maltene novlavic wrote:Kakav je taj sto prodajes?em11r wrote:Zna li se slucajno ili bar otprilike kolika bi mogla biti pocetna cijena nekog entry level Leona 1.2 TSI 1.6 TDI ???
Kontam supruginog utalit dok je jos dobar sa kilometrazom itd.
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- em11r
#2126 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
- mayab
#2127 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Počinje proizvodnja polovnog Golfa-2
Njemački automobilski gigant Volkswagen, počinje od 21.12.2012. serijsku proizvodnju polovnog Golfa 2. Kako stoji na službenom sajtu ovog automobilskog diva, cjelokupna proizvodnja biće namijenjena izvozu i to isključivo na balkansko tržište.
Za ovaj poslovni potez odlučili smo se zbog izuzetno velike popularnosti ovog modela automobila upravo na tržištu Balkana.

„S obzirom da se radi o isključivo cjenovno orjentisanom tržištu, trudićemo se da automobil cijenom bude prilagođen pomenutom tržištu uz zadržavanje kvaliteta po kome je pomenuti model prepoznatljiv.
Takođe, jedan od razloga ovog našeg poslovnog poteza jeste i činjenica da distributivnu mrežu rezervnih dijelova čini veliki broj kioska širom Balkana, što rezervne dijelove čini lako dostupnim i takođe cjenovno pristupačnim. Polovni Golf 2 automobili proizvodiće se isključivo u dizel varijanti, gdje se takođe, s obzirom na potrošnju i cijenu nafte, vodilo računa o džepu naših potencijalnih kupaca.
Od dodatne opreme, umjesto GPS uređaja, u ponudi će biti Nokia 3310 gdje se napravio korak naprijed u odnosu na dosadašnji model. S obzirom na sve navedeno, cijena ovog automobila nebi trebala da bude veća od 999,00 evra. Automobil će se naći u prodaji već početkom 2013. godine“, kaže u izjavi za naš portal Hans Stullmüller,vođa odjeljenja za razvoj polovnih modela u Volkswagenu.
Njemački automobilski gigant Volkswagen, počinje od 21.12.2012. serijsku proizvodnju polovnog Golfa 2. Kako stoji na službenom sajtu ovog automobilskog diva, cjelokupna proizvodnja biće namijenjena izvozu i to isključivo na balkansko tržište.
Za ovaj poslovni potez odlučili smo se zbog izuzetno velike popularnosti ovog modela automobila upravo na tržištu Balkana.

„S obzirom da se radi o isključivo cjenovno orjentisanom tržištu, trudićemo se da automobil cijenom bude prilagođen pomenutom tržištu uz zadržavanje kvaliteta po kome je pomenuti model prepoznatljiv.
Takođe, jedan od razloga ovog našeg poslovnog poteza jeste i činjenica da distributivnu mrežu rezervnih dijelova čini veliki broj kioska širom Balkana, što rezervne dijelove čini lako dostupnim i takođe cjenovno pristupačnim. Polovni Golf 2 automobili proizvodiće se isključivo u dizel varijanti, gdje se takođe, s obzirom na potrošnju i cijenu nafte, vodilo računa o džepu naših potencijalnih kupaca.
Od dodatne opreme, umjesto GPS uređaja, u ponudi će biti Nokia 3310 gdje se napravio korak naprijed u odnosu na dosadašnji model. S obzirom na sve navedeno, cijena ovog automobila nebi trebala da bude veća od 999,00 evra. Automobil će se naći u prodaji već početkom 2013. godine“, kaže u izjavi za naš portal Hans Stullmüller,vođa odjeljenja za razvoj polovnih modela u Volkswagenu.
