Opet se dileja natakario, uclanio se maksuz da trolla. Ukupno 2 posta.basicm wrote:Lazes, trolas samo. Nick nam sve kaze.iSheep wrote:Ljudi imam problem, koji se pojavio niotkuda. U pitanju je iPhone 7 - problem sa displejom. Pocele su mi se pojavljivati vertikalne crvene linije po displeju (postavit cu link sa slikama ispod). Telefon nije nikada ispadao niti je vrsen kakav pritisak po displeju. Zbog toga mi je cudno sto se ovo pojavilo. Postoji li neki nacin da ovo fixam ili moram mijenjati displej?![]()
https://ibb.co/kCt0Rx
https://ibb.co/b78pKH
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Saka
#21226 Re: iPhone - All about
- diablobih
#21227 Re: iPhone - All about
Ja licno koristim, potrebno mi je da ako nesto zaboravim sta je neko rekao, pa da preslusam, ili ono "nisam rekao to", pa evo vidi da jesi itd itdisx wrote:Evo ja imam handroid S8 nakon kamaru ajfona i nikad mi nije na um palo da snimam telefonske razgovore, čemu to? Kakve se gluposti navode kao prednosti/nedostaci jednog u odnosu na drugi sistem, za nepovjerovati.
Jednostavno najvise zbog zaboravljenih informacija sto mi neko kaze, adrese i sl.
-
Ali_G
#21228 Re: iPhone - All about
Na taj zamjenski uredjaj imas garanciju.
-
bruteforce
#21229 Re: iPhone - All about
Trolla lik baAli_G wrote:Na taj zamjenski uredjaj imas garanciju.
- Quaresma
#21230 Re: iPhone - All about
bruteforce wrote:Snimanje poziva kao i ostale nebitne aplikacije poput "zvukovi prđenja" "pušenje cigareta" itd su na androidu (pretpostavljam da ima takvih aplikacija i na ios-u), je ono što ljude privlači. Android je igračka. Da se stavi ios na Samsung ili bilo koji flagship to bi bila druga stvar.
Mene lično to nervira kad čujem komentare za aplikacije na windowsu. A nije da nema mana...
Na windowsu, a pogotovu na ios-u nisam nikad koristio neke cleanere.
šta bi dobio onda kad bi iOS bio na samsungu?
-
Ali_G
#21231 Re: iPhone - All about
Kakva su vam iskustva sa baterijom na iP 7, zadnji update? Vuce mi bateriju pravo brzo. Ona opcija za bateriju pokazuje da je na 90%
-
Kataklinger
#21232 Re: iPhone - All about
7 Plus poceo opasno stekat. Prvi problemi su poceli prelaskom sam iOS10 na iOS11 u vidu povremenog freeze-anja, sad je to vec preslo u crash-anje aplikacija, pocesto nestanak fluidnosti na skrolanju i slicno...
- uglavnomja
#21233 Re: iPhone - All about
ajfon duboko razocarenje
preskupa prenapuhana igracka za kompleksase
gomila nepotrebnih aplikacija, mislim ima ih svaki, ali na ajfonu
ne moze se smanjiti zvuk odvojeno, hocu da utisam telefon, necu poruke ili alarm za budjenje ...
hebla ih siri
lohotno ono dugme, krepace skoro
otisak
znaci apleova datoteka otisaka prstiju
i jos 6 brojeva ako stavis prst ukrivo
i sitna slova, glupe boje ...
onaj programcic sto ispravlja pogresno napisane rijeci -
kad ti kopira rijec - moras brisati, na onim prije samo jednom unazad i vrati se original
i posebna ciganija je naplacivanje tona-pjesme
ni na jednom mobu u zadnjih 10-ak godina se to nije moralo placati, oduvijek mi ista pjesma pjevala, sad ne reagujem na klingklang ciguligu melodije
ali ajfonski firauni traze 2,5 markica (nije lova u pitanju nego ciganluk)
i to preko kartice, samo fali krvna grupa i broj cipela da mi traze
generalno, brz jeste, ali da je nesto puno brzi od onih sto kostaju 7-8 puta manje - nije
ukratko, sljedeci mob nece biti ajfon
8 je u pitanju
preskupa prenapuhana igracka za kompleksase
gomila nepotrebnih aplikacija, mislim ima ih svaki, ali na ajfonu
ne moze se smanjiti zvuk odvojeno, hocu da utisam telefon, necu poruke ili alarm za budjenje ...
hebla ih siri
lohotno ono dugme, krepace skoro
otisak
i jos 6 brojeva ako stavis prst ukrivo
i sitna slova, glupe boje ...
onaj programcic sto ispravlja pogresno napisane rijeci -
i posebna ciganija je naplacivanje tona-pjesme
ni na jednom mobu u zadnjih 10-ak godina se to nije moralo placati, oduvijek mi ista pjesma pjevala, sad ne reagujem na klingklang ciguligu melodije
ali ajfonski firauni traze 2,5 markica (nije lova u pitanju nego ciganluk)
i to preko kartice, samo fali krvna grupa i broj cipela da mi traze
generalno, brz jeste, ali da je nesto puno brzi od onih sto kostaju 7-8 puta manje - nije
ukratko, sljedeci mob nece biti ajfon
8 je u pitanju
-
kindlas
#21234 Re: iPhone - All about
Tacno navedeno sta ti smeta, tako da nemas potrebe bacati pare na iPhone ako vec smatras da mozes "slicno" iskustvo dobiti sa Xiaomi-em od 300KM.
