Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Del_Boy1

#2126 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

Android Knego wrote:
_Reds_ wrote:
Android Knego wrote:Je li se šta promijenilo u zadnjih godinu-dvije što se tiče dizanja love u Hrvatskoj? Mislim, neko drastično povećanje provizije, nepovoljne konverzije i tako to?
Dakako, kad se kartica UC banke koristi tamo na njihovom bankomatu...
Ako imaš onaj neki paket nije, ako nemaš misim da jeste došlo do povećanja.
Čuuj gledaju i koji ti je paket?
Image

Za modula paket se plaća 1KM mjesečno.
Android Knego

#2127 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

Del_Boy1 wrote:
Android Knego wrote:
_Reds_ wrote: Ako imaš onaj neki paket nije, ako nemaš misim da jeste došlo do povećanja.
Čuuj gledaju i koji ti je paket?
Image
Za modula paket se plaća 1KM mjesečno.
Pa imam neki paket, 4 km mjesečno, uz internet bankarstvo. Onda je to to? Oslobođen fizičkog? :-D
Del_Boy1

#2128 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

To ti je modula paket, moraš tražit da uključe taj hepek za 1 KM da možeš bez naknade podizati novac na bankomatima UC grupe.
Android Knego

#2129 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

Del_Boy1 wrote:To ti je modula paket, moraš tražit da uključe taj hepek za 1 KM da možeš bez naknade podizati novac na bankomatima UC grupe.
E to mi je nešto skroz novo. Tek sam prije 2-3 mjeseca naručio karticu, a još nije stigao pin, pa nisam ni dizao s bankomata...
Važi li to za sve UC bankomate (domaće i vani) ili samo vani?
_Reds_

#2130 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Ja imam YES od 6KM i meni ne naplaćuju.
Qler

#2131 Re: Unicredit banka, all about

Post by Qler »

Istio, od 6KM paket imam i dizao sam i u rusiji keš, uredno bez provizije....
Del_Boy1

#2132 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

Android Knego wrote:
Del_Boy1 wrote:To ti je modula paket, moraš tražit da uključe taj hepek za 1 KM da možeš bez naknade podizati novac na bankomatima UC grupe.
E to mi je nešto skroz novo. Tek sam prije 2-3 mjeseca naručio karticu, a još nije stigao pin, pa nisam ni dizao s bankomata...
Važi li to za sve UC bankomate (domaće i vani) ili samo vani?
Na domaćim UC bankomatima je svejedno bez naknade, ovo ti je za vani.

Ovo je za modula paket, znači ako hoćeš da dižeš pare bez naknade moraš mjesečno plaćati 1KM, jer taj modula paket je kao slagalica, uzimaš ono što ti treba i to plaćaš.

Image
Android Knego

#2133 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

Del_Boy1 wrote: Na domaćim UC bankomatima je svejedno bez naknade, ovo ti je za vani.

Ovo je za modula paket, znači ako hoćeš da dižeš pare bez naknade moraš mjesečno plaćati 1KM, jer taj modula paket je kao slagalica, uzimaš ono što ti treba i to plaćaš.

Image
Ok, hvala ti za info.
Dudu7

#2134 Re: Unicredit banka, all about

Post by Dudu7 »

Je li neko moze da mi objasni za sta se obracunava kamatna stopa na tekucem racunu na kojem vec 2 godine nisam u minusu,nego bas naprotiv!vidim na izvodu da mi se pored naknade za vodjenje racuna,obracunava i kamatna stopa,koja se povecava mjesecno,a nije mi jasno za sta?
_Reds_

#2135 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Dudu7 wrote:Je li neko moze da mi objasni za sta se obracunava kamatna stopa na tekucem racunu na kojem vec 2 godine nisam u minusu,nego bas naprotiv!vidim na izvodu da mi se pored naknade za vodjenje racuna,obracunava i kamatna stopa,koja se povecava mjesecno,a nije mi jasno za sta?
To je kamatena stopa +, tebi banka nešto uplati, simbolicno.
drndalo

#2136 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Da, ako nije - ispred broja, to ti nije skidanje para.
NbLsU

#2137 Re: Unicredit banka, all about

Post by NbLsU »

Kada ce mafija iz banke da objavi ko je dobio nagrade iz ove zadnje nagradne igre. Napravio sam 50 transakcija, proslu me nisu izvukli ovu vala bih morao barem jednu nagradu dobiti ha ja. Mozda ce opet biti nastimano, kazu imaju 20 dana od dana izvlacenja 'slucajnim odabirom' da objave rezultate, pa covjece za 2 dana ja bih nasao ko mi odgovara a ne za 20 dana...
Astrix

#2138 Re: Unicredit banka, all about

Post by Astrix »

Nedavno mi je istekla stara viza kartica koju sam koristio za paypal i plaćanje na netu. Sad su mi izdali drugu mastercard i nju ne mogu povezati na paypal...
Jel imao neko slična iskustva, zašto mi paypal ovu ne prihvaća?
eniacc

#2139 Re: Unicredit banka, all about

Post by eniacc »

Astrix wrote:Nedavno mi je istekla stara viza kartica koju sam koristio za paypal i plaćanje na netu. Sad su mi izdali drugu mastercard i nju ne mogu povezati na paypal...
Unicredit više ne radi sa Visa karticama.Traži neku drugu banku koja posluje sa Visom npr. Raifaisen ,BBI ...
Del_Boy1

