SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
drugi_profil

#2126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

sheilak wrote:
drugi_profil wrote:Ovo trovanje mozgova i stvaranje trauma i besmislene mrznje kod djece je normalna stvar u cijeloj BiH.
Dok su mi djeca bila u osnovnoj skoli imao sam sukob sa direktorom koji je htio dati neopravdan dan zato sto mi mladja nije isla u Srebrenicu.
Isla je starija godinu prije i vratila se istraumirana.
Neka objasni neki pedagog, psiholog, sto to djeci treba i sta to djeci uradi?!
To je zlostavljanje! U SFRJ se na te stvari pazilo i djeci je istina o zlocinima iz WWII servirana prilagodjena uzrastu u kojem je dobijaju. Ovo sad sto se namontiralo na direktorska mjesta u OS je sve go papak i sumar. Polupismen, nekompetentan, ali podoban.
Apsolutno se slažem sa tvojim postom, osim u jednom: U SFRJ se postupalo jednako kao i sada, zapravo je to tamo bio čitav jedan vrlo proračunat sistem, a bojim se reći s kojom svrhom.
Razumijem sta govoris, ali sudim po sebi. Prosao sam svo skolovanje u SFRJ. Nisam imao ruzne snove zbog istorije. Ipak je servirana malo ublazena. Daleko od toga da djeci ne treba govoriti o pokoljima i zlocinima, i tad i sad.
Onda im s enisu pokazivale kosti i nozevi, a danas prvo ide to pa demagogija. Sta dobijes? Dva rezultata: ako djete ima istu pricu i kod kuce, dobijes jastreba nacionalistu. fasistu. Ako je prica kod kuce suprotna, dijete je prestravljeno i zbunjeno. Zahvalicemo vlastodrscima od 1990. do danas. I ko zna do kad.
Da me ne shvatis pogresno: slazemo se ja i ti.
dječak sa šibicama

#2127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Paradoksalno je da ovi danasnji nacionalfasisti imaju slicne metode kao i rezim protiv kojeg u svakom momentu imaju reci svaku ruznu rijec koje se sjete, onaj jugoslovenski.

S tom razlikom sto je onaj rezim ipak akcenat stavljao na prosperitet drzave, na razvoj, gradjenje, napredovanje, ovi danas osim ratnicke kvazipatriotske patetike i nacionalistickog preseravanja, nemaju nista drugo. Od razvoja ni r, od prosperiteta ni p, vec su uspjesno stvorili mentalitet nerada i gazenja preko mrtvih uz pomoc veza i vezica.

Nisu ludi, sto bi djecu vodili na sajam informatike ili gradjevinarstva, daj krvi, raskomadanih tijela, izrezanih vratova, iscurenih mozgova.
drugi_profil

#2128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

dječak sa šibicama wrote:Paradoksalno je da ovi danasnji nacionalfasisti imaju slicne metode kao i rezim protiv kojeg u svakom momentu imaju reci svaku ruznu rijec koje se sjete, onaj jugoslovenski.

S tom razlikom sto je onaj rezim ipak akcenat stavljao na prosperitet drzave, na razvoj, gradjenje, napredovanje, ovi danas osim ratnicke kvazipatriotske patetike i nacionalistickog preseravanja, nemaju nista drugo. Od razvoja ni r, od prosperiteta ni p, vec su uspjesno stvorili mentalitet nerada i gazenja preko mrtvih uz pomoc veza i vezica.

Nisu ludi, sto bi djecu vodili na sajam informatike ili gradjevinarstva, daj krvi, raskomadanih tijela, izrezanih vratova, iscurenih mozgova.
:thumbup:
sheilak

#2129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

dječak sa šibicama wrote:Paradoksalno je da ovi danasnji nacionalfasisti imaju slicne metode kao i rezim protiv kojeg u svakom momentu imaju reci svaku ruznu rijec koje se sjete, onaj jugoslovenski.

Ne bih se u potpunosti s ovim podvučenim složila. Možda, u početku i možda u teoriji, u praksi s druge strane promovirale su se, onako lafo suptilno, neke sasvimd ruge vrijednosti. Pogotovo tokom 80tih. :wink:
alibegoa

#2130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by alibegoa »

@naslovnica
Da ja kazem Srbi.
drugi_profil

#2131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

sheilak wrote:

Ne bih se u potpunosti s ovim podvučenim složila. Možda, u početku i možda u teoriji, u praksi s druge strane promovirale su se, onako lafo suptilno, neke sasvimd ruge vrijednosti. Pogotovo tokom 80tih. :wink:
Nemoj brkati vrijeme kad su se JNA i Milosevic spremali za rat u kasnim 80-tim. Tih par godina nikako ne moze okaljati ono sto je ta Drzava (veliko slovo) cinila na izgradnji zdravog drustva jednakih prilika.
uglavnomja

