Ma bubno profesor Spahić. Malo polupao lončiće. Al dobar je profa Besim. Kaže puno pametnih al zna i bubnut poneku.kox wrote:Izvini, a na kojoj televiziji je to bilo, na kojem nivou i koji poslanici ? Koliko mi je poznato u KS je odluka o ukidanju bijelog hljeba usvojena jednoglasno a u PS BiH je protiv bio HDZ.KatarinaKosaca wrote:Nisam to znala, čuh večeras na tv, da su 4 poslanika DF-a glasala protiv ukidanja bijelog hljeba. Nisam čula da su isključeni niti opomenuti. Toliko o principijelnosti....
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#21226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#21227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka g aonda demantirajulerdi wrote:Ma bubno profesor Spahić. Malo polupao lončiće. Al dobar je profa Besim. Kaže puno pametnih al zna i bubnut poneku.
Nemojte ubleha, živi bili..
-
kox
#21228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo nadjoh na netu o tome:
http://dnevni-list.ba/web1/hdz-bih-jedi ... log-kruha/
http://www.cin.ba/kanton-sarajevo-bez-b ... avjetnika/
Koliko vidim iz članka na cin-u poslanik DF-a je i predložio ove izmjene u KS.
Možda je neki drugi kanton, iako ne nadjoh bilo kakvu sličnu informaciju.
- Lokman
#21229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suština debate oko DF svodi se na konstataciju da su oni jedan klasični lažnjak i da je danas jasno da su neosnovano potaknuli nade i očekivanja da predstavljaju neku reformsku snagu na našoj političkoj areni. Šta danas konkretno imamo od DF-a? Recikliranje kompromitovanih kadrova SDP i SBiH, neurotičnu beskorisnu agresivnost Suljagića kojem je svađa cilja sam za sebe i bježanje od svake konkretne akcije. DF je ideološki hibrid, projekat pobunjenih nezadovoljnika iz SDP-a, koji je brzo potonuo kako je brzo i narastao.
- Lokman
#21230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ukidanje bijelog hljeba je populistička mjera koja ima samo simbolički značaj. Pravi kriminal i plijen predstavljaju tenderi i javne nabavke na kojima se godišnje ukrade nekoliko milijardi. Tu DF neće uraditi ništa. Već je jasno na osnovu prvih kadrovskih rješenja, zbog kojih je SDA zdraviji dio koalicije. Da je Komšiću najveći neprijatelj savjetovao da uradi ovo što je uradio sa recilkiranjem kadrova SDP i SBiH, ne bi uraditi gori potez.kox wrote:Ovo nadjoh na netu o tome:
- lerdi
#21231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Njega realno demantuju brojke i logika u vezi priče oko bijelog hljeba jer na državnom nivou je samo HDZ glasao protiv dok je na kantonu predlagač zakona bio upravo DF. S druge strane priča oko Šanke je davno ispričana i ne postoji logika kojom bi se DF mogao povezati sa njegovim imenovanjem jer isti jednostavno još uvijek nema mehanizama da bi postavio bilo koga na bilo koju funkciju. Tebi ako će biti lakše da vjeruješ u ublehe to je tvoj izbor. Ovo je demokratska zemlja i svako ima pravo da vjeruje u šta god hoće.KatarinaKosaca wrote:Neka g aonda demantirajulerdi wrote:Ma bubno profesor Spahić. Malo polupao lončiće. Al dobar je profa Besim. Kaže puno pametnih al zna i bubnut poneku.Kao, na primjer, Šanka
![]()
![]()
Nemojte ubleha, živi bili..
-
de balzac
#21232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
KatarinaKosaca wrote:Nisam to znala, čuh večeras na tv, da su 4 poslanika DF-a glasala protiv ukidanja bijelog hljeba. Nisam čula da su isključeni niti opomenuti. Toliko o principijelnosti....
Ne čudi me. Nehljebovići
-
kox
#21233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Lokman: Hoće li uraditi nešto tamo gdje mogu ostaje da se vidi, ali nevezano za to par ukradenih milijardi godišnje na tenderima i javnim nabavkama je pretjerana cifra. Pa ukupan bdp bih za 2014 je oko 25 milijardi km.
