SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
emko1234

#21226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

L u c i f e r wrote:Nevjerovatno. Sramno. Ovakvo pravosudje nam ni ne treba.

Preostaje nam jedino samozastita.
Ma ovaj mali je obični klošar i narkoman.
On djetetu je prije godinu dvije slomio lobanju zbog tuče koja je nastala zbog marke popišane.

Ne bi ja ovo ništa prijavljivao muriji, puste ga, pa ti ga nađeš brate, pa ne moraš na majici napisat ko ga je izlemao.
U auto, na trebević i tamburaj dok ne počne pišat i povraćat u usto vrijeme. Mali se zamjerio pola naselja, baš bi on znao ko ga je izlemao.
L u c i f e r

#21227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

emko1234 wrote:
L u c i f e r wrote:Nevjerovatno. Sramno. Ovakvo pravosudje nam ni ne treba.

Preostaje nam jedino samozastita.
Ma ovaj mali je obični klošar i narkoman.
On djetetu je prije godinu dvije slomio lobanju zbog tuče koja je nastala zbog marke popišane.

Ne bi ja ovo ništa prijavljivao muriji, puste ga, pa ti ga nađeš brate, pa ne moraš na majici napisat ko ga je izlemao.
U auto, na trebević i tamburaj dok ne počne pišat i povraćat u usto vrijeme. Mali se zamjerio pola naselja, baš bi on znao ko ga je izlemao.
Fol je u tom sto se gradjani evropske drzave u 21 vijeku ne bi trebali jebavati takvim budalastinama, vec bi to trebali za njih trebali odradjivati uhljebi iz pravosudja i policije, koji zive na nasoj budzetskoj grbaci... Dakle, samo da rade posao za koji su i placeni...
dezurni_ucenik

#21228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Je li to onaj lik sto ga je betterman spominjao ?
dječak sa šibicama

#21229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Eldin je onaj sto je stavljao poruke "Vildana vrati se" na mostu.

Lokalni cigosi. Ko zivi na KB, znace o kojoj ekipi je rijec.

Sumnjam da on ima ikoga da ga pogura u sudstvu... ovo samo pokazuje gdje nam je sudstvo, dno.
dječak sa šibicama

#21230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

dezurni_ucenik wrote:Je li to onaj lik sto ga je betterman spominjao ?
Onaj kod druge gimnazije?

Ma jok, Matulovici banda, Eldin i njegov burazer Kristijan, lokalni jalijasi sa kosevskog brda.

Ima ih jos u tom "klanu", nafurana ciganija, to ce neko jaci jednog dana samo poklopiti po glavi.
dezurni_ucenik

#21231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

dječak sa šibicama wrote:

Ma jok, Matulovici banda, Eldin i njegov burazer Kristijan, lokalni jalijasi sa kosevskog brda.

Ima ih jos u tom "klanu", nafurana ciganija, to ce neko jaci jednog dana samo poklopiti po glavi.
Evo gledam mu facebook. Nemoj me furati da je to taj Eldin :-)
Wind

#21232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Wind »

Ma i ja sam vidio tog balavca...nemogu da vjerujem. Daj nek neko potvrdi da je to taj.
dječak sa šibicama

#21233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Jeste.

U toj raji je bio i Dino, sto je ljetos na Jablanickom poginuo, utopio se.
dezurni_ucenik

#21234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

dječak sa šibicama wrote:Jeste.

LIk izgleda ko lezbejka, ovaj fakincic. :lol:
dječak sa šibicama

#21235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Klosarcic, babo mu je bio par godina stariji od mene. To djecu nastanca u 18 godini.

ali eto sposoban je izbosti djevojku. S obzirom da se to desilo u ulici u kojoj stanuje, ne znam jel rijec o nekoj poznanici i nerasciscenim racunima, ili je zbo djevojku onako u prolazu. Nebi me cudilo ni to.

Klosarcic, pit bullovi, navijaci, kladionice, "zelim biti boss", to je taj milje.
ultima_palabra

#21236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Jbt, to do 21.godine stigne oženiti se, napraviti dijete, razjebati sa ženom, moliti je da se vrati, spanđati se drugom i zbosti je nožem, biti uhapšen jedno pet puta, mlatiti i biti mlaćen na redovnoj osnovi...
HAVANA

#21237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

Pa dobro,stigne,al takvim je i zivotni vijek plafon 35-40...Sagori to brzo,mase,razmase se i onda sagori zacas,jal od gudre,jal ga neko rokne...A tuziocu jebem sestru.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

da ima spisateljski dar mogao bi dobre memoare pisati
možda se i u fikciji okušati :D
supercali

#21239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

ja ne znam sta je cudno
konkretno u ovom slucaju pise sumnja a ne da je uradio

ovo ostalo sto radi je nebitno konkretno za ovaj slucaj
ocito nemaju dokaza da je to on uradio
ako je uradio onda su ili nesposobni ili je dobro sakrio dokaze
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

možda je cura rekla da nije on
sarajevsky

#21241 CRNA HRONIKA- Matulović-familija kriminalaca

Post by sarajevsky »

dječak sa šibicama wrote:

Govna komplet familija. Ćaća im, Željko, pokojni "Ustaša" bio razbojnik, poremećeni psihopata sa Skenderije koji je ravno pola života proveo u đačkom popravnom domu.