#2132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

otvorite temu neDZe pa o tome...

opet ce zakapariti crnu hroniku :-?
archi_a

#2133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

Dosli policajci da uzmu izjavu od lole, po prijavi direktora skole. Vidjevsi da je tu tv ekipa, komentarisu da je u tim uslovima nemoguce uzeti izjavu i najavili da ce doci kasnije. Ugrozeni povratnik osokoljen boravkom bratske mu tv ekipe, skace i zakljucava vrata stana zadrzavajuci tako sluzbenike policije u stanu uz rijeci: hajde sad dok kamera snima recite sto ste dosli. Policajci, ometeni u izvrsavanju zadatka odlucuju da privedu sve iz prostorije na jedan mali info-razgovorcic. Gdje je problem???
Zasto se sve u ovoj jebenoj zemlji dize na nacionalni interes. U najavi vijesti stoji: Priveden srpski povratnik. Ne ime i prezime covjeka koji ima tuzbu protiv sebe nego primarno srbina. Pa dovesce nas do toga da kad policajac nekog zaustavi zbog saobracajnog prekrsaja a koji se pravoslavnom Bogu moli, potezat ce uhljupi pitanje nacionalnog interesa. Zeludac mi se okrece. dokle vise majku mu .ebem?!? Jel vas stid vise?!
Nije u nama problem. Oni se dijele. I ova mu gospoja...to suze,jecaji,drhtaji... Ugrozena. Kako joj je dijete, onako nejako,koje nista ne zna, uspjelo objasniti pet sest slika iz muzeja tako slikovito docaravsi svaki detalj. A sve, sta djeca znaju??
A njenim komsijama. Sve vas ona gleda kroz naciju. A ti balinko sa sprata ispod,zovni je opet na kahvu. Mislis da ti je komsinica dobra dusa? Ovako bi ti krvi dala a ustvari bi te zaklala dok trepnes.... Samo da moze.... A ceka svoj trenutak... Tacno vidim na njoj da joj je krivo sto se vratila i sad je povratnica a nije kako bi htjela biti- oslobodilac Sarajeva od balija.
Izvinjavam se,morao sam. Nevalja ovo..... Ljudi, budite normalni....
smijesni_ste

#2134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

archi_a wrote:....
..... Ljudi, budite normalni....
Pa eto..kreni od sebe za početak... :roll:
Bodkin

#2135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bodkin »

archi_a wrote:Dosli policajci da uzmu izjavu od lole, po prijavi direktora skole. Vidjevsi da je tu tv ekipa, komentarisu da je u tim uslovima nemoguce uzeti izjavu i najavili da ce doci kasnije. Ugrozeni povratnik osokoljen boravkom bratske mu tv ekipe, skace i zakljucava vrata stana zadrzavajuci tako sluzbenike policije u stanu uz rijeci: hajde sad dok kamera snima recite sto ste dosli. Policajci, ometeni u izvrsavanju zadatka odlucuju da privedu sve iz prostorije na jedan mali info-razgovorcic. Gdje je problem???
Zasto se sve u ovoj jebenoj zemlji dize na nacionalni interes. U najavi vijesti stoji: Priveden srpski povratnik. Ne ime i prezime covjeka koji ima tuzbu protiv sebe nego primarno srbina. Pa dovesce nas do toga da kad policajac nekog zaustavi zbog saobracajnog prekrsaja a koji se pravoslavnom Bogu moli, potezat ce uhljupi pitanje nacionalnog interesa. Zeludac mi se okrece. dokle vise majku mu .ebem?!? Jel vas stid vise?!
Nije u nama problem. Oni se dijele. I ova mu gospoja...to suze,jecaji,drhtaji... Ugrozena. Kako joj je dijete, onako nejako,koje nista ne zna, uspjelo objasniti pet sest slika iz muzeja tako slikovito docaravsi svaki detalj. A sve, sta djeca znaju??
A njenim komsijama. Sve vas ona gleda kroz naciju. A ti balinko sa sprata ispod,zovni je opet na kahvu. Mislis da ti je komsinica dobra dusa? Ovako bi ti krvi dala a ustvari bi te zaklala dok trepnes.... Samo da moze.... A ceka svoj trenutak... Tacno vidim na njoj da joj je krivo sto se vratila i sad je povratnica a nije kako bi htjela biti- oslobodilac Sarajeva od balija.
:lol: :lol: nema moderatora par dana i ovakvi ispod kamenja izviru
archi_a