- KatarinaKosaca
#21234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čekaj, hoćeš mi reći, da Upravni odbor Bolnice Koševeo imenuje Šanka radi njegovih psoresionalnih psosobnosti baš u momentu kad ostaje bez ministarske fotelje i predhosnog direktra smjenjuje bez objašnjenja? Hoćeš mi reći, da je to ustvari uradio SDA?lerdi wrote:Njega realno demantuju brojke i logika u vezi priče oko bijelog hljeba jer na državnom nivou je samo HDZ glasao protiv dok je na kantonu predlagač zakona bio upravo DF. S druge strane priča oko Šanke je davno ispričana i ne postoji logika kojom bi se DF mogao povezati sa njegovim imenovanjem jer isti jednostavno još uvijek nema mehanizama da bi postavio bilo koga na bilo koju funkciju. Tebi ako će biti lakše da vjeruješ u ublehe to je tvoj izbor. Ovo je demokratska zemlja i svako ima pravo da vjeruje u šta god hoće.
Ovo jeste demokratska država, može se u sve vjerovati, ali je naivno vjerovati u bajke.
a opasno, dogmatski vjerovati jednom vođi i stranci, pa me sad simpatizeri DF-a sa obranama neobranjivog jako podsjećaju na simpatizere SDP-a prije 6-7 godina. Isti mentalni sklop, možda čak i isti ljudi.
- KatarinaKosaca
#21235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čekaj, hoćeš mi reći, da Upravni odbor Bolnice Koševeo imenuje Šanka radi njegovih profesionalnih psosobnosti baš u momentu kad ostaje bez ministarske fotelje i predhosnog direktra smjenjuje bez objašnjenja? Hoćeš mi reći, da je to ustvari uradio SDA?lerdi wrote:Njega realno demantuju brojke i logika u vezi priče oko bijelog hljeba jer na državnom nivou je samo HDZ glasao protiv dok je na kantonu predlagač zakona bio upravo DF. S druge strane priča oko Šanke je davno ispričana i ne postoji logika kojom bi se DF mogao povezati sa njegovim imenovanjem jer isti jednostavno još uvijek nema mehanizama da bi postavio bilo koga na bilo koju funkciju. Tebi ako će biti lakše da vjeruješ u ublehe to je tvoj izbor. Ovo je demokratska zemlja i svako ima pravo da vjeruje u šta god hoće.
Ovo jeste demokratska država, može se u sve vjerovati, ali je naivno vjerovati u bajke.
a opasno, dogmatski vjerovati jednom vođi i stranci, pa me sad simpatizeri DF-a sa obranama neobranjivog jako podsjećaju na simpatizere SDP-a prije 6-7 godina. Isti mentalni sklop, možda čak i isti ljudi.
- JBT
#21236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E, svakakvih prodavaca magle ima po BiH.tandmand wrote:Politički analitičar Nino Raspudić ocijenio je da je Demokratski front /DF/ trenutno glavni faktor političke nestabilnosti u BiH, jer nije spreman na kompromis i ne priznaje osnovne ustavne kategorije kao što su konstitutivni narodi.
“Ta neodgovorna, pseudograđanska, a u biti šovinistička politika koja ne samo da nije spremna na kompromis, već ne priznaje ni temeljne ustavne kategorije kao što su konstitutivni narodi, pokazala je pravo lice dvostrukom izbornom prevarom uzurpiranjem mjesta hrvatskog člana Predsjedništva Bih bošnjačkim glasovima, a istu logiku primjenjivali bi i dalje”, rekao je Raspudić Srni.
On je ocijenio da “stabilne i konstruktivne vlasti u Federaciji BiH nema sa ovakvim DF-om” i da je jedina šansa da bošnjački lideri prevladaju lične animozitete to da se u formiranje vlasti uključi SBB BiH Fahrudina Radončića, kao puno “prirodniji” partner SDA i HDZ-a BiH.
Multietnicka stranka sovinisticka.
