znam pouzdano da recimo trgovir koji dosta radi i izvoz, nije cijelo ljeto radio osim vikendom, kad je jeftina struja, a proizvode 100 tona dnevno u punom kapacitetu, jer je cijena bila niska, i nisu htjeli da prave u skupoj tarifi struje jer bi bili visoki troskovi, a i od prosle godine su im ostale zalihe, mozda i zbog slabije zime i mozda manjeg broja potrosaca. mada po meni nase trziste je kap u moru, jer se svi veci proizvodjaci orijentisu na izvoz.maks_rs wrote:@golfiista
Iz tvoje tastature u božje uši , ali teško će biti tako . Novih proizvođača nema ( bar ja nisam čuo ) a postojeći su već na maksimumu sa proizvodnjom i sirovinom.
Pelet u BiH - cijene i gdje
Moderator: anex
-
saimidin
#2126 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
- Hemel
#2127 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Trgovir, jedan od boljih proizvodjaca peleta.
-
peletiisamopelet
#2128 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Mozda je bio jedan od boljih, ali s obzirom da je ove godine imao ogroman broj reklamacija tesko da ce lijepo poslovati na nasem trzistu.
Послато са LG-D290 уз помоћ Тапатока
- Hemel
#2129 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Nisam upoznat sa tim.peletiisamopelet wrote:Mozda je bio jedan od boljih, ali s obzirom da je ove godine imao ogroman broj reklamacija tesko da ce lijepo poslovati na nasem trzistu.
-
saimidin
#2130 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
imaju dvije klase gold i premium, premium losija i jeftinija, ali nije los sta sve ima.Hemel wrote:Nisam upoznat sa tim.peletiisamopelet wrote:Mozda je bio jedan od boljih, ali s obzirom da je ove godine imao ogroman broj reklamacija tesko da ce lijepo poslovati na nasem trzistu.
- Hemel
#2131 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Do ove godine najvise sam koristio njihov pelet. Probao sam i 2-3 druga i opet se vracao njima.saimidin wrote:imaju dvije klase gold i premium, premium losija i jeftinija, ali nije los sta sve ima.Hemel wrote:Nisam upoznat sa tim.peletiisamopelet wrote:Mozda je bio jedan od boljih, ali s obzirom da je ove godine imao ogroman broj reklamacija tesko da ce lijepo poslovati na nasem trzistu.
Ove godine sam uzeo nesto drugo(da ne reklamiram).
Nije mi daleko ni tvornica u Gracanici ali sam uzimao u gr.skladistu koje godisnje od njih preuzme 1000 tona.
-
peletiisamopelet
#2132 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Navodno nije zadovoljio eu standarde pa je vraceno dosta kamiona. A i ovde u okolini tuzle par ljudi koji koriste njihov pelet kazu da ima jako dosta sljake i gasi im pec. Mozda je bilo do "ture" i do tog premium slabije kvalitete od gold-a. Ali znate nase ljude i male sredine. Nek se samo procuje i to krene nizbrdo. Mislim da sada prodaju po cijeni od 350km i to po 500kg po kupcu.
- Hemel
#2133 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Nemam koristi da ih reklamiram osim sto nemam problema sa njihovim peletom. Bas sada vidjeh da su i oni na onom spisku
http://www.enplus-pellets.eu/production ... producers/
a znam da smo prije 2-3 god spominjali kako im Slovenci nisu dali certifikat.
Koristio sam jedan koji se radi u tvornici namjestaja. Taj bi trebao da bude dobar jer se radi od ostataka i piljevine koja je vec okorena i osusena. Izgledao mi je malo tamniji ali znam da najvise koriste hrast pa zbog toga. Kupim par stotina kilograma da probam i gle cuda, pec radi a temperatura varira gore-dole. Sta moze biti. Stanem pored peci i sve lici da je normalno(uz radi, ventilator radi...) i ostavim tako. Dodjem kasnije ''alarm'' pec ne radi. Startam je ali ne cujem rad puza. Povadim sav preostao pelet iz spremnika, uzmem usisivac i sve dobro ocistim i poslije je sve bilo ok.
