Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kokuz_sa
#21226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja u danu znam promijeniti 3 auta..i sva 3 na razlocitom gorivu
Dizel,
Plin,
Benzin..
Pa bar 1 mjesecno mi se zna ugasit auto..i to
Pretezno dizel..
Popusti koncentracija i gotovo je
Dizel,
Plin,
Benzin..
Pa bar 1 mjesecno mi se zna ugasit auto..i to
Pretezno dizel..
Popusti koncentracija i gotovo je
- Travnički Noćni Šetač
#21227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo ti je sada bezveze komentar skroz.... niti dečko puno piše po forumu, niti je ikad rekao on ili bilo ko drugi da koristi mobitel dok vozi, niti ima ikakve veze njegova priča sa tragičnim slučajem iz kanjona Miljacke, niti je opisivao vožnju po autoputu...530i wrote: Ne treba pisati markove konake po forumu, niti npr. snimati gluposti pa da ih kači na yotube, nego pronaći dobrog instruktora koji će ga naučiti svim radnjama u saobraćaju, između ostalog, da se auto ne gasi, kako se pretiče, kako da ti druge osobe u autu ne utiču na koncentraciju i ostalo.
Tako je razmišljala i jedna vozačica nedavno pa je sletila u kanjon Miljacke.
Treba se pustiti uzajamne samohvale, svak svakog hvala, a ovamo se mili po gradu 30-40-50 na sat, na autoputu se spava u lijevoj traci 90 i slične stvari.
...
Da ne bude nesporazuma, ja prvi podržavam povremeno vježbanje raznih radnji u saobraćaju, ali ovaj dečko nije zaslužio kritike na račun svog iskustva koje je opisao...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#21228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nevjerovatno bljutav komentar. Da li to imaš pristup nekoj internoj analizi nesreće pa komentarišeš taj slučaj?Tako je razmišljala i jedna vozačica nedavno pa je sletila u kanjon Miljacke.
- drug_profi
#21229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U izgleda bolesnoj potrebi da se bude u pravu, i da se neko sa tobom slozi, ode se u ovaku krajnost i ovako besmislen komentar.530i wrote:Ne treba pisati markove konake po forumu, niti npr. snimati gluposti pa da ih kači na yotube, nego pronaći dobrog instruktora koji će ga naučiti svim radnjama u saobraćaju, između ostalog, da se auto ne gasi, kako se pretiče, kako da ti druge osobe u autu ne utiču na koncentraciju i ostalo.un1ted wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Moze svaki, ali da li je sigurno? Napisao je da nije sam, ovaj ispred može mijenjati brzinu, drugi ulijetali u makaze.
Šta još treba da napiše i da forumskom pučanstvu bude prihvatljiva nečija drugačija radnja u saobraćaju?
Tako je razmišljala i jedna vozačica nedavno pa je sletila u kanjon Miljacke.
Treba se pustiti uzajamne samohvale, svak svakog hvala, a ovamo se mili po gradu 30-40-50 na sat, na autoputu se spava u lijevoj traci 90 i slične stvari.
-
530i
#21230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne radi se o kritici, nego o dobronamjernom savjetu.Travnički Noćni Šetač wrote: Da ne bude nesporazuma, ja prvi podržavam povremeno vježbanje raznih radnji u saobraćaju, ali ovaj dečko nije zaslužio kritike na račun svog iskustva koje je opisao...
Ali, evo, pošto svi se znate, a što pokazuje i svakodnevno stanje na cesti, neću više
-
BadBoy
#21231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Apsolutno nije "red preteči čim prije" nego je red baš ovo što ovaj momak radi, a to je ostavi prostor ispred da neko njega može preteći, pa onda i tok sporog. Nema apsolutno nikakvu obavezu preticati, ako nije siguran, ne želi ili ne može.530i wrote:
Hvališ instruktora, a nakon godinu i po auto ti se gasi po cesti. Prevario te čovjek. Druga stvar kad si prvi iza nekog što vozi sporo, red je da ga pretekneš čim prije, jer tako samo stvaraš probleme drugima kojima nije do vožnje 50 na sat i početnika...
Koliko god su "sporaći" samoživi vala su ove samoprozvane "vozačine" još gore...