Kaze, ne znaju za kompromis. A kompromis je, izgleda po njemu, da njegovi puleni dobiju onoliko ministarstava koliko pozele i to onih koje zapikaju, a ostalima kako bude.
Kaze, ne priznaju ustavne kategorije kao sto su konstitutivni narodi, a on sam ne priznaje demokratska nacela tj. volju gradjana koji biraju kako zele.
Nevjerovatan je.
Blago se onima koje ovakvi prodavaci magle kude.
- lerdi
#21237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
UO KCUS je skoro isti zadnje četiri godine i sastavljen je večinom od SDP kadrova. Da je postavljen novi pa doveden Šanko za direktora teorija bi pila vode. Šanko je kao ministar bio nadređeni tom istom UO pa ti fino probaj da sabereš 2 i 2.KatarinaKosaca wrote:Čekaj, hoćeš mi reći, da Upravni odbor Bolnice Koševeo imenuje Šanka radi njegovih profesionalnih psosobnosti baš u momentu kad ostaje bez ministarske fotelje i predhosnog direktra smjenjuje bez objašnjenja? Hoćeš mi reći, da je to ustvari uradio SDA?lerdi wrote:Njega realno demantuju brojke i logika u vezi priče oko bijelog hljeba jer na državnom nivou je samo HDZ glasao protiv dok je na kantonu predlagač zakona bio upravo DF. S druge strane priča oko Šanke je davno ispričana i ne postoji logika kojom bi se DF mogao povezati sa njegovim imenovanjem jer isti jednostavno još uvijek nema mehanizama da bi postavio bilo koga na bilo koju funkciju. Tebi ako će biti lakše da vjeruješ u ublehe to je tvoj izbor. Ovo je demokratska zemlja i svako ima pravo da vjeruje u šta god hoće.Ili propali SDP? tu ništa nije ispričano, baš ništa, iako se sve vidi, DF će , ipak, trebati ispričati
P.S. Protivnik sam svakog dogmatizma ali Boga mi i teorija zavjera. Posebno onih koji vrijeđaju zdravu logiku.
- Lokman
#21238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada negirate korupciju i nepotizam po kojoj smo postali brand u svijetu. Za samo nekliko mjeseci koketiranja sa vlašću DF je postao gori od SDP-a. Već odavno mi je sumnjiva svjesna šutnja DF-a vezano za korupciju, čim su završeni izbori, prestala je i vatrena retorika Suljagića tipa "lopovska vlast SDA-SDP je vlast 10%", sada se prelazi u fazu partitokratije gdje je stranačka retorika transformisana na način " da su priče o korupciji i nepotizmu pretjerane". Kada tome dodamo recilkiranje lopovskih kadrova onda jasno vidimo novu korupcijsku buržuaziju u javnom sektoru.kox wrote:@Lokman: Hoće li uraditi nešto tamo gdje mogu ostaje da se vidi, ali nevezano za to par ukradenih milijardi godišnje na tenderima i javnim nabavkama je pretjerana cifra. Pa ukupan bdp bih za 2014 je oko 25 milijardi km.
- It_is_a_Leclerc
#21239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Indikativno je da HDZ nije javno odbacio mogućnost prepuštanja državnog ministarstva finansija DF-u.
- volta dzontra
#21240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da. Indikativno. Ne smatraju da uopce zasluzuje komentar. Energetika i jos tri laksa ministarstva ili razlaz. Iako mislim da se Cova moze povuci sa seste pozicija nakon ovakve harange mislim da nece...It_is_a_Leclerc wrote:Indikativno je da HDZ nije javno odbacio mogućnost prepuštanja državnog ministarstva finansija DF-u.
- It_is_a_Leclerc
#21241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je realna ponuda. Iskreno smatram da je DF u zahtjevima počeo da pretjeruje, i da na neki način žele da ih izbace iz kombinacija, kako ne bi sami izlazili. Možda se sa HDZ-om mogu pogoditi oko zamjeničkih pozicija jer su četiri zaista van svake pameti. Ionako HDZ sa DF-om na državnom nivou popunjava tu kvotu Hrvata u Vijeću ministara.volta dzontra wrote:Da. Indikativno. Ne smatraju da uopce zasluzuje komentar. Energetika i jos tri laksa ministarstva ili razlaz. Iako mislim da se Cova moze povuci sa seste pozicija nakon ovakve harange mislim da nece...It_is_a_Leclerc wrote:Indikativno je da HDZ nije javno odbacio mogućnost prepuštanja državnog ministarstva finansija DF-u.