Kada sam malo bolje pogledao, pelet je duzi, poprijeci se iznad one osovine i ne moze da uzima pelet. Zato sve izgleda da radi ali sa malo ili nikako ubacenim peletom(zato je tem.oscilirala)...dok na kraju nije zaglavio i pec je stala.
Pregledam on epreostale vrece, sve isto. Nazovem ih i dovezu mi Trgovir a ovo vratili. Usput mi rekli da mnogi hvale taj pelet...i vjerujem da je kalorican ali zasto ga rade duzeg. Vjerovatno presa tako podesena.
http://www.enplus-pellets.eu/production ... producers/
a znam da smo prije 2-3 god spominjali kako im Slovenci nisu dali certifikat.
Koristio sam jedan koji se radi u tvornici namjestaja. Taj bi trebao da bude dobar jer se radi od ostataka i piljevine koja je vec okorena i osusena. Izgledao mi je malo tamniji ali znam da najvise koriste hrast pa zbog toga. Kupim par stotina kilograma da probam i gle cuda, pec radi a temperatura varira gore-dole. Sta moze biti. Stanem pored peci i sve lici da je normalno(uz radi, ventilator radi...) i ostavim tako. Dodjem kasnije ''alarm'' pec ne radi. Startam je ali ne cujem rad puza. Povadim sav preostao pelet iz spremnika, uzmem usisivac i sve dobro ocistim i poslije je sve bilo ok.
Kada sam malo bolje pogledao, pelet je duzi, poprijeci se iznad one osovine i ne moze da uzima pelet. Zato sve izgleda da radi ali sa malo ili nikako ubacenim peletom(zato je tem.oscilirala)...dok na kraju nije zaglavio i pec je stala.
Pregledam on epreostale vrece, sve isto. Nazovem ih i dovezu mi Trgovir a ovo vratili. Usput mi rekli da mnogi hvale taj pelet...i vjerujem da je kalorican ali zasto ga rade duzeg. Vjerovatno presa tako podesena.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#2134 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Ja ga koristim ove godine, sve superHemel wrote:Trgovir, jedan od boljih proizvodjaca peleta.
- Filter
#2135 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
komsiji danas dolazi tona iz sumbulovca...390KM sa prevozom 
- Filter
- golfiista
#2137 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
popravi link ne radiFilter wrote:http://** No links **.ba/clanak/156724/ekoline-kovan-demantuje-prilog-ftv-a-sta-je-prava-istina-o-stanju-i-cijenama-peleta-na-trzistu-bih
- Filter
#2138 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
hmmm, malo me klix
razbije link sa depoa
http://de po.ba/clanak/156724/ekoline-kovan-demantuje-prilog-ftv-a-sta-je-prava-istina-o-stanju-i-cijenama-peleta-na-trzistu-bih
razbije link sa depoa
http://de po.ba/clanak/156724/ekoline-kovan-demantuje-prilog-ftv-a-sta-je-prava-istina-o-stanju-i-cijenama-peleta-na-trzistu-bih
-
proljece101
#2139 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Kod mene je kombinovani kotao sa gorionikom za pelet. Ozbiljno razmisljam da zamjenim vrata (imam ih) i predjem na drva i ugalj dok ova skupotinja i nestasica ne prodje. Hvala Bogu pa imam alternativu..samo se treba oko mijenjanja vrata pozabaviti..
Last edited by proljece101 on 24/01/2017 18:47, edited 1 time in total.
- Magarece_godine
#2140 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Dje ima peleta? Zaliha pri kraju, malo dijete u kuci a nemam alternativu....
-
peletiisamopelet
#2141 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Obrt comerc gracanica dnevno po 10 vreca po kupcu po 5km vreca, trgovir 500kg po kupcu tvoj prevoz 350km po toni. To sto ja znam
- Hemel
#2142 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
ti pogotovo imas razloga prijeci na alternativu.proljece101 wrote:Kod mene je kombinovani kotao sa gorionikom za pelet. Ozbiljno razmisljam da zamjenim vrata (imam ih) i predjem na drva i ugalj dok ova skupotinja i nestasica ne prodje. Hvala Bogu pa imam alternativu..samo se treba oko mijenjanja vrata pozabaviti..