- Travnički Noćni Šetač
#21232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BadBoy wrote:
Apsolutno nije "red preteči čim prije" nego je red baš ovo što ovaj momak radi, a to je ostavi prostor ispred da neko njega može preteći, pa onda i tok sporog. Nema apsolutno nikakvu obavezu preticati, ako nije siguran, ne želi ili ne može.
- kabal1337
#21233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kazem ja ovaj podforum pun preseravanja
-
530i
#21234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da je red. Ograničenje je 80, neko ko vozi 50-60 samo smeta svima ostalima na cesti. Pređeš ga i završiš priču. Naravno, na mjestima gdje se može i gdje je dozvoljeno. A nastaviti vožnju u istom tempu iza sporaća znači samo stvarati još i veći problem drugima iza. Ljudi koji ne znaju, neće, nisu sigurni, ne mogu, pričaju sa putnicima, lijepo u autobus i voz pa opleti.BadBoy wrote:Apsolutno nije "red preteči čim prije" nego je red baš ovo što ovaj momak radi, a to je ostavi prostor ispred da neko njega može preteći, pa onda i tok sporog. Nema apsolutno nikakvu obavezu preticati, ako nije siguran, ne želi ili ne može.530i wrote:
Hvališ instruktora, a nakon godinu i po auto ti se gasi po cesti. Prevario te čovjek. Druga stvar kad si prvi iza nekog što vozi sporo, red je da ga pretekneš čim prije, jer tako samo stvaraš probleme drugima kojima nije do vožnje 50 na sat i početnika...
Koliko god su "sporaći" samoživi vala su ove samoprozvane "vozačine" još gore...
- Travnički Noćni Šetač
#21235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...530i wrote: Ali, evo, pošto svi se znate, a što pokazuje i svakodnevno stanje na cesti, neću više
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#21236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas gledam, magistralni put, isprekidana linija, kolona od 10 vozila iza miksera za beton 40kmh, niko i ne pomislja da pretkne 
- drug_profi
#21237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima tu svega. Od toga da se neko boji radara, preko slabasnog motora, do toga da neko nema hrabrost za preticanje.
ja znam samo jedan fakt koji se uvijek nanovo dokazuje. Ako sam mogao nekog preteci, a nisam to uradio jer mi se ucinilo da je ok vozac ili mi bilo sumnjivo radi radara, uvijek se debelo pokajem. Jer taj neko onda pocne da pusta sa sporednih cesta, pa pocne da zvijera oko ceste. Pa na krivinama pocne pipkat kocnicu i ja onda hebem sam sebi mater....
Znaci pretici kad god mozes i koga god mozes.
Naravno, postujuci svoj i tudje zivote.
ja znam samo jedan fakt koji se uvijek nanovo dokazuje. Ako sam mogao nekog preteci, a nisam to uradio jer mi se ucinilo da je ok vozac ili mi bilo sumnjivo radi radara, uvijek se debelo pokajem. Jer taj neko onda pocne da pusta sa sporednih cesta, pa pocne da zvijera oko ceste. Pa na krivinama pocne pipkat kocnicu i ja onda hebem sam sebi mater....
Znaci pretici kad god mozes i koga god mozes.
Naravno, postujuci svoj i tudje zivote.
-
vnm
#21238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
niko ne mora prestizati ako je nesiguran u svoje sposobnosti, vozi slabo auto ili ga je strah radarskih kontrola, ali ako vidis iza sebe kolona da se stvorila mislim da je najmanji problem i neka osnovna kultura da se sklonis na slijedecem prosirenju i ukljucis na kraj kolone.
-
NediM17
#21239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma na danasnjem vaktu je problem i ako vozis onih 10 km/h preko ogranicenja, pogotovo kroz naseljena mjesta, naberes kolonu, svi su brzi od tebe.