Ili da HDZ da ministarstvo finansija BIH, ali onda DF mora uzeti četiri "lakša" federalna.
HDZ će, ma koliko neko imao problem s tim, morati ponuditi nešto. Šta je dosad konkretno na ovim razgovorima uradio HDZ, osim papagajskog nabrajanja "Ispod čega neće ići" ?! DF se odrekao zaista puno, a SDA se sama razvlastila praktički. Vrijeme je da HDZ ponudi - ili šestu poziciju, ili ministarstvo finansija na nivou BiH, ili neku zamjeničku poziciju.
- volta dzontra
#21242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije problem Covi ponuditi-povuci se. Barem on to moze. Nema konkurencije niti opozicije u stranci. Problem je komu. Sta god se dogovori i ponudi DF-u ocito nije kraj i sutra ce DF koristiti krize da igra opoziciju u vladi i prikuplja glasove na na jeftinom patriotizmu. Suljagic prosipa sovinizam na drustvenim mrezama, Komsic se razbacuje turbopatriotskim populizmom, demonstrativno napusta sastanke, igra igrice s novinarima javnih servisa itd...It_is_a_Leclerc wrote:To je realna ponuda. Iskreno smatram da je DF u zahtjevima počeo da pretjeruje, i da na neki način žele da ih izbace iz kombinacija, kako ne bi sami izlazili. Možda se sa HDZ-om mogu pogoditi oko zamjeničkih pozicija jer su četiri zaista van svake pameti. Ionako HDZ sa DF-om na državnom nivou popunjava tu kvotu Hrvata u Vijeću ministara.volta dzontra wrote:Da. Indikativno. Ne smatraju da uopce zasluzuje komentar. Energetika i jos tri laksa ministarstva ili razlaz. Iako mislim da se Cova moze povuci sa seste pozicija nakon ovakve harange mislim da nece...It_is_a_Leclerc wrote:Indikativno je da HDZ nije javno odbacio mogućnost prepuštanja državnog ministarstva finansija DF-u.
Ili da HDZ da ministarstvo finansija BIH, ali onda DF mora uzeti četiri "lakša" federalna.
HDZ će, ma koliko neko imao problem s tim, morati ponuditi nešto. Šta je dosad konkretno na ovim razgovorima uradio HDZ, osim papagajskog nabrajanja "Ispod čega neće ići" ?! DF se odrekao zaista puno, a SDA se sama razvlastila praktički. Vrijeme je da HDZ ponudi - ili šestu poziciju, ili ministarstvo finansija na nivou BiH, ili neku zamjeničku poziciju.
Vazda isto glumatanje....lose kopije dugogodisnjeg im uzora Zlaje...nema vlade...ima Nekina i Jerkina....ima postojece VM.
Cova je to skuzio. Ceka da se Kirba malo rastabiri u Stambolu na Bosforu i dodje do istih zakljucaka. Bez obzira na ideoloske razlike pri ulasku u zajednicku vladu treba imati neke manire i razinu kako bi se mogao osigursti minimum povjerenja. DFovci se ponasaju ko ulicari koji su docekali pet minuta slave
Nema tu haira
-
zagor 19
#21243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da. Indikativno. Ne smatraju da uopce zasluzuje komentar. Energetika i jos tri laksa ministarstva ili razlaz. Iako mislim da se Cova moze povuci sa seste pozicija nakon ovakve harange mislim da nece...[/quote]
To je realna ponuda. Iskreno smatram da je DF u zahtjevima počeo da pretjeruje, i da na neki način žele da ih izbace iz kombinacija, kako ne bi sami izlazili. Možda se sa HDZ-om mogu pogoditi oko zamjeničkih pozicija jer su četiri zaista van svake pameti. Ionako HDZ sa DF-om na državnom nivou popunjava tu kvotu Hrvata u Vijeću ministara.
