Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Android Knego wrote:Je li se šta promijenilo u zadnjih godinu-dvije što se tiče dizanja love u Hrvatskoj? Mislim, neko drastično povećanje provizije, nepovoljne konverzije i tako to?
Dakako, kad se kartica UC banke koristi tamo na njihovom bankomatu...
Ako imaš onaj neki paket nije, ako nemaš misim da jeste došlo do povećanja.
Del_Boy1 wrote:To ti je modula paket, moraš tražit da uključe taj hepek za 1 KM da možeš bez naknade podizati novac na bankomatima UC grupe.
E to mi je nešto skroz novo. Tek sam prije 2-3 mjeseca naručio karticu, a još nije stigao pin, pa nisam ni dizao s bankomata...
Važi li to za sve UC bankomate (domaće i vani) ili samo vani?
Del_Boy1 wrote:To ti je modula paket, moraš tražit da uključe taj hepek za 1 KM da možeš bez naknade podizati novac na bankomatima UC grupe.
E to mi je nešto skroz novo. Tek sam prije 2-3 mjeseca naručio karticu, a još nije stigao pin, pa nisam ni dizao s bankomata...
Važi li to za sve UC bankomate (domaće i vani) ili samo vani?
Na domaćim UC bankomatima je svejedno bez naknade, ovo ti je za vani.
Ovo je za modula paket, znači ako hoćeš da dižeš pare bez naknade moraš mjesečno plaćati 1KM, jer taj modula paket je kao slagalica, uzimaš ono što ti treba i to plaćaš.
Del_Boy1 wrote:
Na domaćim UC bankomatima je svejedno bez naknade, ovo ti je za vani.
Ovo je za modula paket, znači ako hoćeš da dižeš pare bez naknade moraš mjesečno plaćati 1KM, jer taj modula paket je kao slagalica, uzimaš ono što ti treba i to plaćaš.
Je li neko moze da mi objasni za sta se obracunava kamatna stopa na tekucem racunu na kojem vec 2 godine nisam u minusu,nego bas naprotiv!vidim na izvodu da mi se pored naknade za vodjenje racuna,obracunava i kamatna stopa,koja se povecava mjesecno,a nije mi jasno za sta?
Dudu7 wrote:Je li neko moze da mi objasni za sta se obracunava kamatna stopa na tekucem racunu na kojem vec 2 godine nisam u minusu,nego bas naprotiv!vidim na izvodu da mi se pored naknade za vodjenje racuna,obracunava i kamatna stopa,koja se povecava mjesecno,a nije mi jasno za sta?
To je kamatena stopa +, tebi banka nešto uplati, simbolicno.
Kada ce mafija iz banke da objavi ko je dobio nagrade iz ove zadnje nagradne igre. Napravio sam 50 transakcija, proslu me nisu izvukli ovu vala bih morao barem jednu nagradu dobiti ha ja. Mozda ce opet biti nastimano, kazu imaju 20 dana od dana izvlacenja 'slucajnim odabirom' da objave rezultate, pa covjece za 2 dana ja bih nasao ko mi odgovara a ne za 20 dana...
Nedavno mi je istekla stara viza kartica koju sam koristio za paypal i plaćanje na netu. Sad su mi izdali drugu mastercard i nju ne mogu povezati na paypal...
Jel imao neko slična iskustva, zašto mi paypal ovu ne prihvaća?
Astrix wrote:Nedavno mi je istekla stara viza kartica koju sam koristio za paypal i plaćanje na netu. Sad su mi izdali drugu mastercard i nju ne mogu povezati na paypal...
Unicredit više ne radi sa Visa karticama.Traži neku drugu banku koja posluje sa Visom npr. Raifaisen ,BBI ...
Astrix wrote:Nedavno mi je istekla stara viza kartica koju sam koristio za paypal i plaćanje na netu. Sad su mi izdali drugu mastercard i nju ne mogu povezati na paypal...
Mastercard možeš koristiti za plaćanje preko paypal-a, jedino ne možeš na nju primati uplate, osim refund.
Možda ti još nije aktivirana kartica pa je zato ne možeš povezati na paypal.
Mastercard možeš koristiti za plaćanje preko paypal-a, jedino ne možeš na nju primati uplate, osim refund.
Znam za to da se ne može primati, to mi je ok. Ima već nekoliko dana da mi je aktivna kartica, jedino nisam siguran da li neće da je poveže zato što nema sredstava na njoj.
Probat ću uplatiti nešto pa vidjeti...
Znam za to da se ne može primati, to mi je ok. Ima već nekoliko dana da mi je aktivna kartica, jedino nisam siguran da li neće da je poveže zato što nema sredstava na njoj.
Probat ću uplatiti nešto pa vidjeti...
Moraš imati makar 3-4 KM jer ti uzmu kod registracije kartice, i kad je potvrdiš vrate ti te pare nazad na karticu.
Koristim Yes paket i trebam dobiti Visa Classic. Limit mjesecni 500 km a ukupnog zaduzenja 2000 km. Nisam se do sad susretao sa tim, vidio sam koje prodavnice daju na rate na stranici banke. Ja bih recimo patike i tako to nekad kupio, ali kakva je procedura? Na kasi kazem Visa Unicredit i na koliko rata? Hvala unaprijed.
kad u nesvijest pala nisam...dignem 40eur, a banka uzme preko 10KM, kaze pa od 1.1.2019. je tako za sve koje nemaju neki modul paket..Niti sam dobila niti vidjela tu obavijest! Zlo mi je od UniCredita...
Aktivirala sam mobilno bankarstvo i niko mi nije ponudio taj "modul paket" i da tu uslugu od 1KM vise da placam, ali da mi ne uzimaju toliku proviziju...
Grom2017 wrote:Koristim Yes paket i trebam dobiti Visa Classic. Limit mjesecni 500 km a ukupnog zaduzenja 2000 km. Nisam se do sad susretao sa tim, vidio sam koje prodavnice daju na rate na stranici banke. Ja bih recimo patike i tako to nekad kupio, ali kakva je procedura? Na kasi kazem Visa Unicredit i na koliko rata? Hvala unaprijed.
Upravo tako.
Samo moraš biti siguran da daju na rate.
I večina prodavnica traže iznos preko 100 KM da bi moglo na rate.
Mjesečni limit je 500 KM keša a 2000 kredita.
Nisrin wrote:kad u nesvijest pala nisam...dignem 40eur, a banka uzme preko 10KM, kaze pa od 1.1.2019. je tako za sve koje nemaju neki modul paket..Niti sam dobila niti vidjela tu obavijest! Zlo mi je od UniCredita...
Aktivirala sam mobilno bankarstvo i niko mi nije ponudio taj "modul paket" i da tu uslugu od 1KM vise da placam, ali da mi ne uzimaju toliku proviziju...
Nisrin wrote:kad u nesvijest pala nisam...dignem 40eur, a banka uzme preko 10KM, kaze pa od 1.1.2019. je tako za sve koje nemaju neki modul paket..Niti sam dobila niti vidjela tu obavijest! Zlo mi je od UniCredita...