Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#21201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote:
nivla wrote:
Optimus09 wrote:Evo ovako ,ako je maksimalna brzina 50 km/h,koja je minimalna brzina za vas da neko vozi a da vam ne smeta ?
nek vozi 40 nece mi smetati, proci cu ga prvom prilikom i nastaviti voziti kako se meni svidja
mnogo je veci problem kad mi na stupskoj petlji debil pred radar sa 70 spusti na 30
smeta i kad glavnom kad nema guzve vozi 30-40 iako svi uslovi dozvoljavaju da vozi 70 (koliko moze da ne plati kaznu), ja postujem kad vozi 50-60 to nije guslanje, ali danas sam zakasnio da predam neke papire jer sam 1,5h kroz sarajevo vozio presporo zbog ovakvih debila( nisu pocetnici, ali jesu instagramasi, fejsbukasi, tviterasi i ostala gamad s mobitelima) koja se cak i u tom jebenom guslanju ne drze svoje jebene trake
jos mi podjednako smetaju majmuni koji iako vozim 100 kmh na magistrali jer svi ispred tako voze, pridje i pocne blicati pa kad ga pustim, onda spusti na 60, e takvim se posebno najebem svih do 20 koljena, o koristenju kocnica pred svaku krivinicu ne bih ni da pricam, neki jednostavno nemaju osjecaj da je nekad dovoljno da samo puste gas i motor ce sam odraditi sta treba
Ovdje bih dodao i debile koji ubacuju u brzinu tek kada se upali zeleno, pa lagano prva jedno 50m, pa ga laaaagano u drugu, nakon 250 m u treću, ali da se slučajno ne pređe 50km/h. Kao da uživaju u razgledanju pejzaža.
I one koji prave razmake između vozila po 50-100m, bez ikakve potrebe. I onda stisne gas kada vidi žuto na semaforu, profura, a ja ostanem na semaforu k'o posran zbog retarda. Ti su mi najgori.
To je klasika. Ne skida oci sa boarda i potrosnje. Nedobog prec 1800 obrtaja.
drug_profi

#21202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: I moje je iskustvo tako. Na autoputu idem 140 do 150, spustam u tunelima, van autoputa se trudim da bude unutar +10 km/h. Mada bi strane tablice u turistickim mjestima trebale biti olaksavajuca okolnost. Bar su meni tako rekli zandari kad sam napravio prekrsajcinu autom na HR tablama :D

Kazu hajde da ste bili na bh tablama pa bismo vas sigurno pustili, ali gdje baš na ŠI tablama da praviš prekršaj u po Šibenika :D :lol: :lol:
Bogami u reonu oko Metkovica u zoni odgovornosti DN zupanije upravo suprotno. Tamo drumski razbojnici samo gledaju kakao ce nagu*it bosnju.
nepass1

#21203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Optimus09 wrote:Evo ovako ,ako je maksimalna brzina 50 km/h,koja je minimalna brzina za vas da neko vozi a da vam ne smeta ?
55km/h
commendatore

#21204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

3 takta guzovima u sekundi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote:
Bogami u reonu oko Metkovica u zoni odgovornosti DN zupanije upravo suprotno. Tamo drumski razbojnici samo gledaju kakao ce nagu*it bosnju.
Ok nemam razloga da ti ne vjerujem, samo prenosim licno iskustvo.
drug_profi