HDZ će, ma koliko neko imao problem s tim, morati ponuditi nešto. Šta je dosad konkretno na ovim razgovorima uradio HDZ, osim papagajskog nabrajanja "Ispod čega neće ići" ?! DF se odrekao zaista puno, a SDA se sama razvlastila praktički. Vrijeme je da HDZ ponudi - ili šestu poziciju, ili ministarstvo finansija na nivou BiH, ili neku zamjeničku poziciju.[/quote]
Nije problem Covi ponuditi-povuci se. Barem on to moze. Nema konkurencije niti opozicije u stranci. Problem je komu. Sta god se dogovori i ponudi DF-u ocito nije kraj i sutra ce DF koristiti krize da igra opoziciju u vladi i prikuplja glasove na na jeftinom patriotizmu. Suljagic prosipa sovinizam na drustvenim mrezama, Komsic se razbacuje turbopatriotskim populizmom, demonstrativno napusta sastanke, igra igrice s novinarima javnih servisa itd...
Vazda isto glumatanje....lose kopije dugogodisnjeg im uzora Zlaje...nema vlade...ima Nekina i Jerkina....ima postojece VM.
Cova je to skuzio. Ceka da se Kirba malo rastabiri u Stambolu na Bosforu i dodje do istih zakljucaka. Bez obzira na ideoloske razlike pri ulasku u zajednicku vladu treba imati neke manire i razinu kako bi se mogao osigursti minimum povjerenja. DFovci se ponasaju ko ulicari koji su docekali pet minuta slave
Nema tu haira[/quote]
Koja zamjena teza. Df se ponaša populistički, baca se parolama! Zašto? Pa prošla je predizborna kampanja? Zašto bi to radili? Je li tačno da su na državnom nivou pristali na svega jedno minstarstvo? Je li tačno da im po nac. kvotama ostaje tj pripadaju srpske pozicije i od "ostalih", ako se uvaži da su Čović I Bakir apsolutni reprezenti konstitutivnih naroda ( a evo uvažava se, pa možemo komotno ukinuti domove naroda, što će nam i bilo bi jeftinije). Jeli pravo da Df dobija malo prednosti pri odabiru ministarstava na Fed. nivou, nakon što je napravio velikih ustupaka na državnom nivou? Da npr, "uzme" ministarstvo finansija? A ne ovaj put DF nije "bad guy", a moja je jedina zamjerka sve dosada bila zasnovana na tome, što sam ovaj scenarij otprilke od početka vidio, ako već ne raspad a ono stalne krize i trzavice koalicije SDA-HDZ-DF i gubljenje vremena kojeg BiH objektivno nema. Ja bih govna pustio da vladaju. SDA HDZ SBB i ko god , izvolite, pa valjda če se narod uskoro otrijezniti od teških droga ili hipnoze koje su mu dali. A ako, ne pa neka ide sve u tri pizde materine ni ovako život ne valja ništa!
To je realna ponuda. Iskreno smatram da je DF u zahtjevima počeo da pretjeruje, i da na neki način žele da ih izbace iz kombinacija, kako ne bi sami izlazili. Možda se sa HDZ-om mogu pogoditi oko zamjeničkih pozicija jer su četiri zaista van svake pameti. Ionako HDZ sa DF-om na državnom nivou popunjava tu kvotu Hrvata u Vijeću ministara.
HDZ će, ma koliko neko imao problem s tim, morati ponuditi nešto. Šta je dosad konkretno na ovim razgovorima uradio HDZ, osim papagajskog nabrajanja "Ispod čega neće ići" ?! DF se odrekao zaista puno, a SDA se sama razvlastila praktički. Vrijeme je da HDZ ponudi - ili šestu poziciju, ili ministarstvo finansija na nivou BiH, ili neku zamjeničku poziciju.[/quote]
Nije problem Covi ponuditi-povuci se. Barem on to moze. Nema konkurencije niti opozicije u stranci. Problem je komu. Sta god se dogovori i ponudi DF-u ocito nije kraj i sutra ce DF koristiti krize da igra opoziciju u vladi i prikuplja glasove na na jeftinom patriotizmu. Suljagic prosipa sovinizam na drustvenim mrezama, Komsic se razbacuje turbopatriotskim populizmom, demonstrativno napusta sastanke, igra igrice s novinarima javnih servisa itd...
