Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kontra__

#21226 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

Mikady wrote:@Kontra__ americi :?
Nemam ja nista protiv Zukanovica 8)
Vi strucnjaci bolje znate vi bi poslali poziv za 40, 50 igraca bas bi to bilo :lol: unistili bi atmosferu u repki prije poraza..

Safet postavlja neke nove standarde za nas nacionalni tim a nabija forumasima komplekse.
Laki ne pravi se mahnit, sta si se prep'o nece te ba banovati za klonirani nick, vidis da ti se raja smilovala i pustila da ponovo piskaras. :oops:

Odgovor molim, koji igraci da sjede na klupi bh. reprezentacije i zasluzuje li po tebi ijedan igrac poziv a koji ranije nije nosio dres bh. reprezentacije? Iskreno?

PS Nema to veze sa atmosferom i narusavanjem iste, ne vezi se za recenicu koju je neki tamo lik napisao. Pogledaj pozive drugih repki pred utakmice i vidjet ces da se uvijek nadju po 3-4 nova imena. Ali sta znaju Hrvati, Svicarci, Nijemci, Svedjani itd, mi smo giganti.
Artest

#21227 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Miky, jesi ti razumio sta ti je @DMW rekao?

Po danu Nagib, uvecer Nagiba. Legendarni Corolja. Ili je ovo ipak onaj....zastavnik?

Ma svejedno...
Mikady

#21228 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

Kontra__ wrote:
Mikady wrote:@Kontra__ americi :?
Nemam ja nista protiv Zukanovica 8)
Vi strucnjaci bolje znate vi bi poslali poziv za 40, 50 igraca bas bi to bilo :lol: unistili bi atmosferu u repki prije poraza..

Safet postavlja neke nove standarde za nas nacionalni tim a nabija forumasima komplekse.
Laki ne pravi se mahnit, sta si se prep'o nece te ba banovati za klonirani nick, vidis da ti se raja smilovala i pustila da ponovo piskaras. :oops:

Odgovor molim, koji igraci da sjede na klupi bh. reprezentacije i zasluzuje li po tebi ijedan igrac poziv a koji ranije nije nosio dres bh. reprezentacije? Iskreno?

PS Nema to veze sa atmosferom i narusavanjem iste, ne vezi se za recenicu koju je neki tamo lik napisao. Pogledaj pozive drugih repki pred utakmice i vidjet ces da se uvijek nadju po 3-4 nova imena. Ali sta znaju Hrvati, Svicarci, Nijemci, Svedjani itd, mi smo giganti.

Drug ti se reg. jucer zar ne a pises mi o al et nije bitno :oops: a kao sto rekoh jucer Corol danas Laki a sutra :roll: zato ne idi u offtopic, mod. je vec pisao na tu temu zato..

Pape je selektor, vjeruj volio bi ja da imamo vise kvalitetni igraca a i Papetu bi bilo lakse do SP ti mislis da on sam sebi podapinje a poziva jednog Zahirovica iz 2 ruske lige a tamo mu neki kalibar bosanac YayaTure jos nije dobio poziv ili kao vecina njih potencijalni sto nemaju uredne papire da dobiju poziv.
Cuj nema veze sa atmosferom :lol: gledaj koliko je Pape samo novih imena uveo u repku u 2,3 godine pa vjeruj da toliko sanse nisu dali ni giganiti poput hrvata, njemaca, spanaca, brazilaca malo je reci sa koliko oni kvalitetni igraca raspolazu 8)
Kontra__

#21229 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

Jesu vjeruj mi i vise, pogledaj koliko uvode novih imena! Nemoj molim te da vadim sad spiskove! :wink:

To da nemamo kvalitetnih igraca za klupe znam i ja ko i ti, sto ne mora da znaci da nekom tamo klincu koji igra vanine moras dati sansu da bar vidis ima li kuveta za klupe, to je ono sto ti ne kontas i ne zelis da skontas. Klupa nam je ocajna, a ti i dalje misli kako nam ne treba niko.
Svaki iole polovnjak koji van bh. granica igra i koji je u nekoj solidnoj ekipi za nas je potencijalni, samo izgleda sto je to tebi tesko skontati, jer i takav je kvalitetniji od onoga sto nudi BiH premijer liga.

