GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#21201 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by karanana »

gledaju nas i vele: evo vam ga zohari
nema dokaza zohari, pusite ga vi i vase praonice i mjenjaci za tramvaje.
Maharadza

#21202 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

Ovo je samo dodatna motivacija trenutnim i budućim direktorima da rade šta god hoće i pljačkaju koliko hoće, ništa im neće biti, osim malo nešto vucaranja po sudnicama ali su klimatizirane prostorije pa nije ni to zahmetile mnogo a dobitak veliki; auto, stan, vila, pa čak i fakultet! A ovce neka bleje, ko ih šiša?! :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21203 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

niđe nikog jutros ali se kasnilo na poso

vuče se kao da je guslar
i uz to pregeldanje karata na čvili

:roll:
walk_M-A-N

#21204 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by walk_M-A-N »

Ukinuta obaveza kupovine kupona... evo izgleda ko je to naredio. Ovaj Srbin koji čini skupštinsku većinu i njegova je zapovijed. Možda neko njegov dobija kupon i gubi na preprodaji i požali mu se i tako se to završi.
http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja/inic ... dluke-koju
Sasvim je logično bilo da ako ti Kanton daje posao on ti može odrediti kupon umjesto novca. Ako ti se ne sviđa i hoćeš autom, slobodno u drugu firmu.
Iako, kad bolje razmislimo, kakav uopšte kupon i naknada za prevoz. To su gluposti. Kako ćeš do posla stići, tvoj problem. Ukinuti.

@Nisrin i @ nlt: Ovaj puz_u_salati je neki ..... i u najmanjem ga ne morate citirati da mi kojima je na ignore gledamo šta lupa.
vješalica

#21205 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Poenta nije u tome sa cim ces stici, vec je u tome da se ta cije od cca 53KM uzima kao osnov za izracun cijene naknade za prevoz.Filozof ne umije.Npr kod nas na poslu poslodavac na relaciji do posla daje 50% karte,a osnov za obracun je ta gradska karta od 53KM,ako hoces kartu dobices je,kao kartu,ako neces dobices pola u parama od 53KM.
S tim kad uzima karte koje dijeli dobije odredjeni popust i sl.kako se dogovori.
Kinaski

#21206 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

vješalica wrote:Poenta nije u tome sa cim ces stici, vec je u tome da se ta cije od cca 53KM uzima kao osnov za izracun cijene naknade za prevoz.Filozof ne umije.Npr kod nas na poslu poslodavac na relaciji do posla daje 50% karte,a osnov za obracun je ta gradska karta od 53KM,ako hoces kartu dobices je,kao kartu,ako neces dobices pola u parama od 53KM.
S tim kad uzima karte koje dijeli dobije odredjeni popust i sl.kako se dogovori.
Ma dabogda se ugasili, kad si takva :D
Streptokok

#21207 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Streptokok »

walk_M-A-N wrote: Sasvim je logično bilo da ako ti Kanton daje posao on ti može odrediti kupon umjesto novca. Ako ti se ne sviđa i hoćeš autom, slob
Gras logika. Ovo treba uokviriti na ovoj temi. Plati kartu, pa opet plati kartu centrotransu a ako ti se ne sviđa trazi drugi posao. O Boze.
Truba

#21208 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

jutros niđe nikog apokalipsa sam na prvoj stanici u tramvaju

tramvaj se opet vuče

pa brže ide kad je pun i kad ljudi vise s vrata
ne znam u čemu je kvaka
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21209 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Black swan wrote:jutros niđe nikog apokalipsa sam na prvoj stanici u tramvaju

tramvaj se opet vuče

pa brže ide kad je pun i kad ljudi vise s vrata
ne znam u čemu je kvaka
Pa da ne iskoči iz šina. :mrgreen: kad je pun manje su šanse. :mrgreen:
nlt

#21210 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nlt »

pa samo ti i vozač, mogli ste šuplju bacit
Truba

#21211 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

ćito sam knjigu
i futuru :D br 11 ili 12
pravo dobra priča

istrani u svemiru :D tojest hrvati iz istre na drugoj planeti
sheilak

#21212 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

Vidio da si majorizirani pa da te ne ugrozi (r)
oldtajmer

#21213 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldtajmer »

kakvo je stanje sa autobusom dom armije- bare,vozi li uopste na toj relaciji
moze li se pouzdati u ovaj red voznje https://gras.ba/bs/index.php/redovi-voz ... rmije-bare
i koji bi sutra trebao vaziti red voznje,da li je zbog praznika nedeljni
nlt

#21214 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nlt »

sutra je subotnji, valjda?
radi za bare
oldtajmer

#21215 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldtajmer »

nlt wrote:sutra je subotnji, valjda?
radi za bare
hvala ti :thumbup:
samo cini mi se da uvijek za praznike vazi nedeljni red voznje,pa ako grijesim nek me neko ispravi

edit

nasao
Iz sarajevskog preduzeća GRAS saopćili su kako će prvog i drugog dana Bajrama, 15. i 16. juna, “pojačati” saobraćaj prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo.

Također, kako bi prilagodili red vožnje potrebama građana, bit će pojačan i tramvajski saobraćaj od Ilidže prema Baščaršiji, istakli su iz ovog javnog preduzeća.