#2140 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

Astrix wrote:Nedavno mi je istekla stara viza kartica koju sam koristio za paypal i plaćanje na netu. Sad su mi izdali drugu mastercard i nju ne mogu povezati na paypal...
Mastercard možeš koristiti za plaćanje preko paypal-a, jedino ne možeš na nju primati uplate, osim refund.
Možda ti još nije aktivirana kartica pa je zato ne možeš povezati na paypal.
Astrix

#2141 Re: Unicredit banka, all about

Post by Astrix »

Del_Boy1 wrote:
Mastercard možeš koristiti za plaćanje preko paypal-a, jedino ne možeš na nju primati uplate, osim refund.
Znam za to da se ne može primati, to mi je ok. Ima već nekoliko dana da mi je aktivna kartica, jedino nisam siguran da li neće da je poveže zato što nema sredstava na njoj. :?
Probat ću uplatiti nešto pa vidjeti...
rovac13

#2142 Re: Unicredit banka, all about

Post by rovac13 »

Zna li neko u cemu mogu otvorit na mobitelu onaj pdf koji dobijem svaki mjesec kao izvod stanje racuna transakcije itd. (samsung s8)

Mobilna aplikacija mi ne radi ima i 6 mjeseci.Pisao im mailove ne reaguju na moja pitanja.Nisam u bih trenutno.

U cemu god otvorim ovaj izvod pdf,samo nule vidim.
Del_Boy1

#2143 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

rovac13 wrote:Zna li neko u cemu mogu otvorit na mobitelu onaj pdf koji dobijem svaki mjesec kao izvod stanje racuna transakcije itd. (samsung s8)

Mobilna aplikacija mi ne radi ima i 6 mjeseci.Pisao im mailove ne reaguju na moja pitanja.Nisam u bih trenutno.

Ja otvaram u Adobe Acrobat.
Del_Boy1

#2144 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

Astrix wrote:
Del_Boy1 wrote:
Znam za to da se ne može primati, to mi je ok. Ima već nekoliko dana da mi je aktivna kartica, jedino nisam siguran da li neće da je poveže zato što nema sredstava na njoj. :?
Probat ću uplatiti nešto pa vidjeti...
Moraš imati makar 3-4 KM jer ti uzmu kod registracije kartice, i kad je potvrdiš vrate ti te pare nazad na karticu.
rovac13

#2145 Re: Unicredit banka, all about

Post by rovac13 »

Del_Boy1 wrote:
rovac13 wrote:Zna li neko u cemu mogu otvorit na mobitelu onaj pdf koji dobijem svaki mjesec kao izvod stanje racuna transakcije itd. (samsung s8)

Ja otvaram u Adobe Acrobat.
Zahvaljujem.
Sad otvara ok i kod mene.
Imao 3 app koje nisu dobro radile :)
Grom2017

#2146 Re: Unicredit banka, all about

Post by Grom2017 »

Koristim Yes paket i trebam dobiti Visa Classic. Limit mjesecni 500 km a ukupnog zaduzenja 2000 km. Nisam se do sad susretao sa tim, vidio sam koje prodavnice daju na rate na stranici banke. Ja bih recimo patike i tako to nekad kupio, ali kakva je procedura? Na kasi kazem Visa Unicredit i na koliko rata? Hvala unaprijed.
Nisrin

#2147 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

kad u nesvijest pala nisam...dignem 40eur, a banka uzme preko 10KM, kaze pa od 1.1.2019. je tako za sve koje nemaju neki modul paket..Niti sam dobila niti vidjela tu obavijest! Zlo mi je od UniCredita...
Aktivirala sam mobilno bankarstvo i niko mi nije ponudio taj "modul paket" i da tu uslugu od 1KM vise da placam, ali da mi ne uzimaju toliku proviziju... :run:
Kralj Tvrtko I.

#2148 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

Grom2017 wrote:Koristim Yes paket i trebam dobiti Visa Classic. Limit mjesecni 500 km a ukupnog zaduzenja 2000 km. Nisam se do sad susretao sa tim, vidio sam koje prodavnice daju na rate na stranici banke. Ja bih recimo patike i tako to nekad kupio, ali kakva je procedura? Na kasi kazem Visa Unicredit i na koliko rata? Hvala unaprijed.
Upravo tako.
Samo moraš biti siguran da daju na rate.
I večina prodavnica traže iznos preko 100 KM da bi moglo na rate.
Mjesečni limit je 500 KM keša a 2000 kredita.
Android Knego

#2149 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

Nisrin wrote:kad u nesvijest pala nisam...dignem 40eur, a banka uzme preko 10KM, kaze pa od 1.1.2019. je tako za sve koje nemaju neki modul paket..Niti sam dobila niti vidjela tu obavijest! Zlo mi je od UniCredita...
Aktivirala sam mobilno bankarstvo i niko mi nije ponudio taj "modul paket" i da tu uslugu od 1KM vise da placam, ali da mi ne uzimaju toliku proviziju... :run:
Dizala na bankomatu van BiH?
Nisrin

#2150 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

Android Knego wrote:
Nisrin wrote:kad u nesvijest pala nisam...dignem 40eur, a banka uzme preko 10KM, kaze pa od 1.1.2019. je tako za sve koje nemaju neki modul paket..Niti sam dobila niti vidjela tu obavijest! Zlo mi je od UniCredita...
Dizala na bankomatu van BiH?

U Njemackoj
Post Reply