Nema tu haira[/quote]
Koja zamjena teza. Df se ponaša populistički, baca se parolama! Zašto? Pa prošla je predizborna kampanja? Zašto bi to radili? Je li tačno da su na državnom nivou pristali na svega jedno minstarstvo? Je li tačno da im po nac. kvotama ostaje tj pripadaju srpske pozicije i od "ostalih", ako se uvaži da su Čović I Bakir apsolutni reprezenti konstitutivnih naroda ( a evo uvažava se, pa možemo komotno ukinuti domove naroda, što će nam i bilo bi jeftinije). Jeli pravo da Df dobija malo prednosti pri odabiru ministarstava na Fed. nivou, nakon što je napravio velikih ustupaka na državnom nivou? Da npr, "uzme" ministarstvo finansija? A ne ovaj put DF nije "bad guy", a moja je jedina zamjerka sve dosada bila zasnovana na tome, što sam ovaj scenarij otprilke od početka vidio, ako već ne raspad a ono stalne krize i trzavice koalicije SDA-HDZ-DF i gubljenje vremena kojeg BiH objektivno nema. Ja bih govna pustio da vladaju. SDA HDZ SBB i ko god , izvolite, pa valjda če se narod uskoro otrijezniti od teških droga ili hipnoze koje su mu dali. A ako, ne pa neka ide sve u tri pizde materine ni ovako život ne valja ništa!
-
kox
#21244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema 'nas', ja pišem u svoje lično ime. Kao što sam napisao, da li će DF nešto učiniti po pitanju korupcije tamo gdje na to budu imali uticaja ostaje da se vidi. Medjutim, ne znam čemu gadjanje nekim ciframa koje veze sa životom nemaju.Lokman wrote:Sada negirate korupciju i nepotizam po kojoj smo postali brand u svijetu. Za samo nekliko mjeseci koketiranja sa vlašću DF je postao gori od SDP-a. Već odavno mi je sumnjiva svjesna šutnja DF-a vezano za korupciju, čim su završeni izbori, prestala je i vatrena retorika Suljagića tipa "lopovska vlast SDA-SDP je vlast 10%", sada se prelazi u fazu partitokratije gdje je stranačka retorika transformisana na način " da su priče o korupciji i nepotizmu pretjerane". Kada tome dodamo recilkiranje lopovskih kadrova onda jasno vidimo novu korupcijsku buržuaziju u javnom sektoru.kox wrote:@Lokman: Hoće li uraditi nešto tamo gdje mogu ostaje da se vidi, ali nevezano za to par ukradenih milijardi godišnje na tenderima i javnim nabavkama je pretjerana cifra. Pa ukupan bdp bih za 2014 je oko 25 milijardi km.
- kamen spoticanja
#21245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sanku je postavio sdp, konkretnije sanku je postavio sam sankoKatarinaKosaca wrote:Čekaj, hoćeš mi reći, da Upravni odbor Bolnice Koševeo imenuje Šanka radi njegovih profesionalnih psosobnosti baš u momentu kad ostaje bez ministarske fotelje i predhosnog direktra smjenjuje bez objašnjenja? Hoćeš mi reći, da je to ustvari uradio SDA?lerdi wrote:Njega realno demantuju brojke i logika u vezi priče oko bijelog hljeba jer na državnom nivou je samo HDZ glasao protiv dok je na kantonu predlagač zakona bio upravo DF. S druge strane priča oko Šanke je davno ispričana i ne postoji logika kojom bi se DF mogao povezati sa njegovim imenovanjem jer isti jednostavno još uvijek nema mehanizama da bi postavio bilo koga na bilo koju funkciju. Tebi ako će biti lakše da vjeruješ u ublehe to je tvoj izbor. Ovo je demokratska zemlja i svako ima pravo da vjeruje u šta god hoće.Ili propali SDP? tu ništa nije ispričano, baš ništa, iako se sve vidi, DF će , ipak, trebati ispričati
- Banksy
#21246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj je totalno van kontrole.