#21206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote:
drug_profi wrote:
Ama presao sam zamisljenu punu liniju skrecuci sa parkinga na magistralu u naseljenom mjestu. Zamisljena jer je mozda nekad postojala, a ja nisam mogao vidjeti iz auta tragove bijele boje na asfaltu. Ja sam trazio znak zabrane kojeg nije bilo.
I likovi su se vozili iza mene nekih 5 kilometara da bi me onda pretekli sa lizalom i naveli mi to kao prekrsaj za 200 kuna. Kad sam htio da se vratimo da vidm tu liniju, ponudili su nagodbu. Dao sam im 50 da se raziđemo.
Onda Vozeci magistralom 80-85 nailazim na tablu naseljenog mjesta koje je BTW u brdu a ne na magistrali, pustam gas i spustam na 60-65 a hajduci me okinuli radarom na 73 u procesu usporavanja. Nemam banke uza se, vracam se kuci opeljusan poslije odmora. Mjerkaju mi gepek i garderobu.
Nije im se nista svidjelo. Nemam nista seljacko u ormaru. Goni ih u pizdu materinu. Nema vece stoke od PU iz te zupanije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
drug_profi wrote:
Ama presao sam zamisljenu punu liniju skrecuci sa parkinga na magistralu u naseljenom mjestu. Zamisljena jer je mozda nekad postojala, a ja nisam mogao vidjeti iz auta tragove bijele boje na asfaltu. Ja sam trazio znak zabrane kojeg nije bilo.
I likovi su se vozili iza mene nekih 5 kilometara da bi me onda pretekli sa lizalom i naveli mi to kao prekrsaj za 200 kuna. Kad sam htio da se vratimo da vidm tu liniju, ponudili su nagodbu. Dao sam im 50 da se raziđemo.
Onda Vozeci magistralom 80-85 nailazim na tablu naseljenog mjesta koje je BTW u brdu a ne na magistrali, pustam gas i spustam na 60-65 a hajduci me okinuli radarom na 73 u procesu usporavanja. Nemam banke uza se, vracam se kuci opeljusan poslije odmora. Mjerkaju mi gepek i garderobu.
Nije im se nista svidjelo. Nemam nista seljacko u ormaru.
Ja preko duple pune u sred Sibenika napravio polukruzno :lol:
denimb

#21208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by denimb »

JavierBosnia wrote:Upravo. Nije on direktno kriv sto ja prekrsaj cinim i nema opravdanja. Ali je indirektno glavni krivac za svoje neznanje, guslanje, stvaranje guzve i kolone..
Nije to ovaj moj slucaj, svaki dan se to desava jbg

I ovo je dionica puta gdje nemas mjesta za preticanje i umjesto da za 10 min dodjes negdje, doci ces za 25 jer debil vozi duplo duplo sporije

Helem problem su autoskole. Postujem ja oznaku pocetnik i sve, ali taj pocetnik znaci da je polozio. Ako je polozio znaci da zna voziti. To podrazumjeva voznju po pravilima i ogranicenjima. Slovo P znaci ako vidim da se parkira da ce mu mozda trebati vise i vremena i prostora. Ako krece na uzbrdici da ce mozda pola metra nazad se vratiti dok krenem, ali zar morak ocekivat da na ravnom ne moze voziti normalno?
Imam ja slovo P na autu, i vjeruj mi mogu samo pohvaliti reakcije 99% vozaca na cesti u nekim situacijama koje si opisao...evo u subotu ukljucujem se na stupu na petlji na M17 i dok se penjem gore gledam ima li traka ubrzanja, mislim znam da mora biti ali ne znam jbg prvi put sam tu, dok sam ja to gore dole lijevo desno izgubim brzinu, u drugoj po gasu i klap ugasi se auto...pogledam u retrovizor covjek iza mene digao ruku pokazuje mi kao polahko, uredu je...

A sta napravi problem, idioti koji su stali ispred mene kod vranduka, izlaze iz auta da zapale, sve trojci pivo u rukama...poslije vranduka guslaju, 60-70 pa ga odjednom spusti na 50...na mjestu gdje ga mozes preteci vazda neke kolone iz suprotnog pravca, vozim gradski auto, ne pada mi na pamet da ulazim u neke vratolomije, pogotovo ne sa drugim ljudima u autu.
Nanizao nas lik dvadesetak u kolonu, ljudi ulijecu u makazice zbog debila...ja prvi iza njega, ostavim prostor ispred da se mogu ubaciti ljudi tj. da nas ne moraju obojcu iz cuga preteci, i pratim retrovizor ako zatreba da ubrzam da napravim prostor iza sebe...i tako kilometrima, kazu ljudi vozis godinu i pol i vec se nerviras pa jbt...imbecili dovode u opasnost i mene, i jos dvadesetak ljudi iza mene.

