Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
paladinka
#21226 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To da bosna ima sve , mozemo da zaboravimo , ljudi idu na odmor , i hoce da se opuste , ljudi nije sve priroda, pogledajte Hrvatsku ...
-
sumirprimus
#21227 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
vec zamisljam dodju nordijci ili sjevernoeuropejci kod nas u netaknutu prirodu, betonirano uredno sve sa armaturom,na vodi,ili u po sume, iako nije gradj. zemljiste,ono smece razbacano svuda oko njih, golf dvica na nemogucoj lokaciji, rostilj i dzigera na zvucnicima
bjuti ez it iz...
bjuti ez it iz...
-
foton
#21228 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Veliki je to problem. Znaci valja biti uvlakac "zapadnim poslovnim ljudima" i njima udovoljavati (ovo ne shvataj bukvalno, meni je drago da imam restorana i kafica gdje i ja mogu popiti pice). Ispade da Courtyard by Mariott, Evropa, City, Central, Holiday... nisu dovoljno novi ili centralno pozicionirani u gradu. Osim toga, licno nisam nikad isao sa stranim gostima u hotelske restorane. A ako ih nekad nesto nervira to je onda pusenje u restoranima i kafanama. Hajmo to iskorijeniti (ali zbog sebe, ne nekoga s Marsa)!
-
Vjecita_zavrzlama
#21229 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Cekaj ,znaci ne trebamo se uvlaciti zapadnjacima ali zato arapskoj fukari trebamo?(kazem fukara jer po dubaiu itekako nude alkohol na svakom koraku, cak pocinju i u Saudiji)foton wrote: ↑08/08/2024 14:22Veliki je to problem. Znaci valja biti uvlakac "zapadnim poslovnim ljudima" i njima udovoljavati (ovo ne shvataj bukvalno, meni je drago da imam restorana i kafica gdje i ja mogu popiti pice). Ispade da Courtyard by Mariott, Evropa, City, Central, Holiday... nisu dovoljno novi ili centralno pozicionirani u gradu. Osim toga, licno nisam nikad isao sa stranim gostima u hotelske restorane. A ako ih nekad nesto nervira to je onda pusenje u restoranima i kafanama. Hajmo to iskorijeniti (ali zbog sebe, ne nekoga s Marsa)!
Zapravo koliko ja znam u Bosni vecina pije alkohol tako da je izbacivanje istog vise uvlacenje drugima
-
moimoi
#21230 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ljudima organiziras smjestaj. Zelis ih sto bolje ugostiti. Vjerovao ti ili ne.. ne bude uvijek mjesta u boljim hotelima koje si nabroja.. osim u Holideju… ne znam kada si zadnji put bio u tom hotelufoton wrote: ↑08/08/2024 14:22Veliki je to problem. Znaci valja biti uvlakac "zapadnim poslovnim ljudima" i njima udovoljavati (ovo ne shvataj bukvalno, meni je drago da imam restorana i kafica gdje i ja mogu popiti pice). Ispade da Courtyard by Mariott, Evropa, City, Central, Holiday... nisu dovoljno novi ili centralno pozicionirani u gradu. Osim toga, licno nisam nikad isao sa stranim gostima u hotelske restorane. A ako ih nekad nesto nervira to je onda pusenje u restoranima i kafanama. Hajmo to iskorijeniti (ali zbog sebe, ne nekoga s Marsa)!
Za razliku od arapa koji u BiH ne ulazu nista… zapadnjaci zele uloziti.
Sasvim logicno pitanje-zasto se podilazi arapima? Kod nas nikada alkohol nije bio zabranjen. Sta je sljedece? Zatvaranje kafica i restorana za vrijeme ramazana kao na istoku… da oni ne bi dolazili u iskusenje?