-
Lolobrigida
#2128 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://www.novavozila.ba/web/novost.asp ... a731a94717
Top Gear je za Golfa 7 rekao: "sve što će vam ikada trebati od auta". Do sada koju god recenziju sam čitao ili gledao, od VB-a do Rusije, auto same pohvale dobija, jednostavno nema mane
Kada je bila prezentacija ispred BBI-a imao sam priliku da ih razgledam i da uđem u svaki primjerak, i ugođaj u autu je prvoklasan, da se istopiš
Nadam se da ću ga imati priliku i voziti, ali na osnovu do sad viđenog auto je čista desetka 
Top Gear je za Golfa 7 rekao: "sve što će vam ikada trebati od auta". Do sada koju god recenziju sam čitao ili gledao, od VB-a do Rusije, auto same pohvale dobija, jednostavno nema mane
- ElRe
#2129 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
VW nikada nece kiksati na Golfu, jednostavno to je nemoguce.
Realno (iako meni nikako ne lezi) Golf je najpotpuniji automobil u "narodnoj" kompakt klasi, a ni cijenom vise nije daleko od konkurencije.
Prosjecna potrosnja 1.2 TSI modela
Realno (iako meni nikako ne lezi) Golf je najpotpuniji automobil u "narodnoj" kompakt klasi, a ni cijenom vise nije daleko od konkurencije.
-
developer10
#2130 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Primjecujem da je na toj slici turaza na 2000 o/min, brzina 30 km/h a potrosnja 5.5 l.ElRe wrote:VW nikada nece kiksati na Golfu, jednostavno to je nemoguce.
Jel to nacin mjerenja prosjecne brzine ili sta? Nekako mi nelogicno, vjerovatno vozi u 2. brzini sto po meni bas i nije indikativno.
-
Reneee
#2131 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
To je najvjerovatnije slikano u trenutku kad se išlo 30 km/h pri 2000 obrtaja, jer znam iz iskustva da 1.2 TSI ima izuzetno malu potrošnju, a nedavno je dodatno dorađen, plus što sedmica teži ko kakvo gradsko auto. Još ako im nije bila fiksirana kamera, onda je logično da uspore, ne može se baš slikat precizno brzinomjer i voziti 80 km/h 
-
530i
#2132 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Za golfove uvijek imate opravdanje... 
- Realovac23
#2133 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://lasvanskadolina.info/tech/automo ... lja-7-put/
savršenstvo , samo bože da je para
- vukojebina
#2134 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
530i wrote:Za golfove uvijek imate opravdanje...
koji si ti trol ebote...get a life...
- Chemist
#2135 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Provozah 2 modela Golfa 7 prije par dana, svaki po nekih 15-20 km...Jedan od modela je bio bas ovaj sa ovog linka lasvanska dolina, a drugi je bio 1.6 tdi sa DSG. Razlika izmedju ovoh napucanog i ovog malo obicnijeg je ko nebo i zemlja, ucinilo mi se da je cak i zvucna izolacija bolja na skupljem modelu. Skuplji model je jako dobar, tih, ugodan za voziti, dobar board computer, ozvucenje, oprema vozila, samo se bojim da je ipak malo preskup...
-
developer10
#2136 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Koliko košta taj 1.6 TDI?Chemist wrote:Provozah 2 modela Golfa 7 prije par dana, svaki po nekih 15-20 km...Jedan od modela je bio bas ovaj sa ovog linka lasvanska dolina, a drugi je bio 1.6 tdi sa DSG. Razlika izmedju ovoh napucanog i ovog malo obicnijeg je ko nebo i zemlja, ucinilo mi se da je cak i zvucna izolacija bolja na skupljem modelu. Skuplji model je jako dobar, tih, ugodan za voziti, dobar board computer, ozvucenje, oprema vozila, samo se bojim da je ipak malo preskup...
- Phosphorus
#2137 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
43.665,57 KMdeveloper10 wrote: Koliko košta taj 1.6 TDI?
-
Reneee
#2138 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Tako ti je sa većinom auta, motor i oprema mogu zaista veliku razliku činiti, npr. razlika između bazne Astre i one 1.6 turbo je kao da je riječ o dva različita autaChemist wrote:Provozah 2 modela Golfa 7 prije par dana, svaki po nekih 15-20 km...Jedan od modela je bio bas ovaj sa ovog linka lasvanska dolina, a drugi je bio 1.6 tdi sa DSG. Razlika izmedju ovoh napucanog i ovog malo obicnijeg je ko nebo i zemlja, ucinilo mi se da je cak i zvucna izolacija bolja na skupljem modelu. Skuplji model je jako dobar, tih, ugodan za voziti, dobar board computer, ozvucenje, oprema vozila, samo se bojim da je ipak malo preskup...