Ja sam imao srecu da sam imao starijeg covjeka za instruktora, covjeku sam zauvijek zahvalan zato sto me naucio sta je protok saobracaja, sta je brzina prilagodjena saobracaju...ali nije on popularan u gradu, svi traze i hvale ove druge, s kojima vozaju neke salate u haubi, prevoze stvari...bolan instruktori danas drze telefon od kandidata dok on vozi, ide instagram story jbt...na kraju, zasto su oni popularni, zasto ih svi traze, pa daj 200KM i polozio si...imaju stelu lole.

Ma bjezi ba, cuvaj sebe na cesti i to je to.
Travnički Noćni Šetač

#21209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

denimb wrote:...ja prvi iza njega, ostavim prostor ispred da se mogu ubaciti ljudi tj. da nas ne moraju obojcu iz cuga preteci, i pratim retrovizor ako zatreba da ubrzam da napravim prostor iza sebe...
...
:thumbup:
530i

#21210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

denimb wrote: Helem problem su autoskole. Postujem ja oznaku pocetnik i sve, ali taj pocetnik znaci da je polozio. Ako je polozio znaci da zna voziti. To podrazumjeva voznju po pravilima i ogranicenjima. Slovo P znaci ako vidim da se parkira da ce mu mozda trebati vise i vremena i prostora. Ako krece na uzbrdici da ce mozda pola metra nazad se vratiti dok krenem, ali zar morak ocekivat da na ravnom ne moze voziti normalno?

Imam ja slovo P na autu, i vjeruj mi mogu samo pohvaliti reakcije 99% vozaca na cesti u nekim situacijama koje si opisao...evo u subotu ukljucujem se na stupu na petlji na M17 i dok se penjem gore gledam ima li traka ubrzanja, mislim znam da mora biti ali ne znam jbg prvi put sam tu, dok sam ja to gore dole lijevo desno izgubim brzinu, u drugoj po gasu i klap ugasi se auto...pogledam u retrovizor covjek iza mene digao ruku pokazuje mi kao polahko, uredu je...

A sta napravi problem, idioti koji su stali ispred mene kod vranduka, izlaze iz auta da zapale, sve trojci pivo u rukama...poslije vranduka guslaju, 60-70 pa ga odjednom spusti na 50...na mjestu gdje ga mozes preteci vazda neke kolone iz suprotnog pravca, vozim gradski auto, ne pada mi na pamet da ulazim u neke vratolomije, pogotovo ne sa drugim ljudima u autu.
Nanizao nas lik dvadesetak u kolonu, ljudi ulijecu u makazice zbog debila...ja prvi iza njega, ostavim prostor ispred da se mogu ubaciti ljudi tj. da nas ne moraju obojcu iz cuga preteci, i pratim retrovizor ako zatreba da ubrzam da napravim prostor iza sebe...i tako kilometrima, kazu ljudi vozis godinu i pol i vec se nerviras pa jbt...imbecili dovode u opasnost i mene, i jos dvadesetak ljudi iza mene.

Ja sam imao srecu da sam imao starijeg covjeka za instruktora, covjeku sam zauvijek zahvalan zato sto me naucio sta je protok saobracaja, sta je brzina prilagodjena saobracaju...ali nije on popularan u gradu, svi traze i hvale ove druge, s kojima vozaju neke salate u haubi, prevoze stvari...bolan instruktori danas drze telefon od kandidata dok on vozi, ide instagram story jbt...na kraju, zasto su oni popularni, zasto ih svi traze, pa daj 200KM i polozio si...imaju stelu lole.

