Igrač znači i golman, koji pravi greške, odnosno golman kada više puta skrivi gol i slabo reaguje, mijenja se, i odlazi na klupu za rezervne igrače . To je uvijek tako bilo u fudbalu i uvijek će biti. Na taj način na fudbalsku scenu stupaju novi igrači. Tako je nekad i Begović počeo da brani, i da je njegov trener imao mišljenje o svojim rezervnim golmanima kao što ti imaš o našim, on nikada ne bi dobio pravu priliku.Tomahawk11 wrote:Otkud znas da ga ne grize? Bega mi djeluje kao covjek koji tezi perfekciji, koji se bori svim silama za ono sto radi. Ne moze mu biti svejedno nikako.
Begovic je najbolji golman nase reprezentacije kojeg smo imali do sad. Bolji je od svih prethodnika, a i od ovih koji su mu zamjena.
Asmir Begović
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
condy
#2126 Re: Asmir Begović
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2127 Re: Asmir Begović
ultima_palabra wrote:Razlika između Burića i Begovića je otprilike kao između Hadžića i Bešića.
- Laertes
#2128 Re: Asmir Begović
condy wrote:Mislim, da je Jasmin Burić trenutno bolji golman od njega. Vrlo je potcjenjen od naše javnosti, ali je sigurno vrlo talentovan momak, koji je već sad dosta iskusan. Siguran sam da je pokretljiviji i fleksibilniji od Begovića. Činjenica je, da je Begović dosta iskusniji od njega, ali Begovićevo iskustvo očigledno mu ne donosi nešto posebno u kvaliteti njegovih odbrana. Prima puno golova i u reprezentaciji i Čelziju.Tomahawk11 wrote:Koga bi ti na njegovo mjesto?condy wrote:Begović je po meni najviše podbacio u ovim kvalifikacijama i mislim da mu nije mjesto da bude prvi golman. Četri do pet golova smo primili zbog njegovih slabih intervencija.
Da Milan Đurić nije dobio šansu, sigurno niko ne bi mogao ni naslutiti koliki je čovjek talenat![]()
Ista stvar je i sa golmanima.
Iako Begović neće biti zamjenjen na golu, ali trebaju mu se ozbiljno potcrtati neke stvari na znanje jer mislim da je on ubjeđen da ništa nije do njega. Mnoge savjest grize zbog loših utakmica ( Medunjanina i Pjanića u prvom planu ) pa što ne bi i njega.
-
condy
#2129 Re: Asmir Begović
Koliko je Burić ubilježio nastupa u A reprezentaciji, pa si došao do tog zaključka ?ultima_palabra wrote:Razlika između Burića i Begovića je otprilike kao između Hadžića i Bešića.
- Laertes
#2130 Re: Asmir Begović
...od svih prethodnika zajedno...Tomahawk11 wrote:Otkud znas da ga ne grize? Bega mi djeluje kao covjek koji tezi perfekciji, koji se bori svim silama za ono sto radi. Ne moze mu biti svejedno nikako.
Begovic je najbolji golman nase reprezentacije kojeg smo imali do sad. Bolji je od svih prethodnika, a i od ovih koji su mu zamjena.
- ljevoruki
#2131 Re: Asmir Begović
Ne mogu da vjerujem sta neki ovdje pisu - cak se ide do teorije da je Buric bolji od Begovica.
Begovic je prvi golman Chelsea, sudije i protivnici to znaju pa se tako i pripremaju za utakmice.
Kao i svaki golman zna ponekad kiksati, sinoc je prvi gol njegov, kriv je i za Radjin gol u Zenici protiv Belgije ali to ne znaci da ga sad treba mijenjati golman iz Poljske lige.
U istoriji nase reprezentacije mi nismo nikad imali boljeg golmana, Hasagic je bio solidan golman ali nije Begoviceva klasa.

Begovic je prvi golman Chelsea, sudije i protivnici to znaju pa se tako i pripremaju za utakmice.
Kao i svaki golman zna ponekad kiksati, sinoc je prvi gol njegov, kriv je i za Radjin gol u Zenici protiv Belgije ali to ne znaci da ga sad treba mijenjati golman iz Poljske lige.
U istoriji nase reprezentacije mi nismo nikad imali boljeg golmana, Hasagic je bio solidan golman ali nije Begoviceva klasa.
- Altsa
#2132 Re: Asmir Begović
a gdje poredis onu sa welsom kad welsani nisu osutali 3 puta po golu. normalno da Buric nije bolji golman ali je trenutno u boljoj formi.Tomahawk11 wrote:Dobro, sinoc je kriv, pogotovo za prvi, ali pricamo generalno, recimo proslu sa Velsom, sta mu se ima prigovoriti?!
A i ove silne golove u Chelsea, ako je iko gledao te utakmice, u vecini slucajeva su situacije bile neodbranjive.