-
romeomoraprezivjeti
#2139 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Cinjenica je da VW sa svakom novijom generacijom golfa prodaje manje komada nego sa ranijim modelima. Tu veliku ulogu ima i cijena golfa koja sa svakom novom generacijom postaje skuplja, sad je sve bliza tzv. premium kompaktima gledajuci cijenu,ali i kvalitet je skocio,sto je takodjer cinjenica. Gazde iz wolfsburga su ocito golfu namijenile neku drugu ulogu,nije to vise onaj klasicni narodni automobil.
-
Mr.Fundamental
#2140 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ako je taj 1.6 TDI košta 43.6k, a ovaj drugi sa većim motorom, opremom i boljim ugođajem 47k KM, to i nije neka razlika, mada su skupi u oba slučaja. Mada, statistički je dokazano da kupci automobila u BiH i okruženju u golemom broju slučajeva se odlučuju za bazne izvedbe do eventualno srednjeg paketa opreme. Izuzev državnih službi, teško ko da će u ovom vremenu kupit Golfa sa najjačim motorom i Highline opremom. Tako da će ovi početni benzinci koji koštaju od 23.6k KM do 29k KM ili 1.6 TDI od 29 do 32k (sve bez PDV-a) biti mnogo prisutniji nego ove prenapucane verzije. Isto kao što vjerovatno niko neće uzeti onog i30 od 43k KM.Phosphorus wrote:43.665,57 KMdeveloper10 wrote: Koliko košta taj 1.6 TDI?
S obzirom na raliku u potrošnji i cijeni mislim da dizele trebaju gledat samo oni koji prelaze mnogo kilometara godišnje, vjerovatno od 30k+, a svim ostalim TSI je razumniji izbor. Ja kad bih uzimao, to bi vjerovatno bio TSI, a razliku u cijeni između njega i TDI-ja bi ili ostavio u džepu ili iskoristio za doplate, taman da se ugođaj podigne na viši nivo
-
530i
#2141 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ostavimo se manipulacija sa cijenama, te bez PDV-a, te bez obaveznog paketa oprema i tako tih trgovačkih fazona.Mr.Fundamental wrote: Tako da će ovi početni benzinci koji koštaju od 23.6k KM do 29k KM ili 1.6 TDI od 29 do 32k (sve bez PDV-a) biti mnogo prisutniji nego ove prenapucane verzije. Isto kao što vjerovatno niko neće uzeti onog i30 od 43k KM.
Najjeftiniji Golf je skoro 31.000KM, najjeftiniji TDI preko 37.000KM. Pristojno motoriziran i opremljen golf izađe 50.000KM...a za te pare limuzina par ekselans napretek...samo što to bauštelcu ne možeš da objasniš
-
Lolobrigida
#2142 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ovo je isti test koji sam ja linkovao, samo drugi portalRealovac23 wrote:http://lasvanskadolina.info/tech/automo ... lja-7-put/
Mr.Fundamental wrote:
Ako je taj 1.6 TDI košta 43.6k, a ovaj drugi sa većim motorom, opremom i boljim ugođajem 47k KM, to i nije neka razlika, mada su skupi u oba slučaja. Mada, statistički je dokazano da kupci automobila u BiH i okruženju u golemom broju slučajeva se odlučuju za bazne izvedbe do eventualno srednjeg paketa opreme. Izuzev državnih službi, teško ko da će u ovom vremenu kupit Golfa sa najjačim motorom i Highline opremom. Tako da će ovi početni benzinci koji koštaju od 23.6k KM do 29k KM ili 1.6 TDI od 29 do 32k (sve bez PDV-a) biti mnogo prisutniji nego ove prenapucane verzije. Isto kao što vjerovatno niko neće uzeti onog i30 od 43k KM.