Pa cemo zabraniti i mini suknje… pa ljubljenje u javnosti… nastavi
- Ozimician
#21231 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
100% tacno, bukvalno u hotelskom restoranu nijedan zapadnjak nece otici na veceru.foton wrote: ↑08/08/2024 14:22Veliki je to problem. Znaci valja biti uvlakac "zapadnim poslovnim ljudima" i njima udovoljavati (ovo ne shvataj bukvalno, meni je drago da imam restorana i kafica gdje i ja mogu popiti pice). Ispade da Courtyard by Mariott, Evropa, City, Central, Holiday... nisu dovoljno novi ili centralno pozicionirani u gradu. Osim toga, licno nisam nikad isao sa stranim gostima u hotelske restorane. A ako ih nekad nesto nervira to je onda pusenje u restoranima i kafanama. Hajmo to iskorijeniti (ali zbog sebe, ne nekoga s Marsa)!
Pusenje ih nervira itekako i mislim da je prvi korak da se to efektivno zabrani.
IQOS je ovdje sinonim za klosare (obicno migranskog porijekla) a kod nas se na sva usta reklamira, to treba iskorjeniti cim prije, pa onda ganjati finese.
Ili da rezimiram: prije ce jedan (prosjecan, kulturan) Zapadnjak odustati od restorana u kojem se pusi, nego od restorana u kojem nema alkohola.
Oni kojima je najbitniji alkohol, znaju gdje da idu i da ga nadju svakako.
-
moimoi
#21232 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne, nego ce svaki dan nakon posla ici po gradu i traziti restoran.. po gradu o kojem nista ili jako malo zna 
Ma sve vi znate
Ma sve vi znate
- JohnnyS
#21233 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ako će zbog ičega krenut revolucija u BiH to će bit ako netko stvarno pokuša zabraniti pušenje u ugostiteljskim objektima.
-
Vjecita_zavrzlama
-
Vjecita_zavrzlama
#21235 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tekst iz davne 2012 prorice buducnost 
Prema halal-certfikatu, koji će očito zaživjeti i u BiH, postoje četiri kategorije hotela koji imaju strogo definirane načine o posluživanju hrane, bezalkoholnih pića, uvjeta smještaja, prostora za obavljanje vjerskih obreda, za rekreaciju i slobodne aktivnosti. Usluga pripremanja i posluživanja hrane i pića može biti prilagođena tako da sva hrana i piće budu halal, da dio ponude sa jelovnicima bude halal ili da se ta hrana priprema na zahtjev gostiju. Poseban segment predstavlja pripremanje hrane u posebnim terminima tijekom . Što se tiče, prilagođavanja u sobama preporuka je da nema izloženih slika sa likovima živih bića, da u mini-baru nema alkohola te da na kabelskoj televiziji nema „kanala za odrasle”. U sobama moraju biti uvjeti za obavljanje namaza ili molitve, za uzimanje abdesta, održavanje osobne higijene, informacije o namaskim vremenima, a mora postojati i prostirka za vjerske obrede.
Prema halal-certfikatu, koji će očito zaživjeti i u BiH, postoje četiri kategorije hotela koji imaju strogo definirane načine o posluživanju hrane, bezalkoholnih pića, uvjeta smještaja, prostora za obavljanje vjerskih obreda, za rekreaciju i slobodne aktivnosti. Usluga pripremanja i posluživanja hrane i pića može biti prilagođena tako da sva hrana i piće budu halal, da dio ponude sa jelovnicima bude halal ili da se ta hrana priprema na zahtjev gostiju. Poseban segment predstavlja pripremanje hrane u posebnim terminima tijekom . Što se tiče, prilagođavanja u sobama preporuka je da nema izloženih slika sa likovima živih bića, da u mini-baru nema alkohola te da na kabelskoj televiziji nema „kanala za odrasle”. U sobama moraju biti uvjeti za obavljanje namaza ili molitve, za uzimanje abdesta, održavanje osobne higijene, informacije o namaskim vremenima, a mora postojati i prostirka za vjerske obrede.
- Ozimician
#21236 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Postoje i nudisticki resorti u kojima je normalno ici bez odjece u restoran.
Postoje i resorti koji su "gay-only" kao i oni "adult-only".
Postoje eto i hoteli prilagodjeni muslimanskoj klijenteli.
Zivi i pusti druge da zive.
