Dešavanja u Srbiji
- stotka12
#21226 Re: Dešavanja u Srbiji
Beograd
Pretučeni Romi u autobusu GSP
U večernjim satima 25. januara na autobuskom stajalištu kod Sava Centra, desio se incident kada je grupa od dvadesetak huligana ušla u autobus GSP i pretukla četvoricu romskih mladića koji su zbog zadobijenih povreda završili u Urgentnom centru. Pretučeni mladići kažu da niko od putnika u autobusu nije hteo da im pomogne, osim vozača koji je intervenisao jer su napadači razbili staklo
Grupa od deset Roma vraćala se gradskim prevozom iz zgrade "Bigza" gde su imali probe svoje hip-hop grupe, kada ih je prema tvrdnjama članova grupe, na stajalištu kod Sava Centra napala grupa od dvadesetak mladića koja je upala u autobus. Na lice mesta je došla i policija, četiri mladića su bila zbrinuta u Urgentnom centru.
Pretučeni mladići kažu da niko od putnika u autobusu nije hteo da im pomogne, osim vozača koji je intervenisao jer su napadači razbili staklo.
Policija je nakon incidenta na licu mesta uzela izjave od prebijenih i poslala ih u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede od prebijanja. Povređeni su kako saznajemo jutros otišli u policiju kako bi podneli krivične prijave protiv napadača.
U večernjim satima 25. januara na autobuskom stajalištu kod Sava Centra, desio se incident kada je grupa od dvadesetak huligana ušla u autobus GSP i pretukla četvoricu romskih mladića koji su zbog zadobijenih povreda završili u Urgentnom centru. Pretučeni mladići kažu da niko od putnika u autobusu nije hteo da im pomogne, osim vozača koji je intervenisao jer su napadači razbili staklo
Grupa od deset Roma vraćala se gradskim prevozom iz zgrade "Bigza" gde su imali probe svoje hip-hop grupe, kada ih je prema tvrdnjama članova grupe, na stajalištu kod Sava Centra napala grupa od dvadesetak mladića koja je upala u autobus. Na lice mesta je došla i policija, četiri mladića su bila zbrinuta u Urgentnom centru.
Pretučeni mladići kažu da niko od putnika u autobusu nije hteo da im pomogne, osim vozača koji je intervenisao jer su napadači razbili staklo.
Policija je nakon incidenta na licu mesta uzela izjave od prebijenih i poslala ih u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede od prebijanja. Povređeni su kako saznajemo jutros otišli u policiju kako bi podneli krivične prijave protiv napadača.
-
vivace
#21227 Re: Dešavanja u Srbiji
eto srpskog fasizma na delu. kao da ne znaju da su u fasizmu i sloveni niza rasa. koja je to odvratna prica.stotka12 wrote:Beograd
pre nekoloko godina,vidim u hodniku komsiju roma sa stanglom u rukama i okolo puno roma.pitam sta se desava,on kaze selim se odavde, ja ga pitam zasto, on kaze da je imao ozbiljnih pretnji i da su mu deca bila pretucena. ja kazem da mi je zao...sta drugo da mu kazem.... a okolo puno roma koji su dosli da mu pomognu potpuno neprijateljski me gledaju..on steze onu svoju sipku...i to je bilo usred noci ,negde oko 11 uvece. neverovatna slika. ne znam gde se preselio,samo znam da nije u centru grada. strava i uzas.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#21228 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne miješaj @vivace tradiciju i fašizam. 
- ultima_palabra
#21229 Re: Dešavanja u Srbiji
Radi li taj Vuk išta osim tviteranja i amaterskog DJ-inga? 
- It_is_a_Leclerc
#21231 Re: Dešavanja u Srbiji
Da mu djedova kuća u Cazinu propada jer nema sredstava za obnovu, pa da bude srce i ubaci koju hiljadu za djeda Nuriju, da mu se kuća obnovi, i tako te stvari. Redovno me brišeŽenski Dr.Med wrote:neam twiter niti znam kako ide ,ali sta mu velis ??It_is_a_Leclerc wrote:Ja redovno provociram Vuka Jeremića na twitteru i oduševljava me koliko je budalast i naivan taj čovjek.