Hvališ instruktora, a nakon godinu i po auto ti se gasi po cesti. Prevario te čovjek. Druga stvar kad si prvi iza nekog što vozi sporo, red je da ga pretekneš čim prije, jer tako samo stvaraš probleme drugima kojima nije do vožnje 50 na sat i početnika...
Throttle

#21211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

:lol: :lol:
sto ga nadje
corei3

#21212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corei3 »

Slovo P, je li zakonski regulisano?
Mogu li sam sebi staviti P, čisto zbog žene ume koja je polozila davno pa sad obnavlja, ko pocetnik je znaci. Hocel me policija kaznit
Emir92

#21213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

corei3 wrote:Slovo P, je li zakonski regulisano?
Mogu li sam sebi staviti P, čisto zbog žene ume koja je polozila davno pa sad obnavlja, ko pocetnik je znaci. Hocel me policija kaznit
Slovo P mozes staviti i moj ti je savjet radi zene lakse ce joj biti u saobracaju. Nece te peglati konji od policije.
Emir92

#21214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

530i wrote:
denimb wrote: Helem problem su autoskole. Postujem ja oznaku pocetnik i sve, ali taj pocetnik znaci da je polozio. Ako je polozio znaci da zna voziti. To podrazumjeva voznju po pravilima i ogranicenjima. Slovo P znaci ako vidim da se parkira da ce mu mozda trebati vise i vremena i prostora. Ako krece na uzbrdici da ce mozda pola metra nazad se vratiti dok krenem, ali zar morak ocekivat da na ravnom ne moze voziti normalno?

Hvališ instruktora, a nakon godinu i po auto ti se gasi po cesti. Prevario te čovjek. Druga stvar kad si prvi iza nekog što vozi sporo, red je da ga pretekneš čim prije, jer tako samo stvaraš probleme drugima kojima nije do vožnje 50 na sat i početnika...
Momak fino napisao da ima gradsko auto i da nema mogucnosti da takvog pretekne. Meni je instruktor rekao ako nisi siguran 110% da mozes bez problema preteknes auto ne pokusaji ni u ludilu. A to sto mu se ugasilo desi se svakom, ljudi smo nismo roboti.
drug_profi

#21215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Svakom se pocetniku ponekad ugasi auto, pa sta. Uce ih na dizelima, umjesto da ih uce na slabasnim benzincima.
Djeca poloze pa ne znaju da voze nista osim dizela. Treba im posebna doobuka za benzinski motor.
Logovan

#21216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Emir92 wrote: Momak fino napisao da ima gradsko auto i da nema mogucnosti da takvog pretekne. Meni je instruktor rekao ako nisi siguran 110% da mozes bez problema preteknes auto ne pokusaji ni u ludilu. A to sto mu se ugasilo desi se svakom, ljudi smo nismo roboti.
Ovim se uvijek treba voditi. :thumbup: Nisi siguran - nemoj, neće ti ništa biti ako sačekaš bolji trenutak i budeš siguran.

A i to za gašenje auta. Svakome se desi, nema to veze znaš li voziti ili ne.
kakaljin

#21217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

drug_profi wrote:Svakom se pocetniku ponekad ugasi auto, pa sta. Uce ih na dizelima, umjesto da ih uce na slabasnim benzincima.
Djeca poloze pa ne znaju da voze nista osim dizela. Treba im posebna doobuka za benzinski motor.
Ja kada sam ucio voziti i to na golfu 2, dva puta ga ugasio kada sam kretao. Instruktor mi se okrenu i rece svaka ti cast da ovo ugasis. :-D :-D :-D :-D :-D
530i

#21218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Emir92 wrote:

Momak fino napisao da ima gradsko auto i da nema mogucnosti da takvog pretekne. Meni je instruktor rekao ako nisi siguran 110% da mozes bez problema preteknes auto ne pokusaji ni u ludilu. A to sto mu se ugasilo desi se svakom, ljudi smo nismo roboti
Kakav je to auto koji ne može da pretekne nekoga ko vozi 50 na sat? Šta je to, skuter od 50 kubika, radna mašina?

Trebate pošteno priznati, nemam pojma sa vožnjom, instruktor me ničemu nije naučio, ali živim u zabludi da to nije tako.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#21219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

:-) :-) :-) :-) :-) Moze svaki, ali da li je sigurno? Napisao je da nije sam, ovaj ispred može mijenjati brzinu, drugi ulijetali u makaze.