- Optimist
#21240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Osim tebe, ali haj se usudi u preticanje sa citavih 70ks jos na plinu.mk ultra wrote:Danas gledam, magistralni put, isprekidana linija, kolona od 10 vozila iza miksera za beton 40kmh, niko i ne pomislja da pretkne
-
NediM17
#21241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma dosta je i 70 konja na toj brzini, ali je problem sto se svi nabiju u guJicu jedan drugom. Onda ti valja citavu kolonu oplest sto znamo da je zabranjeno a i opasno jer uvijek ima sansa da neko drugi krene u preticanje bez da je pogledao u retrovizor, tako da onda suti i guslaj.Optimist wrote:Osim tebe, ali haj se usudi u preticanje sa citavih 70ks jos na plinu.mk ultra wrote:Danas gledam, magistralni put, isprekidana linija, kolona od 10 vozila iza miksera za beton 40kmh, niko i ne pomislja da pretkne
- Travnički Noćni Šetač
#21242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E to je pravi problem.... obični sporać neće napraviti problem, lako ćeš ga proći, ali pratilac sporaća koji ide za njim na metar i deset a neće da pretiče stvara puno veći problem...NediM17 wrote: ali je problem sto se svi nabiju u guJicu jedan drugom.
- mk ultra
#21243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mogu do 80kmhOptimist wrote:Osim tebe, ali haj se usudi u preticanje sa citavih 70ks jos na plinu.mk ultra wrote:Danas gledam, magistralni put, isprekidana linija, kolona od 10 vozila iza miksera za beton 40kmh, niko i ne pomislja da pretkne
al bez zajebancije, ako je voznja po ogranicenju pa i takva preticanja, nije nikakav problem... preticanja uz brdo i 70kmh+ jesu problem
ps.
dobre jagode u čeliću
- Dope_Man
#21244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozim se s tetkom nedavno, covjek vozi 30 godina.. i ugasi na semaforu. Isto tako jaran koji desetak godina svaki dan vozi. Postje slucajna gasenja, trenutak nepaznje, i postoje gasenja iz neznanja ako mu se stalno desava. Covjek nije rekao da gasi svako 10 metara vec je naveo jednu situaciju gdje mu se ugasilo.530i wrote: Hvališ instruktora, a nakon godinu i po auto ti se gasi po cesti. Prevario te čovjek. Druga stvar kad si prvi iza nekog što vozi sporo, red je da ga pretekneš čim prije, jer tako samo stvaraš probleme drugima kojima nije do vožnje 50 na sat i početnika...
- Dope_Man
#21245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo, a jako rijetko se desi da neko vozi savjesno i, ako vec nema namjeru prestizati, ostavi prostor da mozes uzimati jednog po jednog. Jer jednog je lako preci, ali vec dvojica kad se nakace mnogo teze, trojica i stani, popij kafu, prosetaj.. pa nastavi kad oni odu dovoljno daleko.Travnički Noćni Šetač wrote:E to je pravi problem.... obični sporać neće napraviti problem, lako ćeš ga proći, ali pratilac sporaća koji ide za njim na metar i deset a neće da pretiče stvara puno veći problem...NediM17 wrote: ali je problem sto se svi nabiju u guJicu jedan drugom.
- mk ultra
#21246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i ovako za cca 400km mi treba 6-8h sigurno, tako bi bilo 9-11Dope_Man wrote: Upravo, a jako rijetko se desi da neko vozi savjesno i, ako vec nema namjeru prestizati, ostavi prostor da mozes uzimati jednog po jednog. Jer jednog je lako preci, ali vec dvojica kad se nakace mnogo teze, trojica i stani, popij kafu, prosetaj.. pa nastavi kad oni odu dovoljno daleko.
pola sata stajanja na kafi, sat duže... uglavnom je tako
- Bakir1
#21247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne posmatraju svi stvari iz tvoje perspektive
ljudi se psihicki spremaju i raduju kada trebaju do tuzle otici
ljudi se psihicki spremaju i raduju kada trebaju do tuzle otici
-
Throttle
#21248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moras se psihički pripremit ako misliš za sat stići 
- Bakir1
#21249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moji su u penziji pa ponekad se zapute sa mnom, pa to lize rane 2 dana poslije... 
-
kakaljin
#21250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za sat voznje do Tuzle od Sarajeva, ti i treba psihicka priprema jer za to vrijeme do Tuzle moras cijelo vrijeme koncentrisan biti sta 100% vec 150%.Throttle wrote:Moras se psihički pripremit ako misliš za sat stići
Ali to je voznja na noz.
Ali dosta vozaca je takva da im i za voznju od 50 km/h treba psihicka pripremai na zalost to je sve do autoskola i ljudi koji hoce da voze a boje se i prave se ove silne guzve u gradu i do mora i dolazi do nesreca.