PS Sto se ba pravis naivan, pa jedini lik koji je mahao zastavicama BiH u svakom fucking postu u posljednjih 5 godina bio je Laka Lakicevic Lucky, al' prepalo se guzici bana pa se pravi naivan ko francuska sobarica! :lol:
Mikady

#21230 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

@Kontra Nisam ti ja kriv sto si popijo ban zbog Lakija ili Corola otom potom ides na spam a sto se tice nogometa bicu kratak i jasan nisi kompatentan. Neka se javi taj Laki, Corol .. :) pametan popusta ajd zdravo.

:bih: :bih:
jeza u ledja

#21231 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Kontra__ wrote:
PS Sto se ba pravis naivan, pa jedini lik koji je mahao zastavicama BiH u svakom fucking postu u posljednjih 5 godina bio je Laka Lakicevic Lucky, al' prepalo se guzici bana pa se pravi naivan ko francuska sobarica! :lol:
A ti pak nisi klon, mada znas sve legende o laki lakiju, a registrovao se prije 2 dana? :oops:
Sjo likova i zajebancija.
jeza u ledja

#21232 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Artest wrote:Mada mi se cini da Grci nemaju nekih jakih bocnih igraca,
Samaras je krilni napadac. Desni bek Torosidis im je jedan od najjacih igraca.
Artest

#21233 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

jeza u ledja wrote:
Samaras je primarno centarfor. To sto se zna izvuci uz aut liniju, kao sto radi i Dzeko ponekad, ne cini ga krilnim napadacem.

Nije isto kad te napada Ribery ili Ronaldo, i Torosidis, koji za pola miliona dodje u Romu.
zalizani

#21234 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zalizani »

cisto opaska, dobar ovaj fol Dr. Pjanic
bilo bi odlicno da se uvede ova pseudo titula kao sluzbena. :D
jeza u ledja

#21235 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Artest wrote:
jeza u ledja wrote:
Samaras je primarno centarfor. To sto se zna izvuci uz aut liniju, kao sto radi i Dzeko ponekad, ne cini ga krilnim napadacem.

Nije isto kad te napada Ribery ili Ronaldo, i Torosidis, koji za pola miliona dodje u Romu.
Samaras vrlo rijetko igra centarfora. Frajer je napadac, ali uglavnom igra na krilima i to obicno na lijevoj strani. Gotovo uvijek ima neko ispred njega, odnosno taj tvoj klasicni centarfor (najcesce Hooper u Celticu, Gekas ili Salpingidis u Grckoj). Zna cak igrati i sa dva napadaca ispred sebe . Da se razumijemo frajer je kloc i vjerovatno zato igra na krilu jer se ne snalazi sa loptom, ali nekako uspijeva biti vazan igrac za Grke. Upravo ono izbacivanje Vranjesa u Atini po njihovoj lijevoj strani je klasican primjer njegove igre. Uglavnom, na njemu desni bek je haman pa kljucan u nasoj odbrani.
Torosidis im je jedan od najjacih imena i najiskusnijih igraca, pogledaj ostale.

Ako se trebamo bojati koga onda su to bocni igraci.
Infaze Studio

#21236 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Daj bolan kakav igrac i kakvo izbacivanje Vranjesa...Tip ga (iskusno i hinjski) gurnuo s ledja, ovaj nije smjeo pasti jer je mislio da sudija nista nebi svirao (kao sto i nebi), te je nastavio trcati dok nije izgubio ravnotezu i onda pao...Ovaj onda centrira itd....
Samaras jeste "stvorio" neke probleme u Atini, ali na racun gresaka nase odbrane i nicgea drugoga. Mislis da ce moci tako u Zenici...Pa nismo ni mi ovce za sisanje...barem ne sad, ako smo prije bili.