-
vivace
#21232 Re: Dešavanja u Srbiji
prljavi Hare wrote:Ne miješaj @vivace tradiciju i fašizam.
-
vivace
#21233 Re: Dešavanja u Srbiji
i hocu da nastavim,samo moram malo i da smrsamCungaLunga wrote:@ Vivace, postala si balvan u oku nekima na ovoj temi, vidis da te skoro u svakom drugom postu pominju![]()
Tema jeste "Desavanja u Srbiji" i fino je citati opaske sa terena, koji nisu gledani kroz velikosrpsku prizmu.
Samo nastavi takoMani se heklanja i dzogiranja i pisi nam jos
-
Kornelije
#21234 Re: Dešavanja u Srbiji
Prijatelju, odvratno je optužiti ceo narod za fašizam. To je veoma krupna optužba. Uz to, čitajući stavove na prethodnih par strana, možeš se zapitati da li neki članovi ovog foruma naginju ka istom.vivace wrote:eto srpskog fasizma na delu. kao da ne znaju da su u fasizmu i sloveni niza rasa. koja je to odvratna prica.stotka12 wrote:Beograd
Inače, ono što je su prenele sve agencije u Srbiji, a e-novine nisu, je da su i napadači Romi.
-
vivace
#21235 Re: Dešavanja u Srbiji
http://www.e-novine.com/kolumna/petar-l ... o-B92.html o veranu maticu -b92
-
vivace
#21236 Re: Dešavanja u Srbiji
e,prijatelju,ako ti verujes srpskim medijima,jos uvek, svaka ti cast. ja verujem e novinama. a vrlo dobro znam sta su srpski fasisti,kako se oni pozdravljaju,kako prete i na sta su sve spremni,jer sam bila na stajanjima sredom sa zenama u crnom. skupe se mnogo vise nego mi i pljuju, nazivaju nas ustasama ,pokazuju kako ce da nas premlate,uzvikuju fasisticke pozdrave i da nema policije izmedju nas i njih,bile bi pretucene samo tako. a nismo romkinje, vec zene protiv rata . potrebna je policijska patrola da nas odbaci u prostorije zuca,da nas zastiti,i to moras veoma ubrzanim hodom da ides...da ne bi dobio batine. od fasista.Kornelije wrote:Prijatelju, odvratno je optužiti ceo narod za fašizam. To je veoma krupna optužba. Uz to, čitajući stavove na prethodnih par strana, možeš se zapitati da li neki članovi ovog foruma naginju ka istom.vivace wrote:eto srpskog fasizma na delu. kao da ne znaju da su u fasizmu i sloveni niza rasa. koja je to odvratna prica.stotka12 wrote:Beograd
Inače, ono što je su prenele sve agencije u Srbiji, a e-novine nisu, je da su i napadači Romi.
Last edited by vivace on 28/01/2013 16:25, edited 1 time in total.
-
Kornelije
#21237 Re: Dešavanja u Srbiji
Zašto ne bih verovao, recimo, B92?
Koliko vidim, u e-novinama se ne spominje ko je napadač.
To znači da je prenesena nepotpuna vest.
Verovatno sa namerom.
Verovatno sa namerom.
-
bonbon
#21238 Re: Dešavanja u Srbiji
U e-novinama se ionako sve radi sa namerom, antisrpskom naravno. Zato su ovde toliko popularne i citirane. Mržnja ne bira sredstvo.Kornelije wrote:Zašto ne bih verovao, recimo, B92?
Verovatno sa namerom.