U ratu glumio kabadahiju i nazovi borca, pljačkaš. Istog tog sina, Eldina, je kao bebu otresao o zid i zapalio stan, nakon 10 artana i litar brlje.
Kasnije je uspio napraviti i Kristijana i još dvoje djece. Prije nekoliko godina je, izašavši na vikend iz zatvora gdje je bio zbog premlaćivanja policajca, popio flašu votke i pojeo gadan heroin, te je krepao u vlastitom krevetu, pocrnio i nadut.

Brat od oca, Kemo Matulović, još gori kreten. Nedavno izašao iz zeničkog zatvora nakon 4-5 godine zbog razbojništava, sedam prijava za dilanje trave i heroina

http://www.infobiro.ba/article/244564

,i sam lopov i narkomančina, eno ga vucara se po Skenderiji ko zombi, muti sa ekipom u onom pasjem brlogu caffe Bazeni na Platou.U zatvoru tada konačno zaglavio jer je udario i napao ženu kojoj je oteo nekoliko hiljada eura.

http://www.rtvis.tv/latn/?page=98&kat=172&vijest=46246

Upetljan u pljačku Klinike za Nefrologiju prije deceniju i kusur.12 godina dilao vutru, dvije godine hors..Na početku rata postao je RVI tako što ga je pokojni mu brat , sam slučajno upucao u liftu zgrade "Rapid-Mitsubushi" na Skenderiji, kada su krenuli da "traže petu kolonu". Za to i danas ima status RVI. Šljam Zelenih beretki.

Evo izguglah da danas ima još jedno ročište:

http://oss.ba/dokumenti/Rodjeljenja318.pdf

Inače su stari majmuni rođeni u Mostaru, gdje im je ćaća(tj.Eldinov dedo) Slobodan birvaktile redovno bio prebijan od strane titine Milicije, a u ratu bio bandit u HVO.Različita imena sinovima je dao iz zajebancije,a prvu ženu je ostavio da odgaja dva bandita,dok nije umrla od raka mozga pod morfijumom.

Kristijana i Eldina je ćaća dresirao kao kerove, pa su u sred sna, kada on zvizne, skakali i stajali pred njega, u čemu je on uživao narokan trodonima i akinetonom. Odrastali su u užasnim uslovima, jer je stari Ustaša bio fakat jeben psihopata koji je zabavu tražio u bezrazložnom premlaćivanju nekoga ko mu se ne sviđa , ili ko ga pogleda "ružno". Imao je tešku kožnu bolest, i onako malen plav, nabijen, djelovao je grozno.I raja i komšije su ga se bojale.

http://www.avaz.ba/clanak/132760/eldin- ... nu-lobanju

Kad je ćaća konačno krepao od droge i alkohola , mater im se preudala negdje u stari grad, a amidža je padao u svoja govna, pa su tako ostali da se snalaze na uspomenama svog oca. Na Skenderiji ih je u par navrata neko dobro isprepadao i išamarao, pa su amidžin kvart zaobišli.

Dosad imaju oko 80 krivičnih djela. Trenutno je cijela familija na slobodi i neometano zajebavaju Koševo i bliže kvartove.

To zaustavlja samo metak, overdose, ili prisilni bijeg vani.

Image
Last edited by sarajevsky on 31/08/2015 17:41, edited 2 times in total.
direstraits0078

#21242 Re: CRNA HRONIKA- Matulović-familija kriminalaca

Post by direstraits0078 »

sarajevsky wrote:
Dosad imaju oko 80 krivičnih djela. Trenutno je cijela familija na slobodi i neometano zajebavaju Koševo i bliže kvartove.

To zaustavlja samo metak, overdose, ili prisilni bijeg vani.
U neka ljepsa vremena bi osvanuli u sahtu s obje polomljene noge (visestruko i otvoreno), nakon sto bi slucajno upali u saht, koji slucajno nije imao poklopac u vrijeme njihovog nailaska.
dobar osjecaj

#21243 Re: CRNA HRONIKA- Matulović-familija kriminalaca

Post by dobar osjecaj »

sarajevsky wrote: To zaustavlja samo metak, overdose, ili prisilni bijeg vani.
Da ne kopiram cijelu egzoticnu pricu koju si napisao...ovo djeluje kao osnova za neki roman ili film. Ne sumnjam da ovakvih prica ima koliko hoces.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#21244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Yahweh »

A među Eldinovim i Kristijanovim prijateljima sve sami intelektualci

Između ostalog...
Image
dezurni_ucenik

#21245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

A za Lambrozovu teoriju su govorili da je fasisticka.
zateznistub

#21246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Yahweh wrote:A među Eldinovim i Kristijanovim prijateljima sve sami intelektualci

Između ostalog...
Image
Kako se zove ova dijagnoza?