S obzirom na raliku u potrošnji i cijeni mislim da dizele trebaju gledat samo oni koji prelaze mnogo kilometara godišnje, vjerovatno od 30k+, a svim ostalim TSI je razumniji izbor. Ja kad bih uzimao, to bi vjerovatno bio TSI, a razliku u cijeni između njega i TDI-ja bi ili ostavio u džepu ili iskoristio za doplate, taman da se ugođaj podigne na viši nivo
530i wrote: Ostavimo se manipulacija sa cijenama, te bez PDV-a, te bez obaveznog paketa oprema i tako tih trgovačkih fazona.
Najjeftiniji Golf je skoro 31.000KM, najjeftiniji TDI preko 37.000KM. Pristojno motoriziran i opremljen golf izađe 50.000KM...a za te pare limuzina par ekselans napretek...samo što to bauštelcu ne možeš da objasniš
Ne lupaj gluposti napamet, kako može biti 31 000 početna, kad 1.4 sa najvećim paketom opreme možeš dobit za 32 000, jedino da su onda 1.2 sa svim paketima opreme i 1.4 sa prvim i drugim paketom stisli unutar hiljadu maraka
- donsedin
#2143 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
E da mi je znat gdje si ovo vidio, po onom cjenovniku taj autic ide na 39k sa PDV-om. Da osnovni 1.4 BMT HL jeste 30k, ali imas i onu "dodatnu"-obaveznu opremu od 3k.Lolobrigida wrote:Ovo je isti test koji sam ja linkovao, samo drugi portalRealovac23 wrote:http://lasvanskadolina.info/tech/automo ... lja-7-put/
savršenstvo , samo bože da je paraMr.Fundamental wrote:
Ako je taj 1.6 TDI košta 43.6k, a ovaj drugi sa većim motorom, opremom i boljim ugođajem 47k KM, to i nije neka razlika, mada su skupi u oba slučaja. Mada, statistički je dokazano da kupci automobila u BiH i okruženju u golemom broju slučajeva se odlučuju za bazne izvedbe do eventualno srednjeg paketa opreme. Izuzev državnih službi, teško ko da će u ovom vremenu kupit Golfa sa najjačim motorom i Highline opremom. Tako da će ovi početni benzinci koji koštaju od 23.6k KM do 29k KM ili 1.6 TDI od 29 do 32k (sve bez PDV-a) biti mnogo prisutniji nego ove prenapucane verzije. Isto kao što vjerovatno niko neće uzeti onog i30 od 43k KM.
S obzirom na raliku u potrošnji i cijeni mislim da dizele trebaju gledat samo oni koji prelaze mnogo kilometara godišnje, vjerovatno od 30k+, a svim ostalim TSI je razumniji izbor. Ja kad bih uzimao, to bi vjerovatno bio TSI, a razliku u cijeni između njega i TDI-ja bi ili ostavio u džepu ili iskoristio za doplate, taman da se ugođaj podigne na viši nivoSlažem se, ja godišnje otprilike pređem oko 15 000 kilometara i mislim kad se svi ti troškovi uzmu u obzir TSI motor bio mjera. Bio je jedan primjerak 1.4 TSI onaj najveći Highline paket opreme za nešto preko 32 000 sa svim davanjima. Tu bi još samo možda bilo dobro doplatit za DSG i to je to, ostalo sve ima. Ovaj 2.0 TDI jest da sve ima, ali je ipak 47k puno za naše tržište, trebali su neku za početak umjereniju verziju testirati.
530i wrote: Ostavimo se manipulacija sa cijenama, te bez PDV-a, te bez obaveznog paketa oprema i tako tih trgovačkih fazona.
Ne lupaj gluposti napamet, kako može biti 31 000 početna, kad 1.4 sa najvećim paketom opreme možeš dobit za 32 000, jedino da su onda 1.2 sa svim paketima opreme i 1.4 sa prvim i drugim paketom stisli unutar hiljadu marakaA vidio sam par izloženih sa 1.2 TSI, srednji paket opreme, svi ispod 30k, zato se ne provaljuj, i provjeri jedan put šta pričaš.