Mislim da je tendenciozna ova prica Bega odjednom qrac od ovce, a poslije utakmice sa Velsom ga svi hvalili kako je dobar kapiten
Last edited by Altsa on 14/10/2015 14:46, edited 1 time in total.
- greatful_and_dead
#2133 Re: Asmir Begović
Da je Burić barem blizu Begoviću ne bi branio u Lechu. Ako ga naša javnost potcjenjuje, ne bi ga potcjenjivali svjetski skauti, dosad bi našao angažman barem u Francuskoj, ako je Asmir našao u Čelziju. Buriću je 28 godina, znači top godine mu prolaze u Lechu. Nije on ipak ni blizu Asmirovom kvalitetu, ne zato što mi to kažemo, nego zato što bi ga dosad neko prepoznao i doveo za male pare.condy wrote:Mislim, da je Jasmin Burić trenutno bolji golman od njega. Vrlo je potcjenjen od naše javnosti, ali je sigurno vrlo talentovan momak, koji je već sad dosta iskusan. Siguran sam da je pokretljiviji i fleksibilniji od Begovića. Činjenica je, da je Begović dosta iskusniji od njega, ali Begovićevo iskustvo očigledno mu ne donosi nešto posebno u kvaliteti njegovih odbrana. Prima puno golova i u reprezentaciji i Čelziju.Tomahawk11 wrote:Koga bi ti na njegovo mjesto?condy wrote:Begović je po meni najviše podbacio u ovim kvalifikacijama i mislim da mu nije mjesto da bude prvi golman. Četri do pet golova smo primili zbog njegovih slabih intervencija.
Da Milan Đurić nije dobio šansu, sigurno niko ne bi mogao ni naslutiti koliki je čovjek talenat![]()
Ista stvar je i sa golmanima.
Iako Begović neće biti zamjenjen na golu, ali trebaju mu se ozbiljno potcrtati neke stvari na znanje jer mislim da je on ubjeđen da ništa nije do njega. Mnoge savjest grize zbog loših utakmica ( Medunjanina i Pjanića u prvom planu ) pa što ne bi i njega.
Asmir je kriv za golove sinoć, za golove Čelzija uglavnom nije, to i Murinjo kaže. Baz obzira na sve, još uvijek je top 10 u sivjetu.
Last edited by greatful_and_dead on 14/10/2015 14:49, edited 2 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2134 Re: Asmir Begović
Dzabe ja tebi pricam. Begovic ne pravi greske u Chelsea, brani odlicno, suplja odbrana, vec receno, Kurto primao isto 2 komada po mecu. Dakle, sto se toga tice, nije zasluzio da ide na klupu.condy wrote:Igrač znači i golman, koji pravi greške, odnosno golman kada više puta skrivi gol i slabo reaguje, mijenja se, i odlazi na klupu za rezervne igrače . To je uvijek tako bilo u fudbalu i uvijek će biti. Na taj način na fudbalsku scenu stupaju novi igrači. Tako je nekad i Begović počeo da brani, i da je njegov trener imao mišljenje o svojim rezervnim golmanima kao što ti imaš o našim, on nikada ne bi dobio pravu priliku.Tomahawk11 wrote:Otkud znas da ga ne grize? Bega mi djeluje kao covjek koji tezi perfekciji, koji se bori svim silama za ono sto radi. Ne moze mu biti svejedno nikako.
U reprezentaciji kiksao kod gola Kipra, sa Velsom odradio dobro sto je imao, tad niko ovu pricu nije pricao.
Ako nam je on glavni krivac za sinocnju predstavu, onda ne znam stvarno.
Znas li koga je Begovic zamijenio na klupi Stoke? Onda cu ti reci sto je Begovic dobio priliku. Ne ide to bas tako kako si ti zamislio.
-
todd_smith
#2135 Re: Asmir Begović
Begovic ulazi u drugu sezonu gdje djeluje nesigurno.ljevoruki wrote:Ne mogu da vjerujem sta neki ovdje pisu - cak se ide do teorije da je Buric bolji od Begovica.![]()
Kao i svaki golman zna ponekad kiksati, sinoc je prvi gol njegov, kriv je i za Radjin gol u Zenici protiv Belgije ali to ne znaci da ga sad treba mijenjati golman iz Poljske lige.![]()
Daleko od toga da je ubleha, ali proslu sezonu u Stokeu je vise puta pravio greske kao sinoc, zbog kojih je primao jeftine golove.
Sinoc je i nesigurno djelovao i kada je skakao za loptu, sto mu je uvijek bila jedna od jacih strana igre.