(sto je najjace, takvih hoteli su u BiH jedan jako jako mali procenat i ne uticu na cjelokupnu hotelsku ponudu, tako da nije realno da vam to smeta iz dobre namjere, osim dijela Sarajeva koji je u FBIH administrativno i koji jeste vecinski muslimanski grad, ja ne vidim da bilo gdje drugo postoje takvi hoteli i u tragovima)
(sto je najjace, takvih hoteli su u BiH jedan jako jako mali procenat i ne uticu na cjelokupnu hotelsku ponudu, tako da nije realno da vam to smeta iz dobre namjere, osim dijela Sarajeva koji je u FBIH administrativno i koji jeste vecinski muslimanski grad, ja ne vidim da bilo gdje drugo postoje takvi hoteli i u tragovima)
-
Vjecita_zavrzlama
#21237 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dakle , Sarajevo nije muslimanski grad na taj nacin.Za grad koji je eto 80% muslimanski zar ne primjetis koliko puno alkohol ide? Da li je vecina pod hidzabom itd?Ozimician wrote: ↑08/08/2024 16:11 Postoje i nudisticki resorti u kojima je normalno ici bez odjece u restoran.
(sto je najjace, takvih hoteli su u BiH jedan jako jako mali procenat i ne uticu na cjelokupnu hotelsku ponudu, tako da nije realno da vam to smeta iz dobre namjere, osim dijela Sarajeva koji je u FBIH i koji jeste vecinski muslimanski grad, ja ne vidim da bilo gdje drugo postoje takvi hoteli i u tragovima)
I Sarajevo je glavni grad , tu dolaze ljudi nece u Zenicu
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 08/08/2024 16:21, edited 2 times in total.
- Ozimician
#21238 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tako je, vece je cudo sto se onda alkohol uopste sluzi u gradu sa tolikim procentom muslimana.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/08/2024 16:16Dakle , Sarajevo nije muslimanski grad na taj nacin.Za grad koji je eto 80% muslimanski zar ne primjetis koliko puno alkohol ide? Da li je vecina pod hidzabom itd?Ozimician wrote: ↑08/08/2024 16:11 Postoje i nudisticki resorti u kojima je normalno ici bez odjece u restoran.
(sto je najjace, takvih hoteli su u BiH jedan jako jako mali procenat i ne uticu na cjelokupnu hotelsku ponudu, tako da nije realno da vam to smeta iz dobre namjere, osim dijela Sarajeva koji je u FBIH i koji jeste vecinski muslimanski grad, ja ne vidim da bilo gdje drugo postoje takvi hoteli i u tragovima)
To samo govori koliko su muslimani u Sarajevu liberalna zajednica, a ovim drugima smeta svega par hotela u kojem ne mogu ispuniti sve svoje prehrambeno/porocne hirove.
Malo tolerancije ne bi bilo lose, ugledajte se na muslimane Sarajeva.
-
Vjecita_zavrzlama
#21239 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zelim reci, da nije arapskih turista Sarajevo ne bi ovo imalo, ako bi i imalo propalo bi brzo.Ozimician wrote: ↑08/08/2024 16:19Tako je, vece je cudo sto se onda alkohol uopste sluzi u gradu sa tolikim procentom muslimana.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/08/2024 16:16Dakle , Sarajevo nije muslimanski grad na taj nacin.Za grad koji je eto 80% muslimanski zar ne primjetis koliko puno alkohol ide? Da li je vecina pod hidzabom itd?Ozimician wrote: ↑08/08/2024 16:11 Postoje i nudisticki resorti u kojima je normalno ici bez odjece u restoran.
I Sarajevo je glavni grad , tu dolaze ljudi nece u Zenicu![]()
To samo govori koliko su muslimani u Sarajevu liberalna zajednica, a ovim drugima smeta svega par hotela u kojem ne mogu ispuniti sve svoje prehrambeno/porocne hirove.
Malo tolerancije ne bi bilo lose, ugledajte se na muslimane Sarajeva.![]()
Dakle ovo je podilazenje? Kako drugacije nazvat
-
moimoi
#21240 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Najgore sto mi nismo znali za to. Rezervisali ljudima smjestaj u Swissu… tek nam oni ujutro rekose… iznenadjeni mi, iznenadjeni oni
Druga tura gostiju… hoces na planinu da ih odvedes, pokazes malo .. pohvalis se.. tek isti slucaj i na planini
Hb bjase druginljudi
Druga tura gostiju… hoces na planinu da ih odvedes, pokazes malo .. pohvalis se.. tek isti slucaj i na planini
Hb bjase druginljudi
-
Vjecita_zavrzlama
#21241 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tako sam i ja sjedio s poznanicima iz Njemacke , i hoce oni alkoholno.Nema.Stid mene .stid i konobara vidim
Sad sam naucio da gledam
- So What!
