Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MTV wrote: ↑28/01/2020 13:53
Mozda kod tebe druze, kod.mene je sada sve u redu.
Jel ovo meni upućeno? Ako jeste koja je to logika da je u redu jer je tebi u redu....niđe veze. Donio si zaključak na osnovu uzorka jedne osobe.
Usput znam deset ljudi koji su na Logosoftu i svako ima nešto od ovih mojih opisanih problema, ne sve i ne stalno ali imaju nešto od pobrojanog.
A podrška im je telefonska katastrofa, momci koji dođu su odlični ako mogu poprave i uglavnom se crvene i izvinjavaju
A koja je to logika da ako kod tebe nista ne valja ne valja ni ostalim?! Za tvoju informaciju 90% HD kanala je Full HD 1080 sa bitrateom od 5,4 Mbps na vise... Ima jos Nasa UHD u Hevcu sa 16,6 Mbps.
Nisrin wrote: ↑28/01/2020 13:58
Kod mene LOL savrseeen
Pa ako ti je savršenstvo Pink Folk na 480dpi, i RTV Slon brzina neta koja je varijabilna i svakodnevno resetovanje modema onda DA jesu super.
Sta zelis Pink Folk UHD ako kanal emituje u 576i sa cca 2 Mbps?!
RTV Slon ima svoju HD verziju ali je ovi ne ubacuju.
Sto se interneta tice od brzine 50/3 vecinu vremena imam 52 Mbps/3,5 Mbps. A imam kapacitet tel price do 130 Mbps taman i za taj najbrzi net na starim infrastrukturama. Nisam ja krv ako kod tebe ne valja instalacija koja je inace u vlasnistvima stanara.
Sto se podrske tice, 31.10 kada su otkljucali sve kanale nazvali su da provjere da li je pusteno, da li mozemo gledati kanale koji nisu dio naseg paketa... Tehnicari nisu dolazili preko 2 godine.
LP.
Ja pored LoLa imam IPTV od 12 maraka gdje je HD pravi HD i kad uporediš to sa smećem na LoLu izgubiš se. A kad uporediš Full HD ili nedo bog 4K sa satelita koji nije ograničen propustnošću kao mrežni signal - e onda se baš izgubiš, ne očekujem to od LoL-a da se razumijemo govorim to poređenja radi. I mogu ti garantovati da su im HD kanali 720dpi i kad već spominješ bitrate, na netflixu je na 1080p bitrate 6,8 - 7,2 Mbps dok je 4K od 19-22 Mbps.
Infrastrukura mi je nova, zgrada je nova i imam najjači paket koji se u slagalici mogao iskombinovati. Cinestar premijere i to ko fol HD na LoLu su barem 20% lošije nego na IPTV sa pika od 12 KM mjesečno.
A ovaj komentar o Pinku i RTV slonu neću komentarisati, nije valjda da si pomislio da me taj sadržaj interesuje, stvarno nisi skužio ironiju?
Ja se sa 50/3 ne bih hvalio da sam na tvom mjestu, ja sam te brzine imao na HS kablovskoj 2004 godine.
Aj zdravo
Last edited by redhat on 29/01/2020 08:06, edited 1 time in total.
Kockasti wrote: ↑28/01/2020 17:24
@MTV pusti bolan ove sto ulete ko grom iz vedra neba i roman napisu i ispljuju i sto trebaju i sto ne trebaju
Ma ja trebao sam neku pristupnicu za komentarisati na Klixu popuniti, pa onda par godina ono stidljivo komentarisati da me drugi upoznaju da steknem rejting, pa tek onda tamo za deset godina dati komentar na temu koja me interesuje - jbg da ne uzbunim duhove lokalnih mudraca.
Lik ispod mog posta ti je potvrdio moj post i naredna dva posta imaš likove koji se na nešto žale, ja sam samo sažeo svoje iskustvo od 6 godina na LoLu.
Dok se nisu prodali M:Telu bili su puno bolji, sad su u najbolju ruku prosječni i vjerovatno će to uskoro poklopiti neki jači igrač.
Naslovnica wrote: ↑29/01/2020 09:00
@redhat ,
Koji ti je STB uređaj?
I kod mene HD signal nema veze sa HD signalom, baš se vidi da to nije to.
Dva puta su mijenjali pa su na kraju donijeli Amino čini mi se, on je crkao prvu sedmicu iako je radio ok pogotovo u odnosu na model prije toga koji je bio toliko spor i los i izgledao kao zadnji komad kineskog smeća. Toliko je smeće bio da se na daljinskom baterija mijenjala na šaraf, znači poklopac za bateriju je bio na šaraf.
Sad je Amino koji radi koliko toliko ok, iako snimalica ne valja i najava programa odnosno onaj timeline apsolutno ne odgovara sadržaju.
BTW meni je drago da postoje ovako do krvi odani korisnici nečega, nadam se da vas pojedine Logosoft plaća, nije valjda čisti entuzijazam naprazno u pitanju......
MTV wrote: ↑29/01/2020 08:55
Pogotovo si 50/3 Mbps imao 2004. Odvadi malo zivota ti...
2004. godine je HS kablovska imala taj paket sa tom brzinom druže, ja konkretno imao losiji 24/2 paket od HS i poslije toga prešao na BIP prenos koji je nudila firma PlusLine u sklopu Plus Computersa na brzinu 40/10. I da opet ponovim godina je 2004. šta tačno da odvadim , jel ti misliš da su brzine od oko 100 mbps svjetski prosjek, prosjek regiona ili sta? Informiši se malo ne radi mene, radi sebe. Ako radiš u logosoftu ok, poštujem odan si firmi.
Izvini molim te sto vjerujem svojim ocima a ne tebi.
