Edukator wrote:
Nisam siguran uopste sto si se javio, mada sam ocekivao neki ovakav komentar. Mozda da ponovo procitas sta sam napisao pa ce ti biti jasno da nisam rekao ni da je do Telemacha ni do Eroneta. Samo sam pitao ima li neko slican problem i da li ima neko ima ideju do cega je i kako da rijesim problem.
A ti ako imas problem sa prekookeanskim pozivima, nazovi support Telemacha, support američko-kanadskih pruzatelja usluga i prijavi kao sto sam i ja uradio.
U telefonskom saobracaju pravilo je da problem prijavljuje onaj ko ne moze da ostvari poziv. Na tim prekookeanskim rutama, ima puno interkonekcija, nadprovajdera i dolazi do gubitka poziva.
Veliki operateri su to solidno rijesili, ali i oni znaju da se izgube poziv.
U principu ja sam zadovoljan Tmh telefonijom. U pocetku je bilo problema, ja sam sve mogao da zovem, a kada pozivaju mene pozivaoc ima signal zvona, ali meni na aparatu nista ne zvoni. Zvao 1430 i rekli mi da provjerim adaptere na modemu i ruteru. Na modemu je bio TP Link adapter a na ruteru adapter od modem. Oni izvodjaci radova zamijenili kad su postavljali modem. Ja im zamijenim mjesta i dobijem uredne dolazne pozive.