- Filter
#2143 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
koji dio bih druze?Magarece_godine wrote:Dje ima peleta? Zaliha pri kraju, malo dijete u kuci a nemam alternativu....
ako si oko SA nazovi pelet duga, sokolac, a navodno bi trebalo biti fekrijevog u obiju...
- Magarece_godine
#2144 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Da Sarajevo. Hvala drug...Filter wrote:koji dio bih druze?Magarece_godine wrote:Dje ima peleta? Zaliha pri kraju, malo dijete u kuci a nemam alternativu....
ako si oko SA nazovi pelet duga, sokolac, a navodno bi trebalo biti fekrijevog u obiju...
- Filter
#2145 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
nista drugMagarece_godine wrote:Da Sarajevo. Hvala drug...Filter wrote:koji dio bih druze?Magarece_godine wrote:Dje ima peleta? Zaliha pri kraju, malo dijete u kuci a nemam alternativu....
nazovi i kovan. eno stavio sam link kako tvrde da imaju peleta na stanju. navodno samo za kupce njihovih kotlova, ali probaj...
-
peletiisamopelet
#2146 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Nema kovan ni za svoje kupce trenutno. Tek pred kraj februara. Suplja prica i promovisanje firme, nista drugo.
-
sabanss
#2147 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Thermoflux Pelling kotlovi imaju resetku za lozenje drveta. Pitanje je samo kakvo drvo sada mozes kupiti. To ce vise dimiti nego grijati.Hemel wrote:ti pogotovo imas razloga prijeci na alternativu.proljece101 wrote:Kod mene je kombinovani kotao sa gorionikom za pelet. Ozbiljno razmisljam da zamjenim vrata (imam ih) i predjem na drva i ugalj dok ova skupotinja i nestasica ne prodje. Hvala Bogu pa imam alternativu..samo se treba oko mijenjanja vrata pozabaviti..
-
proljece101
#2148 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
sabanss wrote:Thermoflux Pelling kotlovi imaju resetku za lozenje drveta. Pitanje je samo kakvo drvo sada mozes kupiti. To ce vise dimiti nego grijati.Hemel wrote:ti pogotovo imas razloga prijeci na alternativu.proljece101 wrote:Kod mene je kombinovani kotao sa gorionikom za pelet. Ozbiljno razmisljam da zamjenim vrata (imam ih) i predjem na drva i ugalj dok ova skupotinja i nestasica ne prodje. Hvala Bogu pa imam alternativu..samo se treba oko mijenjanja vrata pozabaviti..
Nasli smo briket bukov za 200 KM po toni na olx. Iz iskustva znam da on puno bolje grije i od suhih drva..to smo odlucili i malo kombinovati sa ugljem. Ove cijene peleta i dalje divljaju. Eno i 600 KM poceli traziti po toni..nenormalni ljudi!
-
sabanss
#2149 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Hajde javi kakav je briket. Ja povremeno uzimam brikete ali najeftiniji koji valja je kostao 2.90 za deset kg.proljece101 wrote: Nasli smo briket bukov za 200 KM po toni na olx. Iz iskustva znam da on puno bolje grije i od suhih drva..to smo odlucili i malo kombinovati sa ugljem. Ove cijene peleta i dalje divljaju. Eno i 600 KM poceli traziti po toni..nenormalni ljudi!
Briket je super za brzo zagrijati prostor ali mi ne daje estetiku plamena kakvu ima drvo
-
proljece101
#2150 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Hocu, javicu. Imamo peleta jos nesto na stanju, pa onda prelazimo na briket , ali mislim da ce to biti dobro.sabanss wrote:Hajde javi kakav je briket. Ja povremeno uzimam brikete ali najeftiniji koji valja je kostao 2.90 za deset kg.proljece101 wrote: Nasli smo briket bukov za 200 KM po toni na olx. Iz iskustva znam da on puno bolje grije i od suhih drva..to smo odlucili i malo kombinovati sa ugljem. Ove cijene peleta i dalje divljaju. Eno i 600 KM poceli traziti po toni..nenormalni ljudi!
Briket je super za brzo zagrijati prostor ali mi ne daje estetiku plamena kakvu ima drvoNo, za grijanje je super.