Ne znam sto si navro na mene kad sam napisao da je kod mene sve u redu.
BTW nemam to smece od resivera pa moguce da sam zato zadovoljan.
Last edited by MTV on 29/01/2020 09:55, edited 1 time in total.
@redhat ,
Koji ti je STB uređaj?
Dva puta su mijenjali pa su na kraju donijeli Amino čini mi se, on je crkao prvu sedmicu iako je radio ok pogotovo u odnosu na model prije toga koji je bio toliko spor i los i izgledao kao zadnji komad kineskog smeća. Toliko je smeće bio da se na daljinskom baterija mijenjala na šaraf, znači poklopac za bateriju je bio na šaraf.
Sad je Amino koji radi koliko toliko ok, iako snimalica ne valja i najava programa odnosno onaj timeline apsolutno ne odgovara sadržaju.
BTW meni je drago da postoje ovako do krvi odani korisnici nečega, nadam se da vas pojedine Logosoft plaća, nije valjda čisti entuzijazam naprazno u pitanju......
Kod mene je prije bio AirTies i radio je ko Doxa. HD je bio HD, sve brzo i fluidno. Doduše, snimalica je i tada bila skoro pa neupotrebljiva.
Onda su me prebacili na Slagalicu, uvalili Amino A139 sa famoznim daljinskim sa šarafom (smeće).
Spominju to nekakvo ostrvo.
Ja sam na Alipašinom, a ti?
MTV wrote: ↑29/01/2020 09:52
Me znam sto si navro na mene kad sam napisao da je kod mene sve u redu.
Ja mislim da čovjek zaista nema razloga da laže i izmišlja vezano za zadovoljstvo uslugom.
Tim prije što nije spominjao nikakvu alternativu, čovjek je lojalan ali nezadovoljan.
MTV wrote: ↑29/01/2020 09:52
Ne znam sto si navro na mene kad sam napisao da je kod mene sve u redu.
Evo ne bi mrsko pa pogledah.....Ti u istoriji kometara imaš u zadnjih dva mjeseca pet negativnih komentara na Logosoft, zadnji komentar ti je 24.01. gdje konstatuješ da i AirTies STB jede g**na jer ga moraš resetovati jer se zaglavljuje.
Kockasti u zadnja dva mjeseca ima 15 negativnih komentara na rad raznih usluga Logosofta, i onda se vas dva nađete da analizirate moj stepen zadovoljstva i da se isčuđavate......
Dao sam komentar na uslugu vi kojima to nije jasno, samo ignore i mirna bosna
MTV wrote: ↑29/01/2020 09:59
Jel bilo to 2004?! ako jeste da mu se izvinem.
Ne ne, ta brzina je bila neposredno pred akviziciju sa Telemachom. U pocetku, HS nije ni imao svoj internet, vec smo internet imali preko Logosofta putem infrastrukture HS-a, tek nekad poslije su poceli sa pruzanjem svog interneta. Ne znam kako je mogao imati na HS-u 50Mb, kad su oni imali samo jednu downstream frekvenciju koja je isla max do 40Mb.
MTV wrote: ↑29/01/2020 08:55
Pogotovo si 50/3 Mbps imao 2004. Odvadi malo zivota ti...
U HS-u najjaci paket bio "KID 22" sa brzinom neta 40/4
Ja sam druže ISDN 128kbps imao 1994. godine a nemoj se života ti izvinjavati, tukneš mi na trolla i to plaćenog. Ako se možemo držati teme logosofta i usluge logosofta hajde da se držimo, ako ćemo analizirati kakve su mi store u stanu onda bez mene
MTV wrote: ↑29/01/2020 09:59
Ne ne, ta brzina je bila neposredno pred akviziciju sa Telemachom. U pocetku, HS nije ni imao svoj internet, vec smo internet imali preko Logosofta putem infrastrukture HS-a, tek nekad poslije su poceli sa pruzanjem svog interneta. Ne znam kako je mogao imati na HS-u 50Mb, kad su oni imali samo jednu downstream frekvenciju koja je isla max do 40Mb.
Ja sam napisao gore šta sam imao i na šta sam prešao, samo čitati po mogućnosti sa razumjevanjem.
@redhat ,
Koji ti je STB uređaj?
Kod mene je prije bio AirTies i radio je ko Doxa. HD je bio HD, sve brzo i fluidno. Doduše, snimalica je i tada bila skoro pa neupotrebljiva.
Onda su me prebacili na Slagalicu, uvalili Amino A139 sa famoznim daljinskim sa šarafom (smeće).
Spominju to nekakvo ostrvo. Ja sam na Alipašinom, a ti?
Hrasno, jedini korisnik Logosofta u zgradi....optika uvedena sve novo.
Ni jedan od tih kanala ja nemam u toj rezoluciji, i te slike mi ništa ne znače jer mi pokazuješ streamove nečega. Niti ti vidim interface niti znam sa čega je to skinuto
Ja rekoh da imam IPTV od 12 KM sa pika koji mi ima bolju sliku u svemu od Logosofta.
Ti screenshotovi mi ne znače ništa a nakon iskazane kulture, nemam nešto ni želju da s tobom polemišem.
Ni jedan od tih kanala ja nemam u toj rezoluciji, i te slike mi ništa ne znače jer mi pokazuješ streamove nečega. Niti ti vidim interface niti znam sa čega je to skinuto. Hoćeš da ja uhvatim SC svog TV koji nativno na svakom kanalu napiše da je uscalling na 4K, to po tebi automatski znači i da je signal 4K? Ja rekoh da imam IPTV od 12 KM sa pika koji mi ima bolju sliku u svemu od Logosofta.
Ti screenshotovi mi ne znače ništa a nakon iskazane kulture, nemam nešto ni želju da s tobom polemišem.