#21242 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U BiH ne pije vecina ljudi, to je teska ubleha. Konzumacija alkohola u BiH je smijesna, cak i statisticki u poredjenju s drugim evropskim zemljama.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/08/2024 15:12Cekaj ,znaci ne trebamo se uvlaciti zapadnjacima ali zato arapskoj fukari trebamo?(kazem fukara jer po dubaiu itekako nude alkohol na svakom koraku, cak pocinju i u Saudiji)
Zapravo koliko ja znam u Bosni vecina pije alkohol tako da je izbacivanje istog vise uvlacenje drugima
Ti si jednostavno rasista koji ocigledno ne voli ni Arape ni muslimane te neargumentovano i ksenofobicno pljujes te ljude.
Lijepo smo ti objasnili da alkohol ne nude hoteli ciji su vlasnici Arapi i svega par hotela u domacem vlasnistvu. Nabrojao sam ti licno ostale hotele u centralnoj zoni koji nude alkohol i isti su u poprilicnoj vecini.
I evo da poentiramo, samo slijep covjek ne moze vidjeti da se u Sarajevu itekako praktikuje religija, samo sto postoji i jedna ozbiljna grupa ljudi koji su relativno religiozni, ne praktikuju nikako ili su ateisti, agnostici. U ovu statistiku ne bih ni ubrojao ljude druge vjere.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/08/2024 16:16Dakle , Sarajevo nije muslimanski grad na taj nacin.Za grad koji je eto 80% muslimanski zar ne primjetis koliko puno alkohol ide? Da li je vecina pod hidzabom itd?
Prema zvanicnim podacima Islamske zajednice, sarajevske dzamije primaju izmedju 40-50 hiljada vjernika na dzuma namazu, muslimanskoj verziji mise, a ako uzmemo da istoj prisustvuju samo muskarci, moze se reci da to nije grad sa bas tako pasivnim vjernicima.
Meni je odlicno upravo to, sto u Sarajevu postoji izbor, i kao sto sam navodio, gotovo pa prekoputa Carsijske dzamije, postoji restoran koji u ponudi ima svinjetinu i to kao specijalitet. Da Sarajlije to zele da konzumiraju u vecem obimu bilo bi toga i vise, ista stvar je i sa alkoholom, nargilhanama, dry hotelima, vinarijama, pivnicama i slicno. Odnos ponude i potraznje kreira, a svacije je pravo da bira.
Last edited by So What! on 08/08/2024 16:56, edited 1 time in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#21243 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U BIH ne pije vecina???So What! wrote: ↑08/08/2024 16:49U BiH ne pije vecina ljudi, to je teska ubleha. Konzumacija alkohola u BiH je smijesna, cak i statisticki u poredjenju s drugim evropskim zemljama.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/08/2024 15:12Cekaj ,znaci ne trebamo se uvlaciti zapadnjacima ali zato arapskoj fukari trebamo?(kazem fukara jer po dubaiu itekako nude alkohol na svakom koraku, cak pocinju i u Saudiji)
Ti si jednostavno rasista koji ocigledno ne voli ni Arape ni muslimane te neargumentovano i ksenofobicno pljujes te ljude.
Lijepo smo ti objasnili da alkohol ne nude hoteli ciji su vlasnici Arapi i svega par hotela u domacem vlasnistvu. Nabrojao sam ti licno ostale hotele u centralnoj zoni koji nude alkohol i isti su u poprilicnoj vecini.
- So What!
#21244 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U Bosni i Hercegovini kao zemlji, cak i sa preko 50% stanovnika kojima nominalno religija ne zabranjuje alkohol, kao i ljudima koji ne praktikuju Islam, konzumacija alkohola je na relativno niskom nivou. Govorim o ljudima koji popiju nesto makar jednom na sedmicnoj bazi.