Inace...ovo je tema o Papetu, pa da nesto i o njemu...
Vrlo dobra presica nakon Slovenije....samo ga malo zeznula "Cehoslovacka" :D , ali sve drugo je vrlo dobro rekao..
Svaka cast Pape...
novi.dan.nova.nafaka

#21237 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Gledam ovih dana afrički kup nacija - da nam je jedan ili dva stamena crnca u odbrani koja bi mi repka bila. Samaras bi pasao travu protiv njih.
Ogi je ispadao smiješan protiv njega. Tačka.
Kontra__

#21238 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

E heb' ga sad, kakvo crno guranje, frajer protutnjo pored Vranjesa k'o da ga Bog nije ni dao, da se ne lazemo bezze. :mrgreen: Hajd momak nije los igrac, mislim ono u odnosu s cim raspolazemo i ko su nam alternative ok je, ali neko guranje Samarasa spominjati i slicne stvari, stvarno nema smisla. :mrgreen:
jeza u ledja wrote:
Ne znam kol'ko je ovo istina al' hajde. Samaras je prespor lik za krilnog napadaca, klasicni sidras.
jeza u ledja wrote:A ti pak nisi klon, mada znas sve legende o laki lakiju, a registrovao se prije 2 dana? :oops:
S tim sto meni puca neka stvar, ne zivim u strahu da me ne otkriju i ne krijem se tj. ne pravim se lud.
veljaca

#21239 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Cestitke selektoru Safetu na pobjedi.

Za pojedine ovdje, a prepoznace se oni, NIKO nije iznad Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine :bih: , pa ni dr. Karabeg .... :D
vicious

#21240 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Kontra__ wrote:E heb' ga sad, kakvo crno guranje, frajer protutnjo pored Vranjesa k'o da ga Bog nije ni dao, da se ne lazemo bezze. :mrgreen: Hajd momak nije los igrac, mislim ono u odnosu s cim raspolazemo i ko su nam alternative ok je, ali neko guranje Samarasa spominjati i slicne stvari, stvarno nema smisla. :mrgreen:
jeza u ledja wrote:
Ne znam kol'ko je ovo istina al' hajde. Samaras je prespor lik za krilnog napadaca, klasicni sidras.
jeza u ledja wrote:A ti pak nisi klon, mada znas sve legende o laki lakiju, a registrovao se prije 2 dana? :oops:
S tim sto meni puca neka stvar, ne zivim u strahu da me ne otkriju i ne krijem se tj. ne pravim se lud.
Čovjek je potpuno u pravu, Samaras je tu u trku 2-3 puta rukom zakačio Vranješa i tako ga izbacio iz ravnoteže, upravo što kaže Infaze, na iskustvo i hinjaluk. :D
Ima na youtube pa pogledaj još jednom.

A reći da je Samaras prespor je u najmanju ruku neozbiljno. Čovjek je čak izuzetno brz s obzirom na svoju visinu.

Ali hajde da ne bi dalje širili priču u tom pravcu, recimo da je Pape sa ovom čudnom formacijom (bez lijevog bočnog, jer Lulić je praktično bio sam na lijevoj strani) valjda i zbunio Slovence pa smo zato prošli ovako dobro :D
I naravno zahvaljujući Begoviću :thumbup:
Infaze Studio

#21241 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Kontra__ wrote:E heb' ga sad, kakvo crno guranje, frajer protutnjo pored Vranjesa k'o da ga Bog nije ni dao, da se ne lazemo bezze. :mrgreen: Hajd momak nije los igrac, mislim ono u odnosu s cim raspolazemo i ko su nam alternative ok je, ali neko guranje Samarasa spominjati i slicne stvari, stvarno nema smisla. :mrgreen:
Hehe..ma nisi pazljivo gledao snimke...Cak i uzivo sam odmah pomislio "faul", a an usporenom snimku se dobro vidi... Ali nema veze, poenta je trebala biti to da "ko se jednom oprzi i na dim puse" a Samaras nije neki frajer koji ima u rukavu vise dzokera na koje ce opet da nas uzme i u Zenici. Pa Vranjes se cak u 2. poluvremenu u Atini trgnuo i sasvim solidno odigrao za jednog debitanta.

