koji je godinama euforično pozravljao svaki potez slučajnog prolaznika, branio njegove nelegalne odluke, lopovluk, utoliko je još repulzivnije.
- animus
#2139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ona je prolazna pojava u DF svakako ali joj se mora podici spomenika kako je uspjela da zezne ove prodavace drzave cak na dva nivoa. Hanka ima 100 % ucinak i naravno da se aktuelna parlamentarna vecina najezi kad cuje njeno ime. Nakon izbora nece biti vise nikom bitna i moze da pakuje kofere. A to sta se desava na fukultetu nek se bore studenti i profesori ako je pocinjena nepravda ili kriminal. Ako je neki drugi student trebao biti asistent a mali se ugurao sto se ne buni i ne kaze javno.rajvosa1 wrote:Nikad halaliti Hanku i Radeljasa, nikad. Pusti vise pricu o `neophodnom zlu`, zato smo i dogurali do ovde.animus wrote:Ma hajde bolan halali vise, Hanka je izgleda neophodno zlo koje u ovom momentu dobro dodje da sprijeci necasne namjere Nerke, Damira i Tornjaka. Ona je izgleda najslabija karika koju cemo morati poslati kuci ali sad neka stoji gdje je.rajvosa1 wrote:Odlican potez ovo sa Nikolicem, ali opet Hanku ne mogu halaliti
- animus
#2140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
KatarinaKosaca wrote:A meni ovo tvoje ironiziranje sve sa komšijom Hamom prelazi svaku granicu ne više ukusa, nego donjeg praga dostojanstva. Zato što je bojkot, diplomatska ignorantija najjače mirnodobsko oružje jedne države i zato što se svakom normalnom BIH građaninu ovih dana prevrtao želudac na Tomu Grobara i njegovo jeftino pojavljivanje sa Dodikom, njegovo davanje državotvornosti jednom entitetu (ovo bez obzira na emocije prema BIH svatko ko je legalista mora osuditi), današnji bal vampira i ponižavanje žrtava, naroda, međunarodnih institucija sa primitivnom dozom prepotencije, blago rečeno.muzicar_iz_parka wrote:Ovo sa Nikolićem je kopiranje prnca Bakira, on se prvi toga dosjetio.![]()
Utoliko je Komšićeva odluka sasvim normalna i refleksija i odraz stava građana koji su ga birali, samo što mi nismo navikli na te i takve normalnosti pa se oduševljavamo. Možda u toj neobičnosti se stekne utisak glupe euforičnosti, ali vaš cinizam je loš, neduhovit pa čak i izgleda zlonamjeran. A još kad dolazi od forumaša @Corto koji je godinama euforično pozravljao svaki potez slučajnog prolaznika, branio njegove nelegalne odluke, lopovluk, utoliko je još repulzivnije.
- vivaldi
#2141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
menscini da si ti bog nje izgubio bar jednu godinuJoseMujica wrote:Najbitnije je da nam Hanka bidne bezbjedna
- shiljak
#2142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bravo.. a što se tiče dodika, hajde da ima neki dobar cilj.. što se svakim danom potvrđivalo da nema.. ali ovo u hagu je sve potvrdio i nema se više šta reći za njeg.KatarinaKosaca wrote:A meni ovo tvoje ironiziranje sve sa komšijom Hamom prelazi svaku granicu ne više ukusa, nego donjeg praga dostojanstva. Zato što je bojkot, diplomatska ignorantija najjače mirnodobsko oružje jedne države i zato što se svakom normalnom BIH građaninu ovih dana prevrtao želudac na Tomu Grobara i njegovo jeftino pojavljivanje sa Dodikom, njegovo davanje državotvornosti jednom entitetu (ovo bez obzira na emocije prema BIH svatko ko je legalista mora osuditi), današnji bal vampira i ponižavanje žrtava, naroda, međunarodnih institucija sa primitivnom dozom prepotencije, blago rečeno.muzicar_iz_parka wrote:Ovo sa Nikolićem je kopiranje prnca Bakira, on se prvi toga dosjetio.![]()
-
rajvosa1
#2143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ona je prolazna pojava u DF svakako ali joj se mora podici spomenika kako je uspjela da zezne ove prodavace drzave cak na dva nivoa. Hanka ima 100 % ucinak i naravno da se aktuelna parlamentarna vecina najezi kad cuje njeno ime. Nakon izbora nece biti vise nikom bitna i moze da pakuje kofere. A to sta se desava na fukultetu nek se bore studenti i profesori ako je pocinjena nepravda ili kriminal. Ako je neki drugi student trebao biti asistent a mali se ugurao sto se ne buni i ne kaze javno.[/quote]rajvosa1 wrote:Nikad halaliti Hanku i Radeljasa, nikad. Pusti vise pricu o `neophodnom zlu`, zato smo i dogurali do ovde.animus wrote:Ma hajde bolan halali vise, Hanka je izgleda neophodno zlo koje u ovom momentu dobro dodje da sprijeci necasne namjere Nerke, Damira i Tornjaka. Ona je izgleda najslabija karika koju cemo morati poslati kuci ali sad neka stoji gdje je.rajvosa1 wrote:Odlican potez ovo sa Nikolicem, ali opet Hanku ne mogu halaliti