“Prvog dana Bajrama, 15. juna tramvajski i trolejbuski saobraćaj odvijat će se prema redu vožnje za subotu, a autobuski i minibuski saobraćaj prema prazničnom (nedeljnom) redu vožnje”, saopćeno je iz GRAS-a, uz “iskrene čestitke svim muslimanima” povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.
man_464

#21216 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Autobus za Bare radio danas po nedjeljnom, a dodatno bio ubacen drugi autobus od 9 do 16 sati. Bila su dva. Inace radi jedan i ima ispravan raspored zakacen na terminalu. Ono... Jedna tura ima, jedna nema.... E vec iza 18 sati ide tacno po redu voznje....
oldtajmer

#21217 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldtajmer »

man_464 wrote:Autobus za Bare radio danas po nedjeljnom, a dodatno bio ubacen drugi autobus od 9 do 16 sati. Bila su dva. Inace radi jedan i ima ispravan raspored zakacen na terminalu. Ono... Jedna tura ima, jedna nema.... E vec iza 18 sati ide tacno po redu voznje....
zahvaljujem :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21218 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bitanga_sa_otesa »

Image

:D
Haris.ba

#21219 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris.ba »

Streptokok wrote:
walk_M-A-N wrote: Sasvim je logično bilo da ako ti Kanton daje posao on ti može odrediti kupon umjesto novca. Ako ti se ne sviđa i hoćeš autom, slob
Gras logika. Ovo treba uokviriti na ovoj temi. Plati kartu, pa opet plati kartu centrotransu a ako ti se ne sviđa trazi drugi posao. O Boze.
Po toj logici onda privatnik moze odrediti da dolazis na posao na stulama.

Jerbo privatnik daje posao, pa moze sta hoce.

:mrgreen:
Truba

#21220 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

sheilak wrote:Vidio da si majorizirani pa da te ne ugrozi (r)
ne možemo biti majoriziraniji od bošnjaka po cijelom svijetu :D
walk_M-A-N

#21221 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by walk_M-A-N »

G. Haris često ima ozbiljne stavove. Ali ovdje progovara budžetska navika da se uzima pa je komentar pogrešan.
Čitav koncept "naknade za prevoz na posao" je čudan i nepotreban. Poslodavac plaća rad a odakle neko dolazi, kakve to veze ima. Njegov problem da li šeta ili se vozi iz Zenice. Već sam napisao: "Kakav uopšte kupon i naknada za prevoz. To su gluposti. Kako ćeš do posla stići, tvoj problem."
Ali ako je poslodavac Kanton i već daje naknadu, onda je bilo normalno da odredi da to bude samo kupon Grasa ili ništa. Jednako kao što uposleniku Centrotransa firma može odrediti kupon da se vozi do posla, ta neće mu valjda isplaćivati novac.

Nego u sitnim interesima onih na javnim jaslama za naknadom, ili u velikim interesima za lokacijom i autobuskim prevozom, ode Gras nizbrdo. Meni nije jasno ko uopće više kupuje kupone i imaju li prihod. Ili je ovo zadnji ekser.
Haris.ba

#21222 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris.ba »

walk_M-A-N wrote:Ali ako je poslodavac Kanton i već daje naknadu, onda je bilo normalno da odredi da to bude samo kupon Grasa ili ništa. Jednako kao što uposleniku Centrotransa firma može odrediti kupon da se vozi do posla, ta neće mu valjda isplaćivati novac.
Ni to nije istina. Ne određuje poslodavac sam od sebe, pa makar taj poslodavac bio kanton, šta i kako je naknada za prevoz.
To je nešta šta se pregovara između poslodavca i radnika.

Na kraju krajeva. Evo danas imamo da i ta famozna naknada za prevoz na posao i sa posla nije uopće više striktno govoreći zakonska materija. Postoji još samo u općem kolektivnom ugovoru. Postojaće naravno u radničkom pravu državnih službenika, i granskim kolektivnim ugovorima. Ali, sa vremenom jeste cilj da se skroz ukine kao posebna kategorija. Jer čak i u tim kategorijama radnika koji su zaštićeni ko bjeli medvjedi će kad tad morati pući.

Centrotrans može dogovoriti sa radnikom kako hoće. Ako joj je cilj da joj radnik dolazi na posao, dogovoriće se sa radnikom kako mu najviše odgovara. I to je poenta čitave reforme radnog prava. Naknada za prevoz je nešta anahrono i u biti nepotrebno. Šta poslodavca briga da li radnik živi 4 kilometra od radnog mjesta. Evo ja sam nedavno radio udaljen 100 km od radnog mjesta. Da ne postoji porezna olakšica na tu famoznu naknadu za prevoz, ne bi se ni isplaćivala. U biti se radi o bespotrebnoj papirologiji. Donesi potvrdu da si na nekoj kilometraži, donesi potvrdu koliko je mjesečna karta na relaciji, isplaćuj naknadu i vodi dnevnu papirologiju kilometraže....Pa nedavno je državni nivo donio odluku o toj naknadi koja još više bespotrebno komplicira proceduru.

Stvar je što se problem javnoga prevoza pokušava riješiti na pogrešan način. I sigurno nije način primoravati nekoga da kupuje kupone. A, i sam sistem kupona je sam po sebi anahron.
nlt

#21224 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nlt »

danas čovjek zove nekog u tramvaju, bukvalno s kraja na kraj, i još zviždi i zove ga po imenu
e pa stvarno, pa hajte molim vas
vješalica

#21225 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Korisnicka nekultura na javnom mjestu
Post Reply