Dosta tih stvari mozes mijenjati kao npr:
gomila nepotrebnih aplikacija - slazem se, ja ih sve stavim u jedan folder i ne koristim
ne moze se smanjiti zvuk odvojeno, hocu da utisam telefon, necu poruke ili alarm za budjenje - meni ovo ne treba, nikad mi zvono nije upaljeno
hebla ih siri - slazem se, isljucio
i jos 6 brojeva ako stavis prst ukrivo (za pin) - mozes promijeniti u postavkama da bude 4 broja
i sitna slova, glupe boje - velicinu slova mozes povecati u postavkama; boje su najtacnije i najprirodnije od svih mobitela koji postoje
i posebna ciganija je naplacivanje tona-pjesme - ne koristim (to je za tinejdzere)
- uglavnomja
#21236 Re: iPhone - All about
kindlas wrote: i sitna slova, glupe boje - velicinu slova mozes povecati u postavkama; boje su najtacnije i najprirodnije od svih mobitela koji postoje
D
ovo se odnosi na onu porukicu sto izadje na ekranu kad dodje nesto na sms ili fb
-
kindlas
#21237 Re: iPhone - All about
Mislim da se i ta slova povecaju kad odes u Settings - Display & Brightness - Text Size. Ali ne mozes povecati samo ta, nego biras ili sve ili nista.uglavnomja wrote:kindlas wrote: i sitna slova, glupe boje - velicinu slova mozes povecati u postavkama; boje su najtacnije i najprirodnije od svih mobitela koji postoje
D
ovo se odnosi na onu porukicu sto izadje na ekranu kad dodje nesto na sms ili fb
- hp_user
#21238 Re: iPhone - All about
bosanska verzija sirija se aktivira sa "selam alejć sirzada"
- zateznistub
#21239 Re: iPhone - All about
insomnia78 wrote:Siri je top
-
Ali_G
#21240 Re: iPhone - All about
Zar je toliki dealbreaker sto se ne moze staviti neka mp3-ica za melodiju zvona?
S druge strane meni je na iP genijalna tipka za gasenje zvona i prebacivanje na vibraciju. Bez potrebe da se ide u bilo kakav meni. Samo lagano prema dole i to je to.
S druge strane meni je na iP genijalna tipka za gasenje zvona i prebacivanje na vibraciju. Bez potrebe da se ide u bilo kakav meni. Samo lagano prema dole i to je to.
- uglavnomja
#21241 Re: iPhone - All about
kindlas wrote:Mislim da se i ta slova povecaju kad odes u Settings - Display & Brightness - Text Size. Ali ne mozes povecati samo ta, nego biras ili sve ili nista.uglavnomja wrote:kindlas wrote: i sitna slova, glupe boje - velicinu slova mozes povecati u postavkama; boje su najtacnije i najprirodnije od svih mobitela koji postoje
D
upravo me ovo ubija u pojam, sve ili nista ... ne mozes rahat izabrati nista sam kako tebi pase
hebla ih sinhonizacija, na kompu se moze orazdvojiti privatni i poslovni mail, ali na ovom malom njusra ne moze ... ili mozda moze, ali fakat nemam zivaca da se bakcem sa telefoncicem i nastimanim programima kako da sto vise trosis bajtova i svakako da svartis u aple prodavnciu ...
necu kontakte sa maila na facebooku, necu kontakte sa linkedina u telefonskom imeniku, necu nikakve druge kontakte osim telefonskih u telefonskom imeniku ...
telefon za glupsone, samo da klikaju jes jes dalje dalje .. iskljuciti mozak, kako ti onaj programer kaze da trebas zivjeti - tako ces zivjeti, sve pod kontrolom velikog brata
- uglavnomja
#21242 Re: iPhone - All about
i vala nije nista brzi od mog starog telefoncica
i nema puljku NAZAD!!!!
i nema puljku NAZAD!!!!
- uglavnomja
#21243 Re: iPhone - All about
jeste zato sto moze na svakom drugom telefonuAli_G wrote:Zar je toliki dealbreaker sto se ne moze staviti neka mp3-ica za melodiju zvona?
meni je vazno zato sto je to pjesma koja mi svira 10+godina na svakom mobu do sada. kad cujem pjesmu u kafani, podjem da se javim. a ovo sto oni imaju u ponudi, moze zvoniti koliko hoce
i zato sto necu da ostavljam podatke sa kartice na telefonu! radi jedne pjesme i 2,5 marke
i dje ti je ta puljka za zvono?
imam samo za pojacavanje i smanjivanje sa lijeve strane i valjda kameru sa desne
-
UmaX
#21244 Re: iPhone - All about
Zanimljivo, nikad dosad nisam promijenio default melodiju na telefonu. A imao sam bar 20 telefona dosad u zivotu, uglavnom sve od razlicitih proizvodjaca.