Ukoliko si neko ciji je zadatak animiranje ljudi za DF, zadis potpuno pogresno. Covjece, siti smo vise lopovluka i kriminala. Ne mozes mi prodavati .... za bubrege. Cuj moramo lopova trpiti, jer je spasila drzavu? Dovela Radeljasa na vlast i spasila drzavu??? Svasta. Ne moze Zeljku patoloska mrznja prema Zlatku, koliko god ljudski bila opravdana, biti jedina ideja vodilja. Ako vec idemo tvojom logikom, Hanka je pokazala da i od Slucajnog Prolaznika ima mnogo vece zlo, citaj sadasnja kantonalna postava.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne kontam što konstantno pokušavate prebaciti priču s činjenica na lično prepucavanjevivaldi wrote:menscini da si ti bog nje izgubio bar jednu godinuJoseMujica wrote:Najbitnije je da nam Hanka bidne bezbjedna
doduše.....nemate šta drugo reći
-
rajvosa1
#2145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nesto mi govori da ce Fahrini i mediji koje Zlaja jos kontrolise imati jako dobru metu u Hanki, koju ce cak i Fazlija pogoditi. BTW, 100 posto tacna info - Zeljko ce u startu dobiti uticaj na FTV - prisao mu Branimir JukicJoseMujica wrote:ne kontam što konstantno pokušavate prebaciti priču s činjenica na lično prepucavanjevivaldi wrote:menscini da si ti bog nje izgubio bar jednu godinuJoseMujica wrote:Najbitnije je da nam Hanka bidne bezbjedna![]()
doduše.....nemate šta drugo reći
- MuaDib
#2146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF treba da dobro razmisli, da li će preko Hanke i dalje biti jezičak ovoj nesposobnoj parlamentarnoj većini u KS. To može biti itekakav otežavajući faktor. Jer DF nema šta da traži u društvu Radeljaša, SDU, Čardžića ili BPS-a, te drugih SDA priljepaka. Mislim da bi trebali dobro da razmisle o tome.
- animus
#2147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taman ce neko promijeniti svoj stav zbog mog piskaranja. Nisam ja od tih koji ce druge ubijedjivati preko interneta, ali ne dam da se nekoga bez razloga blati i unarprijed osudjuje zato sto mu se taj nekad zamjerio. Podrzavam DF jer je vidim kao nasu jedinu sansu da nam sacuva Bosnu onakvom kakvu je volimo, ako ovo propadne ne znam sta ce biti ali vecina ljudi ce se razocarati i nacionalistima ce vrata biti sirom otvorena za ko zna sta a nama je pakovanje odavde.
Slazem se da treba kritikovati ali sa argumentima i barem nekim dokazima a ne mahalanje. Nisam nista vidio da je HV lose uradila, smatram da je dobro da ove svako blokira gdje god moze jer su propast i necemo moci nista popraviti sto oni sad zeznu i iz tog razloga cu podrzati i neke poteze SDA iako su mi se zgadili ali u ovoj politickoj situaciji su pozitiva.
Slazem se da treba kritikovati ali sa argumentima i barem nekim dokazima a ne mahalanje. Nisam nista vidio da je HV lose uradila, smatram da je dobro da ove svako blokira gdje god moze jer su propast i necemo moci nista popraviti sto oni sad zeznu i iz tog razloga cu podrzati i neke poteze SDA iako su mi se zgadili ali u ovoj politickoj situaciji su pozitiva.
- madner
#2148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa mogu oboriti vladu, no sta onda?MuaDib wrote:DF treba da dobro razmisli, da li će preko Hanke i dalje biti jezičak ovoj nesposobnoj parlamentarnoj većini u KS. To može biti itekakav otežavajući faktor. Jer DF nema šta da traži u društvu Radeljaša, SDU, Čardžića ili BPS-a, te drugih SDA priljepaka. Mislim da bi trebali dobro da razmisle o tome.
-
rajvosa1
#2149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gora se vlada od ove ne moze sastaviti, onda ima sansa za neku ekspertsku vladu do izbora. Cak je i Vlada Slucajni/Fahraon bila 100 puta bolja. ovi vode u propast.madner wrote:Pa mogu oboriti vladu, no sta onda?MuaDib wrote:DF treba da dobro razmisli, da li će preko Hanke i dalje biti jezičak ovoj nesposobnoj parlamentarnoj većini u KS. To može biti itekakav otežavajući faktor. Jer DF nema šta da traži u društvu Radeljaša, SDU, Čardžića ili BPS-a, te drugih SDA priljepaka. Mislim da bi trebali dobro da razmisle o tome.
-
rajvosa1
#2150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ocito smo od DF htjeli razlicito. Ja, da se konacno krene posteno i stvari restartuju, a ti da opet gledam ko je manji lopov i koji se lopov vodji vise svidja. Izgleda da je DF ovo drugo. Isto g... kao dosadasnjianimus wrote:Taman ce neko promijeniti svoj stav zbog mog piskaranja. Nisam ja od tih koji ce druge ubijedjivati preko interneta, ali ne dam da se nekoga bez razloga blati i unarprijed osudjuje zato sto mu se taj nekad zamjerio. Podrzavam DF jer je vidim kao nasu jedinu sansu da nam sacuva Bosnu onakvom kakvu je volimo, ako ovo propadne ne znam sta ce biti ali vecina ljudi ce se razocarati i nacionalistima ce vrata biti sirom otvorena za ko zna sta a nama je pakovanje odavde.