-
Lolobrigida
#2144 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://www.volkswagen.ba/cms/cjenovnik/ ... novnik.pdf
1.4T Highline 30 383 KM bez PDV-a, što znači negdje oko 33-34k sa porezom valjda, ali ovaj ispred BBI-a je bio 32 200 sa ovim specifikacijama, ne znam je li bio neki popust ili nešta. Pričao bio sa likom iz ASA-e, nikakva obavezna oprema nije spomenuta (prvi put za to čujem), i to mu je konačna cijena. Možda postoji neki od 39k ali sa doplatama, ali ovaj to nije imao.
1.4T Highline 30 383 KM bez PDV-a, što znači negdje oko 33-34k sa porezom valjda, ali ovaj ispred BBI-a je bio 32 200 sa ovim specifikacijama, ne znam je li bio neki popust ili nešta. Pričao bio sa likom iz ASA-e, nikakva obavezna oprema nije spomenuta (prvi put za to čujem), i to mu je konačna cijena. Možda postoji neki od 39k ali sa doplatama, ali ovaj to nije imao.
- donsedin
#2145 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
PDV je 17%, i ispod cijena dole kad pogledas prvu stanicu imas obaveznu opremu koju moras naruciti, ili imas skroz dole ispod karakteristika motora opremu i cifre koliko kosta nadoplata za koji paket.Prelistaj taj cjenovnik malo bolje.
-
direstraits0078
#2146 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Tesko li je mnoziti s ovim decimalnim brojevima, jos kad imaju ove dvije decimale, npr. 1,17...
Danas sam vozio 2.0 TDI 150 KS u Highline opremi s par dodataka (Comfort, Technik). Ide kao raketLa. Samo skupljikav.
I osjecaju se vibacije na volanu kad se vozi prema indikatoru promjene stepena prenosa, tj. u nizim obrtajima. I nekako mu volan bezosjecajan, gori nego na Cliu 4. 
Danas sam vozio 2.0 TDI 150 KS u Highline opremi s par dodataka (Comfort, Technik). Ide kao raketLa. Samo skupljikav.
-
Lolobrigida
#2147 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da, evo baš gledam, iskreno nisam ni primjetio taj dio za "obaveznu opremu", i prvi put čujem za tako nešto. Ne znam zašto su stavili tako nešto, jer ako već MORAŠ naručiti, onda su jednostavno mogli na one cijene dodati cijenu ovih obaveznih paketa, a ne ovako komplikovatdonsedin wrote:PDV je 17%, i ispod cijena dole kad pogledas prvu stanicu imas obaveznu opremu koju moras naruciti, ili imas skroz dole ispod karakteristika motora opremu i cifre koliko kosta nadoplata za koji paket.Prelistaj taj cjenovnik malo bolje.
- donsedin
#2148 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
To ti je onaj fazon cijena golfa je ostala ista, mozda i jeftiji u nekim segmentina opreme. Kad ti dodjes da kupis onda ti lupi i ovo ostalo, pa onda ako ubodu ubodu ako ne nikom nista, a pola njih ce uzet ovako na ovu foru.
-
530i
#2149 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kao što je već neko napisao...obavezno je pazariti i dodatnu opremu koja u najjeftinijoj verziji dođe preko 3000KM sa PDV-om.Lolobrigida wrote: Ne lupaj gluposti napamet, kako može biti 31 000 početna, kad 1.4 sa najvećim paketom opreme možeš dobit za 32 000, jedino da su onda 1.2 sa svim paketima opreme i 1.4 sa prvim i drugim paketom stisli unutar hiljadu marakaA vidio sam par izloženih sa 1.2 TSI, srednji paket opreme, svi ispod 30k, zato se ne provaljuj, i provjeri jedan put šta pričaš.
- respo
#2150 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
stara marketinska fora vec od 27000 maraka*
*u zavisnosti od opreme klinaca palaca
otprilike ovako nesto bude po prospektima i novinama kad reklamiraju novo auto
*u zavisnosti od opreme klinaca palaca
otprilike ovako nesto bude po prospektima i novinama kad reklamiraju novo auto