Rootao, stavljao custom romove, custom kernele, jailbreakao, nema sta im nisam radio al nikad melodiju zvona nisam promijenio.
Rootao, stavljao custom romove, custom kernele, jailbreakao, nema sta im nisam radio al nikad melodiju zvona nisam promijenio.
- uglavnomja
#21245 Re: iPhone - All about
i ja bih, samo ne znamUmaX wrote:Zanimljivo, nikad dosad nisam promijenio default melodiju na telefonu. A imao sam bar 20 telefona dosad u zivotu, uglavnom sve od razlicitih proizvodjaca.
-
kindlas
#21246 Re: iPhone - All about
Dobro, neko i to mijenjanje melodije koristi, znam dosta ljudi kojima je uvijek zvono upaljeno cak i na poslu i svira neka custom melodija tako da ima ljudi koji to stvarno koriste. Ja bih licno zabranio upaljene tonove na svim javnim mjestima, ali to sam samo ja i ne ravna se svijet po meni 
- dinao
#21247 Re: iPhone - All about
@uglavnomja
posto se svi odmah upale, ja bih prvo da izrazim postovanje. E onda ako moze bih postavio pitanje, forum je jel.. Ako smatras da je iphone uredjaj za glupsone kao sto kazes, kako si se odlucio da ga kupis. Ali eto mozda si dobio taj glupi iphone, pa mi molim te reci zasto ga koristis ako je tako smece? Barem je iphone lako prodat..
posto se svi odmah upale, ja bih prvo da izrazim postovanje. E onda ako moze bih postavio pitanje, forum je jel.. Ako smatras da je iphone uredjaj za glupsone kao sto kazes, kako si se odlucio da ga kupis. Ali eto mozda si dobio taj glupi iphone, pa mi molim te reci zasto ga koristis ako je tako smece? Barem je iphone lako prodat..
- uglavnomja
#21248 Re: iPhone - All about
dinao wrote:@uglavnomja
nije moj zvanicno
firmin je, ja ga samo koristim
-
Ali_G
#21249 Re: iPhone - All about
Sa lijeve strane su tipke za pojacavanje i smanjivanje, a iznad njih je tipka-prekidac za prebacivanje na vibraciju. Tipka sa desne strane je za zakljucavanje i otkljucavanje. iP nema fizicku tacku za kameru.
-
Saka
#21250 Re: iPhone - All about
A što je najgore sve ovo može da se uradi, i stavi bilo koja melodija za zvono (sa iTunes, meni npr. svira Van Halen, nisam kupio već izrezao dio pjesme) i da se posebno utiša zvono nezavisno od sistemskih zvukova (jednostavno smanjuješ dok čuješ zvuk koji želiš smanjiti) i da se vraća nazad (ne treba ti puljka kad imaš gestures).
I Apple nema nikakvu bazu otisaka prstiju, svi biometrijski podaci se pohranjuju na sigurnoj enkriptiranoj enklavi i nikad ne napuštaju sam uređaj. Zato moraš svaki put ponovo registrovati prste kad resetuješ uređaj, bez obzira što vratiš podatke iz backupa ili clouda. Da je otisak u backupu ili cloudu ili nekoj bazi ne bi ga morao svaki put registrovati.
Bar je Apple što se tiče privatnosti neprikosnoven, čak nisu htjeli da pomognu FBI-u da provali u iPhone nekog teroriste. Tako da lupati veliki brat, baza otisaka, NSA, masoni, iluminati, ravna Zemlja samo pokazuje ignorantski odnos. Došao da malo istrese frustraciju zbog neznanja ili nespremnosti da malo potraži, nauči, skonta.
I Apple nema nikakvu bazu otisaka prstiju, svi biometrijski podaci se pohranjuju na sigurnoj enkriptiranoj enklavi i nikad ne napuštaju sam uređaj. Zato moraš svaki put ponovo registrovati prste kad resetuješ uređaj, bez obzira što vratiš podatke iz backupa ili clouda. Da je otisak u backupu ili cloudu ili nekoj bazi ne bi ga morao svaki put registrovati.
Bar je Apple što se tiče privatnosti neprikosnoven, čak nisu htjeli da pomognu FBI-u da provali u iPhone nekog teroriste. Tako da lupati veliki brat, baza otisaka, NSA, masoni, iluminati, ravna Zemlja samo pokazuje ignorantski odnos. Došao da malo istrese frustraciju zbog neznanja ili nespremnosti da malo potraži, nauči, skonta.