#2136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

smijesni_ste wrote:
archi_a wrote:....
..... Ljudi, budite normalni....
Pa eto..kreni od sebe za početak... :roll:
Pa pogledaj prilog na bn-u i sve ce ti se samo kazati. Ako naravno za tebe nije kasno? Pozz
nicaze_072

#2137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

archi_a wrote:Dosli policajci da uzmu izjavu od lole, po prijavi direktora skole. Vidjevsi da je tu tv ekipa, komentarisu da je u tim uslovima nemoguce uzeti izjavu i najavili da ce doci kasnije. Ugrozeni povratnik osokoljen boravkom bratske mu tv ekipe, skace i zakljucava vrata stana zadrzavajuci tako sluzbenike policije u stanu uz rijeci: hajde sad dok kamera snima recite sto ste dosli. Policajci, ometeni u izvrsavanju zadatka odlucuju da privedu sve iz prostorije na jedan mali info-razgovorcic. Gdje je problem???
Ukratko da se osvrnem na tvoj post.

Image
archi_a

#2138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

nicaze_072 wrote:
Ukratko da se osvrnem na tvoj post.

Image
Kad malo bolje razmislim. Mozda je ovo boldirano, pretjerano. u afektu. Htio sam da budem slikovit. Da vam docaram, kako je ustvari napravljen taj prilog. Kakva je to dramaturgija bila. Kao da je odveden na strijeljanje, a nigdje ni pomena da je policajce maltene uzeo kao taoce, da je zaradio prijavu jer je sacekao direktora skole i javno mu prijetio, zbog cega je ustvari policija dosla na njihovu adresu. Kako god. Gdje god se okrenem, spominje se nacionalnost. Ne moze se to vise tolerisati. Dosla policija zato sto smo srbi, onaj iz igoke-e daje izjavu da kk Bosna nije im dala podrsku da se mijenja pravilnik po kojem ne moraju imati jednog mladog igraca na utakmici,mozda zato sto su srbi etc. Hejbet takvih slucajeva. Pa dokle???
Ako mislite da sam pozivao na netrpeljivost, naglasavam da grijesite. Necu se pravdati ali upravo zbog toga sto ljude ne posmatram po tome kome se Bogu mole, ove stvari su mi vise izlizane i pravo mi smetaju. Koga briga sto si ti srbin. Samo mi se nemoj prsiti i sve je ok. Da je sve kako nije, prilog bi glasio: Incident u Sarajevu- premlada djeca izlozena informacijama i slikama koje nisu prikladne za njihov uzrast, a ne SDA kadrovi muce srpsku nejac u muzeju u Sarajevu. Sa ovim zavrsavam a pametnom je i isaret dovoljan.
Last edited by archi_a on 30/03/2013 21:06, edited 1 time in total.
respo

#2139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

zato ubuduce ne gledaj bn behar i slicne kanale i bit ce ti lakse

gledaj b92 gledaj sta ja znam ustvari takvog kanala "kod nas" i nema al eto blazi su nego ti "njihovi"
nicaze_072

#2140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

archi_a wrote:
Kad malo bolje razmislim. Mozda je ovo boldirano, pretjerano. u afektu. Htio sam da budem slikovit. Da vam docaram, kako je ustvari napravljen taj prilog. Kakva je to dramaturgija bila. Kao da je odveden na strijeljanje, a nigdje ni pomena da je policajce maltene uzeo kao taoce, da je zaradio prijavu jer je sacekao direktora skole i javno mu prijetio, zbog cega je ustvari policija dosla na njihovu adresu. Kako god. Gdje god se okrenem, spominje se nacionalnost. Ne moze se to vise tolerisati. Dosla policija zato sto smo srbi, onaj iz igoke-e daje izjavu da kk Bosna nije im dala podrsku da se mijenja pravilnik po kojem ne moraju imati jednog mladog igraca na utakmici,mozda zato sto su srbi etc. Hejbet takvih slucajeva. Pa dokle???
Tako je i gospodja vjerovatno u afektu plakala i jecala. Btw. rasprava nije o postupku muza vec o potrebi da se dijeca uzrasta do 10 godina vode da vide ratne strahote. Sve ostalo je manje vise jasno i nije bitno za ovu raspravu..
hhaarree

#2141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hhaarree »

nicaze_072 wrote:
archi_a wrote:
Tako je i gospodja vjerovatno u afektu plakala i jecala. Btw. rasprava nije o postupku muza vec o potrebi da se dijeca uzrasta do 10 godina vode da vide ratne strahote. Sve ostalo je manje vise jasno i nije bitno za ovu raspravu..

a ja mislio da je ovo tema na kojoj se raspravlja o kriminalu, prekrsajima itd. zajebah se, ipak je o obrazovnom sistemu :zzzz:
nicaze_072