Vrlo, vrlo štetan i opasan lik.
Član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić reagirao je na izjavu Denisa Zvizdića, mandatara za sastav Vijeća ministara BiH koji je danas kazao kako 11. mart nije rok za formiranje Vijeća ministara, piše novinska agencija Patria
Zvizdić je predvodnik klijentelističke struje u SDA kojoj je jedini cilj da dobije što više za sebe unutar organa uprave.
Djetinjasto vjerovanje da pravila važe samo onda kada njima odgovaraju dovest će do toga da će zahvaljujući činjenici da su postali hizmećari Dragana Čovića, snositi odgovornost za grešku istorijskih razmjera. poručuje Suljagić.
-
megaman4
#21247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suljagić hoće nešto na silu.Banksy wrote:Ovaj je totalno van kontrole.
Član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić reagirao je na izjavu Denisa Zvizdića, mandatara za sastav Vijeća ministara BiH koji je danas kazao kako 11. mart nije rok za formiranje Vijeća ministara, piše novinska agencija Patria
Zvizdić je predvodnik klijentelističke struje u SDA kojoj je jedini cilj da dobije što više za sebe unutar organa uprave.
Djetinjasto vjerovanje da pravila važe samo onda kada njima odgovaraju dovest će do toga da će zahvaljujući činjenici da su postali hizmećari Dragana Čovića, snositi odgovornost za grešku istorijskih razmjera. poručuje Suljagić.
- Lokman
#21248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opasan profil narcisoidnog poremećaja ličnosti i agresivca, bez kontrole i siguran sam da intimno potcjenjuje Komšića, a sebe umišlja kao veliku historijsku ličnost. Odavno nisam vidio takvu skupinu budala i neradnika kao što je to DF.Banksy wrote:Ovaj je totalno van kontrole.
- pametolog
#21249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam razocaran ponasanjem ekipe DF - g. Komsic, g. Suljagic, g. Podzic, jedva cekaju da izadju pred novinare I da kratkorocno zarade par poena kod malog dijela glasaca (koji su svakako njihovi glasaci, sta god manje/vise uradili). Time nece steci nove simpatizere (par stotina gore/dole ne mijenja nista), nece napravit nista pozitivno sto su predstavljali u kampanji, nece steci povjerenje partnera ko god im to bio, nece steci ni reputaciju kredibline opozicije, nego uplakane djecice. Rano za predizbornu kampanju, vrijeme je da se pokazu na djelu, a to nije mahalanje sa sastanaka, nekoordinirano izjavljivanje raznih ljudi. Ja licno ne znam sta oni sada tacno hoce, a iznose to u javnost. Sta hoce treba da kazu SDA I HDZ, a ne svakodnevno svima nama. Time samo sebi otezavaju posao, a nama gradjanima otezavaju zivot.volta dzontra wrote:
Nema tu haira
Suljagiceva agresivnost definitivno ne moze u konacnici donijeti nista pozitivno, to se vec pokazalo kroz godine njegovog politickog rada.
Ja bih volio da vidim da neko od DFovaca zavrsi neki svoj projekat, da ne izlaze na pola puta, cim se pojave teskoce. Parole je lako izvikivat, pa I pocet na ho-ruk, ali treba zaokruziti projekat.
-
megaman4
#21250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma bolan ON smao prijeti, ne nudi ništa konkretno. Suljagić je gori od svih političara danas jer smatra da je BOGOM dan da pametuje svima i da mu se niko ne može suprostaviti.Lokman wrote:Opasan profil narcisoidnog poremećaja ličnosti i agresivca, bez kontrole i siguran sam da intimno potcjenjuje Komšića, a sebe umišlja kao veliku historijsku ličnost. Odavno nisam vidio takvu skupinu budala i neradnika kao što je to DF.Banksy wrote:Ovaj je totalno van kontrole.