Ja prvi bih volio da gradovi po BiH, a pogotovo Sarajevo, imaju bolji nocni zivot, a bolji nocni zivot obicno je rezultat entuzijazma lokalnih organizatora, te ljudi koji vole da izadju i popiju i zabave se.
Gotovo da ne postoji grad u drzavi za koji se moze reci da ima dobar nocni zivot, upravo iz razloga sto imamo slab interes u tom polju. Kafanska kultura se poprilicno povlaci iz gradova, pa tako da mnoge mahalske, gotovo kultne kafane su izumrle, te ih preostaje sve manje i manje. Donekle ih zamijenjuju modernije verzije pivnica i restorana sa vecim kapacitetom, ali ponavljam, brojno stanje istih u poredjenju s brojem stanovnika je malo.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#21245 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Konzumacija alkohola u BiH je na nizem nivlu nego u ostatku evrope, iko 5,5l naspram 10-12l u ostatku kontinenta. A uto ulaze i Hrvati i Srbi.
I da, tjt. Definitivno vecina popije ponekad, ali kod nas ne postoji toliko izrazena kultura pijanja alkohola kao u z. evropi.
I da, tjt. Definitivno vecina popije ponekad, ali kod nas ne postoji toliko izrazena kultura pijanja alkohola kao u z. evropi.
- iClass
#21246 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Prestanite se raspravljati sa trolom, vidite da to ide u nedogled. Napišeš čovjeku odgovor, on citira jednu rečenicu i prebaci temu.
Ko krplje kakav.
Rasprava na temu ponude hrane i piće u privatnim hotelima je smiješno. Znam ljude koji imaju svoje kafiće i restorane i potrude se da je ponuda hrane i pića u skladu sa islamom, ne radi turista nego radi svojih privatnih načela, odnosno halal zarade.
Halal restorani i hoteli se mogu vidjeti i u nekim manjim gradovima gdje nema arapskih turista pa čak nema nikako turista. Vidio sam čak lokal sa halal mesom i bez alkohola u Gračanici. Je li i tu ima arapskih turista?
Ode rasprava u nedogled.
Ko krplje kakav.
Rasprava na temu ponude hrane i piće u privatnim hotelima je smiješno. Znam ljude koji imaju svoje kafiće i restorane i potrude se da je ponuda hrane i pića u skladu sa islamom, ne radi turista nego radi svojih privatnih načela, odnosno halal zarade.
Halal restorani i hoteli se mogu vidjeti i u nekim manjim gradovima gdje nema arapskih turista pa čak nema nikako turista. Vidio sam čak lokal sa halal mesom i bez alkohola u Gračanici. Je li i tu ima arapskih turista?
Ode rasprava u nedogled.
- So What!
#21247 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Od veselja do veselja, ima ljudi koji popiju, pa i napiju se, ali na sedmicnoj ili dnevnoj bazi, nije nesto pretjerano visok broj ljudi.sehohari wrote: ↑08/08/2024 17:06 Konzumacija alkohola u BiH je na nizem nivlu nego u ostatku evrope, iko 5,5l naspram 10-12l u ostatku kontinenta. A uto ulaze i Hrvati i Srbi.
Ali evo recimo cak i kod Bosnjaka, veoma je nezahvalno recimo napraviti vjenacnje bez alkohola, jer nekako svi poistovjecuju vjenacnje s tim, a opet u drugu stranu u nekom svakodnevnom zivotu nije tako cesta pojava.
Ponekad ljudi se krecu u krugu, gdje svi piju ili gdje niko ne pije, pa sticu pogresan dojam, ali realno je kada pogledas da broj pubova / kafana / cocktail barova u Sarajevu ne raste nesto pretjerano, dok recimo broj slasticarni / nargilhana / coffe-tea housea je u porastu i to govori o odnosu ljudi prema tome.
Meni je recimo bilo top tokom boravka u Svicarskoj, kada sam vidio da petkom nakon zavrsene radne sedmice, gomila ljudi odlazi u parkove, nosi six-packove i pije lagano, druzi se. Bas mi je bilo zao u jednu ruku sto kod nas narod nema takvu kulturu druzenja.