- harell
#21239 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo pocelo je 
Posluzite se kokicama, pardon samo izvolite

Posluzite se kokicama, pardon samo izvolite
-
vivace
#21240 Re: Dešavanja u Srbiji
bonbon wrote:U e-novinama se ionako sve radi sa namerom, antisrpskom naravno. Zato su ovde toliko popularne i citirane. Mržnja ne bira sredstvo.Kornelije wrote:Zašto ne bih verovao, recimo, B92?
Verovatno sa namerom.
u e novinama se uopste ne radi ni o kakvoj antisrpskoj propagandi,vec kljudi prenose vest onakva kakva je--a sad sto je to lose po srpski narod,nisu krive e novine nego taj narod,odnosno pojedinci iz tog naroda.
-
Kornelije
#21241 Re: Dešavanja u Srbiji
Zašto onda vest nije prenesena u potpunosti, već je ostavljen prostor za pesničku slobodu kao npr
vivace wrote: eto srpskog fasizma na delu. kao da ne znaju da su u fasizmu i sloveni niza rasa. koja je to odvratna prica.
-
Kornelije
#21242 Re: Dešavanja u Srbiji
Zapravo pratim ovaj forum tek par dana.
Došao sam na preporuku druga sa FPN. Bila priča da li će se sranje na Balkanu ponoviti. On tvrdi da hoće - siguran je, kaže previše je mržnje u narodu. Preporučio mi ovaj forum i još jedan srpski (Krstarica).
Ne mogu da se opasuljim da ovoliko mržnje ima na obe strane.
Žalosno.
I da, pročitao sam mnogo jadnih i zlokobnih komentara, al ovaj mi je posebno zapao za oko.
Hoće li mi neko odgovoriti u vezi e-novina? Vivace?
Došao sam na preporuku druga sa FPN. Bila priča da li će se sranje na Balkanu ponoviti. On tvrdi da hoće - siguran je, kaže previše je mržnje u narodu. Preporučio mi ovaj forum i još jedan srpski (Krstarica).
Žalosno.
I da, pročitao sam mnogo jadnih i zlokobnih komentara, al ovaj mi je posebno zapao za oko.
-
vivace
#21243 Re: Dešavanja u Srbiji
sta da ti odgovorim u vezi e novina ?vec san gore napisala...Kornelije wrote:Zapravo pratim ovaj forum tek par dana.
Žalosno.
- harell
#21244 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo da ti ja odgovorim pitanjem: zasto mislis da vijest nije prenesena potpuno, jesi li bio na licu mjesta pa znas ko su napadaci ili si zakljucio na osnovu izvjestaja jednom medija tj. b92?Kornelije wrote:Zapravo pratim ovaj forum tek par dana.
Žalosno.
A ne mrzimo se sto bi se mrzili
-
bonbon
#21245 Re: Dešavanja u Srbiji
Dva dečaka iz Somalije đaci prvaci u Bogovađi kod Lajkovca
Beta | 28. 01. 2013. - 14:39h |
Dvojica dečaka iz Somalije, iz porodice azilanata u Centru u Bogovađi kod Lajkovca, pošli su u prvi razred lokalne osnovne škole, javili su danas valjevski mediji.
Kako je javio Radio Valjevo, na početku drugog polugodišta prvaci su postali braća Džamal i Salah stari 12 godina, koji su u Centru za azilante proveli godinu dana i savladali srpski jezik, što im omogućava da prate nastavu.
Njihova učiteljica Ana Živković iz izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Mile Dubljević" iz Lajkovca, u Bogovađi, rekla je da su se Džamal i Salah "odlično uklopili".
Ona nije isključila mogućnost da im se u školskim klupama priključe vršnjaci iz Sirije, Pakistana, Avganistana ili Somalije, takođe iz azilantskih porodica, ukoliko "u dovoljnoj meri" savladaju srpski jezik.
Centar za azilante u Bogovađi otvoren je, odlukom Vlade Srbije, u junu 2011. kako bi se rasteretio sličan centar u Banji Koviljači, a ovo je prvi slučaj da deca iz tog centra pođu u školu.