Sve mu je u samopouzdanju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2136 Re: Asmir Begović
Dobro, sta bi bilo da ne bi one njegove reakcije u 45. minuti, pa da su nam dali gol?! Svi su pozdravili tu reakciju, ali se zaboravilo zbog jeftinog gola na Kipru? Nas svijet ima kratkotrajno pamcenje za dobro, ali kad treba biti zlopamtilo....e onda smo sampioni.Altsa wrote:a gdje poredis onu sa welsom kad welsani nisu osutali 3 puta po golu. normalno da Buric nije bolji golman ali je trenutno u boljoj formi.Tomahawk11 wrote:Dobro, sinoc je kriv, pogotovo za prvi, ali pricamo generalno, recimo proslu sa Velsom, sta mu se ima prigovoriti?!
A i ove silne golove u Chelsea, ako je iko gledao te utakmice, u vecini slucajeva su situacije bile neodbranjive.
Mislim da je tendenciozna ova prica Bega odjednom qrac od ovce, a poslije utakmice sa Velsom ga svi hvalili kako je dobar kapiten
Vidio bi derneka u drugom da nam ga je Vels utrapio u 45. minuti.
I manite ovu pricu poredjenja sa Buricem. Sa trecim golmanom??
Sigurno je i Mignolet bolji od Kurte
-
condy
#2137 Re: Asmir Begović
Svjestan sam da mnogi veoma cijene Begovića, zbog njegove požrtvovanosti i činjenice da brani u najjačoj ligi i uz to u šampionskoj ekipi.
Međutim, to nije opravdanje da se ignoriše sledeće,
1. Prva utakmica protiv Kipra, kriv za prvi gol. Spora i troma reakcija.
2. Prva utakmica protiv Belgije, kriv za izjednačujući gol Belgije. Amaterski primljen gol.
3. Druga utakmica protiv Belgije. Kriv za drugi gol sa preko 25 metara, sporo reagovao.
4. Druga utakmica protiv Kipra. Kriv za prvi gol.
5. Prva utakmica protiv Izraela. Treći gol.
2. Prva utakmica protiv Belgije, kriv za izjednačujući gol Belgije. Amaterski primljen gol.
3. Druga utakmica protiv Belgije. Kriv za drugi gol sa preko 25 metara, sporo reagovao.
-
condy
#2138 Re: Asmir Begović
Pa zašto može da igra Milan Đurić po toj logici iz druge italijanske ligeljevoruki wrote:Ne mogu da vjerujem sta neki ovdje pisu - cak se ide do teorije da je Buric bolji od Begovica.![]()
Kao i svaki golman zna ponekad kiksati, sinoc je prvi gol njegov, kriv je i za Radjin gol u Zenici protiv Belgije ali to ne znaci da ga sad treba mijenjati golman iz Poljske lige.![]()
-
condy
#2139 Re: Asmir Begović
I za tebe isto pitanje, što smo onda dali priliku Milanu Đuriću iz druge italijanske lige ? On igra u ekipi koja nije vidjela evropskog takmičenja za razliku od Burićeve ekipe koja je veoma solidna ekipa za evropske razmjere.greatful_and_dead wrote:
Da je Burić barem blizu Begoviću ne bi branio u Lechu. Ako ga naša javnost potcjenjuje, ne bi ga potcjenjivali svjetski skauti, dosad bi našao angažman barem u Francuskoj, ako je Asmir našao u Čelziju. Buriću je 28 godina, znači top godine mu prolaze u Lechu. Nije on ipak ni blizu Asmirovom kvalitetu, ne zato što mi to kažemo, nego zato što bi ga dosad neko prepoznao i doveo za male pare.
Asmir je kriv za golove sinoć, za golove Čelzija uglavnom nije, to i Murinjo kaže. Baz obzira na sve, još uvijek je top 10 u sivjetu.
- ljevoruki
#2140 Re: Asmir Begović
Djuricu se "desila" povreda Dzeke, da je Edin bio zdrav ne bi Djuric vidio terena.condy wrote:Pa zašto može da igra Milan Đurić po toj logici iz druge italijanske lige
Jbg, dok jednom ne smrkne drugom ne svane.
Kad smo vec kod djurica, meni nije jasno zasto ne igra u svom timu, je li to oni imaju boljeg spica od njega?
Covjek je u dvije utakmice dao dva gola iz jedne i po sanse.
- Laertes
#2141 Re: Asmir Begović
Šta li je tebi Asmir skrivio pa si krenuo u džihad na njega?condy wrote:Svjestan sam da mnogi veoma cijene Begovića, zbog njegove požrtvovanosti i činjenice da brani u najjačoj ligi i uz to u šampionskoj ekipi.