S druge strane, nakon sto sam proveo skoro godinu dana u Baltickim zemljama i kada sam vidio koliko ti ljudi piju, bio sam iznenadjen i definitivno uvjeren da su nasi ljudi totalni amateri za njih. Hitne sluzbe koje kupe ljude ispred klubova, redovne tuce u pubovima i ispovracane ulice su bili redovan prizor, a u sustini ti narodi tamo su blagi i fini ljudi u prosjeku.
-
Vjecita_zavrzlama
#21248 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa nije niko ni rekao da su ovdje alkoholicari, ja prvi popijem mozda jednom u godini ako i to,za novu godinu ovu nisam alkohola okusio..a nije iz vjerskih razloga.muskarci u Bih itekako piju ali zene znatno manje, kod nas nije toliko obicaj da se zena zalije,mozda nam smanje statistikusehohari wrote: ↑08/08/2024 17:06 Konzumacija alkohola u BiH je na nizem nivlu nego u ostatku evrope, iko 5,5l naspram 10-12l u ostatku kontinenta. A uto ulaze i Hrvati i Srbi.
Bilo kako bilo,ovi sto piju tu i tamo itekako vole popiti kada su na odmoru u hotelu.
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 08/08/2024 19:52, edited 1 time in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#21249 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
So What! wrote: ↑08/08/2024 17:21Od veselja do veselja, ima ljudi koji popiju, pa i napiju se, ali na sedmicnoj ili dnevnoj bazi, nije nesto pretjerano visok broj ljudi.sehohari wrote: ↑08/08/2024 17:06 Konzumacija alkohola u BiH je na nizem nivlu nego u ostatku evrope, iko 5,5l naspram 10-12l u ostatku kontinenta. A uto ulaze i Hrvati i Srbi.
Ali evo recimo cak i kod Bosnjaka, veoma je nezahvalno recimo napraviti vjenacnje bez alkohola, jer nekako svi poistovjecuju vjenacnje s tim, a opet u drugu stranu u nekom svakodnevnom zivotu nije tako cesta pojava.
Ponekad ljudi se krecu u krugu, gdje svi piju ili gdje niko ne pije, pa sticu pogresan dojam, ali realno je kada pogledas da broj pubova / kafana / cocktail barova u Sarajevu ne raste nesto pretjerano, dok recimo broj slasticarni / nargilhana / coffe-tea housea je u porastu i to govori o odnosu ljudi prema tome.
Meni je recimo bilo top tokom boravka u Svicarskoj, kada sam vidio da petkom nakon zavrsene radne sedmice, gomila ljudi odlazi u parkove, nosi six-packove i pije lagano, druzi se. Bas mi je bilo zao u jednu ruku sto kod nas narod nema takvu kulturu druzenja.
S druge strane, nakon sto sam proveo skoro godinu dana u Baltickim zemljama i kada sam vidio koliko ti ljudi piju, bio sam iznenadjen i definitivno uvjeren da su nasi ljudi totalni amateri za njih. Hitne sluzbe koje kupe ljude ispred klubova, redovne tuce u pubovima i ispovracane ulice su bili redovan prizor, a u sustini ti narodi tamo su blagi i fini ljudi u prosjeku.
Pa svaki narod ima svoju tradiciju,ja znam da se alkohol negdje pije vise negdje manje,u Bosni je prihvacen i nije taboo na nacin kako je npr svinjetina,nije na nivou cak eto ni sa Turskom koja je sekularna.

- So What!
#21250 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Prihvacena je i svinjetina u BiH, samo se manje jede iz kulturoloskih razloga.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/08/2024 18:25Pa svaki narod ima svoju tradiciju,ja znam da se alkohol negdje pije vise negdje manje,u Bosni je prihvacen i nije taboo na nacin kako je npr svinjetina,nije na nivou cak eto ni sa Turskom koja je sekularna.
![]()
Brojevi na toj slici ti govori da smo na evropskom zacelju kada je konzumacija alkohola u pitanju i prisustvo dry hotela, restorana ili bilo cega drugog u ugostiteljstvu ne bi nikome trebalo da bude cudno ili neke zelje da se prilagodjavamo iskljucivo Arapima ili bilo kome drugom.