Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Slika je stvarno dobra. Uradio sam i kalibraciju sa HDtelevizije.com. Nasao je 205 kanala, ali radi nekih 120-150 kanala. Mozda (vjerovatno) to ima veze sa ovim mojim trio grande paketom na TM.
channel10 wrote:Slika je stvarno dobra. Uradio sam i kalibraciju sa HDtelevizije.com. Nasao je 205 kanala, ali radi nekih 120-150 kanala. Mozda (vjerovatno) to ima veze sa ovim mojim trio grande paketom na TM.
Imalo bi veze da imas u TV CAM modul od telemacha. On sluzi za dekodiranje kodiranog signala.
TM je u zadnje vrijeme otkljucao HD paket i jos neke kanale. Tamo gdje nemas slike ti najvjerovatnije pise kodiran signal.
channel10 wrote:Slika je stvarno dobra. Uradio sam i kalibraciju sa HDtelevizije.com. Nasao je 205 kanala, ali radi nekih 120-150 kanala. Mozda (vjerovatno) to ima veze sa ovim mojim trio grande paketom na TM.
Imalo bi veze da imas u TV CAM modul od telemacha. On sluzi za dekodiranje kodiranog signala.
TM je u zadnje vrijeme otkljucao HD paket i jos neke kanale. Tamo gdje nemas slike ti najvjerovatnije pise kodiran signal.
Jeste, to je to. I trazi ci modul ili pametnu karticu.
Vidim... SONY ANDROID4K LED TV49XD7005 sa gratis poklonom SOUND BAR HTCT80.CEL. cijena 1599 km ... garancija 5 godina
i
SONY ANDROID LED TV 50W755 cijena 1399 km ... garancija 5 godina
Ovaj prvi 4K na slici ima znak 4K HDR
Hajte ljudi prokomentarisite i posavjetujte me. Zomri i Moke...pomozite, narocito zomri koji kod kuce gleda 4K TV
Pitanje svih pitanja...kakva je Telemac slika na ovom 4K...
Vidim... SONY ANDROID4K LED TV49XD7005 sa gratis poklonom SOUND BAR HTCT80.CEL. cijena 1599 km ... garancija 5 godina
i
Hajte ljudi prokomentarisite i posavjetujte me. Zomri i Moke...pomozite, narocito zomri koji kod kuce gleda 4K TV
Na 84 strani sam napisao mišljenje za ovaj sonyjev 4k tv kao odgovor na pitanje @kakaljina pa pogledaj.
755 ima veoma dobru sliku i sličan je 805/807 po specifikacijama osim što nema 3D. Dobar tv i dobra cijena za ovu dijagonalu.
Telemahova digitalna kablovska super izgleda na Sonyju 805 koji ja imam a pozitivno sam se iznenadio i kvalitetom analogne kablovske.
Nek ti @zomri kaže kakva je Telemahova kablovska na 4k, pretpostavljam odlična [emoji1].
Sonyjevi televizori imaju dobar upscaling tako da bi digitalna kablovska trebala izgledati dobro na 4k tv-u.
i
Na 84 strani sam napisao mišljenje za ovaj sonyjev 4k tv kao odgovor na pitanje @kakaljina pa pogledaj.
755 ima veoma dobru sliku i sličan je 805/807 po specifikacijama osim što nema 3D. Dobar tv i dobra cijena za ovu dijagonalu.
Telemahova digitalna kablovska super izgleda na Sonyju 805 koji ja imam a pozitivno sam se iznenadio i kvalitetom analogne kablovske.
Nek ti @zomri kaže kakva je Telemahova kablovska na 4k, pretpostavljam odlična [emoji1].
Sonyjevi televizori imaju dobar upscaling tako da bi digitalna kablovska trebala izgledati dobro na 4k tv-u.
Sent from my E2303 using Tapatalk
Hvala @moke_31 ...
Sada, upravo, razmisljam i ne mogu da skontam...zasto sam toliko neodlucan u kupovini TV. Jednostavno ne znam sta me koci...
Finansije nisu problem... izuzev onih preskupih (Oled) sve ostalo mogu si priustiti. Treba mi dobra slika za Telemac kanale, mozda Kodi i nista vise. Limitiran sam sa prostorom pa velicina TV-a mora biti 50" u jednoj prostoriji i 32" u drugoj prostoriji.Dakle, potpuno ne zahtjevan korisnik.
Postao sam dosadan sam sebi...a kamoli drugima...
Uh, prozivaju me, tek sad skontah.
Nemam telemach pa ne mogu govoriti o tome kakav je. Imam neke satelitske kanale i ovi što su HD izgledaju prilično dobro sa standardne udaljenosti. Ipak, LG ima relativno loš upscaling pa čak i taj 720p izgleda poslabo u odnosu na sadržaje više rezolucije. Mislim da tu više igra ulogu veličina dijagonale nego bilo šta drugo, pa će kod tebe to izgledati značajno bolje jer em je mala dijagonala em tv nativno ima bolji upscaling.
Ostaje pitanje da li ti zaista treba 4K na toj dijagonali, ali ako si se već odlučio onda šibaj, zašto ne.
Ovo se ubilo za nedima, 2 u 1, da mu razbije sve dvojbe i da napokon kupi TV
Hvala moke ... mora biti 50" ... ali, lijepo je da mislis na mene to me je najvise razveselilo. Odlucio sam da sacekam snizenja i kupicu 2 Sony-ja. Cvrsta odluka
Jos malo...cekam snizenja. Toplo se nadam da ce ih biti u narednih tridesetak dana.Znam sta cu kupiti...
Hvala na strpljenju i prijateljstvu Dobra je ovo tema zahvaljujuci takvima kao ti, Moke i sl.
ja nagurah jest da mi komoda na kojoj stoji taman duga koliko nogice od tv, par malih šarafica osiguravaju tv da se ne može srušit ali je gušt iz kreveta 55icu gledat, malo je mali ali nije loš
tv nikad nije prevelik
Jos malo...cekam snizenja. Toplo se nadam da ce ih biti u narednih tridesetak dana.Znam sta cu kupiti...
Hvala na strpljenju i prijateljstvu Dobra je ovo tema zahvaljujuci takvima kao ti, Moke i sl.
Nema bolan kod nas sniženja. Budeš li njih čekao, nećeš nikad kupiti tv. Ja sam čekao, pa nikad dočekati i na kraju kupim tv koji je iz 2014. godine, 40 inča za 920 KM.
Vidim neko spominje fis i neka sniženja. Danas u fisu vidim isti tv koji sam ja kupio i kod njih košta 1260 . Jos neke modele sam vidio, koji su dobro skuplji nego kod drugih.