P.S. I u studiju Face TV je jedan od onih prisutnih klovnova (sori Prolic) rekao da je po njegovom misljenju bilo guranja....ne sjecam se koji..nije ni bitno
Kontra__

#21242 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

vicious wrote:A reći da je Samaras prespor je u najmanju ruku neozbiljno. Čovjek je čak izuzetno brz s obzirom na svoju visinu.

Ali hajde da ne bi dalje širili priču u tom pravcu, recimo da je Pape sa ovom čudnom formacijom (bez lijevog bočnog, jer Lulić je praktično bio sam na lijevoj strani) valjda i zbunio Slovence pa smo zato prošli ovako dobro :D
Ma ne kazem ja da je Samaras generalno spor, vec da je za poziciju krilnog napadaca spor. Sigurno nije prodoran i okretan kao recimo Aguero, Suarez, Sturridge, Hazard, Podolski itd...
vicious

#21243 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Kontra__ wrote:
vicious wrote:A reći da je Samaras prespor je u najmanju ruku neozbiljno. Čovjek je čak izuzetno brz s obzirom na svoju visinu.

Ma ne kazem ja da je Samaras generalno spor, vec da je za poziciju krilnog napadaca spor. Sigurno nije prodoran i okretan kao recimo Aguero, Suarez, Sturridge, Hazard, Podolski itd...
E jesi našo s kim ćeš ga porediti, u njemu metar i 93 (sad sam provjerio) ;) a ovo sve klipić-efendije :D
EDIT: jest da je wikipedia pa možda i nije 100% relevantan izvor, ali interesantno je za pročitati: http://en.wikipedia.org/wiki/Georgios_S ... le_of_play

Kako god, naći će njemu Pape penicilin, uvjeren sam. Ako Mujdža bude fit zatvoriće on njega (naravno pod pretpostavkom da ispred njega bude Stevanović, pa ne bude morao pokrivati cijelu desnu stranu kao u Atini) :D
zlajapravaraja

#21244 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Sta je s Bicakcicem viseeeeeeeeee?
Artest

#21245 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Ma kakav Samaras i odlike krilnog napadaca. Krilni napadac je neko poput Lamele ili T. Mullera. Rekao bih i Ronalda, al on na terenu igra sta mu je cejf. Nekad je bio samo winger, a danas...

O Torosidisu najbolje govori cijena za koju je presao u Romu. Ne kazem da ne moze stvorit probleme, al ne treba ga ni uzdizat previse. Ono ispadanje Lulica kod prve sanse slovenaca se ne smije dogadjati.
ultima_palabra

#21246 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Meni je onaj Salpingidis jako nezgodan... isto energetska loptica kad se zalaufa :D
Artest

#21247 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Salpi i Gekas su ziva vatra.

Nizeg igraca treba Spaha preuzet. Ako igrao Mitar ili Samaras, njihA bi povjerio Zukanoviču. :mrgreen:
vicious

#21248 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Artest wrote:Salpi i Gekas su ziva vatra.

Nizeg igraca treba Spaha preuzet. Ako igrao Mitar ili Samaras, njihA bi povjerio Zukanoviču. :mrgreen:
Čuj, čuj. A ako budu mijenjali mjesta, hoće li ih ovi pratiti ili će ići na preuzimanje? ;)

Šalu na stranu, ja bih nekako više volio Vranješa i Spahu na stoperskim pozicijama, a Zukanovića možda na lijevom beku. Ako se ne varam, to je igrao i onih 15-ak minuta protiv Litvanije i protiv Alžira.
Muhamed Đakmić

#21249 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Meni je onaj Salpingidis jako nezgodan... isto energetska loptica kad se zalaufa :D
E čuj energetska loptica :lol:

Strašan igrač, mrtvi prosjek koji nabija komplekse puno ozbiljnijim ekipama od Grčke. Svi su Grci individualno takvi zapravo.
ultima_palabra

#21250 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Zar ga nisam dobro opisao? :mrgreen:

Pa jeste, frajer je Nijemce uspio istraumirati podobro.
Locked