Šta još treba da napiše i da forumskom pučanstvu bude prihvatljiva nečija drugačija radnja u saobraćaju?
Travnički Noćni Šetač

#21220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Za razliku od mnogih koji "znaju" voziti, dečko o kojem je riječ je itekako svjestan:

- i svog poznavanja vožnje, ( "...i klap ugasi se auto...pogledam u retrovizor" )
- i mogućnosti svog vozila, ("vozim gradski auto, ne pada mi na pamet da ulazim u neke vratolomije," )
- i svoje odgovornosti kao vozača ( "pogotovo ne sa drugim ljudima u autu" )
- i procjene situacije ispred sebe ( "na mjestu gdje ga mozes preteci vazda neke kolone iz suprotnog pravca" )
- i saobraćaja oko sebe ( "ostavim prostor ispred da se mogu ubaciti ljudi tj. da nas ne moraju obojcu iz cuga preteci, i pratim retrovizor ako zatreba da ubrzam da napravim prostor iza sebe" )
...
...
Ovaj dečko ima moju punu podršku i kad stekne još iskustva i rutine biće to jedan od dobrih vozača na cestama...
kakaljin

#21221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Travnički Noćni Šetač wrote:Za razliku od mnogih koji "znaju" voziti, dečko o kojem je riječ je itekako svjestan:

- i svog poznavanja vožnje, ( "...i klap ugasi se auto...pogledam u retrovizor" )
- i mogućnosti svog vozila, ("vozim gradski auto, ne pada mi na pamet da ulazim u neke vratolomije," )
- i svoje odgovornosti kao vozača ( "pogotovo ne sa drugim ljudima u autu" )
- i procjene situacije ispred sebe ( "na mjestu gdje ga mozes preteci vazda neke kolone iz suprotnog pravca" )
- i saobraćaja oko sebe ( "ostavim prostor ispred da se mogu ubaciti ljudi tj. da nas ne moraju obojcu iz cuga preteci, i pratim retrovizor ako zatreba da ubrzam da napravim prostor iza sebe" )
...
...
Ovaj dečko ima moju punu podršku i kad stekne još iskustva i rutine biće to jedan od dobrih vozača na cestama...

Vozac koji prati situaciju oko sebe u saobracaju i razmislja i o drugim ucesnicima u saobracaju. Da je vise ovakvi svma bi bilo lakse u saobracaju i blo bi manje nesreca i nezgodnih situacija u saobracaju.
drug_profi

#21222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa da se slično ponašao i taj što je naredao kolonu, ne bi bilo uopšte ove priče.
basicm

#21223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

drug_profi wrote:Svakom se pocetniku ponekad ugasi auto, pa sta. Uce ih na dizelima, umjesto da ih uce na slabasnim benzincima.
Evo skoro pola godine muku mucim zbog ovoga, nikako da istjeram sto je vrla instruktorica poducila, a to je kretanje bez gasa.
530i

#21224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

un1ted wrote::-) :-) :-) :-) :-) Moze svaki, ali da li je sigurno? Napisao je da nije sam, ovaj ispred može mijenjati brzinu, drugi ulijetali u makaze.

Šta još treba da napiše i da forumskom pučanstvu bude prihvatljiva nečija drugačija radnja u saobraćaju?
Ne treba pisati markove konake po forumu, niti npr. snimati gluposti pa da ih kači na yotube, nego pronaći dobrog instruktora koji će ga naučiti svim radnjama u saobraćaju, između ostalog, da se auto ne gasi, kako se pretiče, kako da ti druge osobe u autu ne utiču na koncentraciju i ostalo.

Tako je razmišljala i jedna vozačica nedavno pa je sletila u kanjon Miljacke.

Treba se pustiti uzajamne samohvale, svak svakog hvala, a ovamo se mili po gradu 30-40-50 na sat, na autoputu se spava u lijevoj traci 90 i slične stvari.
Laertes

#21225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

basicm wrote:
Evo skoro pola godine muku mucim zbog ovoga, nikako da istjeram sto je vrla instruktorica poducila, a to je kretanje bez gasa.
Ma navika je čudo. Ja imam 28 godina vozačkog staža, do prije godinu 20 godina vozio dizele. I sad mi se ovaj benzinac zna ugasiti.
Post Reply