- greatful_and_dead
#2142 Re: Asmir Begović
Prvo, nismo imali puno alternativa. Koga si mogao uvesti na njegovu poziciju? Ako nema Džeke, koji je rovit, mi nemamo visokog i jakog napadača.condy wrote:I za tebe isto pitanje, što smo onda dali priliku Milanu Đuriću iz druge italijanske lige ? On igra u ekipi koja nije vidjela evropskog takmičenja za razliku od Burićeve ekipe koja je veoma solidna ekipa za evropske razmjere.greatful_and_dead wrote:
Da je Burić barem blizu Begoviću ne bi branio u Lechu. Ako ga naša javnost potcjenjuje, ne bi ga potcjenjivali svjetski skauti, dosad bi našao angažman barem u Francuskoj, ako je Asmir našao u Čelziju. Buriću je 28 godina, znači top godine mu prolaze u Lechu. Nije on ipak ni blizu Asmirovom kvalitetu, ne zato što mi to kažemo, nego zato što bi ga dosad neko prepoznao i doveo za male pare.
Drugo, pozicija golmana je puno odgovornija nego napadačka. Gol može dati deset igrača, dok ga odbranit može samo jedan.
Doduše, Asmir zna i golove davat
Last edited by greatful_and_dead on 14/10/2015 15:05, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2143 Re: Asmir Begović
Onda tom logikom....zasto je igrao Vranjes na zadnjem veznom? Sigurno zato sto je bolji od Besica 
-
condy
#2144 Re: Asmir Begović
Ja sam i prije njega kritikovao na ovoj temi. Nije mi ovo prvi put tako da nisam pod dojmom sinoćnje utakmice.Laertes wrote:Šta li je tebi Asmir skrivio pa si krenuo u džihad na njega?condy wrote:Svjestan sam da mnogi veoma cijene Begovića, zbog njegove požrtvovanosti i činjenice da brani u najjačoj ligi i uz to u šampionskoj ekipi.
Najveći krivac za slabe igre reprezentacije je Safet Sušić. Ljudi su Safeta ovdje kritikovali, vrijeđali, ismijavali.... Ja ga nikad nisam ni vrijeđao ni ismijavao ali mu najviše zamjerim za slabe igre, i drago mi je da je zamjenjen na vrijeme. Isto to radim i sa Begovićem, nikad nisam nijednu ružnu riječ na njegov račun uputio, osim nezadovoljstva njegovim odbranama. Od naših igrača, najviše je podbacio Bega, htjeli mi to priznati ili ne.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2145 Re: Asmir Begović
Safet nije zamijenjen na vrijeme, to je trebalo biti odmah poslije SP.
Begovic ne treba biti zamijenjen. Nemamo boljeg od njega. Toliko od mene na ovu temu.
Begovic ne treba biti zamijenjen. Nemamo boljeg od njega. Toliko od mene na ovu temu.
-
Mirza007
#2146 Re: Asmir Begović
Safet je sam trebao otici nakon SP, da je bio dovoljno mudar (ili rekli bi cinici, da je imao povoljnu ponudu).Tomahawk11 wrote:Safet nije zamijenjen na vrijeme, to je trebalo biti odmah poslije SP.
Sto se Begovica tice, postoji par kikseva u reprezentaciji ove sezone ali on je ipak vrhunski golman I mi boljeg nemamo.
Ja bih, na Mesinom mjestu iskoristio prvu priliku I dao sanse Buricu/Sehicu tek da stekene malo iskustva i sigurnosti u reprezentativnim utakmicama.
Jer povreda ili dva zuta Begovicu ce nas svakako prisliti na izmjenu a onda je bolje da to Buricu/Sehicu ne bude prvi put medju stativama jer se moze raditi o vaznoj utakmici.
-
todd_smith
#2147 Re: Asmir Begović
Pricate gluposti.
Begovic je uzasan sa formom i samopouzdanjem trenutno, ali sve u svemu lik i da ima jednu ruku opet bi bio nas najbolji golman.
Begovic je uzasan sa formom i samopouzdanjem trenutno, ali sve u svemu lik i da ima jednu ruku opet bi bio nas najbolji golman.
-
budza
#2148 Re: Asmir Begović
asmir begovic je golman svetske klase. a to sto ponekad podbaci, to je znak da je ziv covek. pogledajte i prebrojte greske jednog nojera u zadnje 2-3 godine pa vam se mozda nesto i ukaze.
- Tito_i_Partija
#2149 Re: Asmir Begović
De da vidimo sa Hasagicem hocel' covjek da se vrati iz penzije, jer ocigledno Bega nije vise ni za Azerbejdzana. 
-
Mustang1
#2150 Re: Asmir Begović
Neko je pisao vec cini mi se za pritisak i sve sto se desava sa Chelseaem. I njega je pritisnulo jbg veliki teret mu je na ledjima i tamo i ovamo. Tamo brani dobro a prima golove ni kriv ni duzan. A i u repki mora paziti sta ce oni ispred napraviti da moze na vrijeme reagovati. Jer je postao standard da neko od stopera se zajebaje i da sansu protivnicima