#2142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

hhaarree wrote: a ja mislio da je ovo tema na kojoj se raspravlja o kriminalu, prekrsajima itd. zajebah se, ipak je o obrazovnom sistemu :zzzz:
100% otislo u off davno...
archi_a

#2143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

respo wrote:zato ubuduce ne gledaj bn behar i slicne kanale i bit ce ti lakse

gledaj b92 gledaj sta ja znam ustvari takvog kanala "kod nas" i nema al eto blazi su nego ti "njihovi"
Po vokaciji i poslovima koje obavljam, a koji direktno imaju veze sa medijima, pratim sta i kako se radi u istim. Nevjerovatna je retorika kojom se koriste mnogi. Odmah cu reci da su mediji u vecem entitetu,zapad za medije iz manjeg entiteta. Upravo bi mediji trebali biti glas pomirenja, progresivnosti i napretka, ali neeeeeeeee. To je takva destruktivnost, tendencionizam, ekskluziva, sitno dizanje rejtinga,ukratko dno. I da, pratim i b92. Napredniji ali da ima nacionalizma, neistina. Ima brate i previse.
Primjer: Pocetak emitovanja VB Srbija. Kaze voditeljica na B92: evo da pogledamo na kojim tv kanalima u drzavama mozete pratiti vb. U Srbiji - ......, u Makedoniji - ......, u republici srpskoj - ....Bezobrazluk, neobrazovanost, prekrajanje historije ili nesto drugo? Uglavnom reakcije nema. Mislim wtf?!?
E sad ti mozes prokomentarisat da se ja dzabe nerviram...... Pa dokle vise?!???
Necu vise u off :wink:
Naslovnica

#2144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

alibegoa wrote:@naslovnica
Da ja kazem Srbi.
Isti si ko i oni.
alibegoa

#2145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by alibegoa »

Aha ali prije rata nismo bili pa nam sad fali desetine hiljada glava ukljucujuci i djece pobijene na najzvjerskiji nacin. Moramo znati s kim imamo posla.
dječak sa šibicama

#2146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

sheilak wrote: Ne bih se u potpunosti s ovim podvučenim složila. Možda, u početku i možda u teoriji, u praksi s druge strane promovirale su se, onako lafo suptilno, neke sasvimd ruge vrijednosti. Pogotovo tokom 80tih. :wink:
Ja govorim o drzavi koja je izgradila ove nesretne prostore, od cesta, zeljeznicke mreze do fabrika i zgrada.

Sta su ovi danas izgradili?

Osim sto su odgojili armiju idiota koji se sprdaju sa "tudjim" povratnicima a najgrlatiji su kad "nasi" povratnici imaju iste probleme.
Naslovnica

#2147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

alibegoa wrote:Aha ali prije rata nismo bili pa nam sad fali desetine hiljada glava ukljucujuci i djece pobijene na najzvjerskiji nacin. Moramo znati s kim imamo posla.
I Jovan Divjak je Srbin.
sheilak

#2148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

dječak sa šibicama wrote:
sheilak wrote: Ne bih se u potpunosti s ovim podvučenim složila. Možda, u početku i možda u teoriji, u praksi s druge strane promovirale su se, onako lafo suptilno, neke sasvimd ruge vrijednosti. Pogotovo tokom 80tih. :wink:
Ja govorim o drzavi koja je izgradila ove nesretne prostore, od cesta, zeljeznicke mreze do fabrika i zgrada.

Sta su ovi danas izgradili?

Osim sto su odgojili armiju idiota koji se sprdaju sa "tudjim" povratnicima a najgrlatiji su kad "nasi" povratnici imaju iste probleme.
Da, ali ovi danas su potomci onih od jučer.. Produkt njihovih svjetonazora, ne onih SFRJ, vec onih drugih, skrivenih.
drugi_profil

#2149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

ovo je debeli OT, ali SFRJ je progonila taj svjetonazor, a on je prezivio po ruralnim sredinama, skriven u crkvama i dzamijama.
Da bi nam se ukazao u svoj svoj velicini sa "demokratijom".
Zox

#2150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Zox »

alibegoa wrote:Aha ali prije rata nismo bili pa nam sad fali desetine hiljada glava ukljucujuci i djece pobijene na najzvjerskiji nacin. Moramo znati s kim imamo posla.
Ne zelim rat i, ako ga bude, ja cu sigurno biti negdje iza sedam mora. Ali, iduci rat ce ako nista imati tu prednost da prekine stoljetni zacarani krug: "a, nismo znali s kim imamo posla, mi s njima zivjeli a oni nas ufatili na foru, ali DRUGI PUT cemo biti spremni!". Cini mi se da su napokon svi spremni, svi znaju s kim imaju posla i niko ni s kim ne zivi.
Locked