Beta | 28. 01. 2013. - 14:39h |
Dvojica dečaka iz Somalije, iz porodice azilanata u Centru u Bogovađi kod Lajkovca, pošli su u prvi razred lokalne osnovne škole, javili su danas valjevski mediji.
Kako je javio Radio Valjevo, na početku drugog polugodišta prvaci su postali braća Džamal i Salah stari 12 godina, koji su u Centru za azilante proveli godinu dana i savladali srpski jezik, što im omogućava da prate nastavu.
Njihova učiteljica Ana Živković iz izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Mile Dubljević" iz Lajkovca, u Bogovađi, rekla je da su se Džamal i Salah "odlično uklopili".
Ona nije isključila mogućnost da im se u školskim klupama priključe vršnjaci iz Sirije, Pakistana, Avganistana ili Somalije, takođe iz azilantskih porodica, ukoliko "u dovoljnoj meri" savladaju srpski jezik.
Centar za azilante u Bogovađi otvoren je, odlukom Vlade Srbije, u junu 2011. kako bi se rasteretio sličan centar u Banji Koviljači, a ovo je prvi slučaj da deca iz tog centra pođu u školu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#21246 Re: Dešavanja u Srbiji
U svojim postovima gledam da JASNO razdvojim razliku između velikosrba=četnika i Srba. Ne uspijevam svaki put, ali gledam da je tako.
-
Kornelije
#21247 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad se prenosi vest o nekom fizičkom napadu, osnovni elemnti bi bili: ko je napadnut, gde je napadnut i ko je napadač (eventualno motivi). Ja ne primetih da je u e-novinama napisano ko je napadač, što je automatski ostavilo prostora da budalama da spekulišu.harell wrote: Evo da ti ja odgovorim pitanjem: zasto mislis da vijest nije prenesena potpuno,
Ne, nisam bio na mestu. Ali nije ni samo b92 pisao o tome, ali mi se čini da je B92 najobjektivnija u ovom trenutku.
A kad vidiš video sa napadnutim hip-hoperima u kom on kaže da su ga napali Romi, stvar je prilično jasna.
- harell
#21248 Re: Dešavanja u Srbiji
A jel mi ovdje pricamo o ovoj tuci u Temerinu ili nekoj drugoj 
Edit: nije skonto sam, evo ja nadjoh tu vijest na 5 stranica, i pise da nezvanicno saznaju da su i napadaci romi
A ja ne vidim sta je problem sa e-novinama, nije kolumna napisana na tu vijest samo su je prenijeli vjerovatno sa nekog drugog portala, i od njih su isto prenosili treci portali
Edit: nije skonto sam, evo ja nadjoh tu vijest na 5 stranica, i pise da nezvanicno saznaju da su i napadaci romi
A ja ne vidim sta je problem sa e-novinama, nije kolumna napisana na tu vijest samo su je prenijeli vjerovatno sa nekog drugog portala, i od njih su isto prenosili treci portali
Last edited by harell on 28/01/2013 16:59, edited 1 time in total.
-
vivace
#21249 Re: Dešavanja u Srbiji
ne mrzimo se uopste,sto bi se mrzeli...izgleda da je on dosao iz podrucja gde se mnogo mrzi..harell wrote:Evo da ti ja odgovorim pitanjem: zasto mislis da vijest nije prenesena potpuno, jesi li bio na licu mjesta pa znas ko su napadaci ili si zakljucio na osnovu izvjestaja jednom medija tj. b92?Kornelije wrote:Zapravo pratim ovaj forum tek par dana.
Žalosno.
A ne mrzimo se sto bi se mrzili
-
vivace
#21250 Re: Dešavanja u Srbiji
evo ti iskreno covek kaze...PipiDugaDevetka wrote:U svojim postovima gledam da JASNO razdvojim razliku između velikosrba=četnika i Srba. Ne uspijevam svaki put, ali gledam da je tako.