A da mu iza leđa samo petarda prsne, vas bi se usro...
dječak sa šibicama

#21247 Re: CRNA HRONIKA- Matulović-familija kriminalaca

Belmin, Maid i njihova braca jesu Romi, ne znam sto Fadil to negira, zena mu je romkinja i to tamnoputa.

Nisu bas ni Fadilovi cvjecke, ali su u odnosnu na Matulovice male mace. Onako mangupcici, sve ih znam kao i cijelo KB, kako koji se rodi tako pred lokalnim granapima traze pola marke od raje :D Belmin je bio prvi, pa onda onaj mali sa zelenim ocima kako se vec zove zaboravio sam, pa Maid sad je i on vec veliki ali dam mu ja pet deset maraka, jer je fin decko. Fadil vec ima novog klinca :D mislim da Fadil ima jedno 10 djece, ako ne i vise.

Ali oni su manje vise fini bar prema komsiluku, ne znam da nekog diraju. Cuo sam da vole ukrasti cokoladicu i tako te neke stvarcice, u granapu.

Ja sam mislio da je Kristijan razbio glavu Belminu, tako su pricali.

Istina je da je prvo Maid dobio batine od Eldina, sto je zalosno jer Maid nema ni metar ipo, udarati dijete.
dječak sa šibicama

#21248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Yahweh wrote:A među Eldinovim i Kristijanovim prijateljima sve sami intelektualci

Između ostalog...
Image
Image

tebra, tetka x 2 ovo ono
dječak sa šibicama

#21249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

- Zbog istražnih radnji koje se provode u ovom trenutku, Tužilaštvo nije u mogućnosti dati više informacija – kazao nam je glasnogovornik Kantonalnog tužilastva Sarajevo Hamzić.

Ni u sarajevskoj policiji nismo mogli dobiti više informacija o eventualnom počiniocu ovog krivičnog djela. Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić, policija radi na rasvjetljavanju krivičnog djela, te do završetka istrage ne može dati više informacija.

Kako nezvanično saznajemo, A. A. (19) je povrijeđena u stanu koji Metulović koristi, ali joj on nije nanio povrede, već se radi o drugoj osobi. Prema nezvaničnim informacijama, sa Metulovićem i djevojkom u stanu je bila još jedna muška osoba, koja je djevojku izbola nožem i trenutno se nalazi u bjekstvu.

Podsjećamo, policija je u subotu oko 20 sati obaviještena od strane Hitne pomoći da sa adrese Zuke Džumhura do broja 26 prevoze povrijeđenu žensku osobu na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, sa povredom zadobijenom oštrim predmetom u predjelu leđa.

Policija je došla do saznanja da se radi o A. A. (19) iz Sarajeva. Povrijeđena djevojka policiji je izjavila da je istog dana nepoznata osoba napala i povrijedila oko 19 sati.

Djevojci su na KUM-u KCU Sarajevo, konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržana na daljem liječenju.

– Pacijentica A. A. primljena je sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša i smještena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Njeno stanje je trenutno stabilno – kazala nam je glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, policija je uhapsila Eldina Matulovića (22) iz Sarajeva, koji je nakon saslušanja u policijskim prostorijama pušten na slobodu.

Eto kao nepoznata osoba, a bila u stanu sa njima dvojicom.

Vjerovatno joj je receno suti ili ces dobiti jos koji rez.
Drvosjeca iz Dejcica

#21250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pa kaže...
Sarajevo: Zaštitari GAMA-e u vatrenom okršaju s pljačkašima, dvoje ranjenih

U jutrošnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Širokača učestvovali su pljačkaši i pripadnici zaštitarske agencije GAMA AA Security, a u razmjeni vatre ranjene su dvije osobe.

1:0 ZA ZAŠTITARE :thumbup:

Treba zaštitare maksimalno naoružati, pancire, oprema, raspraskavajuća municija i samo udri. :thumbup:
Naime, policija je obaviještena da je u toku pljačka u prodavnici TD Marketi u sarajevskoj ulici Za Beglukom. Na mjestu događaja je došlo do razmjene vatre između zaštitara agencije GAMA AA Security i pljačkaša. Jedan zaštitar je zadobio povredu iznad arkade lijevog oka.

Policijski službenici su u Tandarevoj ulici pronašli muškarca inicijala H. J. (1988) sa povredama u predjelu abdomena. On je prevezen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć te je zadržan na liječenju.

Na mjestu pucnjave pronađena je automatska puška AK 47 i pištolj marke CZ, kao i putnički automobil Audi A6, koji su koristili pljačkaši. U automobilu je pronađena velika količina cigareta.

Provjerom je ustanovljeno da je Audi ukraden u ulici Obala Kulina Bana 10. augusta.

Na mjestu događaja je pronađen i pištolj marke Glock, koji pripada uposleniku zaštitarske agencije.

Pljačkaš inicijala H. J. je danas lišen slobode u 14:00 u UKCS te je pod nadzorom policijskih službenika.
Policiji treba dati veća ovlaštenja, naoružati ih automatskim oružijem. Oformiti i formaciju po uzoru na italijanske karabinjere, automatsko naoružanje, vojna obuka, nešto kao policijsko-vojna jedinica i samo taj rad. :izet:
Locked